2010. február 19., péntek

Ilyen emberek kellenek a parlamentbe!!!

Óriási öngólt rúgott Kövér László - a barikad.hu adta a gólpasszt

Mintegy hatvan - zömében nyugdíjas - hallgató volt kíváncsi a Fidesz képviselőjére csütörtök este a Bajza utcában. Az egyébként unalmas előadás során sorra szállingóztak el az emberek a katlan forróra fűtött teremből. De nem ez izzasztotta meg legjobban Kövért.

Kövér azzal kezdte mondandóját, hogy a MIÉP nem lépte át soha az alkotmányosság határait egyetlen radikális pártként az eddigi parlamenti pártok közül. Elmondta, hogy 1990 óta léteznek szélsőjobboldali, neonáci szervezetek hazánkban, de ezek sem anyagilag, sem szervezetileg nem jelentősek.

Felhívta a figyelmet, hogy meg kell különböztetni a szélsőséges és a radikális csoportokat egymástól. Eszerint a MIÉP radikális, a Jobbik pedig szélsőséges párt.

„A Jobbikot az EP-választás óta komolyan kell venni. A Jobbik sok esetben az alkotmányosság keretein belül mozog, másrészt részéről tapasztalható az együttműködése olyan csoportok felé, akik szélsőségesek, pl. a Nemzeti Őrsereg, akik nyíltan hungarista karszalaggal grasszálnak az utcákon.” Hozzátette: „Nem világos, hogy hol kezdődik a szélsőségesség, és hol fejeződik be a radikalizmus. Ezért egyre zavarosabb a Jobbik tagsága és szociális bázisa.”
Mint mondta, a Jobbik szalonképes megfogalmazásai mögött szélsőséges szavazóbázis húzódik meg, ezért jelent veszélyt a Jobbik a demokráciára.

Hallottuk azt a Fidesz által sokat hangoztatott szólamot, hogy a Jobbikot a Gyurcsány-éra működése nyomán a demokráciában csalódott emberek hozták létre.

Kifejtette, hogy a Fidesznek annyiban kihívás a Jobbik, hogy vannak olyan radikális gondolkodású szavazók, akik hittek abban, hogy a Fidesz képes lesz elzavarni a kommunistákat, ám mivel ez nem sikerült nekik, az ebbéli csalódottság és a kudarc élménye kiábrándította a „demokratikus pepecselésből” az embereket. (A barikad.hu szerkesztősége teljesen egyetért ebben Kövér Lászlóval.) Kövér szerint a legelkötelezettebb aktivistáik közül is sokan voltak, akik elpártoltak a Jobbikhoz. Azok, akik úgy érzik, hogy fontossá válhatnak a társadalomban. (Evvel is egyetértünk, Kövér Úr!)

Kövér a parlamenten kívülről jövő törekvésekre azt a durva választ adta: „téveszme, ostobaság, amit ezek a pártocskák hirdetnek. Úgy viselkednek, mintha politikai pártok lennének, mindenféle felhatalmazás nélkül. Milyen alapon, kinek a nevében követel például a Magyarok Szövetsége új alkotmányt? Komolyan kéne venni magunkat. Induljanak pártként, mint az egy modern demokráciában elengedhetetlen, tegyenek le valamit az asztalra, és akkor beleszólhatnak a dolgokba.”

A Jobbikkal kapcsolatban még elmondta: „durva politikai csúsztatás, hogy mindenki hibája az elmúlt húsz év, amivel a Jobbik kampányol. Az emberek elvesztették a hitüket a demokratikus intézményrendszerekből, ezért hajlamosak egy ilyen kampánynak felülni. A felelősség elkenése, összevonása annak érdeke, akinek bíróság elé kellene állnia az elmúlt nyolc évért. Bármilyen oldalról jön ez az összemaszatolás, az azt éri el, hogy a szocialisták kibújjanak a felelősség alól. A Jobbik létrejötte a baloldal megosztó politikájának köszönhető."

Az egyik moderátor halovány kérdése arra irányult, hogy a vidék emberei rettegnek a „sötét figuráktól” és, hogy a politika miért hagyta magukra őket.

Kövér azt hazudta: „nem a politika hagyta magukra az embereket. Az emberek fordultak el a politikától. Nem jönnek el szavazni, amikor eljönnek, akkor is felelőtlenül szavaznak, nem csoda hát, hogy a politika nem pátyolgatja őket. Így fordulhatott elő, hogy 2002-ben többen voltak, akik a Fideszre szavaztak, csak kevesebben mentek el voksolni.”

A vidék közbiztonságát pedig nem a „nyíltan hungarista jelképekkel grasszáló” Nemzeti Őrsereg és a Gárda - melyeket pótcselekvésnek nevezett - fogja megoldani, a tyúktolvajlást nem ők fogják megakadályozni, erre van a polgárőrség. Majd a polgárőrök és mi, a tulajdonosok, a barátainkkal együtt este munka után megvédjük saját tulajdonunkat.” (barikad.hu: Igen, ezt mindenki így látja. Nincs is bűnözés Magyarországon, nem is kell árammal védeni a kilincset a tolvajoktól.)

Kövér sajnálatát fejezte ki a cigány áldozatok iránt, és méltó büntetést remélt az elkövetőknek, de egyetlen szót sem említett a cigánybűnözésről (e témában ajánljuk olvasóink figyelmébe a bar!kád hetilap legújabb számát).

Arra a kérdésre, hogy honnan van a Jobbiknak pénze, Kövér ismét bevetette az orosz kártyát. Hangsúlyozta, hogy nem véletlen Vona Gábornak az oroszokhoz való közeledése.

Végül nem átallotta azt mondani: a Jobbik sem nem nemzeti, sem nem keresztény párt.

Az unalmas előadást követően a közönség kérdései következtek, végre én is föltehettem kérdésemet.

Szépen, jó hangosan mutatkoztam be: „Üdvözlöm, Király András vagyok, a bar!kád munkatársa.” Néhány hallható sziszegés közepette az egész terem hátrafordult, felém. Elmondtam neki, hogy szerintem nem a baloldal megosztó politikája, hanem a Fidesz elmúlt 8 évi tétlensége vezetett a Jobbik megerősödéséhez. A moderátor ekkor igyekezett elvenni tőlem a szót, de nem hagytam magam. „Ha tették volna a dolgukat, lehet, hogy létre sem jön a párt” – folytattam. Elmondtam azt is neki, hogy a választók nem azért szavaztak rájuk, hogy kivonuljanak a parlamentből, hanem, hogy tegyék a dolgukat. Kövér ekkor már idegesen dobálta haját, egyre erőteljesebben tekergette kajla bajszát. Megkérdeztem azt is, miért menekültek el 2006. október 23-án a rendőrök támadása elől, és miért szavazták meg a titkosítási törvényt, illetve személyesen Kövér László miért nem tartózkodott a Parlamentben a szavazás idején?

Kövér erre már nagyon ideges lett, és nemes egyszerűséggel azt felelte:

„Nem válaszolok Önnek” – de nem hagytam magam, figyelmeztettem az általa sokszor emlegetett demokratikus játékszabályokra, de megint csak azt mondta: „Akkor sem válaszolok Önnek”. - Kérdésemre, hogy ugyan miért, azt a gúnyos választ kaptam, hogy „Mert titkosítva van.” A moderátor ekkor gyorsan átvette a szót, nehogy tovább égesse magát Kövér.

A fórum után legalább egy tucat ember jött oda hozzám, méltányolta bátorságomat, s fölháborítónak és érthetetlennek tartották, hogy képviselőjük nem válaszolt egy egyszerű és kulturált kérdésre. Többen annyira megdöbbentek, hogy biztosítottak: többet nem szavaznak a Fideszre.

