2010. március 20., szombat

Toroczkai László: Köszönet és rövid helyzetértékelés Budaházy-ügyben (831 cédula gyűlt össze - Köszönjük!)


Zagyva György Gyula a mai nap folyamán tudatta szerkesztőségünkkel, hogy összesen 831 kopogtatócédulát sikerült fáradtságos munkával 1 hónap alatt összegyűjteni!
Ekkora mennyiség normál esetben rendszerint elég szokott lenni az induláshoz. A választási bizottság 3 munkanapon belül dönt a nyilvántartásba vételről, vagy az elutasításról, azaz legkésőbb szerda délutánig derülhet ki, hogy Budaházy György független jelöltként indulhat-e az országgyűlési választásokon.
Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen segítséggel hozzájárult célunk eléréséhez, valamint azoknak is, akik úgy gondolták cédulájukkal támogatják a politikai fogoly ügyét!
Köszönet és rövid helyzetértékelés Budaházy-ügyben
Budaházy György barátjaként, bajtársaként, s a független jelöléssel való kiszabadítás egyik ötletadójaként szeretném nyilvánosan megköszönni mindazoknak a kitartó, fáradságos munkát, akik időt, erőt, pénzt nem kímélve összegyűjtötték a jelöltállításhoz szükséges mennyiségű kopogtatócédulát. Szervezetként a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vállalta fel az ügyet. A magunk részéről – mivel szervezetünk vezetői nem budapestiek – a HVIM fővárosi elnökét bíztuk meg a kampányfőnökséggel, így a napi feladatok koordinálását Halmainé Kádár Edit és Incze Béla látták el. A vármegyések, hatalmas munkát végezve kitűnően helytálltak, köszönet illeti meg őket. Mellettük elsősorban a Budaházy-család és magánszemélyek, Gyuri Hun Szövetség-béli barátai, a legkitűnőbb hazafiak végezték azt a munkát, amelyet kizárólag a politikai foglyok miatt, s nem pártérdekek okán tettek meg. Külön köszönet és tisztelet illeti Morvai Krisztinát és Gaudi-Nagy Tamást, akik a számtalan médiatámadás ellenére sem bizonytalanodtak el, s teljes mellszélességgel felvállalták az ügyet. A nemzeti zenekarok egyik leghitelesebb frontembere, Sziva Balázs ugyancsak emberi nagyságáról tett tanúbizonyságot ennek a rendhagyó küldetésnek a során is. Köszönet jár természetesen a politikai foglyok ügyét felvállaló médiumoknak, a Kuruc.infó, a Szent Korona Rádió és a Magyar Jelen szerkesztőségeinek is. Együtt tehát sikerült ismét történelmet írnunk. Először fordul elő ugyanis Magyarországon, hogy börtönben ülő politikai fogoly indul a választásokon. Írországban és más egészséges országokban ennek már komoly hagyománya van.
A rezsim természetesen minden eszközt bevetett, hogy megakadályozza a sikert, még Benkő-spiclit is előhúzta a kalapjából. Ráadásul a nemzeti oldalon is megjelentek a kishitű megjegyzések, miszerint úgysincs értelme a jelöltállításnak, mert a rezsim akkor sem engedi ki a börtönből Gyurit. Mi azonban ahelyett, hogy otthon vagy a kocsmákban elmélkednénk, inkább szeretünk a legutolsó szalmaszálba is belekapaszkodva a tettek mezejére lépni. A támadások miatt, ellenszélben rendkívül nehéz munka volt összegyűjteni a cédulákat, de sikerült. Nyilvánvaló, hogy a hatalom igyekezni fog formai, adminisztrációs indokokat találni, hogy megakadályozza az indulást, s ha ez nem sikerült, akkor majd a nem megfelelő törvényi szabályozásra hivatkozva próbálja megakadályozni Gyuri szabadon engedését. Ahogy azonban a második világháború végén a budavári reménytelennek tűnő kitörésnek is megvolt az értelme, úgy a mi becsületünk és lelkiismeretünk is tiszta. Mi mindent megtettünk, most már a jogászokon a sor, hogy mielőbb szabadulhasson börtönéből Budaházy György, hogy végre a friss levegőn újra megszólalhasson.
Toroczkai László
Összegyűltek a cédulákÖsszegyűltek a cédulák
Interjú a Budaházy-kampány vezetőjével, a budapesti HVIM elnökével, Incze Bélával:
-SZKR: Hogyan értékeled a kampányt, a kopogtató-cédulák gyűjtését?
-Incze Béla: Nagy bravúrt vittünk végbe. Voltak hullámvölgyek, volt olyan időszak, mikor felmerült bennünk, hogy ezt lehetetlen lesz megcsinálni, de valahonnan mindig erőt merítettünk. Vagy Gyuri édesanyjától, feleségétől, gyermekétől, vagy visszagondoltunk azokra az időkre, mikor Gyuri még kint volt és ő segített nekünk, ő buzdított minket akkor. Amikor kint volt, akkor elszántságból, bátorságból ő adott nekünk példát, mi meg adtuk volna fel az egészet? Nem, arról szó sem lehetett, ezért vért izzadva, egy maroknyi csapat ment minden nap időt nem sajnálva és dolgozott.

-SZKR: Maroknyi csapatot említettél. Meg vagy elégedve a nemzeti oldal teljesítményével? Elég ember volt, aki ment és segített?

