2010. január 6., szerda

No Tesco!

A Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület álláspontja szerint nem épülhet meg az a mintegy 6.000 m2-es áruház, amelyet a Tesco Szada község területén (a gödöllői Tesco-tól kb. 3 km-re), Veresegyház közvetlen határára tervezett.

A beruházó tervei szerint a 4.000 m2-es áruházzal együtt 100 db 20 m2-es üzlethelyiséget kínálnak bérhelyiségként kiskereskedelem és szolgáltatások céljaira. Az üzlet komplexum 24 órás nyitva tartással üzemelne, a vásárlók fogadását mintegy 350 férőhelyes parkolóval és benzinkút telepítésével biztosítanák.

A Tavirózsa Egyesület álláspontja szerint ezek a tervek azonban jogszerűen nem valósíthatók meg, mivel a leendő Tesco áruház a szennyező, és ezért évek óta működési engedéllyel sem rendelkező térségi szennyvíztisztítóra nem köthet rá. E mellett az építési terület és az illegálisan feltöltött környezetének csapadékvíz elvezetése sem megoldott, így a jelentős területburkolással járó beépítés elöntéssel fenyegeti Veresegyház déli lakóterületeit. További gondot jelent, hogy az új áruház a napjainkban is túlterhelt úthálózaton jelentős és folyamatos zajterheléssel járó többletforgalmat generálna.

A körülmények ismeretében meglepő, hogy a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség környezetvédelmi határozatában hozzájárult a beruházáshoz. A Tavirózsa Egyesület ügyfélként panasszal élt az elsőfokú határozattal szemben, melynek elbírálása folyamatban van. A tervezett beruházásnak az említett környezetvédelmi problémákon túl káros gazdasági és szociális hatása is lenne, mivel végérvényesen tönkre tenné Veresegyház híres piacának, illetve Veresegyház, Szada és a környező települések kiskereskedőinek, szolgáltatóinak zömét.

Tekintettel a jogszabálysértésekre és a várható káros következményekre a Tavirózsa Egyesület minden törvényes eszközzel fellép a beruházás megakadályozása érdekében.

Forrás: Greenfo.hu

2010. január 5., kedd

Néhány gondolat egy interjú kapcsán...

A barikád.hu hírportál nemrégiben beszélgetést folytatott Vona Gáborral. Vona, mielőtt a Jobbik megalakult volna, egy polgári körben volt Orbán Viktorral. A barikád kérdésére, hogy azóta milyen vele a viszonya, a következőt mondta:

„Semmilyen. Azóta nem találkoztunk. Sajnálom őt, mert amit megismertem belőle, az pozitív volt. Nagyon tehetséges politikus, és azt érzem, hogy a szíve mélyén a szándékai is tiszták. Az ő tragédiája, hogy a rendszerváltozáskor egy olyan háttércsoport építette fel őt nagy politikussá, amelyből, még ha szeretne, sem tudna már szabadulni. Olyan, mint egy kitűnő futó, akinek viszont egy zsák van a hátán, tele mázsás kövekkel. Az elmúlt húsz év kövei. Tragikus szereplője a magyar közéletnek, aki talán jót akar, de már nem tud tenni semmit. Így maradnak neki a szép szavak.”

Hogy is írta az izraeli Uri Avnery? „A politikában nincs ártatlan ajándékozás. Így, vagy úgy, az adakozó meg fogja kapni a viszonzást – a többszörösével megtetézve. Ez érvényes az USA-ban, Olaszországban és Izraelben is. Ha az ajándékozó kijelenti, hogy neki nincsenek üzleti érdekei Izraelben, az csak annyi jelent, hogy mélyebbre kell ásni.”

Fiatal demokratáinkat éveken át az “önzetlen filantróp”, Soros pénzelte. Azt vissza kell fizetni. A zsarolhatóság pókhálójában vergődő politikus pedig már nem azt teszi, amit szeretne, hanem amit előírnak neki. Szegény Orbán hányszor kimondta óvatlanul, hogy mit szeretne, hogy mit akar, aztán tette az ellenkezőjét, leégetve, lejáratva magát ország-világ előtt. Ez a magyarázata annak, amit Medgyessy fogalmazott meg a TV-ben: „Igaz, hogy vannak köztünk ellentétek, de az ország szempontjából igazán fontos ügyekben, mint NATO-, EU-csatlakozás, teljes volt közöttünk az egyetértés.”

