2010. február 26., péntek

EZ MÁR A LEGALJA!!! Herényi: a kommunizmus áldozatai maguk tehettek sorsukról (Barikád kommentáral)

Gazember is, hülye isGazember is, hülye isVégleg lehullt a maradék demokratikus lepel az MDF-ről. Herényi Károly a Klubrádióban nyilatkozva nem átallotta azt állítani, hogy a kommunizmus áldozatai "saját döntésüknek" köszönhették sorsukat.

„Az, hogy a kommunizmus áldozatává vált valaki, az részben az ő döntése volt. Antikommunista volt, egyéb nézeteket vallott, tehát ő erről dönthetett. Ha akart, kommunista is lehetett” – közölte Herényi Károly egy rádióinterjúban. Az önmagát „konzervatív párt”-ként meghatározó MDF képviselője szerint „nem lehet egyenlőségjelet tenni a holokauszt és a kommunizmus áldozatai közé”.

„Húsz éve más sem történik, mint hogy megpróbáljuk ezt a két történelmi tragédiát egy szintre hozni” – mondta Herényi Károly a Klubrádióban. „Az egyik népirtás, a másik viszont egy politikai diktatúra negatív következménye és eredménye, ami a történelem folyamán sajnos előfordul, sokkal sűrűbben, a népirtás az hála Istennek ritkább dolog, de ez nem két azonos fajsúlyú ügy, nem egy törvénybe való.”

Az MDF-es honatya igennel szavazott a holokauszttagadás kérdésében, a kommunizmus bűneiről szóló szavazáskor viszont nemmel. A politikus úgy fogalmazott: „Nem lehet egyenlőségjelet tenni a holokauszt és a kommunizmus áldozatai közé. Az, hogy a kommunizmus áldozatává vált valaki, az részben az ő döntése volt. Antikommunista volt, egyéb nézeteket vallott, tehát ő erről dönthetett. Ha akart, kommunista is lehetett. Viszont az hogy valaki zsidónak születik vagy cigánynak születik, az nem az ő döntésének a kérdése. A két dolgot ily módon egy platformra helyezni és teljesen egyenrangúnak és egyenértékűnek föltüntetni, ez az én számomra elfogadhatatlan.”

(Herényi érvelése ezen a ponton fordul az gazemberségből a hülyeségbe. A bolsevik diktatúrának ugyanis világszerte soktízmilló olyan áldozata is volt, akit egyáltalán nem politikai nézetei miatt gyilkoltak, vagy hurcoltak meg. Ha csak hazánkat nézzük: a Vörös Hadereg által Gulagra hurcolt százezrek, a pusztán kizárólag "osztályidegen" származásuk alapján kitelepített tízezrek, vagy a minden különösebb politikai indok nélkül a recski haláltáborba zárt és ott megsemmisített emberek soha, semmilyen körülmények között nem döntötték el, hogy ők "antikommunisták". Nem voltak a rendszer ellenségei, hanem a rendszer tekintette őket minden ok nélkül ellenségeinek. - Barikád)

A műsorvezető közbevetésére, hogy álláspontja szigorúbb mint beszélgető társáé, Bárándy Gergely MSZP-s képviselőé, Herényi így fogalmazott: „Elfogadom, hogy legyen egy külön törvény, ami a kommunizmus áldozatainak a védelmét szolgálja, akár ilyen szinten is. De ez két külön törvény legyen, mert eszébe ne jusson senkinek a két dolgot összekeverni!”

Aljas, ostoba és cinikus

Herényi Károly kijelentése, mely szerint a kommunizmus áldozatai részben a saját döntésüknek köszönhetik sorsukat, szemben a holokauszt áldozataival, minden határon túlmegy – olvasható Répássy Róbert pénteki közleményében.