-I.B.: Nem akarok ünneprontó lenni ilyen szép napon, de sajnos azt kell mondjam, hogy nem vagyok megelégedve. A kezdeti napokon voltunk ugyan harminc-negyvenen, de aztán elmaradoztak az emberek, maradt egy kemény mag, akik azonban elszántan küzdöttek, de hát közben nekik is egyetemen, munkában lett volna a helyük, így ők sem értek rá mindig és csak kevés új arccal találkoztunk. Rengeteg ígéretet kaptunk mindenhonnan, amiknek nagy része csak ígéret maradt. Nem akarok neveket mondani, de ők tudják, kiről van szó. A lényeg, hogy az erőnk így pont kitartott és meg tudtuk csinálni.
Szót kell ejteni azokról a lelkes hazafiakról is, akik prominens képviselői a nemzeti oldalnak és lelkesítettek minket, tanácsokkal látták el a stábot, és jöttek ők is standolni, kopogtatni. Ő nekik is komoly szerepük volt a sikerben.
-SZKR: Elvállalnád még egyszer ezt a kampánymunkát?
-I.B.: Csak ha Budaházyról, vagy hozzá fogható bajtársunkról van szó, mert ez embert ölő feladat. Ez a kopogtatócédulás marhaság, a "nagyon bölcs" választópolgárok győzködése, a rengeteg idő belefektetése elgondolkoztató. Nem vagyok nagy demokrácia párti, sőt, de hát ezt meg kellett tennünk Gyuriért, a politikai foglyokért.
-SZKR: Budaházy sem pártolja ezt a nagy liberális demokráciát, mégis elindult. Mikor először meghallottad, hogy ő is indul mit gondoltál?
-I.B.: Először felnevettem, mert hát Gyuri tényleg nem az a fajta ember, aki részt vesz az ilyesmiben, aztán arra gondoltam, hogy király, mutassuk meg a hatalomnak, hogy nem lehet velünk olyan könnyen elbánni, hogy börtönbe zárnak mindenféle koholmányokkal, és mutassuk azt is meg, hogy kiállunk egymás mellett. Ráadásul Budaházy tényleg színt vinne az jelenlegi Országgyűlésbe, és őt aztán nem kellene félteni, hogy megalkuszik, vagy hogy korrupciós botrányokba keveredne.
-SZKR: A kampány további részéről mit lehet tudni? 
-I.B.: Először megvárjuk az OVB határozatát, mert abban biztosak vagyunk, hogy minden tollvonást háromszor fognak ellenőrizni a céduláinkon. Aztán az OVB döntése után összeülünk a Budaházy családdal, kikérjük Gyuri véleményét is természetesen, aztán döntünk.
Korábban írtuk:
"Az új idők emberének alkalma volt aránylag rövid időközökben a a legkülönbözőbb mozgalmak, rendszerek, politikai irányzatok magatartását megfigyelni. És azt kellett tapasztalnia, hogy a hatalom mindenkori birtokosa ritkán tudott ellenállni a kísértésnek, hogy a törvényhozást és ezen keresztül a bírói gyakorlatot a maga céljai érdekében ne befolyásolja. (...) ...a társadalomból kiveszett vagy legalábbis elhalványulóbban van az emberi önkénytől mentes jogrend tudata, s a polgárok lelkében kezd fészket verni az a hit, hogy annak van igaza és joga, a törvény védelmében és kedvezményeiben az részesül, aki az uralkodó rendszert hangosan támogatja" - írja Márton Áron püspök a kommunizmus évei alatt. Szavai sajnos ma is aktuálisak, elég csak a jelenleg is fogvatartott politikai foglyokra gondolni.
Ezen a rendszeren próbál változtatni lelkes hazafiak maroknyi csapata. Munkájukat siker koronázza:a tegnapi nap folyamán összegyűlt a szükséges számú kopogtatócédula a hatalom pribékjei által ártatlanul fogvatartott Budaházy Györgynek! Az örömteli hírt a hazafi édesanyja közölte a Kugli zenekar (melyben most Gaudi-Nagy Tamás is zenélt) fellépése közben, melyre a Gazdagréti lakótelep bevásárlóközpontja előtt, a parkolóban került sor szerdán 16 órától. A választási gyűlésen Aicha is fellépett, elénekelt egy gyönyörű, megható dalt. Az eseményen Gaudi-Nagy Tamás családi zenekara is muzsikált, s mindenkinek példát adott hazaszeretetből. Nagy sikert aratott a mindössze hat és fél éves Gaudi-Nagy Nándor, aki eldobolta az Ó Magyarország című dalt.
A koncert egyik érdekessége a Kugli zenekar Számmal jelzett ember című dala volt, melyet még a '80-as években írtak. Szövege - Budaházy-t tekintve - ma is aktuális:
„Számmal jelzett ember vagyok, de egyszer ítélni én fogok!”
"Ezt mindenki vésse a szívébe, ez a dal üzenete" - mondta el Rádiónknak a Budaházy ügyében rengeteget segítő Gaudi-Nagy Tamás.
A választási gyűlésen frenetikus hangulat volt: Gaudi kijelentette, hogy "helycserés támadás lesz a börtönben". A kb. egy óra hosszat tartó zenei előadás rangját olyan személyek erősítették jelenlétükkel, mint Toroczkai László és Zagyva Gyula, utóbbi egyben a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje is Szegeden. A már szabadlábon lévő politikai foglyok közül hárman voltak jelen, akik segítettek a szórólaposztásban, illetve az egyikük még egy szám erejéig énekelt is a zenekarral.
Az előadáson jelen volt a Budaházy család is, akik elmondásuk szerint a szükséges ajánlószelvények szűkösen ugyan, de megvannak. Örvendetes, hogy néhány darabot még a kampányrendezvény közben is hoztak a támogató választópolgárok és Budaházy Bernadett elmondása alapján még az üzletükben is van néhány darab. A szelvényeket ma, csütörtökön délután adják le a helyi választási bizottságnak, akik három munkanap alatt döntenek Budaházy György nyilvántartásba vétele, vagy annak elutasítása ügyében. Reméljük, a bizottság szabályosnak ítél legalább 750 darabot az összegyűlt ajánlásokból, ez esetben a szelvénygyűjtés sikeresnek lesz nevezhető.
A kampányeseményt egy járőrkocsi megjelenése akarta megzavarni, de a két rendőrjárőrt Gaudi-Nagy Tamás eligazította, hogy itt egy rövid, nem bejelentésköteles kampányeseményről van szó, így rendőri közbeavatkozásra nem kerül sor. A kampányolás Budaházy György mellett egy másik helyen, a Sasadi úti autóbuszmegállónál is folyt, ahol az utcai asztalnál e napon Novák Előd segédkezett.
Gaudi-Nagy Tamás rádiónknak elmondta, a törvény szerint a képviselőjelölt jogerős nyilvántartásba vételét követően azonnal megilleti a mentelmi jog: minden ellene folyamatban lévő büntetési eljárást fel kell függeszteni. Budaházy György esetében ez azt jelenti, hogy várhatóan a jövő hét vége felé a terrorcselekmény vádja miatti ügyet is köteles az ügyészség felfüggeszteni. Ennek szükségszerű következménye az, hogy nem lehet már a nemzet harcosát a továbbiakban előzetes letartóztatásban tartani, szabadlábra kell helyezni.
Köszönjük mindenkinek, aki támogatta a lassan egy éve börtönben sínylődő szabadságharcos ügyét!
(Szent Korona Rádió)

"A Fidesz készül: nem tudja teljesíteni ígéreteit"




A Fidesz lassan már arra készíti fel választóit, hogy nem fogja tudni betartani kampánybeli ígéreteit - vélekedik a Sme című szlovák liberális lap szombati jegyzetében.
Az újság rámutat: érdekes változásokon ment keresztül röviddel a választás előtt a Fidesz politikusainak kommunikációja. Ugyan még mindig sokat beszélnek az osztogatásról és a támogatásokról, de az ígéretek már nagyon általánosak, beleértve teljesítésük időpontjait is. Az ígéretekből kiveszett az, hogy a párt győzelme esetén megszünteti a korábbi kormányok takarékossági intézkedéseit vagy hogy visszaállítja a 13. nyugdíjat.


"A probléma az, hogy az Orbán kormányt hatalmas várakozások előzik meg, amelyeket a hiány további jelentős növelése nélkül lehetetlen teljesíteni. Ezt még akkor sem lehetne, ha nem volna válság" - húzza alá a Sme.