Én a magam részéről ezeket az ország igazán tragikus ügyeinek minősítem. Ahogy a beszélgetés során Vona fölidézi: „Miért vette ki a népszavazási kérdések közül a magyar földet? Miért szavazta meg a román EU-csatlakozást feltétel nélkül? Miért írta alá olvasatlanul a lisszaboni szerződést? Miért vonta vissza a kettős állampolgárságot, amit néhány nappal előtte éppen ő nyújtott be az Országgyűlés elé? Miért tartja a Jobbikot szélsőségesnek? És még sorolhatnám. A másik pedig, mindenki nézze meg, hogy az elmúlt három évben ki vállalt tényleges küzdelmet az MSZP-vel, és ki az, aki csak lapult. Én nem találkoztam a Fidesz vezetőivel az elmúlt években, azokban a kritikus pillanatokban, amikor az emberek utcára vonultak. Nem Orbán Viktort vagy Kövér Lászlót akarják börtönbe zárni, hanem Kiss Róbert Gárda-főkapitányt és engem. És hát vannak, akik már börtönben is vannak. Ők sem a Fidesz tagjai.”

Így van. Egyetlen mocskos rendszer sem bántja a hozzá igazodókat.

Én még hozzá tenném, hogy ki mert lemenni Sajóbábonyba? Nem a Gárdát két pofonnal helyre tenni akaró „kemény” Orbán. Tudomásul kell vennünk, hogy Orbán már a napnál világosabban bemutatta, hogy tőle semmi nem várható, ami Magyarországnak valóban fontos. Én valamikor nagyon bíztam Orbánban. Egyszer 1600 km-t utaztam, hogy rá szavazzak. Ma, ha ő volna az egyetlen nemzetinek mondott alternatíva, azt a fáradságot sem venném, hogy elsétáljak a szavazó helyiségig.

Ha az ember felidézi a Jobbik és a Gárda ellen az összes országgyűlési párt által “teljes egyetértésben és nézetazonosságban” folytatott hecckampányt, Fekete Gyula bölcs megállapítása jut az eszébe: „Minden mocskos rendszer tudja, hogy a Krisztusokat latrok közé kell felfeszíteni.” Aki számára „két pofon” politikai megoldás, attól a megostorozás sem idegen.

Szerencsére van már alternatíva. Ajánlom mindenki figyelmébe a Barikádfenti párbeszédét.

Dohán Mihály, Nemzeti InternetFigyelő

Humor: Csúnyán lebőgtek a szlovák biztonságiak

Meglehetősen sajátos módot választott saját hatékonyságának ellenőrzésére a pozsonyi reptéri biztonsági szolgálat. Több utas csomagjába robbanóanyagot rejtettek, hogy teszteljék, fennakad-e az ellenőrzésen. Egy férfi azonban átcsúszott a vizsgálatokon, s tudtán kívül csaknem 10 deka plasztikkal szállt fel a gépre.

Tudtán és akaratán kívül poggyászába rejtett robbanóanyagot vitt fel egy Dublinba tartó repülőgépre egy szlovák férfi, mert a repülőtéren, ahonnan indult, kudarcba fulladt egy biztonsági ellenőrzés - közölték kedden az ír hatóságok.

Az eset még a hét végén történt. Az ír hatóságok kedden őrizetbe vették a 49 éves szlovák villanyszerelőt, de később vádemelés nélkül szabadon engedték, miután a szlovák repülőtéri biztonsági szervek értesítették őket a történtek okairól.

A robbanóanyagot ugyanis maguk a szlovák biztonságiak csempészték a villanyszerelő poggyászába, sőt nyolc másik utas csomagjában is különböző bombaalkatrészeket rejtettek el. Azt szerették volna ellenőrizni, hogy az említett alkatrészek megjelennek-e az utasok biztonsági átvilágítása során a képernyőn.

A villanyszerelő poggyászába 90 gramm plasztik robbanóanyagot csempésztek, amely azonban átcsúszott az ellenőrzésen. A táskát és gazdáját ezt követően - közelebbről nem ismertetett okból - viszont tovább engedték, így a robbanóanyag eljutott Dublinba, ahol lefülelték.

Az ír hadsereg egyik robbantási szakértője hangsúlyozta, hogy az utasok mindvégig biztonságban voltak, mert a plasztik robbanóanyag stabil volt és nem volt összekötve más bombaalkatrészekkel.

inforadio.hu - barikad.hu

A pátyi "golfpálya-bizniszben" érintett MSZP-s politikus a benzinügyben is "összeférhetetlen"?