Arra buzdítjuk kedves olvasóinkat, hogy minél többen menjünk el fideszes fórumokra, és tegyünk fel az előadóknak ilyen, és ehhez hasonló "kellemetlen" kérdéseket, hadd lássák meg a szavazóik, milyenek is ők valójában.

Király András

barikad.hu

Veres és beosztottja lebuktak Makaón

Kínos helyzetbe került Veres János és Dobolyi Alexandra, miután többszöri nekifutásra sem sikerült megmagyarázniuk, mégis mit is kerestek együtt Makaón tavaly, és miből utaztak oda.

Különös fénykép került a Blikk birtokába: egy tavaly decemberben készült felvételen Veres János egykori pénzügyminiszter és titkárságvezetője, a szocialisták volt EP-képviselője, Dobolyi Alexandra (aki azzal vált híressé, hogy "nem pontosan nevezte meg" egyetemi végzettségét) sétálgat az egykori portugál gyarmat, a ma Kínához tartozó, kaszinóiról híres Makaón. Az út azonban nem szerepel a Miniszterelnöki Hivatal hivatalos utakat részletező listáján. Ráadásul mindkét politikus egészen mást mond arról, mit kerestek a városban.

Veres János, aki jelenleg a MeH-ben a keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztos, azt mondta a Blikk munkatársának: "ha a Miniszerelnöki Hivatal hivatalos utazási listáján nem szerepel, akkor nem is voltam külföldön." Arra a kérdésre, hogy akkor ezek szerint magánútra vitte beosztottját Makaóra, a politikus hárítani kezdett és azt mondta, telefonon nem nyilatkozik, mert nem tudja, mit ábrázol a kép.

Titkárságvezetője, az egykori szocialista EP-képviselő, Dobolyi Alexandra viszont tudja: szerinte hicvatalos úton voltak, a Kínai Kommunista Párt meghívására Makaó Kínához való visszacsatolásának tizedik évfordulára rendezett ünnepségeken vettek részt. Ő az Európai Szocialista Párt (PES), főnöke pedig az MSZP képviseletében.

A Blikk megkérdezte az ügyről az Európai Szocialista Pártot is. Bryabn Synott szóvivő közölte: a PES senkit sem küldött az ünnepségre. Ugyanezt a választ kapták az MSZP sajtóosztályán is.

nol.hu - barikad.hu

Csak ismétlés...de azért gyalázatos!!!

Hát, vazze...van még lejebb!

Kanada életét és vérét adná Izraelért

Peter Kent, az amerikai kontinens államainak ügyeivel foglalkozó kanadai külügyminiszter-helyettes hatalmas karrier elé néz. Miniszterelnök lehet belőle, és talán még az ENSZ főtitkári posztjára is esélyes lesz egyszer. Ugyanis az igyekvő férfiú a minap a következő kijelentést tette: egy Izrael elleni támadást Kanada a saját területe elleni agressziónak tekint.

Szerinted?...NÓRMÁLIS???

2010. február 18., csütörtök

Nyílt levél egy volt Fidesz-szavazótól a még Fidesz-szavazóknak

Ez a visszaemlékezés az elmúlt közel 8 év általam megélt Magyarországáról szól, és arról, amit egyik kedves barátom mondott: tudtam, hogy előbb vagy utóbb a Jobbiknál fogsz kikötni.

Egész életemben a jobboldalon álltam, és minden választáson szavaztam, mert a rendszerváltás előtt felnőtt nemzedék számára ez így volt természetes.

Mindig is rokonszenvezettem a nemzeti radikálisokkal, de az X-et a Fidesznek húztam be. Orbán Viktor személyében tehetséges, karizmatikus, államférfiúi tulajdonságokkal megáldott politikust láttam. Szerintem az is kétségtelen, hogy az Orbán-kormány 4 éve volt a rendszerváltás utáni legjobb időszak hazánkban. Az emberek szebb jövőben reménykedhettek. Élénken emlékszem 2002-re, a két választási forduló közötti Kossuth téri nagygyűlésre: egy gombostűt sem lehetett ledobni a téren.

Az emberek tapssal és üdvrivalgással üdvözölték a térre érkező MIÉP-eseket. Mi úgy gondoltuk, nem lehet, hogy veszítsen a Fidesz. Gyenge kormányzati ciklus után nem jött volna ennyi Fidesz-szimpatizáns az utcára.

Azután veszítettünk. Én ettől kezdve lettem a közéletet rendszeresen figyelő, tudatos választópolgár. 2003-ban, amikor HírTV megkezdte adásait, csak azt néztem, a többi adó megszűnt számomra. Minden utcai rendezvényen, nagygyűlésen ott voltam, és készültem 2006-ra. Ebben az időszakban sok régi baráttal politikai nézeteltérések miatt szakadt meg a kapcsolatom, de nem bántam, mert ez összehozott másokkal.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy az eltelt 4 év után ismét az MSZP-SZDSZ koalíció győz. A választások éjszakáján kaptam egy sms-t az öcsémtől, amit a mai napig őrzök: „veszítettünk, de veszítettek azok is, akik azt hiszik, hogy győztek”. Úgy éreztem történnie kell valaminek, mert ezt nem lehet még négy évig kibírni, pedig a feketeleves csak ezután jött.

Amikor nem történt semmi

Eljött 2006 szeptembere és ismertté lett az őszödi beszéd. Tavaszi zsongás futott át rajtam, igaz az idő sem az őszt idézte. Azt hittem, hamarosan vége lesz a hazugok uralmának. Természetesen minden estét a Kossuth téren töltöttem, és figyeltem az egész médiát.

Ezekben a hetekben igazi közösséggé kovácsolódott a nép. Mintha mindenki közeli ismerősöm lenne, ismét szerettem szülővárosomat és tovább gyarapítottam barátaim körét.

Október 23-a természetesen megint az utcán talált. A rendőrterroristák szemmagasságban záporozó gumilövedékei között összebújtunk sorstársainkkal a Madách téren. A saját szemem láttára verték szét a tüntetésbe űzött ünneplőket Gyurcsány pribékjei.

Azt gondoltam, ezután új nap virrad, és talán minden megváltozik: a bűnös kormány lemond, és előrehozott választás lesz.

Számomra érthetetlen volt, hogy másnap az emberek ugyanúgy mentek a dolgukra az utcán, mintha előző nap nem történt volna semmi. Valóban nem történt semmi.

Tisztán emlékszem Orbán Viktor őszi kijelentéseire: menjük az utcára, a polgári engedetlenség a megoldás, ő képviselőtársaival együtt addig lesz a Kossuth téren, amíg a kormány le nem mond, 72 órás ultimátumot jelentett be stb.

A Fidesz végül befejezte az utcai politizálást, még egy-két nemzeti ünnepi nagygyűlés, azután a kormányt elűző népszavazás ígéretével visszavonultak.

2007 nyarán esténként a Kossuth téri tüntetőkhöz csatlakoztam, mély tiszteletet éreztem Gonda László és barátai iránt elszántságuk és kitartásuk miatt. Ettől kezdve rendszeres résztvevője voltam minden nemzeti radikális rendezvénynek.

A HírTv sokat segített

A nemzetinek hazudott tv-adók – főleg a HírTV – sokat segített, hogy megtudjam, hol a helyem. Feltűnt, hogy a Jobbik erősödésével párhuzamosan eltűntek műsoraiból az értünk szóló, meghatározó személyiségek. Ez, és Csintalan Sándor ténykedése sok szavazatot hozott az EP-választáson – a Jobbiknak. A HírTV-t a jobboldaliak az igazság hírnökének képzelték a balliberális média hazugságdömpingjével szemben, ezért megdöbbentette őket a sok elhallgatás és mocskolódás. Van olyan – azóta a Jobbikra szavazó – ismerősöm, aki Csintalan Sándor kijelentése után, miszerint Fodor Gábor nem állt messze az igazságtól, amikor szélsőséges pártnak nevezte a Jobbikot, az EP választáson már nem a Fidesznek húzta be az x-et.