Kifejti: ezért a Fidesz kommunikációjának van egy másik oldala is. Bizottságokat alakít, amelyek "célja" megállapítani, milyen a gazdaság valódi helyzete.
Nézze meg választási rovatunkat és értékelje Ön is a miniszterelnök-jelölteket!
Mindezzel "a Fidesz lassan arra készíti fel a választókat, hogy kormányzati pozíciójában nem fogja tudni teljesíteni ígéreteit, és ha lesz valamilyen jólét, akkor csak néhány éves nadrágszíjmeghúzás után" - írja a lap. Hozzáteszi: a Fidesz igyekszik előre elmagyarázni, hogy minderről nem a párt tehet, mert nem tudhatta, milyen a valódi helyzet, s hogy a problémákért az előző kormányok viselik a felelősséget.


Orbánéhoz hasonló helyzetben van a cseh Jirí Paroubek, valamint a szlovák Robert Fico is - vélekedik a legnagyobb példányszámú szlovák politikai napilap. Megjegyzi: érdekes lesz figyelemmel kísérni, hogy mikor és hogyan vág bele az Orbán-féle kommunikációba Paroubek. Csehország ugyanis ma sikeresen halad előre a "volt magyar" úton. Paroubek és szociáldemokratái azt hiszik, hogy várható kormányuknak - esetleg a kommunisták segítségével - lesz miből osztogatnia. Érdekes lesz megfigyelni Robert Ficót is, hogy lesz-e annyira intelligens, mint Orbán. Ficonak a nagy problémája azonban az, hogy az előző kormányt is ő maga vezette.


"Meglehet egy közös visegrádi vicc is születik. Úgy fog kezdődni, hogy "Amikor Orbán, Paroubek és Fico Őszödön találkoztak..." - zárja jegyzetét a Sme.

Privátbankár.hu

Lendvai Ildikó, agyhalottá vált...(mondjuk, régóta az már...)


Herélés és legyilkolás - Lendvai horror-show

Igazi kőkemény horror-film vízióval sokkolta Lendvai Ildikó a hétvégén békésen pihenő magyar családokat. A veterán szocialista cenzor asszony április utánra herélést és legyilkolást jósolt a demokráciának.
Az MSZP elnöke úgy vélekedett: világossá vált, hogy a választásokon három párt, de csupán két erő: az MSZP és a "Fidesz-Jobbik tengely" küzd egymással a választásokon. Ennek tételes bizonyítására nem sok szót (konkrétan egyet sem) vesztegetett a túlélésért küzdő posztkommunista párt vezetője.
Lendvai Ildikó megosztotta vad szado-mazochista vízióit is a jobb sorsra érdemes, szombati ebédjük előtt álló újságírókkal. A politikus szerint a Fidesz a valódi többpártrendszer szűkítésével "kiherélné", míg a Jobbik a lényeges normák megtagadásával "legyilkolná" a demokráciát.
"A szocialisták ezért minden olyan demokratikus oldalon tartózkodó választó szavazatára számítanak, aki biztosra akar menni a rendszerváltáskor kialakult demokratikus szerkezet megvédésében" - szólított fel a jelenlegi status quo megóvására a pártelnök.
fn.hu - barikad.hu

Gondolatok, egy választó polgártól...


Mi hiányzik? Ki nem ért kit?
Megértést és megvilágosodást várnak tőlem, tőlünk, de a maguk értelmezése szerint. Nem értik, nem tudják értelmezni szándékainkat, de miért is? Hiszen a mondás szerint is mindenki magából indul ki és vonja le következtetéseit. Nem tudják felfogni, lehet úgy tiszta szándékot, politikát megvalósítani, hogy nincs mögötte önös szándék. Elképzelhetetlennek tarják a puszta összefogást, mindennapjaikat élő magyar emberek megvalósíthatnak nagy terveket, tűzhetnek ki közös célokat, mindenfajta „rögös” utak nélkül is!
Számomra nem elképzelhetetlen, sőt elvárás a közeljövőben, hogy büszkeséggel töltsön el az a tudat, hogy az én szavazatom alapján bekerült képviselő, az én bizalmamat élvezve, dolgozik, de nem ellenem, hanem értem!
Amióta szavazati joggal bírok, még soha nem tudtam büszkeséggel nyilatkozni arról egy parlamenti ciklus után, „igen részem volt abban”, hogy irányítják Magyarországot! Mert minden választás után csak a csalódás és az elkeseredettség jutott.
A március 15-i megemlékezés rádöbbentett arra a tényre, hogy amióta az eszemet tudom, nem ünnepeltem, felhőtlenül, gyerekként a kötelező részvétel, de akkor sem a Magyar nemzetett éltettük, manapság pedig a kordonok és biztonsági kapuk során keresztül lehet csak kimerészkedni az utcákra. Bár ez enyhülni látszik, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján nincs sok bizodalmam, hogy meddig is tartana, ha a mai politikai elit kardoskodna tovább.
Nem akartam soha politikában részt venni, mert még egy szakszervezettől is ódzkodtam, hiszen nem bírom a megkötéseket, a „beállok a sorba” elvet pedig soha nem tudnám követni.
De változott a világ és változtam én is. Civilként próbáltam a lehető legtöbbet megtenni. Minden eszközt bevetni, amihez egy embernek lehetősége van, hogy változtassak, még, ha csak egy kicsit is, de jobbá tenni a helyzetet. De mindig feltartoztatott valami. Vagy sérültek pártérdekek, vagy nem „voltam egyenrangú vitapartner” vagy simán az érdektelenség homályába vesztek erőfeszítéseim.
Igazság szerint pedig a politikai palettán nem is volt olyan meghatározó párt, vagy ember, akinek lett volna bármiféle hatása rám pozitív értelemben. A negatívat nem sorolnám, mert semmi mást nem kell tenni csak bekapcsolni egy híradót és „lőn az sötétség”.
Valójában azt a megfogalmazás sem igazán értem, mely a „magyarkodást”, mint valami büntetendő, fogalmat próbálják beültetni az emberek minden napjaiba. Mert szerintem, csak az tud magyarkodni, aki nem magyar állampolgár, és jó lenne tudni mit is akar az, aki ezt a megfogalmazást hasznosítja.
Nem értem mi olyan égbekiáltó bűn van abban, ha valaki szereti a hazáját és ezt ki is nyilvánítja? Mi olyan megbotránkoztató azon, ha valaki magyar érdekekről beszél? Mi az a megbocsáthatatlan, erkölcstelen megnyilvánulás, ha történelmi zászlókat lenget, magyar történelmi értékeket részesít előnyben, megemlékezéseinek helyszínéül pedig vágyik magyar emlékhelyek létrehozására?
Ezeknek e szempontoknak a cáfolatára soha nincs külföldi példa! Mert ez abszurd lenne bárhol a világon csak Magyarországon süllyedtek ilyen mélyre, hogy megkérdőjelezzék ennek a véleménynyilvánításnak a formáját, létjogosultságát!
Tehát cseperedtem a kommunizmus árnyékában, de nem fertőzött meg annak gonosz eszméje. Kamaszként megéltem a „módszerváltást”, hallottam annak Ígéreteit, de csalódtam bennük. Dolgozó emberként minden négyévente meghúztam a nadrágszíjam, de mára elfogyott a lyuk a szíjon. Most pedig még, ha sohasem készültem rá, de rávitt a kényszer, hitemet, reményemet, a hazaszeretetemet összegyűjtve erősítem a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, mert én adom a bizalmamat, cserébe kérem vissza az Országomat. Nem várok a fotelben ülve, hogy jobbá tegyék nekem az Országom, hanem, teszem, amit már régen tennem kellett volna, de úgy vélem rájuk vártam, tiszta szívemből hiszem megérte!
Grell Antal
barikad.hu