Cinikus, mert a kommunizmus áldozatainak emléknapjára időzített – teszi hozzá. Répássy szerint ostoba, mert alapvető tényekkel sincs tisztában. Aljas és alkotmányellenes, mert különbséget tesz ember és ember, áldozat és áldozat között – véli a Fidesz országgyűlési képviselője. Herényi Károly ezzel a nyilatkozatával végleg kiírta magát a demokratikus közéleti szereplők és a normális emberek közül – zárul a legnagyobb ellenzéki párt közleménye.

mno.hu - barikad.hu


Önálló vízbázissal a multik terjeszkedése ellen

A Kossuth Rádió ma reggeli műsorában elhangzott, hogy újabb három település válik le a Békés Megyei Vízművek Zrt. szolgáltatásáról, és önállóan oldja meg településeinek vízellátását. A három település Mezőkovácsháza, Végegyháza és Kaszaper.

Csürhés István, Kaszaper polgármestere elmondta, hogy a rendszeren elmaradt a karbantartás, és a kistelepülések hátrányba kerülnek a nagyobb városokkal szemben. Példaként felhozta Medgyesbodzás esetét, amely település alól kitermelik az ivóvizet, és dőlnek össze a házak.

A megoldás érdekében évek óta nem történik semmi. Kaszapernek megfelelő tiszta vizű saját kútja van. A békéscsabai cég fenntartását nem kívánják tovább finanszírozni. A polgármester elmondta, hogy amit a békéscsabai cégnek el kellett volna már korábban végeznie, azokat a karbantartási és egyéb munkálatokat most elvégzik. A későbbiekben két millió forint megtakarítást remél. Elmondta, hogy a szolgáltatást ugyanazon a vezetéken és ugyanazokkal az emberekkel fogják végezni, mint eddig.

Az intézkedés következtében Kaszaperen 24 forinttal fog csökkenni a víz köbmétere. Stratégiai oka is van az önállósodásnak, mert a vízszolgáltatást is bekapni szándékozó nagy étvágyú multik nagyon közel járnak már a megyéhez.

Bakos István, Mezőkovácsháza polgármestere elmondta, hogy a felújítási munkálatok, a karbantartás bizony nagyon sok kívánni valót hagy maga után. Náluk még azbeszt-vezeték is van, ami köztudomású, hogy nagyon káros az egészségre. A céljuk az, hogy saját vizet adjanak a lakosságnak elfogadható áron. A multikat Mezőkovácsháza is ki akarja szorítani. A nyereségből lehetővé fog válni a rendszeres karbantartás és felújítás elvégzése, az azbeszt-csövek cseréje. Úgy tudjuk, hogy Medgyesegyháza–Bánkút is kivált már a csabai szolgáltatásból.

Életadó vizünk ezen a tájon bizony arzénos. Az arzénmentesítést uniós támogatásból meg lehetne oldani, de vajmi kevés történik ebben az ügyben. Létrehoztak egy konzorciumot, ahova tagdíjat fizetnek be a települések, de ennél többről nem igazán lehet tudni. Arról viszont hallottunk, hogy a Békés Megyei Vízművek Zrt. Romániából hozna be arzénmentes vizet, amit bekevernének a mi arzénos vizünkbe. Ehhez 37 km-es vezetéket kell kiépíteni. Hogy a vizünkben ezzel a megoldással még bennmaradó arzén káros lesz-e az egészségre, az jóval később fog kiderülni.

A romániai víz Békés megyébe történő behozatalára létrehoztak egy céget aradi székhellyel. Tehát a cég Romániában fog adózni…
Hogy az unió mit szól ehhez a bizonyos vízbehozatalhoz, és a már eddig folyósított uniós pénzek sorsa mi lesz, arról egyelőre nincs információnk. Lehet, hogy már milliárdok vannak bent az országban erre a célra, és azt bizony vissza kell fizetni. Még akkor is, ha esetleg voltunk szívesek más célra felhasználni.