Emellett a mindennapi tapasztalataim segítettek abban, hogy 2009 áprilisában a Jobbiknak adjam le a kopogtató cédulát, majd megtaláltam a módját, hogy aktív segítője legyek a pártnak. Belvárosi lakosként az izraeli tőke térhódításával, illetve az egyre több betelepülővel kell szembesülnöm. Munkámban pedig a cigány kisebbség nehezíti napjaimat. Ezekre a bajokra gyógyírt és értelmes, határozott válaszokat csak a Jobbik ad. Az ország olyan helyzetbe került, hogy nincs idő a totojázásra, és csak azonnali radikális megoldások húzhatják ki az ország szekerét a kátyúból. Biztos vagyok abban, hogy a Jobbik a parlamentbe bekerülve mindent megtesz azért, hogy az élet minden területén a nemzetet szolgálja.

Lendvai Ildikó nem sok igazat mondott az elmúlt nyolc évben, de az EP-választás éjszakáján volt legalább egy féligaz mondata: a Jobbik megerősödése az elpártolt Fidesz szavazóknak köszönhető. (Tudjuk, hogy sok volt MSZP-s is a Jobbikra voksolt.)

Döntőnek tűnő előnye ellenére is szíven szúrták a Fideszt. Az egyelőre nem halálos döfést nem a megbízhatatlan szélkakasoktól kapta, akik választásról választásra másra szavaznak, hanem a korábban biztos szavazóbázistól. Végső soron önmagától. Ezt a közvetlen környezetemben is tapasztaltam: olyanok húzták be az x-et a Jobbiknak a júniusi választáson, akik addig minden alkalommal Orbánékra szavaztak.

A Fidesz nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel, támadással védekezik. Közben mi a közvélemény-kutatások megrendelt adatai ellenére gyarapodunk. Csak egy példa: kerületi alapszervezetünk létszáma tavasz óta megduplázódott. Orbán Viktor magabiztosnak mutatja pártját, de a választásokra mozgósító üzenete félelemről árulkodik. A minap kiadta a parancsot: csak egy erőre, a Fideszre lehet szavazni.

Nem tanult a korábbiakból. 2006-ban lelkes szocialista szavazók jutatták be az SZDSZ-t a parlamentbe és az ő segítségükkel húzták ki Gyurcsányék 2010-ig.

Ajánlószelvény-gyűjtés után, hazafelé arra az idős hölgyre gondolok, aki, mióta az értesítőket megkapta, ki sem mozdult a lakásból, és ezzel fogadott: már nagyon vártam magukat!

Meghatottan és büszkén emelt fejjel megyek, könnyen feledve azokat a helyeket, ahol nem kívánatos személyként tekintettek rám.

H. H.


2010. február 17., szerda

Érdekes...

A Daróczi család

2010-01-03 14:35:47, Vasárnap

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/choli.jpg


A család jelenlegi fejének tekinthető "Choli" Daróczi József a hetvenes években hívta fel magára a figyelmet, amikor cigányra fordította a Kommunista Kiáltványt, s ezzel a kiemelkedő kulturális teljesítménnyel a Magyar Szocialista Munkáspárt díszcigányává küzdötte fel magát. 1975-ben tagja lett a Magyar Írószövetségnek és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének. Érdemei elismeréseként rövidesen cigány lapot indíthatott, majd a nyolcvanas évek közepén a Hazafias Népfront felügyelete alatt működő Országos Cigánytanács vezetője lett. Túlélési ösztönére jellemző, hogy a rendszerváltás óta rendíthetetlen buzgalommal fordítja cigányra a Bibliát. Szellemi képességeire pedig az, hogy a már megjelent Máté-evangéliumban minden idők egyik legostobább félrefordítását követte el, amikor a "Dávid nemzette Salamont Uriás feleségétől" (ti. Bethsabétól) mondatot úgy fordította cigányra, mintha Uriás, Dávid hettita zsoldosa, a megcsalt és meggyilkolt férj lett volna a boldog anya.

Családjáról, őseiről e kiváló ember a következőket mesélte pár évvel ezelőtt egy talpnyalójának: "Anyai ágról a nagybátyámnak a gyerekei, akiket ismertem - bár nem sokat ismertem közülük -, Magyarország legnagyobb tolvajai közé tartoztak. Az unokabátyám például, anyám nővérének a fia Magyarország legnagyobb lótolvaja volt. Jó pár rokonom kötélen végezte. Az unokabátyámnak Ukrajnától Szerbiáig mindenhol volt felesége, a legnagyobb hős volt. Ahányszor átjött hozzánk Bedőbe, mindig új, csinos, jól öltözött felesége volt. Ő tudott a legjobban énekelni és táncolni. Ki lehet egy cigány gyerek számára példakép? Nekem ő az volt. Kegyetlenül jól tudott cigányul táncolni, kegyetlenül jól tudott ugratni, mindig volt pénze, mindig jól öltözött volt és mindig csinos felesége volt. Hát képzelj el egy cigánygyereket, ki a példaképe? Mint ahogy nektek II. Rákóczi Ferenc, az aradi vértanúk... Ő úgy élt, amit mindannyian csodáltunk, mindannyian olyanok akartunk lenni, mint ő. Példakép. Példaképeket kell állítani a cigánygyerekek elé."

Magáról pedig szerényen ennyit: "volt 14 feleségem legalább, van három gyerekem..."

Ezek egyike ifj. Daróczi József, vagy ahogy mindannyian ismerjük, Daróczi Dávid, volt kormányszóvivő...

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/daroczi_david.jpg



Daróczi Dávid (1972. április 29.) (Eredeti neve: Daróczi József) "Choli" fia; a politikai "mutyizás" esküdt ellensége.

1994-től újságíró, többek közt a Népszava, a Színes Vasárnap és a Világgazdaság című lapoknál. 2001-től 2004-ig a Rádió C felügyelő bizottságának elnöke, 2002-2004 között a Magyar Televízió szerkesztő-riportere, felelős szerkesztője. 2004-től a Magyar Hírlap rovatvezetője, 2005-től a a miniszterelnök szövegírója.

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/daroczi_agnes.jpg



Daróczi Ágnes (1954. november 18.)
"Choli" nagyszámú testvéreinek egyike; számos forrásunk szerint csak apjuk közös.

Daróczi Ágnes a hivatalos verzió szerint az 1972-es Ki mit tud? műsorban tűnt fel, majd rövidesen a Vitányi Iván (MSZMP->MSZP) által vezetett Népművelési Intézetnél kapott állást. Itt ismerkedett meg olyan - később hírhedt SZDSZ-esekkel -, mint Havas Gábor és Bársony János. (Utóbbihoz feleségül is ment.)

A rendszerváltás a SZDSZ körül találta, de ekkor még meg kellett elégednie a második vonallal. 1992 őszén, amikor elindult a "Patrin" (Üzenet) című heti közéleti-kulturális magazinműsor, a Roma Magazin elődje, Daróczi Ágnes lett a felelős szerkesztő.

1998-ban az SZDSZ országos listáján 41. helyén indították, de nem jutott be a Parlamentbe. Mindeközben fájdalomdíjként számos szaftos pozíciót - és nem kevés pénzt - szerezhetett meg férjével, Bársony Jánossal, valamint közös barátjukkal, Horváth Aladárral. Mára, férjével közösen a magyarországi "roma holokauszt" egyik legfőbb szakértőjeként söpri be a közpénzeket.

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/barsony_kata.jpg



Bársony Katalin (1982. december 31.)
Daróczi Ágnes és Bársony János lánya.