Hegedűs Tamás miniszterjelölti bemutatkozása


Hegedűs TamásHegedűs TamásHegedűs Tamás vagyok, 41 éves közgazdász. Szakmai előéletemet tekintve 1998-ig megyek vissza, amikor a Miniszterelnöki Hivatalon belül működő Stratégiai Elemző Központ munkatársa, majd a Társadalom- és gazdaságpolitikai főosztály vezetője lettem. Stratégiai elemzéssel és tervezéssel, illetve döntéselőkészítéssel foglalkoztam a társadalompolitika és a gazdaságpolitika területén. 2002-ben távoztam a hivatalból, és a távközlésben dolgoztam 2004-ig. Ekkor kerültem senior tanácsadóként az egyik vezető üzleti tanácsadó céghez, ahol az elmúlt év decemberéig dolgoztam.
A Jobbik munkáját régóta segítem szakmai kérdésekben és a stratégiai döntéshozatalban. Vona Gábor elnök úr személyes felkérésére vállaltam képviselőjelöltséget, és vettem részt a programírásban. A gazdasági programnak társszerzője, a teljes választási programnak egyik szerkesztője voltam.
Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a bizalmával tüntetett ki, amikor felkért arra: legyek a Jobbik árnyékkormányának gazdasági miniszterjelöltje. A bizalmat ez úton is köszönöm.
A gazdasági tárca – pontos nevén: a Gazdasági és Informatikai Minisztérium – a Jobbik elképzeléseiben erősen integrált minisztériumot jelent. A szűkebben vett gazdaságfejlesztésen kívül ez a tárca felügyelné
- a lakásügyet és településügyeket,
- a turizmust,
- a közlekedést,
- az energetikát,
- az informatikát és távközlést,
valamint
- a közigazgatás fejlesztését.
Utóbbihoz némi magyarázat. Mint az a minisztérium elnevezéséből is kiderül, az informatikának a gazdaság fejlesztésén belül kiemelt jelentőséget tulajdonítunk. Felmérések szerint az elmúlt években az Európai Unió országaiban a gazdasági növekedés mintegy fele köthető az infokommunikációs technológiák alkalmazásához. Az elmúlt évek hazai tapasztalata ugyanakkor megmutatta azt is: nem szerencsés, ha az informatika irányítása szétszabdalt. Ezért a kormányzati-közigazgatási informatikát, az e-közigazgatás fejlesztését szintén a Gazdasági és Informatikai Minisztérium alá rendeljük. Az e-közigazgatás fejlesztése ugyanakkor – optimális esetben – szétválaszthatatlan a közigazgatási szervezetfejlesztéstől. Ez indokolja, hogy a közigazgatás-fejlesztés a gazdasági és informatikai tárca felügyelete alá kerüljön.
Amit még fontos kiemelnem: a külkereskedelem irányítását a Jobbik elképzelései szerint nem a gazdasági, hanem Külügyi és Külgazdasági Minisztérium végezné. A külkereskedelem fejlesztését, az exportpiacok bővítését diplomáciai tevékenységünk kiemelt prioritásának tekintjük.
Gazdaságpolitikánk megfogalmazásakor érdemes visszapillantanunk az elmúlt 20 év történéseire. Összességében megállapíthatjuk: a Nemzetközi Valutaalap és társai olyan recepteket kínáltak az országnak (a hazai „féltudású elit” örömujjongása közepette), amelynek kritikátlan alkalmazása háborús mértékű veszteséget okozott a gazdaságban, szükségtelenül. Más térségbeli országokkal összevetve azt láthatjuk: a neoliberális dogmatizmus helyett a pragmatizmust előtérbe helyező, és ezzel együtt a nemzeti érdekérvényesítést maximalizáló országok lényegesen sikeresebbek voltak, ahogy azt a lengyel, cseh, szlovák, szlovén, horvát példa mutatja. Ami nálunk történt, az az önfeladás zsákutcája. 1998-ban óvatos, jó irányú korrekció kezdődött a gazdaságpolitikában, de mindez gyorsan semmivé vált a 2002. óta regnáló újabb szocialista-liberális rezsim alatt.
A kiváló közgazdász, Nagy Pongrác szavaival élve: az átalakulást olyanok vezényelték, akik nem értettek a tervgazdasághoz, és olyanok hajtották végre, akik nem értettek a piacgazdasághoz. Az önsorsrontó kamatpolitika, a keleti piacok elvesztése, az adósságenyhítés lehetőségének elutasítása, a felelőtlen privatizáció és liberalizáció, valamint a szocializmusból örökölt „húzd meg – ereszd meg” politika továbbélése olyan vakvágányra terelte az országot, amelyről csak radikális fordulattal lehet visszafordulni.
Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Mit tesz majd a Jobbik, ha májusban átveszi a kormányrudat?
- Azonnal kezdeményezzük az államadósság feltételeinek újratárgyalását, beleértve ezek egy részének elengedését is.
- A jegybankkal együttműködve jelentős kamatszint-csökkenést érünk el, olcsó és bőséges pénzellátást eredményezve a magyar vállalkozások részére. A megfizethető hitelhez jutás érdekében ezen felül létrehozzuk a Magyar Bankot, amely meg tudja törni a kereskedelmi bankok kartell-hatalmát.