Anton

barikad.hu

"A Hír TV jogásza elismerte, több hónapig szándékosan meg sem említették a Jobbik nevét"

A Jobbik a legújabb közvélemény-kutatás szerint már az ország második legnépszerűbb pártja, noha médiamegjelenései számában leghátul kullog. Szándékos cenzúra vagy az üzenetek hiánya? A Hírextra összeállítása alább folytatódik.
A Jobbik a HVG legutóbbi, szokásosnál is nagyobb közvélemény-kutatása szerint átlagosan 5 százalékpontot erősödött, ezzel ha meg nem is előzte az MSZP-t, annyi biztos, hogy felzárkózott mellé. Így nem tűnik badarságnak a párt azon mondata, hogy immáron ők a második legnagyobb erő - főleg ha hozzávesszük azt, hogy a kutatásokban sok „bizonytalan” szavazó radikális, csak ezt nem meri bevallani. Mivel az emberek egyre nagyobb csoportja támogatja a pártot, így egyértelmű, hogy a közmédiumoknak ezzel arányosan kellene vele foglalkozniuk - azonban a gyakorlat gyökeresen mást mutat.
Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) - amelynek élére kötelezettségei és a törvény előírások ellenére sem választottak elnököt a Parlament utolsó ülésnapján - honlapján összeállított egy keresőmotort, amely megmutatja, hogy egy adott időszakban melyik párt melyik képviselője melyik rádiós vagy televíziós hírműsorban mennyit szerepelt. Ha ez - vagyis a hírműsorokban való szereplés - alapján akarnánk megítélni a Jobbik támogatottságát, akkor nem egy 15, hanem egy 1,5 százalékos párt rajzolódna ki.
Amit az ORTT mér
A vizsgált műsorszámok listája:
• MTV1: esti Híradó, déli Híradó, Ma reggel, Este, A szólás szabadsága,
• Duna TV: Híradó, Közbeszéd, Heti Hírmondó,
• TV2: Tények, Tények este, Mokka, Napló,
• RTL Klub: Híradó, Házon kívül,
• ATV: Híradó, Egyenes beszéd, Pont7,
• Echo TV: Híradó, Heti mérleg,
• Hálózat TV : Hírháló,
• Hír TV: Híradó 21 (bár ez az ORTT hivatalos felsorolásából kimaradt, de a kidobott adatok alapján egyértelmű, hogy ezzel is kalkulál - a szerk.)
• Kossuth rádió: 180 perc (hétfőtől péntekig: 6-tól 7 óráig), Déli Krónika (12-12.30), Esti Krónika (17.30-18.00), Ütköző (hétfőtől péntekig 18.00-18.30), Vasárnapi újság (vasárnap 6-8.30),
• Class FM: Hírek (6.30-6.45),
• Neo FM: Hírek (6.30-6.45),
• Inforádió: Reggeli Drive Time (6.30-7.30), Aréna (hétfőtől Péntekig: 19.00-20.00, hétvégén: 17.00-18.00),
• Lánchíd rádió: Reggeli Expressz (hétfőtől szombatig 6.00-7.00), Szabad gondolat (vasárnap 7.00-9.00),
• Klubrádió: Reggeli gyors (hétfőtől péntekig 6.00-7.00), Kontra (hétfőtől péntekig: 18.00-19.45), Hetes stúdió (szombat: 15.00-17.00).
Ha a miniszterelnök-jelöltek szereplését nézzük a legutóbb feldolgozott február 1. és 14. között, akkor Orbán Viktor (Fidesz) 39 szereplési lehetőséget kapott, 6851 másodperc erejéig, amivel összesen mintegy 9,086 millió embert tudott megszólítani. Ezzel szemben Mesterházy Atilla (MSZP) 27 megszólalási lehetőséggel 3021 másodpercet beszélhetett, összesen 4,799 millió emberhez. Bokros Lajos (MDF) adatai 11 megszólalást, 1985 percet és 1,225 millió nézőt mutatnak, míg Schiffer Andrásé (LMP) mindössze 5 megszólalást 1159 másodpercben, ami kissé több mint félmillió nézőt jelent. Vona Gábor (Jobbik): nulla megszólalás, nulla másodperc, nulla elért néző.