Táncos, forgatókönyvíró, televíziós műsorvezető. Az anyja, Daróczi Ágnes által szerkesztett Roma Magazinban már középiskolás korában képernyőre került. Jelenleg az Európai Parlamentben - a szintén rokon - Mohácsi Viktória képviselőasszony mellett gyakornokoskodik.

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/joka.jpg



"Joka" Daróczi János (1962. május 2.)
"Choli" és Daróczi Ágnes testvére.

A hivatalos életrajz szerint "1980 óta rendszeresen szervez roma gyerekek számára hagyományőrző és filmes klubokat, nyári táborokat Budapest két kerületében." 1992-ben - a nővére által vezetett - Patrin Magazin indításakor került a televízióhoz, ekkor lett "újságíró"; 1993 óta a Magyar Televízió főállású munkatársa. 1998-ban a Soros Alapítvány szakértője, illetve Daróczi Ágnes távozásával a Roma Magazin főszerkesztője lett. Számos egyéb jól fizető munkája mellett még ma is az...

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/debre_istvanne.jpg



Daróczi Irma, Debre Istvánné

"Choli", Daróczi Ágnes és "Joka" testvére; Batiz András korábbi kormányszóvivő anyósa.

Pedagógus. 1993 óta az ország első cigány nemzetiségi óvodájának, a csepeli Kovács Zoltán Alapítványi Óvodának vezetője.

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/mohacsi_viktoria.jpg



Mohácsi Viktória, Bernáth Gáborné (1975. április 1.)
"Choli" Mohácsi József nevű unokatestvérének lánya; Európai Parlamenti képviselő.

1992-ben Daróczi Ágnessel és Jokával együtt került a Patrin Magazinhoz, melynek riportere, egyik műsorvezetője, majd szerkesztője lett. 1997-ig volt az MTV-nél, közben az Amaro Drom című cigány lapba is írt, illetve a Múzsa című kulturális műsort vezette. 1997 és 2002 között a European Roma Rights Center kutató volt; feleségül ment az intézmény - "SZDSZ-közeli" igazgatójához -, Bernáth Gáborhoz.

1999-től a Soros Alapítvány Roma Jogvédelem és Média Kuratóriumának tagja, 2000-től világbanki roma programok kutatója, konzulense, 2002-2004-ben az Oktatási Minisztériumban hátrányos helyzetű és roma gyermekek integrációjáért felelős miniszteri biztosa volt.

2004-ben, miután a Fideszes Járóka Lívia lett az Európai Parlament első cigány képviselője, az SZDSZ ügyvivői testülete észbe kapott, és Demszky Gábor helyére Mohácsi Viktóriát küldte ki "saját első cigányként".

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/daroczi_gabor.jpg



Daróczi Gábor (1974. szeptember 11.)

A hivatalos közlések szerint "egy ötgyermekes roma család legkisebb gyermekeként született 1974-ben a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfalun." A többi Daróczival való pontos rokonsági foka még tisztázatlan, azonban Daróczi Dávid kormányszóvivő, Choli fia, egy a Magyar Narancsban megjelent interjúban ("Úgy történt, mint a filmekben") maga is elismerte, hogy Mohácsi Viktóriával együtt Daróczi Gábor is a rokonai közé tartozik. (Ami különösen annak fényében érdekes, hogy a hivatalos álláspont szerint "Daróczi Gábor, aki korábban az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal, majd az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Miniszterim PHARE-program projektmenedzsere volt, pályázat útján lett az OM miniszteri biztosi székében Mohácsi Viktória utóda.")

2006-ig tartó miniszteri biztosi ténykedésének "legismertebb" aktusa az volt, amikor a Magyar Rádió Cigányfélóra című műsorában cigánynak nevezte Gábor Áront. Ezen hazugságával a neves ágyúöntő családjának ma élő tagjait és a teljes jóérzésű magyarságot felháborította. Incze László, a kézdivásárhelyi múzeum egykori igazgatója ekkor nyilvánosan annak nevezte, ami: "magas fokúan tudatlannak".

Daróczi Gábor jelenleg a Soros-féle Open Society Institute (OSI) munkatársa.

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/debre_krisztina.jpg



Debre Krisztina (1977. november 22.)
Daróczi Irma lánya; Batiz András korábbi kormányszóvivő felesége, Daróczi Dávid volt kormányszóvivő unokatestvére.

Igazmondásához, s a valósághoz való viszonyához érdekes adalékként álljon itt egy részlet egy vele készült interjúból:
"Hogyan nyílt meg számodra a média kapuja?
Teljesen véletlenül. Korábban egy csepeli, alapítványi óvodában dolgoztam, ahol halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoztunk. [Ez a Kovács Zoltán Alapítványi Óvoda, melynek igazgatója Debre Istvánné, született Daróczi Irma, Debre Krisztina anyja.] A létszámot kb. 80%-ban roma gyerekek alkotják, velük foglalkoztam több éven át. Ezt követően Párizsban baby-sitterkedtem egy évig, majd miután hazajöttem, egyáltalán nem találtam munkát. Ezután, abszolút spontán, az akkor még MTV-s Roma magazin környékére vetődtem, ahol a barátnőm dolgozott.
Egyszerűen csak besétáltál?
Pontosan. Bementem, körbenéztem, majd ott ragadtam. [A Roma Magazin alapítója Daróczi Ágnes, Daróczi Irma testvére, Debre Krisztina nagynénje. A műsor felelős szerkesztője 1998-ig szintén Daróczi Ágnes volt, utóda - a mai napig - "Joka" Daróczi János, aki szintén testvér. Azaz Debre Krisztina egészen véletlenül(!) "bement, körbenézett, majd ott ragadt" - nagynénje és nagybátyja közpénzből készülő(!) műsoránál."]"

http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/hir/sztojka_katalin.jpg



Sztojka Katalin (1966)
Már a nyolcvanas években játszott filmekben; felfedezésének pontos története ismeretlen. 1993-ben Jancsó Miklós mellett tűnt fel, előbb a "Cigányhúsvét Hodászon" című rövidfilm riportereként, majd a következő évben a "Megöltétek ártatlan családom..." című alkotás egyik szakértőjeként, melynek másik szakértője - nem túl meglepő módon - Darcózi Ágnes volt. Ugyanez a kettős 1997-ben is "szakértett" egy Jancsó-filmet ("Zöld az erdő, zöld a hegy is, a szerencse jön is, megy is...").

Többször töltötte be a kalocsai cigány kisebbségi önkormányzat elnöke posztját. Legismertebb kalocsai botránya az volt, amikor még a kilencvenes években rajtakapták, hogy - a nagymérvű hazai cigányellenességet bizonyítandó - rasszista feliratokat fest a cigány önkormányzat épületére.

Az osztrák Megbékélési Alap (OMA) által felkínált kárpótlási pénzek nemzetközi botránnyá terebélyesedő elsikkasztásának ügyében (2005) hosszabb ideig előzetes letartóztatásban volt; a Bács-Kiskun megyei cigány kárpótlási ügyekkel kapcsolatban indult bírósági eljárásnak jelenleg is ő a fővádlottja. 2006-ban ordenáré stílusával liberális körökben is többeknél kiverte a biztosítékot, amikor egy vitában vele szembehelyezkedni merészelő egyetemista lánytól - szintén még a vita részeként - vizet kért, s amikor kapott, a nagy nyilvánosság előtt azt mondta: "Jól fog esni egy kis rasszista víz!"

Vajon Liptai Klaudia bekerül a családba?