- Erőteljes hatósági fellépést kezdeményezünk a verseny tisztasága érdekében, és megszüntetjük a multinacionális vállalatok azon versenyelőnyét, ami a tisztességtelen piaci magatartásból, az erőfölénnyel való visszaélésből és az adózás alóli kibújás kiskapuinak kihasználásából adódik.
- A multik megadóztatásával megteremtjük annak lehetőségét, hogy a hazai kis- és középvállalkozások adó- és járulékterhei érezhető mértékben csökkenjenek. A magyar kisvállalkozások életben maradása, megerősödése, és nem utolsósorban: hazacsábításuk érdekében – ezen felül – javasoljuk, hogy 200 millió forintos bevétel alatt a társasági adó és a kivett jövedelem adójának együttes mértéke ne haladja meg a 30%-ot.
- Azonosítjuk az ország komparatív versenyelőnyeit és a húzóágazatokat, mint kitörési irányokat. A kormányzatnak – az infokommunikációs technológiák minél szélesebb körű terjedésének ösztönzése mellett – kiemelten kell kezelnie azokat a területeket, ágazatokat, amelyek nagylétszámú munkaerőt foglalkoztatnak és jelentős a tovagyűrűző hatásuk. Ilyen ágazatok a mezőgazdaság és a ráépülő élelmiszeripar, a turizmus, benne kiemelten a gyógyturizmus (ami az egészségügynek is kitörési lehetőséget jelent), az építőipar és a logisztikai ipar.
- A foglalkoztatás bővítése érdekében az üzletileg is vonzó lehetőségek mellett ösztönözzük a társadalmilag hasznos közmunkaprogramokat is, amellyel esélyt adunk azoknak a munkaerőpiacra való visszatérésére, akik régóta kiszakadtak onnan, vagy esetleg már eleve úgy nőttek fel, hogy ez a világ ismeretlen volt számukra.
- Munkahelyeket elsősorban azzal lehet teremteni, ha javítjuk az általános gazdasági klímát. Ennek jegyében megszabadítjuk a vállalkozókat a rájuk nehezedő fölösleges adminisztratív terhektől, valamint mérsékeljük a rájuk nehezedő adó- és járulékterheket.
- Jelentős szerepet szánunk a helyi gazdaságok erősítésének, összhangban a szociálpolitika megújításával. Ennek jegyében az államtól vagy önkormányzattól kapott szociális segélyt nem készpénzben osztanánk ki, hanem szociális kártyán, amit helyi vállalkozóknál, kereskedőknél lehet beváltani – szigorú ár- és minőség-ellenőrzés mellett. Ezzel is a helyben lévő magyar gazdaságot erősítve a multinacionális cégek uralmával szemben. A szociális kártya kiterjesztéseként létrejöhet Magyarországon a helyi pénzek széles körű rendszere, amely gyakorlat a világ számos pontján már ma is sikeresen működik.
- Külkereskedelmünkben erőteljes nyitást hajtunk végre Kelet felé, összhangban külpolitikai stratégiánkkal. Oroszország, Kína, Törökország és Kazahsztán mellett fontos kiemelnünk a hatalmas ütemben növekedő Indiát és Indonéziát is.
De gazdaságstratégiai gondolkodásunk nem áll meg ezen a ponton!
Célunk nem kevesebb, mint az ökoszociális nemzetgazdaság megvalósítása, a harmonikus és fenntartható fejlődés útja. Amihez hozzátartozik még egy fontos szempont. Szakértők vitatkoznak arról, hogy mikor, de akár a közeli jövőben is megtörténhet, hogy új gazdasági korba érünk, amikor az energiahordozók, a termőföld, az ivóvíz végessége és beszűkülése miatt véget ér a növekedés kora. Az energiaárak jelentős emelkedése miatt felértékelődnek majd a helyi gazdaságok, amelyek erősítését ezért is kulcsfontosságúnak tekintjük. Földjeink és vizeink mindenáron való megvédése szintén a nemzeti szintű túlélésünket biztosíthatja az új gazdasági korszakban. Kormányzati politikánkban ezért ennek kiemelt prioritást, kompromisszummentes végrehajtást biztosítunk.
Végezetül engedjék meg, hogy felidézzek egy történelmi eseményt. Ma, március 19-én szomorú évfordulót ünneplünk. 1944-ben ezen a napon szűnt meg Magyarország szuverenitása azzal, hogy a Harmadik Birodalom hadserege megszállta hazánkat. A német megszállást – szünet nélkül – szovjet megszállás követte. A formális önállóságunk ugyan 1990-ben helyreállt, de ezzel együtt viharos gyorsasággal elkezdődött gazdasági szuverenitásunk felszámolása.
Magyarország extrém mértékben vált függővé a külföldi, multinacionális érdekcsoportoktól. A nemzeti vagyon kézen-közön eltűnt, a gazdasági kormányzat mozgástere szélsőséges mértékben beszűkült. A Jobbik Magyarországért Mozgalom célja nem más, mint a gazdasági szuverenitás, és ezen túlmenően, a teljes nemzeti önrendelkezés visszaszerzése. Gazdaságpolitikánk is ezt a célt szolgálja.
Köszönöm figyelmüket!
barikad.hu