Tehát az akkori adatok alapján a Magyarország második legnagyobb pártjának a miniszterelnök-jelöltje egyetlen megszólalási lehetőséget sem kapott. Ellenben kapott öt lehetőséget Retkes Atilla (SZDSZ-elnök), szintén ötöt Torgyán József, hármat Ungár Klára (az SZDSZ-ből kilépett SZEMA elnöke, amely visszalépett a választásokon való indulástól) és Debreczeni József (MDF), valamint kettőt Horn Gábor (SZDSZ). De ha a pártok szereplésének az egészét nézzük, akkor se jobb a helyzet: a Jobbik az egész szereplési tortából mindössze egy százalékot kapott. Mi alapján korlátoznak ennyire egy parlamenti küszöböt szinte biztosan átlépő, társadalom több mint tíz százaléka által támogatott pártot?
Miértek
Molnár Péter, a CEU tanárának vezetésével folyt csütörtök este az ELTE-n egy szak-beszélgetés, „hol a Jobbik helye a médiában?” címmel. Molnár fő érvei szerint azért nem lehet helyt adni a rádióban és a televízióban a Jobbiknak, mert a médiatörvény (közelebbről a 3.§ 2, 3. bekezdése) világosan rendelkezik arról, hogy rasszista és kirekesztő tartalmak nem jelenhetnek meg az elektronikus médiumokban. Csakhogy a Jobbiknak rengeteg olyan elképzelése és ötlete van, amire a szélsőséges jelzőt aligha lehet ráhúzni - maximum a radikálisat - és médiumok ezeket sem közvetítik.
Ráadásul mindezzel a kvázi független média csak a Fidesz vádpontjaira játszik rá, aki folyton azt hangoztatja, hogy a Jobbik képtelen lenne elvezetni az országot. Ezt ugyanis csak erősíti, ha a Jobbik képtelen arra, hogy bemutassa a rádiókban és a televíziókban a konkrét ötleteit és elképzeléseit - és így tényleg olyan, mintha azok nem is lennének. Ráadásul a fenti példa igazolja a Jobbik azon vádjait is, amik a médiumok negatív elfogultságát hangoztatja velük kapcsolatban - ami a „független” képviselők számára nem épp egy társadalmi piros pont.
A sajtófőnök véleménye
Felhívtuk Novák Elődöt, a Jobbik sajtófőnökét és alelnökét további adatokért és véleményéért. Tőle megtudtuk, hogy Vona Gábor nullás statisztikai mutatója bár teljességgel helytálló a vizsgált időszakban, ha kissé kiszélesítenénk, akkor két Vona Gábor televíziós interjút is megszámolhatnánk - ami még mindig nem éri el Ungár Klára szerepléseinek számát sem. Egyrészt január harmincegyedikén volt egy nagyobb Duna TV-s interjú, valamint tegnap - február 25 -én - egy szintén nagyobb lélegzetvételű beszélgetés az M1-en.
Alakulásunk óta probléma, hogy a média fősodrában nem tudunk jelen lenni - állítja Novák, majd indokként hozzáteszi ennek okát: "mi mást képviselünk, mint a két nagy párt érdekeit közvetítő médiumok, ezért félnek tőlünk. Először elhallgatással, majd lejáratással” - jegyzi meg az ellenük használt módszerekről.
Ez ellen a Jobbik két módon próbál meg harcolni: egyrészt létrehozta saját médiumait (Barikád, Nemzetőr, Jobbik TV stb.), másrészt harcot kezdeményezett az egyenlő képviseletért az ORTT-n keresztül. Bár az egyenlő képviselet korántsem sikerült, de Novák szerint nem reménytelen a helyzet, ugyanis vannak pozitív példák is: Az EP-választások előtt az ORTT kötelezett több médiumot is arra, hogy választási műsoraikban jobbikos politikus is szerepeljen.
Ellenben negatív példának hozza azt fel, hogy a Hír TV jogásza elismerte, hogy több hónapig szándékosan meg sem említették adásaikban a Jobbik nevét - még a híradókban sem. Annyit viszont Novák is elismert, hogy az írott sajtóban és legfőképp az interneten korántsem ennyire katasztrofális a helyzet - igaz, a tudósítások aránya itt sem közelíti meg a párt támogatottságát. Ugyanakkor hozzáteszi, hogy a média Jobbikhoz való hozzáállása nem csak a párt üzeneteinek választópolgárokhoz való eljuttatását hátráltatja, hanem nagyban torzítja is azt: „néha azt kívánjuk, bárcsak ne tudósítanának, mert így sokszor a saját szórólapjainkon is magyarázkodni kényszerülünk, ahelyett, hogy a lényegről tudnánk beszélni.”