A volt kormányszóvivő nem vitte el szerelmét a karácsonyi vacsorára.
http://www.borsonline.hu/hirek/20100102/1262451061.jpg

2010. február 16., kedd

Még egy nemzetáruló...Sajti Enikő

Tizedére hamisítaná a délvidéki magyarirtás áldozatainak számát A. Sajti Enikő

A délvidéki magyarirtás áldozatainak emlékműve SzabadkánA délvidéki magyarirtás áldozatainak emlékműve SzabadkánA Szegeden tanító A. Sajti Enikő szerint a szerb partizánok 1944-es népirtása az általánosan elfogadott 40-50 ezer, csak 4500 magyar áldozatot követelt. A marxista történész ezen vélekedését a Rubicon 2009. májusi száma közölte, s a holokauszt "relativizálását" rendre azonnali kiközösítéssel sújtó "csúcsértelmiség" felháborodását azóta is hiába várjuk.

Elsők között a Rubicon történelmi magazin (2009/5) közölte azokat a kutatási eredményeket, amelyekben A. Sajti Enikő szegedi egyetemi tanár kétségbe vonja az 1944-es délvidéki népirtás magyar áldozatainak eddig elfogadott számát. Szerinte 40-50 ezer helyett 4600 magyart likvidáltak a szerb tömeggyilkosok.

A. Sajti Enikő az áldozatok számának meghatározásánál a legfrissebb szerb publikációkra és a népirtást végző OZNA (Odelenje za Zastitu Naroda, vagyis “Népvédelmi” Osztály) jelentéseire hivatkozik.

A. Sajti EnikőA. Sajti EnikőA. Sajti Enikő sajnos jelentősen csúsztat. Igaz, hogy a történészek elsősorban levéltári források alapján dolgoznak, de a délvidéki vérengzés esetében (akárcsak a holokausztnál) mindenképpen kivételt kell tenni az általános szabály alól. Ugyanis népirtásnál a levéltári kutatások nem vezethetnek az áldozatok számának pontos meghatározásához. A délvidéki magyar áldozatok több mint 90 százalékát a szabályos bírósági eljárást mellőzve, ítélet nélkül gyilkolták meg.

A legtöbb esetben az alábbi forgatókönyv játszódott le: a szerb csapatok a falu vagy város elfoglalása után összeszedtek egy nagyobb létszámú magyar csoportot (ebbe a tanító és a pap mindig belekerült), amelyet még aznap likvidáltak (agyonvertek vagy lelőttek), majd az áldozatokat jeltelen tömegsírba temették. A kivégzettekről a legritkább esetben készültek hivatalos vagy félhivatalos jegyzőkönyvek. Ezért erősen megkérdőjelezhető A. Sajti Enikő azon állítása, hogy a szerb levéltári források megnyitása után tömegesen kerülnek elő pontos listák a kivégzett magyarokról. Mivel ilyenek 1944-45-ben nem készültek, ezért elő se kerülhetnek.

A témával elmélyülten és tisztességesen foglalkozó magyar írók és történészek közül sokan (Cirkl Zsuzsanna, Cseres Tibor, Forró Lajos, Matuska Márton, Mojzes Antal, Papp Imre, Szloboda János, Telki Júlia stb.) azt a módszertani megközelítést választották, hogy sorra járják a délvidéki magyar településeket, és anyakönyvi kivonatok és/vagy keresztlevelek, továbbá az életben maradtak emlékei alapján összeállítják egy-egy település kivégzettjeinek listáját.

Ezek a legtöbb esetben név szerinti listák, például Szloboda János "Zentán történt ‘44-ben" című könyvében közli a 1944-es zentai áldozatok névjegyzékét. A települési listák összesítéséből aztán megkaphatjuk a magyar áldozatok tényleges létszámát, ezek alapján egyértelműen és nagy bizonyossággal 40-50 ezer fő körülire becsülhetjük az áldozatok számát.

Tehát A. Sajti Enikő történelmet hamisít, amikor összemossa a szabályos bírósági ítélettel kivégzett magyarok 4 ezres számát az ítélet nélkül kivégzett 40 ezer magyar számával! Egyben érthetetlen, hogy az igazság kiderítése helyett — hiszen ez a történész feladata — miért törekszik a magyar történészek egy csoportja a magyar történelem tragédiáinak tompítására, eljelentéktelenítésére? Miért és kinek jó az, hogy a tényleg megtörtént magyar szenvedéseket igyekszenek a lehető legkisebb méretűre csökkenteni? „Trianon nem is volt olyan igazságtalan, különben is megérdemeltük”, „a magyar kisebbséget nem is érték olyan súlyos sérelmek” — hangzanak állításaik.

A. Sajti Enikő 1990 előtt hithű marxista történésznek számított, a 80-as évek végén a Társadalmi Szemle (a kommunista párt legfontosabb ideológiai lapja) szerkesztője is volt. A Kádár-rendszer után több pályatársával együtt hirtelen „pártatlan” és „független” történésszé váltak, de publikációik mindmáig arra irányulnak, hogy a magyar történelmet deheroizálják.

Szabó Gábor
történész

tortenelemportal.hu - barikad.hu

Milliókért védik Gyurcsányt az őszödi ügyben - közpénzből

Hát ezen már meg sem lepődök...

Egy budapesti ügyvédi irodának 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az adófizetők pénzéből azért, hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indult perben.

A MeH a Magyar Nemzet kérdésére elismerte: eddig 8 046 000 forint közpénzt emésztett fel a volt miniszterelnök ügyvédi védelme, amelyet egészen tavaly júliusig a Kovács Kázmér Ügyvédi Iroda látott el.
A megbízási szerződést még 2007-ben kötötték, ám azt nem előzte meg közbeszerzési eljárás, sőt, azt sem tudni, érvényesült-e bármilyen árverseny az ügyvédi iroda kiválasztásakor. A lap megkereste az ügyben Kovács Kázmér ügyvédet, aki hangsúlyozta: már megszűnt a szerződése a MeH-hel, így nem tudja, jelenleg ki védi Gyurcsányt az őszödi perben.
A szocialisták listáján negyedik helyen szereplő volt miniszterelnököt még 2006-ban perelte be Kalmár László és száz magánszemély, amiért nem megfelelően tájékoztatták a közvéleményt a gazdaság és a költségvetés valós helyzetéről, s ezzel kárt okoztak, de az ügyben eddig mindössze négy tárgyalási napot tartottak.
(MNO)


2010. február 15., hétfő

Közpénzből mentik meg a bűntársakat: 1,9 milliárdot kapott Kapolyi erőműve

A kormány rendelete szerint a Vértesi Erőmű Zrt. 1,9 milliárd forinthoz jutott, jelenleg nincs fizetésképtelen helyzetben a társaság - mondta el Hónig Péter miniszter hétfőn a Parlamentben Keleti György, Oroszlány MSZP-s országgyűlési képviselője kérdésére.
Keleti György felszólalásában elmondta, a Vértesi Erőmű a gazdasági válság és hibás vezetői döntések miatt csődközeli helyzetbe került.
Egy választottbírósági döntés ugyanis fizetési kötelezettséget állapított meg az erőmű számára, emiatt a felszámolás fenyegette a társaságot, amely Komárom-Esztergom megye legnagyobb foglalkoztatója, 3100 embernek biztosít megélhetést.
(MTI)