2010. március 19., péntek

ECHO TV = fidesz tv


Az ORTT volt tagja, Varga Imre az ECHO TV sorozatos törvénysértéseiről


Gazdasági hírcsatornaként indult, majd szinte észrevétlenül vált a nemzeti média legkiegyensúlyozottabb, pártoktól független intézményévé az Echo televízió. Szemben az elcsintalanosodott, a Fidesz vezetőségének elvárásait maradéktalanul kiszolgáló Hír tévével, az Echo-t a vélemények sokféleségének bemutatása és a kiegyensúlyozott tájékoztatás jellemezte. Néhány hónapja azonban teljes irányváltás következett be az addig sokak által az egyetlen hiteles kereskedelmi médiumnak tartott Echo televízió műsorpolitikájában. Széles Gábor, a kádárista gyárigazgatóból lett nagyvállalkozó, a televízió tulajdonosa kiadta a parancsot a Jobbik elleni összehangolt támadásra.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai és szavazói által korábban kedvelt médium manapság a magyar társadalom elsőszámú közellenségeként igyekszik bemutatni a nemzeti radikalizmus pártját. Mégpedig úgy, hogy közben durván megsérti és semmibe veszi a médiatörvény sokoldalúságra, tényszerűségre, tárgyilagosságra és kiegyensúlyozottságra vonatkozó előírásait. Az ORTT panaszbizottságának volt tagjaként azt kell mondanom, hogy napjaink Echo televíziója maga a színtiszta törvénysértés.
Amíg a nyomtatott sajtóban akár a végletes pártpolitikai elfogultság is megengedett, a rádiók és a televíziók számára kötelező törvényi előírás, hogy „a tájékoztatásnak sokoldalúnak, tényszerűnek, időszerűnek, tárgyilagosnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie”. Az 1996. évi I. törvény 4.§-ában rögzített előírások azt jelentik, hogy egy vitatott és közérdeklődésre számot tartó kérdésben valamennyi érintett fél számára biztosítani kell a véleménynyilvánítás lehetőségét. Az viszont már nem a műsorszolgáltató felelőssége, ha az érdekeltek valamelyike nem kíván élni a megszólalás jogával.
Csakhogy az Echo televízióban mostanság úgy követik egymást a Jobbikról szóló hamis hírek, a pártot gyalázó és rágalmazó vitaműsorok, hogy ezek készítői még csak kísérletet sem tesznek a nemzeti radikalizmust hitelesen képviselő emberek megszólaltatására, annak biztosítására, hogy az alaptalanul megrágalmazott közszereplők a tévé nyilvánosságát felhasználva utasítsák vissza az őket érő vádakat. Sőt, maguk a műsorvezetők hangoztatnak, terjesztenek a Jobbikot illetően manipulatív és valótlan információkat.
Például Huth Gergely és Bayer Zsolt szájából is elhangzott, az a már sokszorosan megcáfolt állítás, hogy Vona Gábor kampányfőnöke egy játékgépeket üzemeltető, és kiváló maffiakapcsolatokkal rendelkező vállalkozó. Bayer, aki korábban a Népszabadság és a 168 óra publicistájaként uszított a nemzeti oldal ellen, még azt a kiegészítést is hozzáfűzte az álinformációhoz, hogy a Jobbik szerint jó kapcsolatot kell ápolni a maffiával. Tették ezt annak ellenére, hogy a Népszabadság pártélettel foglalkozó rovatának egykori munkatársa, Bencsik András által kezdeményezett rágalomhadjárat hiteles, hangfelvétellel alátámasztott cáfolata már napokkal korábban hozzáférhető volt a bar!kád internetes oldalain.
Aztán ott van az egykor szebb napokat is látott Kibeszélő, az Echo televízió interaktív véleményműsora, amelyből szinte teljesen száműzték a Jobbikkal rokonszenvező rendszeres betelefonálókat. A műsorvezetők persze tagadják, hogy megszűrik a bejelentkezőket és cenzúrázzák a nézői véleményeket, de állításuk hiteltelensége a szöveges üzenetekkel könnyedén leleplezhető. Próbaként elküldtem, különböző telefonszámokról, néhány sms-t, és csupán azok nem jelentek meg a képernyőn, melyekben – visszafogott, kulturált módon – bíráltam a Fideszt és kiálltam a Jobbik mellett. Viszont se szeri, se száma a zavarosan megfogalmazott, elemi helyesírási hibákkal teli Orbán melletti hűségnyilatkozatoknak, amelyek azt a benyomást keltik, mintha debil fél-analfabétákból állna a Fidesz szavazótábora.
Sokak számára okozott keserű csalódást az Echo televízió irányvonalának gyökeres megváltoztatása, ám csodálkozásra nincs okunk, hiszen Széles elvtárs, a médium tulajdonosa soha nem tagadta, hogy nagyon jó, barátinak is nevezhető kapcsolatban áll – újonnan felfedezett fideszes elkötelezettsége mellett – az MSZP vezetőségének egy részével. Tehát egyáltalán nem tekinthető véletlennek, hogy Lendvai Ildikó és Széles Gábor álláspontja tökéletesen azonos a Jobbikot illetően. Mindketten az állítólagos politikai terrorizmus hazai létrehozójaként emlegetik a nemzeti radikalizmus pártját.
Sőt, Mátészalkán Széles elvtárs már a legalattomosabb rágalmaktól sem riadt vissza, amikor a Jobbik fegyveres terroralakulatának nevezte a minden jel szerint nem létező, valószínűleg Draskovicsék által kiagyalt, és a Magyarok nyilai néven emlegetett fantomszervezetet. Ennek kapcsán az Echo TV nagyhatalmú hűbérurának azt azért illett volna tudnia, hogy Budaházy Györgyöt a Fidesz szavazóinak túlnyomó többsége is jó magyar hazafinak tartja, és ártatlannak tekinti az ellene felhozott vádakban. A fideszesek körében is általános az a vélemény, hogy a Budaházy és társai ellen felhozott, komoly bizonyítékokkal alá nem támasztott koncepciós vádak valódi kiváltó oka a sukorói kaszinó beruházás meghiúsítása miatti bosszú. Az ügylet súlyos törvénytelenségeit ugyanis Budaházy és segítőtársai tárták fel. Nekik köszönhető, hogy nem jött össze a magyar államot sok milliárd forinttal megkárosító üzlet.
Azzal, hogy Széles Gábor is beszállt a terrorizmussal alaptalanul riogató balliberális közszereplők sorába, a Fideszt érte a legnagyobb veszteség. Nagyon sok nemzeti elkötelezettségű szavazó számára vált ugyanis hiteltelenné a polgári szövetséget kritikátlanul, és a kommunistáktól megszokott aljas eszközök bevetésével is támogató televízió. Az egyre tisztességtelenebb és ostobább műsorpolitikát folytató Echo TV rágalmai pedig hatástalanok maradtak, amit egyértelműen jelez, hogy még a Jobbikkal szemben ellenséges közvélemény-kutatóknál is növekedett a nemzeti radikális párt népszerűsége.
Varga Imre
A szerző szerkesztő, újságíró, az ORTT volt tagja


barikad.hu

Egy igazi ostoba...


Kövér: még az MSZP leváltása érdekében sem lépünk koalícióra a Jobbikkal!

Még a jelenlegi kormány leváltása érdekében sem volna hajlandó koalícióra lépni a Jobbikkal a Fidesz - szögezte le Kövér László Táton. A politikus szerint, ha pártja nem kapna elegendő szavazatot a kormányalakításhoz, akkor egyszerűen az új választások kiírásának eszközéhez folyamodna.
Ha nem tudunk egyedül kormányozni, akkor visszaadjuk a választópolgároknak a lehetőséget - mondta a Táton tartott választási fórumon Kövér László. A Fidesz országos választmányának elnöke a párt 1998-2002-es kormányzási időszakot ajánlotta referenciaként a választópolgároknak.
Az atv.hu tudósítása szerint Kövér László a választási fórumon a már agyonismételt, ám semmi újdonságot nem tartalmazó programjáról - úgymint 10 év alatt egymillió munkahely létrehozására, adócsökkentés, közbiztonság megerősítése, stb.- beszélt.
A választási reményekkel és eredményekkel kapcsolatban Kövér azt mondta, bíznak a kétharmados többség elérésében.
Kövér hisztérikus kirohanással reagált az esetleges Fidesz-Jobbik koalícióra vonatkozó kérdésfelvetésre: Kell a fészkes fenének a Jobbik! - mondta a politikus.
Kövér hozzátette: ha a választók nem hatalmazzák fel őket arra, hogy koalíciós kényszer nélkül vezessék az országot, akkor vissza fogják adni az embereknek a döntés lehetőségét, hogy még egyszer gondolják meg, és bízzák meg azt, akit meg akarnak bízni.
atv.hu - vg.hu - barikad.hu

Mennyiii???

2010. március 18., csütörtök

Ezért kell a Jobbikot támogatni!!!


Olvasónktól: Amiért az emberek nem szavaznak a Fideszre


- 1998-ban ígéreteik ellenére sem vizsgálták felül a privatizációt,
nem tisztították meg a hatalmi elitet a volt MSZMP-s, KISZ-vezető,
munkásőr, ÁVO-s, ÁVH-s tag, III/III-as elemektől.