(kuruc.info)

2010. február 23., kedd

Fidesz: nem lesz számonkérés (De aki ezt nem tudta, az hülye!!!)

Politikai felelősségre vonás nem lesz a kormányváltás után, de az elkövetett bűncselekményekért: lopásokért, csalásokért felelniük kell a politikai döntéshozóknak - jelentette ki szekszárdi sajtótájékoztatóján Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője. A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója azt mondta, a párt által megfogalmazott öt nemzeti cél egyike a közrend és közbiztonság helyreállítása.

A barikad.hu szerkesztősége nem érti, a Fidesz miért csak most akarja helyreállítani a közbiztonságot, s miért nem merik vállalni a politikai felelősségre vonást? Talán csak nem azért, mert nyakig benne ülnek ők is a slamasztikában?

MTI nyomán

Csurka: „az egyetlen felelős politikus Orbán” (NA ezt is lefizették...)

választókerületek többségében még formálisan sem nevez meg képviselőjelöltet a MIÉP, mely elvileg Csurka új (fantom)pártjával, a Magyar Megmaradás Közösségével „szövetségben” indul. A következő hónapban 77. életévébe csoszogó pártelnök így sírjába viszi a MIÉP-et. AIII/III-as Csurka Raszkolnyikov István utolsó megbízásaként a Jobbik ellen folytat rágalomhadjáratot.
A MIÉP-ben gyakorlatilag bármely tagot kineveztek képviselőjelöltnek, aki ezt vállalta, de így se találtak a választókerületek több mint 55%-ában senkit. Ráadásul tehát ahol formálisan van jelölt, rendszerint ott sincs csapat mögötte, mely az ajánlószelvényeket összeszedné. Viszont ha csak pl. az ország 25%-ában lehet majd a MIÉP-re szavazni, akkor azokon a helyeken a parlamenti küszöb négyszeresét kéne elérni a bejutáshoz…