Laboda. Az ismeretlen, ámde fontos szocialistaLaboda. Az ismeretlen, ámde fontos szocialistaLaboda Gábor MSZP-s országgyűlési képviselő személyében szocialista érintettje is van az elhíresült benzintender-ügynek – tudta meg a Hír Televízió. A Gondola is átnézte a cégpapírokat és a képviselői vagyonnyilatkozatot. A Barikád pedig újabb "apró" adalékkal szolgál Laboda Gábor munkásságáról.

Ezekből kiderül, hogy Laboda 100 százalékban tulajdonosa és ügyvezető igazgatója a Hirig Kft-nek, amely Inárcson két OMV-benzinkutat üzemeltet. Abarikad.hu információi szerint a politikusnak a III. kerület határában a 10-es úton, közvetlenül az ürömi elágazás után található OMV kútban is van érdekeltsége. Így az állami autók OMV-kútnál történő tankolása közvetlen pénzügyi hasznot is hajthat a szocialista képviselőnek.

Az ügy pikantériája, hogy Laboda Gábor a parlament rendészeti bizottságában foglal helyet, éppen abban a testületben, amely pénteken rendkívüli ülésen fogja megtárgyalni a kormányzat botrányba fulladt benzinbeszerzési tenderét. Ha jogilag nem is összeférhetetlen, politikailag mindenképpen rendkívül kínos helyzetbe került a szocialista képviselő, akinek vagyonnyilatkozatát lapozgatva az is kiderül, hogy az orosz Gazprom-cég részvényese.

Információink szerint a magát a Hír tv kamerái előtt "egészen kis pontnak" nevező, nyilván üzleti és egyéb befolyással igen csekély mértékben rendelkező Laboda üzemeltette a budaörsi Agip kutat is jó ideig (a Balaton felé menő oldalt) amíg az Agip Hungária valami miatt el nem vette tőle a bérleti jogot.

A "pátyi golfpálya-bizniszként" elhíresült legújabb belterületbe vonási, lakóparképítési botrányban (amely miatt például Pörzse Sándornak távoznia kellett az Echo tv-től) is érintett Laboda Gábor. Erről az újságárusoknál kapható Barikád magazinban olvashat részletesen. Labodát Üröm polgármestereként indították a szocialisták 2006-ban Pest megye 10. számú választókerületében (melybe beletartozik az igen értékes területű Zsámbéki-medence), azonban egyéniben alulmaradt a Fidesz jelöltjével, az operaénekes Gulyás Dénessel szemben. Listáról azonban mégis bejutott a parlamentbe.

Utólag talán már érthető, miért volt a személye ennyire fontos a szocialistáknak...

barikad.hu


Egymásra mutogatnak a hatóságok az SZDSZ-maffia ügyében


A Strabag Demokraták Szövetsége névvel fémjelezhető politikai maffia korrupciós ügyei ellen feljelentést tett a Jobbik egyszerre két nyomozó hatóságnál, melyek – nem tudva a párhuzamosságról – abszurd módon épp egymásnak passzolták tovább (keresztbe) a kellemetlen ügyet. Az eset jó példája annak, mennyire félnek az SZDSZ-es politikusbűnözőktől még a nyomozók is.

Retkes Attila SZDSZ-elnökké választása után bocsánatot kért azokért a korrupciós ügyekért, melyekben pártja az elmúlt 15 évben érintett volt. A haldokló ember őszinteségi rohamához hasonlítható elszólás alapján a Jobbik budapesti elnöke, Czeglédi János feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál és a Budapesti Nyomozó Ügyészségnél. Azonban mindkét hatóság tovább passzolta az ügyet, ráadásul pont keresztbe, egyszerre, egymásnak! Végül az NNI Korrupció Bűnözés Elleni Osztály foglalkozott a kényes üggyel, de sajnos érdemi vizsgálat nélkül elutasította a feljelentést, bűncselekmény gyanújának hiányára hivatkozva. Még Retkes Attilát sem hallgatták ki tanúként, pedig köteles lett volna konkrét ügyeket feltárni az általa elnökölt bűnszövetséggel kapcsolatban. (Az elutasító határozat és az egymáshoz továbbküldő intézkedések dokumentumai a cikk alján találhatóak.)

A Jobbik Magyarországért Mozgalom feljelentésének elutasítása hátterében állhat egyszerűen a probléma szőnyeg alá söprésének hétköznapi gyakorlata, de valószínűbb, hogy a nyomozók is tartanak attól az SZDSZ-től, mely gyakorlatilag a mostani köztársasági elnököt is adhatta az országnak. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetétől érkező jelzések szerint a kollaboráns rendőrségi vezetők kialakult gyakorlata, hogy „nyeretlen kétéves” nyomozókra bízzák a legbonyolultabb ügyeket, így biztosítva a politikusbűnözés folytatását.