Keller ellen vallott a nyomozóiroda vezetője a megfigyelési ügyben

A szocialista Keller Lászlóra vallott a bíróságon a levadászási ügyben érintett magánnyomozó-iroda vezetője. Azt állította: 2002-ben a volt közpénzügyi államtitkár adott megbízást Orbán Viktor Fidesz-elnök és körének megfigyelésére. A részletekről szocialista párttársa, Kapolyi László egyik cégénél egyeztettek. Keller elismerte, hogy részt vett egy megbeszélésen a cég vezetőjével, de azt mondta: később visszautasította az ajánlatot.
A milliárdos szocialista képviselő, Kapolyi László ötmillió forintot kifizetett, további 27,5 millió törlesztésére pedig ígéretet tett azoknak a magánnyomozóknak, akik – politikai megbízásból – adatokat gyűjtöttek Orbán Viktor volt miniszterelnökről, Simicska Lajos egykori APEH-elnökről és Kalmár István volt Posta-vezetőről. Egy Hír Televízió által 2008-ban bemutatott hangfelvételen Kapolyi László többször is utal arra, hogy a megrendelő valójában Keller László akkori közpénzügyi államtitkár.
Keller László a bíróságon felfüggesztette közszereplői státuszát, nem járult hozzá, hogy a Hír Televízió bemutassa az arcát a tárgyalásról készült felvételeken. Az MSZP-s országgyűlési képviselő hat médium ellen indított személyiségi jogi pert a botrány miatt. A bíróság tanúként hallgatta meg a megfigyeléssel megbízott magánnyomozó iroda volt vezetőjét, aki ismét elmondta: Keller állt az ügy mögött, Kapolyit csak azért kellett bevonni, hogy az adatgyűjtés költsége ne közvetlenül a kancelláriát terhelje.
Keller elismerte, hogy 2002 végén találkozott a magánnyomozóval Kapolyi egyik cégének irodájában. De szerinte a tárgyaláson finanszírozásról nem esett szó, a céget sem ő kereste meg, hanem fordítva.
„Tartózkodóan fogadtam ezt a találkozást, ezt a javaslatot, amit odahoztak, ami az ő vállalásuk volt, ott ismertem meg. Azt mondtam, hogy ezt én hazaviszem, megszemlélem, nem is teszek ezzel kapcsolatban semmilyen nyilatkozatot, és majd Kapolyi úron keresztül eljuttatom, hogy mi róla a véleményem” – fogalmazott Keller.
A bíróság tanúként Kapolyi László emberét is meghallgatta, aki negyedikként szintén részt vett az említett találkozón. Ő lényegében Stotz állításait támasztotta alá. A megfigyelt személyekkel kapcsolatban egyébként az adatgyűjtés nem talált semmilyen bűncselekményre utaló nyomot. Kapolyiék így nem fizették ki a cégnek az 55 milliót.
(HírTV korrigálva)
kuruc.info

Európai útleveleket használtak a Hamász-vezetőt meggyilkoló cionista ügynökök

Tizenegy európai útlevéllel rendelkező személy, köztük egy nő vett rész a Hamász egyik vezetőjének meggyilkolásában - közölte Dahi Halfán tábornok, Dubaj rendőrfőkapitánya hétfőn.

Mahmúd Abder-Raúf al-Mabhúhot, a Hamász egyik katonai parancsnokát, a mozgalom politikai bizottságának tagját január 20-án Dubajban, az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városában gyilkolták meg. A boncolási jegyzőkönyv szerint Mabhúh halálát fulladás okozta, de a laboratóriumi vizsgálatok még nem fejeződtek be.
Halfán tábornok sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a halálosztag tagjai közül hatan brit, hárman ír útlevéllel rendelkeztek, egynek francia, egynek pedig német úti okmánya volt. A nő ír útlevéllel utazott.
"Kétség sem fér ahhoz a tényhez, hogy erről a tizenegy személyről van szó, és sajnáljuk, hogy baráti országok úti okmányait használták" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az útlevélben szereplő neveket átadták az Interpolnak, s hamarosan kiadják a letartóztatási parancsot.
Halfán tábornok kijelentette azt is, nem zárja ki, hogy az izraeli külföldi hírszerző szolgálatnak (Moszad) vagy más feleknek köze van a gyilkossághoz. Közlése szerint a rendőrség eddig két palesztint vett őrizetbe, őket azzal gyanúsítják, hogy logisztikai támogatást nyújtottak a gyilkossághoz.
Az ötvenéves Mabhúh volt az egyik alapítója és vezetője a Hamász katonai szárnyának, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádoknak, amely támadások és öngyilkos robbantások százait hajtotta végre izraeliek és izraeli célpontok ellen. A Gázai övezetben született, de már 1989 óta Szíriában élt, és a megölése előtti napon érkezett Dubajba.
A Hamász és az iráni kormány Izraelt tette felelőssé Mabhúh erőszakos haláláért. Az izraeli kormány hivatalosan nem kommentálta a Hamász-parancsnok haláláról szóló hírt. Izraeli források szerint ugyanakkor a férfinak kulcsszerepe volt az Iránból a Hamász-ellenőrzés alatt lévő Gázai övezetbe irányuló rakétaszállításokban.
(MTI)

Szavazzatok csak a Fideszre, és legközelebb nálatok épül kibuc...

Érvénytelen volt a népszavazás Pátyon - a testület kezében a mamutberuházás

Az öt szavazókörben tartott népszavazáson az 5249 választópolgárból 2269 fő járult az urnákhoz, ez a lakosság 43,1%-át jelenti, ami nem elegendő a népszavazás érvényes voltához.

A szavazók 66,1%-a (1494 szavazat) elutasította a beruházást, mellette 33,9% (766 szavazat) voksolt.

Mivel érvénytelen volt a népszavazás, a képviselő-testület dönt az ügyről. A barikád.hu úgy értesült, hogy a testület 13 tagjából 10 a beruházás mellett van. Neve elhallgatását kérő informátorunk szerint a faluban tudni vélik, hogy több képviselő - többek között a fideszes is - több tízmilliós csúszópénzt fogadott el azért, hogy a beruházás mellett lobbizzon.

Mivel a választók 66%-a elutasította a beruházást, a képviselő-testületnek kötelessége lenne leszavazni azt, mivel elvileg a választók érdekeit képviselik.

barikád.hu

2010. február 14., vasárnap

Egyre többen bíznak az elszámoltatásban, a Fidesz egyre kevesbbet beszél erről a témáról...

Hát, aki azt hiszi, hogy a Fidesz elkötelezet a magyar emberek iránt, az nagyot fog csalódni!
Csak utána kell nézni, hogy Viktorka, hol járt:..., ..., ...., Nállatok járt???

Hát nem!
Az összes globaligazdinál bejelentkezet, a Magyarságot, meg félrevezeti!

Az elszámoltatásról, meg kuss van! (mert ők sem tiszták)




HOLOKAMU IZÉ..vagy mi???



2009. december 9.
A magyar Chábád Lubavics mozgalom 20 éves működésének alkalmából rendezett eseményekre Magyarországra érkezik Eli Vízjel. A rendezvény keretében felszólal a Parlamentben és a szónoki emelvényről így gyalázza és oktatja ki a magyarokat:

Magyarországon a szélsőséges hangok egyre hangosabbak: ennek nem lenne szabad megtörténnie, kellene egy határ, amit nem lenne szabad átlépni. Az egész társadalomnak ki kellene kötnie, hogy a rasszista, antiszemita megnyilvánulások nem elfogadhatóak. Kérem, hogy hozzanak törvényt Magyarországon is a holokauszt tagadása ellen. Ha más országokban létezik és alkotmányos, akkor ennek a jogszabálynak Magyarországon is léteznie kell. Továbbá a kirekesztő, a kisebbségekkel szembeni gyűlöletkeltő beszéd elleni jogszabály is szükséges…

2010. január 4.
Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet az atv-ben a következőket jelenti ki: A Parlamentnek pedig végre meg kellene hoznia a gyűlöletbeszédet és a holokauszt-tagadást betiltó törvényt, amely nem ad jogi lehetőséget az antiszemita cselekedetekre.

2010. január 13.
Az izraeli parlament – a Kneszet – küldöttsége érkezik Magyarországra, akik Mesterházyval találkozva követelik a Holokamu-törvény azonnali bevezetését.