Ennyi volt
Csurka nemcsak párton belüli hatalmon maradását biztosítja csalással (melyet bíróság is többször megállapított), hanem országgyűlési választáson is próbálkozik a trükközéssel, miközben a parlamentből való 2002-es kiesését kényelmesen csak a csalásokra fogja, felnagyítva azt (ugyanakkor ügynöközi a szavazatok újraszámlálását hídblokáddal is követelő hazafiakat). Most azonban a Jobbik véget vet a jelöltállítási csalásoknak, így a MIÉP-nek is.
Pedig a Fidesz ismét átadna ajánlószelvényeket a MIÉP-nek, hiszen hálás Csurkának, aki elvégzi a piszkos munkát: már többet beszél a Jobbikról, mint saját pártjáról. Nemcsak irigységről van szó, hanem Likud Viktor zsoldosaként hordja össze a sok hazugságot, melyet csak ritkán méltat cáfolatra a Jobbik. A Fidesz nagy médiafelületet biztosít Csurkának, és míg létében legyilkolták, halálában - a Jobbik ellen - feltámasztanák a MIÉP-et, visszasírják azt. Az EP-választáson Novák Elődnek köszönhetően nem indultak, már akkor is a Zsideszt ajánlottahíveinek a vadházasságban élő Csurka.
Így hazudik Csurka
„Vonának nyolcvan képviselője (értsd: képviselőjelöltje – Kuruc.info szerk.)korábban MIÉP-tag, MIÉP-jelölt volt. Van, aki vezető tisztséget is betöltött, és nem is az első pártja volt a MIÉP (Csurkának se – a szerk.). Sebaj, nem sajnáljuk őket. Többségük becsületes ember, akit valamilyen ráhatás ért. Elhalmozták őket ígéretekkel vagy fenyegetésekkel, vagy mindkettővel. (Az öreg magából indul ki: őt Raszkolnyikov néven be is lehetett szervezni III/III-as ügynöknek – a szerk.) Mondjuk, megígérték neki, hogyha átáll, nem kap adóellenőrzést. (Abszurd, bizonyíték nélküli feltételezés, de mindjárt tényként is kezeli – a szerk.) És ezt be is tartották. De hogyan tudja egy üldözött, féllábbal betiltott radikális párt ezt az állami ígéretet betartani. Ha nem áll mögötte az állampárt, a titkosszolgálat, a Dzserzsinszkij Akadémia?(Az összeesküvéselmélet-gyáros tehát valójában annyi konkrétumot tud felhozni, hogy a Jobbik jelöltjeinek fele a MIÉP-ből indult, tehát következetesek. Egyúttal Csurka ezzel ellentmond korábbi – hasonló színvonalú – vádjának, miszerint a Moszad hozta létre a Jobbikot – Kuruc.info szerk.)”
Csurka szerint a JOBBIK nem magyarokból állt
„Vonáék majd szépen leteszik az esküt és eskütételükkel ellentétben, megbízóik és megszervezőik igényeinek megfelelően, a nemzeti érdek ellen fognak szavazni. Mert másként nem tehetnek. Máris erre készülnek, ezért fenekednek a Fidesz ellen, ezért kiáltják ki magukat annak, amik nem is tudnak lenni. Magyarnak.” Csurka szerint tehát a jobbikos (jórészt egykori MIÉP-es) képviselőjelöltek nem is magyarok. S ha már eskünél tartunk, idézzük Csurka egy 1975-ös cikkét: „A szocializmusra és a dolgozó magyar nép szolgálatára esküdtem ezekben a mondatokban. Esküszegő ma sem vagyok, nem olyan fából faragtak.”
Orbánt tekinti az egyetlen felelős politikusnak a vén Raszkolnyikov
„Ráadásul van olyan szövetség is, a Magyarok Szövetsége, amely őstörténeti, táltos gőggel azt javasolja híveinek, hogy el se menjenek szavazni. Hagyjanak és bízzanak mindent a kihívókra, a maszatolással vádaskodókra, gyakorlatilag a megszálló hatalom képviselőire, akik az egyetlen felelős politikus – Orbán – besározásával vannak megbízva.”
Horváth Lajos – Kuruc.info

Megfeszül értünk Semjén: Afrikában vadászgat a kampány idején


Az MSZP-s politikusokkal együtt vadászgató Semjén Zsolt KDNP-elnök nem erőlteti meg magát a kampány idején sem: múlt héten egy egzotikus vadászatra ment Afrikába - értesült vadászati körökből a Kuruc.info.
Semjénnek nem ez az első ilyen botránya: 2004-ben részt vett öt szocialista (köztük Hagyó Miklós) és négy "ellenzéki" parlamenti képviselő közös vadászatán, melyet egy húszmilliárd forintos vagyonnal rendelkező maffiózó szervezett (politikai kapcsolatait ápolandóan). Akkor válogatás nélkül, nagy értékű vadakat is elejtve vadászgatott a nagykoalíciós társaság, holott erre nem volt engedélyük, ezért a rendőrség eljárást is indított (fejleményéről nem tudunk, szívesen vesszük olvasóink nyomozását az akkori ügyben).
Tömjén Zsolt egyébként álszenten vélekedik a vadászatairól: "A Vértes hegységhez, a gánti és csákberényi területhez köt a legtöbb régi-új vadászélmény. E hihetetlenül túlfeszített életstílus mellett, amely a politika sajátja, a vadászat, az erdő, a vízpart, egyszóval a természet nyújtja számomra a lelki-szellemi és fizikai feltöltődés lehetőségét: a vad elejtése tulajdonképpen csak másodlagos." Hihetetlenül túlfeszített életstílusról beszélni nagyfokú pofátlanság a KDNP elnökeként, hiszen kényelmesen lavírozik a Fidesz farvizén, önállóan nem meri megmérettetni magát az elvtelenné vált, saját arculat nélküli párt.
Rákay Fülöp - Kuruc.info
Tehát: a hülyék szavazzanak csak a fidesz-kdnp-re....majd csalódnak!