- Soha nem szakmai szempontok alapján választják a vezetőiket, hanem
még mindig a "kollégiumi mag" uralkodik. Megtűrnek maguk között 2007
óta olyan embert is, aki az MSZP alelnöke volt (Csintalan Sándor).
- Orbán Viktor és Szájer József Románia EU-csatlakozása előtt
kijelentették, hogy pártjuk csak székely autonómia esetén szavazza meg
Románia belépését, ennek ellenére feltétel nélkül beszavazták az
EU-ba.
- 1990. június 4-én Fidesz-frakció testületileg kivonult a teremből
amikor Szabad György a trianoni béke 70. évfordulójára egyperces néma
megemlékezést javasolt (Később reklámfogásból többször felvetették az
emléknap gondolatát, de sosem lett belőle semmi).
- 2002-ben, módjában állt volna a szavazatok újraszámláltatása, de nem
tette meg, pedig akkor még a fideszes Pintér Sándor volt a
belügyminiszter.
- Azt állítják, hogy nyerhettek volna mind a 2002-es, mind a 2006-os
választáson, ha nincs megosztva a jobboldal. Ez hazugság! Ha az összes
MIÉP-es a Fideszre szavazott volna akkor is hiányzott volna még
112.993, illetve 23.501 darab szavazat.
- Pokorni Zoltán miniszteri rendelettel nyilvánította iskolai
emléknappá a holokauszt-emléknapot, de a kommunizmus közel 100 millió
áldozatáról már nem ők javasolták az évenkénti megemlékezést.
- Rogán Antal elbontatta az ereklyés ország zászlót jelképező piramist.
- Orbán Viktor otthagyta 2006. október 23-án a híveit, amikor
gyurcsányi rendőrség rájuk támadt, és eliszkolt a páncélozott
autójában, ahelyett hogy az élükre állt volna!
- Soha, sehol nem tiltakoztak Simon Perez izraeli államfő
"Magyarországot felvásároljuk" kijelentése miatt.
- Támogatnak olyan köztörvényes bűnözőt aki börtönben is ült, és
később hűtlen kezelésért és sikkasztásért nem állították bíróság elé,
hanem kegyelemben részesült, az aktáit pedig 30 évre titkosították!
(Lungo Drom elnöke Farkas Flórián)
- Nem mentek el egyetlen romák által brutálisan meggyilkolt magyar
ember temetésére sem, viszont a romák temetésére igen, úgy, hogy még
nem is volt világos, hogy cigány vagy magyar tette-e.
- Hankiss Ágnes fideszes EP-jelölt szavazatával választották meg az
SZDSZ-MSZP jelöltjét a Magyar Rádió élére.
- Olvasatlanul aláírták a Lisszaboni szerződést (325 igen, 2007.
december 17-én), mindenféle vita és alku nélkül. (A csehek ezzel
szemben még a Benes dekrétumokat is letolták az EU torkán!).
- Gazdasági érdekből (három hét alatt) az MSZP-vel egyetértésben
megszavazták a kötelező áramátvételi rendszer meghosszabbítását, évi
kb. 150 milliárd forintot juttatva ezzel a fideszes és MSZP-s érintett
erőműtulajdonosaknak, minden magyar családot KWh-ként plusz 3,73
Ft-tal terhelve meg ezzel, az amúgy is borsos villanyszámlában.
- A dokumentumok titkosításának szigorításával kapcsolatos kétharmados
törvényt 332 igennel fogadták el az MSZP-vel legnagyobb egyetértésben.
Ezekszerint akkor sem hozható egy anyag nyilvánosságra, ha később
kiderül róla hogy jogtalanul titkosították, pl. bűncselekmények
takargatására szolgált, aki pedig felfedi, az börtönbe kerülhet.
- Orbán félreállította Molnár Oszkárt, mert szót emelt a
cigánybűnözésről, és helyette egy libanonit indít a választáson.
- Kiszivárgott hírek szerint azt a Pintér Sándort akarják a
csúcs-belügyi-nemzetbiztonsági tárca élére, akinek közös cége van az
MSZP-s, szemkilövető Gergényivel, és a lánya érintett lehet az Eclipse
ötmilliárdos botrányában.
- Orbán Viktor nem kérte ki magának, amikor az MSZP megpendítette,
hogy szükség esetén visszalépteti a jelöltjeit - egyfajta
összeborulásként - a Fidesz javára.
- A NEM gomb helyett csak tartózkodtak a szavazáson, miszerint az
Országgyűlés a holokauszt-tagadás tiltását ebben a formájában, a
kommunizmus áldozatait kihagyva fogadhassa el.
- Programjuk közbiztonságról, rendészetről szóló részét az a Lázár
János, Hódmezővásárhely polgármestere írta, aki haszid zsidókat akart
betelepíttetni Hódmezővásárhelyre, a gyanús telekügyletek jelenleg a
bíróság előtt vannak!
Iványi Sándor
barikad.hu

Ágh Attila = fizetett fideszes kamu

Ágh Attila volt a vendége az inforádiónak tegnap este.... Hát nem sok ilyen hazaáruló tróger van a földön, mit ez a fidesz által lefizetett mocsok.

Szerinte a tolvaj fidesz az isten, a Jobbik pedig, a város gyújtogató szélsőséges párt.

Vagy az esze ment el, de inkább kövér lacáék jól megfizették ezért. Tehát egy gerinctelen féreg!

2010. március 17., szerda

Privátbankár.hu:"Remeg a rendszer a Jobbik miatt"


A választások előtti magyar belpolitikai helyzettel foglalkozott szerdán a Süddeutsche Zeitung. A liberális német napilap az országgal rendszeresen foglalkozó tudósítója, Michael Frank az írás alcímében úgy fogalmazott, hogy Magyarországon megkezdődtek a választások előtti pozícióharcok, illetve a szélsőségesek elleni harc.
A tudósító szerint a legújabb közvélemény-kutatások "aggasztóak". Azok szerint ugyanis a szélsőjobboldal gyűjtőmedencéjének számító Jobbik párt a szavazatok csaknem 18 százalékára számíthat.  Emellett jelentős azoknak a száma, akik nem kívánnak szavazni. A közép-európai "kulcsállamnak" számító Magyarországon alig négy hét van hátra a választásokig - emlékeztetett a cikkíró.
   
Az előrejelzések szerint az ellenzéki Fidesz kétharmados többséget szerezhet - írta a tudósító, hangoztatva, hogy az eredeti fiatal demokraták 20 év alatt meglehetősen kemény nemzet konzervatívokká váltak. Most azonban még sokkal erőteljesebb soviniszták fegyverkeznek annak érdekében, hogy a budapesti parlamentben a második legerősebb párttá váljanak. Ez a kilátás az ellenzék vezetőjét, Orbán Viktort is bizonyos mérsékletre készteti - fogalmazott Michael Frank, aki szerint a Fidesznek a korábbi, sikertelen balközép kormány elleni dühödt pergőtüze veszít erejéből. Az egy éve hivatalban lévő szakértői kormány - a maga apolitikus szanálási irányvonalával - szintén már nem az egyetlen szálka a konzervatívok szemében - fűzte hozzá.
   
A hét kérdése:
Önnek mi lenne az első lépése kormányfőként? Szavazzon!
A Süddeutsche Zeitung szerint ugyanis az 1989-90-es fordulat után nehezen létrejött politikai rendszer hirtelen a szélsőjobboldaliJobbik miatt remeg. Ez az a párt, amely a "cigánybűnözést" az ország fő problémájának tekinti, a kapitalisták, a zsidók és az értelmiségiek ellen agitál, és a legszívesebben  helyreállítaná a régi magyar királyságot az Adriáig - fogalmazott a tudósító. Mint írta, a Jobbik hozta létre a már  betiltott Magyar Gárdát, amely felvonulásaival - mint az "egészséges népi érzelem" saját maga által kikiáltott védelmezője - több helyütt rémületet kelt.
   