2010. január 27.
Avigdor Libermant, Izrael Állam miniszterelnöke a nemzetközi holokausztnap alkalmából Magyarországra látogat. Az egyik legszélsőségesebb cionista gyűlöletkeltőt Feldmájer Péter a Mazsihisz elnöke többek között az alábbi gondolatokkal üdvözöli:

Hisszük, és valljuk, hogy akkor, amikor több évezredes számkivettség után létrejöhetett a modernkori Izrael, új fejezet kezdődött, nemcsak a zsidó nép, hanem az egész világ történelmében. Fájdalommal látjuk, hogy ezt a tényt nagyon sokan nem akarják elfogadni, és ma is sokan a világon, és itt Magyarországon is, vitatják a zsidóság emberi jogait.

2010. február 5.
Elqró Izraelbe látogat, ahol találkozik Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, Ehud Barak védelmi miniszterrel, Cipi Livni ellenzéki politikussal, valamint az izraeli nemzeti bank elnökével is. Megbeszélései során tájékoztatta az izraeli kormányfőt a magyar belpolitikai helyzetről, az izraeli üzleti élet szereplőit pedig arról, hogy Magyarország továbbra is nyitott az izraeli befektetésekre.

2010. február 10.
A holokauszt magyar áldozatainak hozzátartozói egy chicagói bíróságon beperelik a MÁV-ot, amiért a társaság a II. világháború alatt szerelvényeket biztosított a zsidók deportálásához. Állításuk szerint keresetüket kilencévnyi kutatómunka előzte meg, 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik.

2010. február 11.
A MÁV elleni per a Mazsihisz véleménye szerint nem olyan, amely erkölcsileg megindítható, hisz a magyarországi zsidóság túlnyomó részének meggyilkolásáért, vagyonuk elkobzásáért ugyanis a magyar társadalom túlnyomó része felelős, ezért a felelősséget pedig a magyar államnak kell viselnie – mondta Feldmájer Péter a MÁV ügy kapcsán.

Úgy látszik manapság már szinte minden napra jut nekünk valami izrael. Még le sem cseng az egyik történet, már itt is van a nyakunkon a másik.

Az elmúlt hetek eseményeit figyelve, néha az az érzésem, hogy a Wiesel és a Liebermann látogatás során tapasztalt pökhendi kioktatás, a napi szintre emelt holokausztozás, a MAZSIHISZ-nek decemberben soron kívül kifzetett 200 millió, most meg ez a MÁV-per nem más, mint egyértelmű provokáció.

Olyan mintha szándékosan arra játszanának, hogy minél több embernél szakadjon el a cérna. Mert azt szerintem bátran kijelenthetjük, hogy nem kell antiszemitának lenni ahhoz, hogy az ilyen történetek után, az is köpködjön a zsidókra, akiknek ez korábban még véletlenül sem jutott volna az eszébe.

Vajon megint kinek az érdeke ez?

Persze az is lehet, hogy csak önkéntelenül összeesküvés elméleteket gyártok és nincs más a dolgok mögött, mint a szokásos zsidó gátlástalanság és a mérhetetlen kapzsiság. De még akkor is ott a kérdés, hogy miért pont most sűrűsödött ez be?

Miért pont most, a kampány időszakára időzítve találták ki ezt a MÁV ügyet is? Lett volna rá nyolc évük, amikor nagyobb sikerrel követelőzhettek volna. Vagy csak arra játszanak, hogy a per akkor kerüljön lezárásra, amikor feláll az új kormány? És akkor majd mindjárt rá lehet sütni, hogy antiszemita, pusztán csak azért, mert majd vitatni fogják a kártérítés jogosságát?

Szerintem ezt a pert a zsidók nem tudják megnyerni, úgy ahogy nem tudták pár éve Franciországban sem. Viszont arra majd biztosan jó lesz, hogy megint lehessen egy jót fasisztázni Magyarországgal kapcsolatban.

Abba most nem mennék bele, hogy egyébként meg megint milyen pofátlan módon követelőznek, hogy mégis hány generáción keresztül akarnak még kárpótlást, és legfőképp milyen alapon, mert enélkül is elég gyomorforgató ez az egész.

Ha azt mondom, hogy a zsidók mindennél ocsmányabbak, és csak azért teremtette őket az Isten, hogy tudjuk milyennek nem szabad lenni, akkor ugye nem állok nagyon messze a valóságtól?

Radical Puzzle

Érdekes...

Akéda Abdul: cui prodest?

Sokasodnak a kérdőjelek és erősödik a kétely az amerikai-cionista tengely legutóbbi tömeglélektani manővere, az Amszterdam-Detroit repülőjárat elleni állítólagos merényletkísérlet kapcsán.

Túl azon, hogy a terrorelhárítás mértékadó köreiből származó vélemények szerint a 23 éves nigériai „terrorista”, Umar Faruk Abdul Mutallab alsónadrágjába rejtett 80 gramm PETN robbanóanyag nemhogy a repülőgép, de még a saját széke felrobbantására sem lett volna elegendő, ráadásul az is köztudott, hogy Nigéria gyakorlatilag a Moszad és a Csáhál ellenőrzése alatt áll, izraeliek képezik ki az ország hadseregét és felügyelik repülőterei biztonságát.

war-on-terror-posterHa lehet, még tovább gyöngíti a történtek hivatalos verziójának hitelét az a tény, hogy a legnagyobb nigériai bank vezetőjeként és ebbéli pozíciójából következően országa fegyverzet-importjának egyik tótumfaktumaként Mutallab apja szoros kapcsolatot tart fenn az izraeliekkel éppúgy, mint az amerikaiakkal, és a CIA helyei rezidensét állítólag személyesen tájékoztatta fia „iszlamista eltévelyedéséről”, alig egy hónappal annak tervezett amerikai útja előtt. Ezek után nem túl életszerű, hogy Abdult mégis engedték repülőre szállni Amszterdamban, különösen, hogy egészen véletlenül (?) a holland város repülőterének a biztonságáért is egy izraeli érdekeltségű cég felelt. Az International Consultants on Targeted Security (ICTS) az izraeli El Al légitársaság és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat volt alkalmazottainak az összefogásából alakult 1982-ben, és időközben a biztonsági biznisz egyik nemzetközi nagyágyújává nőtte ki magát. A létrehozása óta eltelt csaknem három évtized alatt 22 országban telepedett meg, hogy szerepet vállaljon a repülőterek biztonsági ellenőrzésében – többek között – Franciaországban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Romániában, Oroszországban és Magyarországon. Több amerikai repülőtérrel is szerződéses kapcsolatban állt a 9/11-ig, amely után az utasok megszűrését kivonták a magáncégek kezéből, és az újonnan létrehozott Közlekedésbiztonsági Hatóságra (TSA) bízták.

Részben az ICTS felelőssége volt a bostoni Logan repülőtér biztonsági felügyelete, ahonnan 2001. szeptember 11-én a New York-i Ikertornyok és a Pentagon washingtoni épülete elleni öngyilkos támadást végrehajtó négy repülőgép közül kettő felszállt. Ugyancsak az ICTS gondoskodott a párizsi Charles de Gaulle repülőtér biztonságáról, amikor a „cipőbombás” Richard Reid 2001. december 22-én feljutott az USA-ba induló egyik gépre, ahogyan a londoni buszrendszer biztonsági ellenőrzéséről is a 2005. július 7-i öngyilkos merénylet idején. Ezek az incidensek eléggé furcsa koincidenciát mutatnak, számításba véve az izraeli biztonsági cégek állítólagos szakértelmét a terrortámadások megelőzése tekintetében. A mellékelt ábra szerint ugyanis az ISTC személyzete (I-SEC vagy PI nevű filiáléin keresztül) jelen volt az elmúlt évtized leghíresebb merényletei vagy merényletkísérletei közül négynél, az amszterdamit is beleértve. Munkájuk „eredményessége” tehát enyhén szólva is némi kívánnivalót hagy maga után, pedig a cég az izraeli szakszolgálatok tapasztalatain alapuló szűréstechnológiát alkalmaz az utazóközönség ellenőrzésére és a biztonsági rizikótényezők azonosítására.

Egyébként az előbbi és további gyanús momentumok alapján fennálló „izraeli kapcsolat” lehetősége viszonylag gyorsan elérte a média ingerküszöbét, legalábbis magában Izraelben és Nyugat-Európában. Nem így az Egyesült Államokban. Miközben a Ha’aretz, a Jerusalem Post és az izraeli televízió nyomán cikkek jelentek meg róla az írott sajtóban és az interneten is Európa-szerte, addig a legnagyobb amerikai lapok, tévécsatornák és információs kábelrendszerek látszólag nem tulajdonítottak neki jelentőséget. Hogy összehangoltnak tűnő hallgatásuk az amerikai nemzetbiztonsági szolgálatoktól érkezett közvetlen utasítás vagy szándékos öncenzúra következménye, egyre megy, de mindenképpen önmagáért beszél.

„Még ha az amerikai felderítő szolgálatok csődöt is mondtak volna, és a nigériai utas neve nem szerepelt volna a légitársaság számára gyanúsak listáján, akkor is fel kellett volna keltenie a biztonságiak gyanúját”, írja a Ha’aretz (2010. január 10.). „Az életkora, a neve, a logikátlan útvonala, a drága és utolsó pillanatban megvásárolt repülőjegye, a csomagok nélküli (csupán egyetlen kézipoggyásszal történő) beszállása és számos más jel alapján mindenképpen gyanússá kellett volna válnia a biztonságiaknak, és mindezek indokolttá tették volna az alaposabb átvizsgálását. Az I-SEC-et és PI-t képviselő biztonsági emberek azonban engedték beszállni.”

mutallab

Már maga az a körülmény, hogy a repülőgép egyik utasa csaknem folyamatosan filmezte őt, azt is megörökítve, amint sikertelenül igyekszik tüzet csiholni a gatyájából, a mellett szól, hogy a nigériai „hasznos idióta” valójában egy beugratás áldozata. Fenntartással kezelendő az a szál is, miszerint ideológiai kiképzését Jemenben kapta volna az al-Kaidától. Abdullah Szaleh jemeni elnök bejelentésére hivatkozva a BBC 2008. október 7-én arról tudósított, hogy az ország biztonsági erői elfogtak egy iszlamista csoportot, amely szoros kapcsolatban állt az izraeli titkosszolgálatokkal. Ugyanakkor egyes terrorelhárító specialisták szerint Jemenben nincs is jelen az al-Kaida, viszont nyílt titok, hogy a Bush-kormány alatt olyan, korábban terrorizmus gyanújával internált egyéneket is visszaengedtek Guantanamóról a Közel-Keletre, akik a Moszad által manipulálva arra szolgálhatnak, hogy időről-időre ki lehessen játszani az „iszlám terrorizmus” kártyáját, mégpedig a USraeli geopolitikai érdekeket hathatósan támogató „feszültség-stratégia” fenntartása érdekében.

Ami pedig a mindvégig természetellenes passzivitást tanúsító és az USA-ban 30 éves börtönbüntetést kockáztató Abdul Mutallabot illeti, úgy tűnik, hogy a saját apja hajlandó volt őt feláldozni, akárcsak egykor Ábrahám Izsákot (akéda Jichák, Gen 22:1-24). Igaz, hogy a „szerető” apa kezét az utolsó pillanatban most nem fogta le egy angyal, és a fia feláldozására felszólító parancsot sem Jahve adta ki…

Gazdag István

Agymosás narancsfalvi módra - gimnazistáknak


Ötosztályos gimnáziumba járó, narancsfalvi lakos vagyok. Nagy méreteket öltött mostanában (itt is) a politizálás, és ahogy közeleg a kampányidőszak, egyre több, néha nem teljesen szabályos kampányeszközhöz nyúlnak a felek. Egy ilyen történetet mesélek most el.

Egyszer csak beállított az osztályfőnökünk, hogy két hét múlva bizony előadásra fog menni az osztály. Arra a kérdésünkre, hogy miféle lesz ez, csak annyit válaszolt, hogy ,,Fiataloknak szól". Ennyivel mi meg is elégedtünk, azt gondoltuk, talán megint valamilyen drogozással kapcsolatos előadást fogunk végigunni. Csak ott, a helyszínen derült ki, hogy nem így lett - odáig hétpecsétes titokként kezelték az egészet, majd kiderül, miért.

A "műsort" egy Dániel nevezetű fiú vezette be. Olyan nagyszerű dolgokat osztott meg velünk, hogy 18 évesen már elmehetünk szavazni, meg ajánlószelvényt adhatunk le, milyen rossz a mostani kormányzat, satöbbi. Mindezt olyan 15 éves fiúknak és lányoknak is elmondta, akik még nem is szavazhatnak! Az ő beszédében végül is semmi különös nem volt, egy részt kivéve. Nagy felháborodottan elmesélte, képzeljük el, felvetődött egy olyan ötlet, hogy tanítsák a rovásírást az iskolákban. Ekkor arra kérte a hallgatóságot, emelje fel a kezét az, aki egyetért ezzel. Nagy megdöbbenés ült ki az arcára, amikor a vártnál többen emelték fel a kezüket. Megtudtuk azt is, hogy az ország 49%-a beszél valamilyen idegen nyelvet, és inkább ezt a számot kellene feljebb emelni, nem a rovásírással foglalkozni. Azt majd tanulja meg az, akit érdekel. Persze arról szó sem volt, hogy mennyi fölösleges dolgot kénytelenek tanítani manapság az iskolákban.

Ezentúl, mondanom sem kell, többször is kapott sértő bekiabálásokat és lehurrogásokat. Még nem tudhattuk, hogy csak ezek után következik a sűrűje, ugyanis a polgármester maga vette át a szót - a következő két és fél órára. Az első pár percben még ő is csak ugyanazt emlegette, amit az előtte szóló, majd mit ad Isten... Ráterelődik a szó a FIDESZ nagyszerű munkásságára, ők olyan oktatási reformra készülnek, hogy csak ámul majd a világ... Mert igen, nekik ez a legfőbb programjuk. Az oktatás. Azt is megtudtam utólag, a nyugdíjas otthonban tartott előadáson a nyugdíj volt a legfontosabb megoldandó kérdés. Az orvosoknak tartott előadáson az egészségügy reformja volt a legerősebb FIDESZ-program. Most akkor hogy is van ez? Akkor ezek szerint ez a legtökéletesebb párt, hiszen ők mindenben jók (lennének).

Tehát a 15 évesekbe is azt sulykolják, hogy ha betöltik a 18-at, akkor majd a Fideszre szavazzanak, hiszen még az iskolából is kikérték őket azért, hogy minden jót és szépet elmondjanak nekik. "Micsoda jövőtök lesz, ha ránk szavaztok!” Mondanom sem kell, hogy micsoda mocskos módszer ez, hiszen az első osztályosok legtöbbjének fogalma sincs még arról, mi az a politika, de mivel még ilyenkor formálható a személyiségük és a véleményük, jobban az emlékezetükbe vésődik minden, amit akkor hallottak. Mert ugyebár a mostani kormány csúnya és rossz, sikkaszt, milliós végkielégítéseket osztogat, leépíti az iskolákat, de ŐK nem. Ők jól látják, hogy mindez a csúnya bácsik műve, és már csak arra várnak, hogy mindent megváltoztathassanak. Úgy gondolom, hogy nagyon is jól jött nekik ez a „gazdasági világválság", hiszen ezzel saját politikájuk „nagyszerűségét” tudják bizonyítani.

Török Luca - Jövőnk.info