Mint azonban a TMRSZ léte is bizonyítja, kerülhetnek jó kezekbe is a Jobbik feljelentései. Jövő kedden arra mutatok ilyen példákat, mit segít a politikusbűnözés felszámolásában, ha a jobbikos politikusok belelátnak a titkos iratokba…

Novák Előd,
a Jobbik alelnöke

A Jobbik veri a Fideszt és az MSZP-t is

"Ha a médiában Magyarországon egyenlő feltételek lennének, akkor a választást simán nyerné meg a Jobbik. De tudjuk, hogy ez nem így van, és ezzel megtanultunk együttélni. (...) Az internet a Jobbik terepe. Az ugyanis egy demokratikus médium, mindenki elmondhatja a magáét. Nem véletlen, hogy jelenleg ott legyőzhetetlenek vagyunk."- mondta Vona Gábor, a párt elnöke.

Hogy ez mennyire így van, azt magunk is ellenőrizhetjük. Ehhez föl kell keresnünk a bizinformation.org nevű honlapot. Mi megtettük, és a megfelelő rubrikába sorra beírtuk a jelentősebb pártok honlapjainak címeit. A rendszer pedig rövid gondolkodás után mindegyiket fölmérte, és forintban kifejezve megbecsülte az értéküket. A következő eredményt kaptuk:

Mint láthatjuk, a Jobbik honlapja csaknem annyit ér, mint a Fideszé és az MSZP-é együttvéve. A többi parlamenti párt pedig gyakorlatilag szóra sem érdemes; az szdsz.hu-t 2,22 millióra, az mdf.hu-t 1,02 millióra taksálja a szóbanforgó honlap, a kdnp.hu értéke pedig még az egymilliót sem éri el.

szebbjövő.hu - barikád.hu

Minden eddiginél nagyobb H1N1 botrány készül kirobbanni?

Európa háború utáni történetének egyik legjelentősebb kommunikációs manipulációjára derülhet fény, ha bizonyítékokkal sikerül alátámasztani nemzetközi szervezetek és a gyógyszeripar befolyásoló kapcsolatát.
Az EU Parlament Egészségügyi Bizottsága egyhangúlag elfogadott határozata alapján 2010 januárjában vizsgálat indul a gyógyszergyártó cégek és a globális sertésinfluenza kampány kapcsolatáról. Az úgynevezett "Arany háromszög", vagyis a gyógyszeripar és a tudósok, valamint a nemzetközi egészségügyi szervezetek kapcsolatainak átvilágítása milliók életére kihatással van. Ugyanis például a H1N1 oltás kapcsán hozott, és a kormányok és az emberek személyes magatartását befolyásoló információk olyan döntési helyzeteket hoztak létre, amelyek a politikusokat óriási kiadásokra és az embereket pedig nem kellően meggyőző oltási kényszerbe sodorták.
A parlamenti indítványt Dr. Wolfgang Wodarg, a PACE (az Európa Tanács Parlamenti Taggyűlése) Egészségügyi Bizottságának az elnöke, korábban a német Parlamentben a Szociáldemokrata Párt képviselője, terjesztette elő. Az ismert orvos és járványügyi szakember, a tüdő- és környezetbántalmi betegségek specialistája, a WHO jelenlegi sertésinfluenza járvány elleni kampányát egyenesen "az évszázad egyik legnagyobb botrányának" nevezte.H1N1 világbotrány indul - Kommunikációs manipuláció előszeleH1N1 világbotrány indul - Kommunikációs manipuláció előszele Hivatalos nyilatkozatában Wodarg kritizálta a gyógyszeripar befolyását a tudósokra és a nemzetközi hivatalnokokra, megállapítván, hogy emiatt "szükségtelenül több millió egészséges embert tettek ki az elégtelenül tesztelt oltások kockázatának", és hogy ez az influenza "sokkal kevésbé káros", mint minden korábbi járvány.
Wodarg szerint az Európai Parlament vizsgálatának különösen a WHO szerepére és júniusi járvány bejelentésére kell koncentrálnia. 2009 áprilisában történt meg először, hogy a WHO járványügyi kritériumait megváltoztatta, amikor az első mexikói esetek ismertté váltak, úgy hogy nem a betegség valódi kockázatát, hanem a betegség esetek számát vették alapul a "járvány" bejelentéséhez
A sertésinfluenza járvánnyá nyilvánítása következényeként országok kényszerültek járványtervek bevezetésére és a sertésinfluenza elleni oltások beszerzésére. Mivel a WHO nem áll semmiféle parlamenti ellenőrzés alatt, Wodarg szerint a kormányoknak joguk van számadást kérni tőle.
A neves antiglobalista, William Engdahl által közzétett információk elgondolkodtatják az egészségügyi kommunikációval foglalkozókat, következtetéseiben túlmegy a közvetlen erkölcsi felelősség megállapításának fontosságán. Felveti az emberek százmillióinak életére minden korábbinál nagyobb hatással bíró nemzetközi és nemzeti egészségügyi szervezetek és intézmények számadási kötelezettségének és hitelességének a kérdését is.
(napidoktor.hu)