A Jobbik szavazatai hiányozni fognak az Orbán vezette Fidesznek - vélte a tudósító. Michael Frank szerint a Fidesz - saját szemszögéből nagyszerűnek vélt - kilátásait az állam gyökeres átalakítására az alkotmánymódosításhoz szükséges többség megszerzésével most éppen azok hiúsíthatják meg, akik egyes "nemzeti ügyekben" ugyanazt a követ fújják, csak épp hangosabban.
   
A Fidesz az előrejelzések szerint a szavazatok több mint 50 százalékát szerezheti meg. A magyar választási rendszer Orbán számára biztosíthatná az alkotmányozó többséget, ha nem lenne a Jobbik, amely ugyanazokon a nemzeti vizeken halászik. "A nyilvánosság előtt egymással gyűlölködően szemben álló két tábor fű alatt a jelek szerint keresi az utakat arra, hogy valamilyen módon közös frontot alakítson a Jobbik ellen" - vélte a tudósító.
   


Nézze meg választási rovatunkat és értékelje Ön is a miniszterelnök-jelölteket!
A nyolc éve a kormányfőt adó szocialisták reformkísérleteikbe annyira "belegabalyodtak", hogy a lakosság körében minden bizalmat elveszítettek. Most pedig még egymás között is azzal a váddal kell viaskodniuk, hogy egyedül reformképtelenségük tette erőssé a Jobbikot - írta a tudósító, aki szerint a volt kormányfő, Gyurcsány Ferenc ráadásul saját választási kampányt kíván folytatni, amivel csak saját szocialistáinak okozhat károkat.Orbán központi jelszava ugyanis az, hogy a "Gyurcsány-rendszert" meg kell dönteni.
   
Végezetül a tudósító arról írt, hogy április 1-jén életbe léphet a holokauszttagadást tiltó törvény. Emlékeztetett arra, hogy minderre a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila tett javaslatot, és a törvényt "végre" aláírták. A Fidesz tartózkodott a szavazásnál, mert a kommunizmus bűneinek tagadása - követelése ellenére - nem szerepelt a büntetendő cselekmények között. A tudósító szerint mindez jelentős üzenet, amely arra utal, hogy hirtelen eltolódtak a "förtelmes" választási harc legfontosabb frontvonalai.

Privátbankár

Délvidéki „csavar” a BKV-botrányban?


Tovább bonyolódhat a BKV-botrányban érintett, egyik volt budapesti cég ügye. A vajdasági résztulajdonosok egyike ugyanis állítja: sosem volt részese sem ennek, sem más budapesti vállalkozásnak, hiába szerepel neve a magyar cégbíróság adataiban. Az ügyben a Duna Televízió Térkép című műsora nyomozott.
„- Nem vagyok tagja semmiféle budapesti cégnek.
- Pedig ez a cég kapta azt a megbízást, hogy összeszámlálja a fénymásolókat a BKV-nál, és ezért hozzávetőlegesen 60 ezer eurót vettek fel.
- Én nem vettem föl semmiféle bankból semmiféle pénzt.
- De akkor hogy történhet meg, hogy a maga adatai szerepelnek ebben a cégben?
- Nem tudom, lehetséges, hogy manipuláció vagy valami ilyesmi. Én semmi ilyesmit nem csináltam.
- Szokott járni Budapestre?
- Nem, egyáltalán nem járok Magyarországra. Itt élek Szerbiában.”
Ez a párbeszéd hangzott el a Duna Televízió riportere, és a vajdasági (bácsfeketehegyi) illetőségű Vajda Adriana között a tévécsatorna Térkép című szerdai műsorában.
A fiatal lány – a szintén vajdasági (csantavéri) Király Árpáddal együtt – a magyar cégbíróság adatai szerint tagja volt a BKV-botrányban érintett, ám időközben megszűnt Optomismo Kft.-nek. A jelenleg Újvidéken gyógyszerészetet tanuló lány tehát állítja: valakik visszaéltek adataival, ő semmit sem tud a botrányban érintett társaságról. Hasonlóan vélekedett édesapja is a Duna Televízió kamerái előtt.
A szóban forgó cég, az Optimiso Kft. még évekkel ezelőtt kapott megbízást a BKV fénymásolóinak átvizsgálására, amiért is sajtóinformációk szerint közel húszmillió forintot tett zsebre a közlekedési társaságtól. Később a magyar cégbíróság törölte a céget.
Antal Attila, a BKV egyik korábbi vezérigazgatója nemrég azt nyilatkozta: a fénymásoló-projektben kifizetett pénzből valójában Aba Botondnak, a BKV őt megelőző vezérigazgatójának a végkielégítését rendezték volna.
(Aba Botond a nyilatkozatot csúsztatásnak nevezte és ügyvédjével konzultál a lehetséges lépésekről)
Az Optimismo másik, állítólagos vajdasági társtulajdonosát, Király Árpádot, egyelőre nem tudta utolérni a Duna Televízió.
A Térkép riportja megjegyzi: nem Adriana az első délvidéki, aki tudtán kívül cégtulajdonos lett Magyarországon. Nemrégiben egy palicsi nyugdíjas házaspárról derült ki, hogy mint cégtulajdonosok 4 milliárd forinttal tartoznak a magyar adóhivatalnak, az APEH-nek. Természetesen az adósok semmit sem tudnak állítólagos vállalkozásukról.
Pintér Attila - Duna TV
barikad.hu

Magyarország szemét trógerei...

Cser-Palkovics a Jobbikra akarja verni a fideszes képviselő ökölcsapását


Szánalmasnak és nevetségesnek tartja a Fidesz, hogy az MSZP, amely "elkeseredett küzdelmet folytat a Jobbikkal a második helyezésért", egy, "a Fidesszel semmilyen intézményes kapcsolatban nem lévő" kunhegyesi jobbikos magatartása miatt is a legnagyobb ellenzéki pártot támadja – állítja Cser-Palkovics András, aki a Fidesz helyettes szóvivője. Menjünk csak bele ezekbe a dolgokba jobban! Ehhez segítségül hívtuk a kompetensnek tűnő Országos Választási Bizottság honlapját:

Innen egyértelműnek látszik, hogy Dienesnek semmi köze nincs a Jobbikhoz, szimplán fideszes színekben indult. Ezek szerint a Jobbikkal semmilyen intézményes kapcsolatban nem lévő kunhegyesi fideszes balhéját a Fidesz a Jobbik nyakába akarja varrni.
De ki is ez a Cser-Palkovics? Kire mondja, hogy szélsőséges? Arra a pártra, akinek a 2006-os önkormányzati választáson a támogatásával indult:

barikad.hu

A számok nem hazudnak...