2009. március 12., csütörtök

Amerikának sem kell Gyurcsány ( nekünk meg pláne nem)

Magyarországnak azonnal változásra van szüksége, nem lehet várni a következő választásokig – mondta a Magyar Hírlapnak Julie McCrey, a Demokrata Párt 25 ezer Lovagja nevezetű szervezet elnöke. A befolyásos lobbicsoport vezetője szerint Gyurcsány Ferenc nem képes irányítani az országot, Magyarországnak valódi vezetőre van szüksége.

Szerinte a magyaroknak fel kell egyenesedniük, kiállni magukért, hallatni a hangjukat. Az amerikai lobbicsoport vezetője úgy véli, a jövőben nem lehet már Washingtonból befolyásolni a magyar belpolitikát. 

– A változás volt a kulcsszó Barack Obama kampányába, s ez a változás "új" politikát hozott. Miben nyilvánul ez meg?

– Obama új politikája határozott változást jelent a korábbi politikához, kormányzáshoz képest. Minden, amit korábban a hátsó szobákban döntöttek el, az most nyílttá válik. Minden ügy nyitott, az Ovális Iroda asztalára kerül. Változás, mert Obama elnök átláthatóvá, számon kérhetővé akar tenni mindent, amit csinál, és vállalja értük a felelősséget. Az embereknek szükségük van erre, mert korábban nem kapták meg, de most igen.

– Mi volt a gond a "régi" politikával?

– A háttéralkuk. Hogy egyvalamit mondanak az embereknek, aztán teljesen mást tesznek. Nem voltak igazi célok, szabályok, vagy a demokraták, vagy a republikánusok döntöttek, de nem voltak közös ideák, valami közös valós cél. Most azonban megengedik az embereknek, hogy szavuk legyen a kormányzásban. Noha a kormányzat őket képviselte, az emberek nem érezték, hogy meghallják a szavukat. Barack Obama hallja a szavukat.

– Magyarországon egyre inkább úgy érezni, hogy elvesztettünk valamit a demokráciából. Négyévente szavazunk, de nem képviselnek minket, elveszett a kapcsolat a politikusok és a kisemberek között.

– Egyetértek. Szembetűnő, hogy a politikusok mennyire eltávolodtak az emberektől. Találkoztam mindkét nagy párt képviselőivel, s csak azt mondhatom, hogy Magyarországnak változásra van szüksége. Nem szabad az embereket térdre kényszeríteni. A jelenlegi miniszterelnökük letérdelt az Európai Unió előtt. A magyaroknak nem letérdelniük kell, hanem egyenes derékkel állniuk. Magyarországnak friss hangokra, új ötletekre van szüksége, hogy meghallják végre a nép hangját. Sokan hisznek abban, hogy Orbán Viktor lehet az a személy, aki elhozhatja a változást, de lehet más is. A magyaroknak fel kell egyenesedniük végre, hogy azok lehessenek, akik valójában. Erősek, intelligensek, az egyik legintelligensebb nemzet a világon. Magyarok a magyarokért, mindenféle szégyenérzet vagy feltétel nélkül. Magyarország nem kicsi és nem is irreleváns. Hiszek abban, hogy van egy magyar Barack Obama, aki reményt tud adni az embereknek.

– Számíthatunk-e az új amerikai adminisztráció segítségére?

– Barack Obama az egyenlőségben hisz, s biztos vagyok benne, hogy senkit sem hagy kívül vagy lent. Mindent meg fog tenni azért, hogy a világ kikerüljön a válságból, s együtt fogunk kijönni belőle. Higgyék el, az Egyesült Államok nem felejti el a barátait. Magyarország fontos, nekünk is az. Barack Obamát hétköznapi emberek választották elnökké, nem karrierdiplomaták vagy pártpolitikusok, akik úgy akarják használni Magyarországot, mint a saját bukszájukat. Ez nem történhet meg többé. Átláthatóságot, elszámoltathatóságot szeretnék, ezért támogatom Haris urat budapesti nagykövetnek. Tisztában vagyok vele, hogy vannak más jelöltek is, az nem használ azonban Magyarországnak, ha olyasvalaki kerül a nagyköveti székbe, aki a jelenlegi adminisztrációhoz kötődik. Bárki is jön ide nagykövetnek, tiszta kézzel kell érkezzen, mindenféle politikai elfogultság nélkül. Ha valaki politikai elfogultsággal érkezik a posztra, az tízmillió szabad magyar polgár életét befolyásolhatja, s Amerika nem erről szól. Bárki is legyen a jelölt, az álljon ki a nyilvánosság elé, s bizonyítsa be, hogy nemcsak az Egyesült Államok, hanem Magyarország is fontos számára. Az eddig felmerült jelöltek azonban vagy Charles Gati személyes ismerősei, vagy a Lantos családhoz kötődnek. Körön belül vannak, nem kívülállók. 

– Mi a baj Charles Gatival?

– Az, hogy mint professzor azt képzeli, csak ő tudja a helyes választ. Nincs joga arra, hogy átírja a magyar történelmet, s megmondja a magyaroknak, kik a hőseik, kik nem, és egyáltalán nem szabadna beavatkoznia a magyar belpolitikába. Objektíven számoljon be a helyzetről, de ne avatkozzon bele. Ez a probléma. Sokan Magyarországon és az Egyesült Államokban is úgy gondolják, beavatkozik a magyar politikába.

– Hogy hozhatja el a magyar társadalom a változást, várni kell a választásokig, vagy van más út?

– Hiszem, hogy a változás most kezdődik. Ha várnak a jövő évig, Isten tudja, mi fog történni. A magyaroknak el kell kezdeniük kiállni magukért mindenfajta félelem nélkül. Minél mélyebbre süllyed az ország a válságban, annál nagyobb lesz a nyomás az embereken, hogy lépjenek. Nem kell várni, sem Magyarországon, sem Amerikában a cselekvéssel. Az embereknek ma kell boldognak lenniük, s nem a holnapra várniuk.

– Van esélyünk arra, hogy változtassunk, új politikát alakítsunk ki?

– Van. Mindaddig, amíg a magyarok kiállnak magukért, amíg hisznek a reményben, addig van. De ehhez megfelelő vezetésre is szükség van. Nem ítélem meg, hogy erre a mostani kormányfő, Gyurcsány Ferenc vagy az ellenzék vezetője, Orbán Viktor alkalmasabb-e. Látom azonban a kormányfőjük politikájának eredményét. Az lenne a becsületes, ha elismerné, nem képes vezetni Magyarországot, mert nem tudja a helyes irányt, s így tisztességgel távozhatna, lehetővé téve egy új kormánynak, hogy megtegyen mindent Magyarországért. Egy vezetőnek el kell tudnia ismernie a hibáit. Biztos vagyok abban, hogy a jelenlegi miniszterelnökük sok remek dologra képes, de Magyarország vezetése nem tartozik közéjük.

– Sokan úgy vélik Magyarországon, hogy az elmúlt húsz évben az amerikai kormányzatok inkább támogatták a magyar baloldalt, mint a konzervatív oldalt. Mi ennek az oka?

– Az Egyesült Államokban a külügyminisztériumban és azon kívül is számos olyan ember van, aki személyes elfogultsága vagy érdekei miatt próbálja befolyásolni a politikát. Most azonban új politika van kialakulóban, okos politika, az alapokról indulunk. Hillary Clinton külügyminiszter nem fogja engedni a "fülekbe suttogás" politikáját, eredeti ötletekkel állt elő, azoknak az embereknek, akik eddig megpróbálták befolyásolni a magyar politikát, nem lesz esélyük rá a jövőben. Elég volt azokból a politikusokból, akik ülnek a karosszékekben, s onnan próbálnak meg manipulálni. Barack Obamával a változás elindult, világszerte.

Forrás: Magyar Hírlap

2009. március 10., kedd

A magyarok meg nem védhetik meg magukat??? És a rendőrség sem védi meg??? Hát hogy van ez???

ÚGY DÖNTÖTTEK, JÁRŐRÖZNEK
A roma lakosság megnyugtatására és az önmaguk védelmére szervezett "járőrözés" befejezésére kérte a nógrádi cigányság vezetőit Szabó Jenő a megye rendőrfőkapitánya, aki ennek érdekében megbeszélést folytatott a kisebbségi politikusokkal. 


A megye több területén a romák egyes csoportjai olykor közbiztonságra veszélyes eszközökkel felszerelkezve járják a települések utcáit, hogy így biztosítsák saját védelmüket. A rendőrség akkor sem hunyhat szemet a jogsértések esetén, ha megérti a cigányság félelmét - mondta a főkapitány. 


Ugyanakkor arra kérte a roma képviselőket, hogy amennyiben a kisebbségükhöz tartozó állampolgárok gyanús körülményeket, gyanúsan viselkedő embereket látnak lakóhelyükön, késedelem nélkül értesítsék a helyi kapitányság ügyeletét. A rendőrkapitányok feltérképezték a veszélyeztetett területeket, és azokon megerősítették, illetve gyakoribbá tették a járőrszolgálatot.

Hát ezt is megértük....

Németek veszik a magyarok használt autóit

Lapinformációk szerint a forint gyengeségét kihasználva egyre több a német vásárló a magyarországi használtkocsi-telepeken is.

De szép lenne!...

Megszűnhet Dávid Ibolya frakciója
2009-03-10

Folytatja ámokfutását Dávid Ibolya, az MDF elnöke, miközben pártja frakciója a szakadék szélére sodródott. Csáky András bejelentette: a képviselőcsoportból is kilép. Dávid konstruktív bizalmatlansági indítványra tett javaslatot, Bokros Lajost, pártja EP-lista-vezetőjét jelölve a kormányfői posztra. A Magyar Hírlap beszámolója szerint az MDF elnökének ötlete nem aratott sikert a pártok körében.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke kijelentette: Bokrosra felelős ember sem a családját, sem a hazáját nem bízhatja rá. A Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor szerint csak választások útján jöhet létre új kormány. 
Forrás: Magyar Hírlap

Hát ez a "segítség" kellett nekünk...

A Bloomberg hírügynökség volt IMF-hivatalnokokra hivatkozva azt írja: 646 millió dolláros nyereséget jelenthet jövőre a nemzetközi pénzintézetnek, ha minden bejelentkezett ország igénybe veszi teljes hitelkeretét. Az elmúlt hónapokban az IMF Ukrajnának, Magyarországnak, Lettországnak, Fehéroroszországnak, Pakisztánnak, valamint Szerbiának nyújtott hitelt, összesen csaknem 55 milliárd dollár értékben. 

Sajnos eddig nem tudtam írni....de most újult erővel...

Magyarországon előítéletesek csak a (még) többségiek lehetnek.

Kisebbségiek nem, bármit mondanak, tesznek, annak soha nincs ilyen kicsengése.

Jobb lesz megszokni.

 

Meg kell szokni:

-          ha bűnt követ el valaki, aki roma, akkor ő egy magyar állampolgár,

-          de ha ferdén nézel valakire, aki roma, az rasszizmus,

-          ha bűnös valaki, aki roma, akkor ő magyar,

-          de a támogatáskor roma, mert identitása van,

-          ha népszámlálás van nem roma, mert retteg, hogy listára kerül,

-          de ha akar valamit, akkor rögvest roma lesz.

 

Ha a rasszista hősugárzó a szürke terepjáróból Molotov koktélt dob, akkor az áldozat roma és rasszizmus van,

ha elkövetőként szerepel, akkor tilos és felháborító, hogyha valaki romának mondja...

 

Ha pár kölyök lekever két romának egypár pofont az másfél év,

ha agyonrugdalnak egy tanárt a gyerekei szeme láttára akkor azt évekig vizsgálják és az elkövetők sok pénzt akarnak, mert lincselésről szóltak a híradások...

 

Ha egy romát ér támadás, a fél politikai elit ott van a temetésen,

ha egy magyar kislányt megerőszakolnak és meggyilkolnak, ott nem.

 

Ha romák vonulnak sokan, az demonstráció,

ha magyarok az megfélemlítés.

 

Ha magyarok vonulnak fel, akkor ott mindenki egyesével meg van motozva, hátha előkerül egy vipera, mindenki egyesével ellenőrizve, hátha egy keresett egyén van köztük,

ha romák "demonstrálnak", akkor ez valahogy hiányzik a palettáról.

 

Ha az öreg rokon felhívja a rendőrséget, hogy mozgást hall az udvaron, akkor biztos a kutyák voltak,

ha valaki terepjárót lát a putrisoron, vagy egy, azaz egy gárdistának tűnő egyedet, akkor a fél rendőrkapitányság ott tobzódik.

 

ha romák támadnak meg közterületen tartózkodó, gárdistának kinéző embert, akkor ők a rettegésük miatt csinálják,

ha a saját udvaromon sebesítek meg egy menekülő tolvajt, az egyrészt rasszizmus, másrészt vizsgálat tárgya...