Bajnai Kis Kancsó, hozza a formáját...

A Jobbik a köztársasági elnökhöz fordul Bajnai diszkriminatív kijelentése miatt

Sólyom László köztársasági elnökhöz fordul a Jobbik, mert diszkriminációnak tartják Bajnai Gordon kormányfőnek azt a kijelentését, amely szerint a választások előtt a demokratikus pártok beletekinthetnek az ország pénzügyi helyzetébe, de a Jobbik nem, mert a miniszterelnök őket nem tartja demokratikus erőnek. Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke és EP képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az országgyűlési választások tisztasága - beleértve a pártok egyenlő feltételeinek biztosítását - a demokrácia követelményeihez tartozik, és ezért az államszervezet demokratikus működése felett őrködő köztársasági elnökhöz feladata állást foglalni az ügyben.

barikad.hu

Vona szerint Orbán tragikus szereplője a magyar közéletnek

A Fidesz retteg tőlünk, mert nem csupán ellenségnek tart bennünket, hanem konkurenciának is – jelentette ki Vona Gábor a barikád.hu-nak adott exkluzív interjújában. „Valóban egy polgári körben voltam Orbán Viktorral, de amikor 2003-ban a Jobbik párttá alakult, kiléptem onnan, mert ezt tartottam tisztességesnek. Sajnálom őt, mert amit megismertem belőle, az pozitív volt. Nagyon tehetséges politikus, és azt érzem, hogy a szíve mélyén a szándékai is tiszták. Az ő tragédiája, hogy a rendszerváltozáskor egy olyan háttércsoport építette fel őt nagy politikussá, amelyből, még ha szeretne, sem tudna már szabadulni. Olyan, mint egy kitűnő futó, akinek viszont egy zsák van a hátán, tele mázsás kövekkel. Az elmúlt húsz év kövei. Tragikus szereplője a magyar közéletnek, aki talán jót akar, de már nem tud tenni semmit. Így maradnak neki a szép szavak.” – tette hozzá a Jobbik elnöke.

barikad.hu

2010. január 4., hétfő

AKTUÁLIS!!! avagy, ennyit a zsidókról...

"Kényurunk elismerésére sor kerülhet már az alkotmány lerombolása előtt is; ez akkor fog bekövetkezni, amikor a nép, miután a végsőkig kifárasztotta uralkodóinak - általunk előidézett - szabálytalankodása és tehetetlensége, így fog felkiáltani: "Távolítsátok el őket és adjatok nekünk egyetlen világuralkodót, aki egyesít minket és megszünteti a viszályok okait - a határokat, a népi hovatartozást, a vallásokat, az államadósságokat -, ki békét és nyugalmat ad nekünk, melyet nem találhatunk meg mostani uralkodóink és képviselőink alatt.
Mint önök azonban nagyon jól tudják, azt, hogy az összes nemzet kifejezést adjon ilyen kívánságoknak, csak úgy érhetjük el, ha minden országban megzavarjuk a nép és kormány közti viszonyt, annyira összetörve az emberiséget egyenetlenséggel, gyűlölettel, veszekedéssel, irigységgel, sőt még sanyargatások alkalmazásával, éhínséggel, BETEGSÉGEK BEOLTÁSÁVAL, nyomorral is, hogy a gójok ne lássanak más kivezető utat, mint azt, hogy menedéket keresnek a mi teljes pénzbeli és minden egyéb vonatkozású főhatalmunknál.
Ha azonban lélegzetvételhez juttatjuk a világ nemzeteit, aligha valószínű, hogy valaha is elérkezik az a pillanat, amely után áhítozunk."

Akit az egész érdekel, itt megtalálhatja: