2009. augusztus 14., péntek

Értelmes Kolompár: a betiltások a demokrácia erősödését jelzik

A magyar demokrácia erősödésének tartja és üdvözli az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), hogy a rendőrség nem engedélyezte a Rudolf Hess halálának évfordulójára szervezett szombati neonáci rendezvények megtartását - mondta Kolompár Orbán, az OCÖ bűnöző elnöke pénteken.
A köztörvényes gazember, üdvözölve az ÁVH döntését, azt mondta: "erősödik a magyar demokrácia, ilyen határozott kiállásra van szükség a náci ideológiát hirdetőkkel szemben, ezért köszönet jár az államfőnek, a miniszterelnöknek, a rendészeti miniszternek és mindazoknak, akik felemelték szavukat a náci masírozással szemben."
A cigánybűnöző arra kérte a rendőrséget, hogy vidéken se engedélyezzék hasonló célú megmozdulások megtartását.
(MTI nyomán)

Agyrém: a vadászok inkább fehérre festetik terepjáróikat ?

Aki fekete Nissanban ül, potenciális lincselendő alany? (Illusztráció)Aki fekete Nissanban ül, potenciális lincselendő alany? (Illusztráció)A romák ellen elkövetett gyilkosságok nyomán több vadász azt tervezi, világosra festeti fekete terepjáróját. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ugyanis lassan minden sötét színű terepjáró gyanús, különösen este, sötétedés után. Gávavencsellőn ez majdnem tragédiához vezetett.

Néhány nappal ezelőtt egy sötét színű, Nissan Navara típusú terepjáróval hazatérő ibrányi vadászt megállásra kényszerítettek Gávavencsellőn "járőröző" romák. A sötét színű terepjárók gyanúsak számukra, mert a romák ellen elkövetett gyilkosságok legtöbb helyszínén szemtanúk előzőleg ilyet láttak.

Az áprilisi tiszalöki gyilkosság óta – amikor egy házából kilépő roma férfit lőtt le ismeretlen tettes – többször kerültek kellemetlen helyzetbe vadászok. Radóczi János, a Szabolcsi Halászati Kft. ügyvezetője, a Nagyhalászi Földtulajdonosok Vadászati Közössége és a Nagyhalászi Vadásztársaság elnöke érdeklődésünkre elmondta: fekete terepjárója miatt hol a járőröző romáknak gyanús, hol a rendőrök igazoltatják. Ezért több vadásztársával komolyan azt fontolgatják, hogy világosra festik a kocsikat.

Elmondása szerint nemrégiben Balsáról Taktaharkányba tartott, amikor Tiszaeszlárnál igazoltatták a rendőrök. Épp indult volna tovább, amikor odaért egy Suzuki, benne romákkal, akik elmondták a rendőröknek: ezt a kocsit gyakran látják erre, a rendszámát is ismerik. Végül Radóczi János lemondta a borsodi vadászatot, és elfogadta a segítséget, hogy Rakamazig kísérje egy rendőrautó, mert ebben a helyzetben ez tűnt biztonságosnak. A múlt héten Gávavencsellőn szegődött mögé egy "járőröző" kocsi, hazáig követte, majd miután beállt az udvarra, az autó még néhányszor elment a ház előtt.

De nemcsak Radóczi János és vadásztársai, hanem halőrök is attól tartanak, hogy éjszaka, a kihalt utcákon kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor nem tudnak védekezni az alkalmi járőrözőkkel szemben. Ráadásul gyanúra adhat okot a kocsiban tartott fegyverük. Az előírások szerint a vadász az autó hátsó ülésén vagy a csomagtartóban szállítja a fegyvert üres tárral, tokban, a lőszert pedig elkülönítve.

– Túlfűtött most a hangulat – mondja Szatmári Gyula, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaharkányi Vadásztársaság elnöke, az Országos Polgárőr Szövetség általános alelnöke, aki hangsúlyozta: ő azt tanácsolta társasága tagjainak, hogy bízzanak a szó meggyőző erejében, legyenek mindenkivel nagyon lojálisak, kompromisszumkészek és körültekintőek.

Senkinek sincs joga feltartóztatni másokat, kivéve, ha bűncselekmény elkövetésekor éri tetten, de ez esetben is értesíteni kell a hatóságokat figyelmeztetett a Gávavencsellőn történtek kapcsán Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. Akár súlyos következményei is lehettek volna az incidensnek, tette hozzá, hiszen ha a vadászok ellenállnak, akár fegyveres konfliktus is kialakulhatott volna.

Túrós András elmondása szerint jövő héten hirdetik meg a fokozott járőrszolgálatot az ország kétszáz településén (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Pest, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben), ennek keretében arra is figyelnek, hogy a romák által szervezett őrszolgálatok ne veszélyeztessék a jogrendet. "Igyekezni fogunk felvenni a kapcsolatot ezekkel a civil szerveződésekkel, jó irányba befolyásolni őket." A rendőrséggel közösen választják ki azokat a településeket, ahol indokolt a folyamatos szolgálat. Ennek részeként a roma telepek környékére is odafigyelnek majd, de nem kifejezetten erre fókuszálnak.

Túrós András arra is felhívta a figyelmet, hogy a helyben szervezett civil őrszolgálatoknak nincs intézkedési jogosítványuk, mint ahogy a polgárőröknek sincs. A gávavencsellőihez hasonló esetekben az a törvényes eljárás, ha feljegyzik a gyanúsnak ítélt gépjármű rendszámát, helyét, esetleg útvonalát, és értesítik a hatóságokat.

A polgárőr szövetség vezetője érthetőnek tartja, hogy a romák megszervezik a saját védelmüket, és több településen azt is tapasztalják, hogy romák tömegesen kérik felvételüket a polgárőr egyesületekhez is. Túrós András arra buzdítja a roma őrszolgálatok tagjait, hogy inkább a már létező polgárőr egyesületekbe lépjenek be, vagy ha nincs ilyen a településükön (a települések mintegy negyedében még nincs), akkor a nem roma honfitársaikkal közösen alakítsanak.

Népszabadság - barikád.hu


ENSZ: Álljon le Izrael a terjeszkedéssel!

Navi Pillay, az ENSZ emberi jogi főbiztosa pénteken közzétett jelentésében felszólította Izraelt, hogy vessen véget az illegális telepbővítéseknek.

A jelentés szerint súlyos jogsértések történtek a december végi-január eleji gázai övezeti izraeli katonai offenzíva idején.

"Izrael kormányának be kell szüntetnie a telepek bővítését, amelyek illegálisak" - áll a jelentésben, amely az emberi jogok helyzetét mérte fel a palesztin területeken a gázai offenzíva ideje és április között.
A 34 oldalas jelentés szerint Navy Pillay követeli a palesztinok kilakoltatásának és házuk lerombolásának azonnali leállítását is.

Az emberi jogi biztos szintén követeli a palesztinok ciszjordániai közlekedésére vonatkozó korlátozások és a gázai övezeti blokád enyhítését.
"Az amúgy is kritikus emberi jogi helyzet tovább romlott december és április között" az ENSZ-tisztségviselő szerint, aki kifogásolta a palesztin mentőszolgálatok szerint több mint 1400 palesztin halálát okozó izraeli offenzíva során elkövetett súlyos jogsértéseket.
Navi Pillay olyan problémákat sorol fel, mint az önkényes fogva tartások, kínzások és rossz bánásmód, bírói eljárás nélküli kivégzések, kényszerkilakoltatások és házrombolások, valamint a telepbővítések és az azokkal kapcsolatos erőszakos cselekmények, a mozgás- és szólásszabadság korlátozása.
Aharón Lesno-Jaar, Izrael genfi ENSZ-nagykövete természetesen elutasította a jelentés megállapításait. Az aljas nagykövet szerint a dokumentum az "Emberi Jogi Tanács Izrael-ellenességét tükrözi", és "elfelejti például megemlíteni a korlátozások könnyítésére nemrégiben hozott intézkedéseket".
(cionista MTI korrigálva)
Kuruc.info

Ennyire tértek jó útra a kesznyéteni cigányok...

Ugye, emlékszünk, mennyire fogadkoztak a kesznyéteni mokkák a nevezetes uborkatolvajlásos eset után, hogy jó útra térnek, és nem bűnöznek tovább? 

Nos, mindennek gyakorlati megvalósulását az alább láthatjuk. Igen, Barna bácsi (ahogy 
Hell István mélyhazug cigányfajvédő mondta, “gyilkos prosztó”) meghurcolása, valamint a cigányok bosszúszomja (amely miatt végül Mokokra kellett menekülnie) igencsak felbátorította a helyi deviánscigányokat, akik még csak véletlenül sem hagytak fel bűnöző életmódjukkal.

Lába kélt a sátornak egy kesznyéteni udvarról
Kesznyéten - Néhány kesznyéteni fiatal baráti körében már hagyománnyá vált, hogy a nyári időszak folyamán a társaság egyik tagjának kertjében sátrat állítanak, és ott táboroznak egy-egy éjszakán át. 

Ez így történt július 31-én, pénteken is. Másnap a fiatalok hazamentek, de nem bontottak sátrat, hiszen úgy gondolták a következő héten megismétlik barátjuknál a vadregényes éjszakát.
Azonban augusztus 3-án reggel a táborozás helyszínén lakók megdöbbenve tapasztalták, hogy a sátornak nyoma veszett. A fiatalok a szülők haragjától félve nem szóltak a sátor eltűnéséről. Néhány nappal később azonban azt látták a fiúk, hogy új táborhely alakult a kertszomszéd portáján és ott saját sátrukat vélték felismerni. Ekkor már szóltak a fiatalok szüleiknek a sátor eltűnéséről, illetve annak feltételezett hollétéről is, akik bejelentést tettek az esetről a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon. 

A járőrök kimentek a családhoz, ahol elmondták az eltulajdonított tárgy jellegzetességeit, annak ismertető jegyeit. Az egyenruhások a megadott címre mentek, ahol egy kesznyéteni férfi lakóházának udvarán megtalálták a felvert sátrat, amely éppen a leírtakkal megegyező külső jegyekkel rendelkezett. Az eltulajdonított tárgy lefoglalásra került, valamint a férfit előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A rendelkezésre álló tárgyi bizonyíték ellenére is tagadta azonban a bűncselekmény elkövetését.
 (Kuruc.info: lásd még: “lehet, hogy ott se vótam!” és társai [bővebben ITT] – azaz a jellemző cigány hazudozás.)

Az eset különlegessége, hogy a sátortolvaj nem ismeretlen a helyi rendőrök számára, hiszen pár nappal előbb már előállították a kapitányságon, ugyanis ő volt, aki az egyik helyi étteremből a zsák fagyasztott húst is eltulajdonította. A fiatalok helyesen döntöttek, hogy nem önerőből akarták visszaszerezni tulajdonukat, hanem értesítették a rendőröket, akik sikeresen felderítették a jogosulatlan sátorverőt - tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda munkatársa.
(BOON)

Ennyit tud a "magyar" hatóság! Gratulálok Drazsé!

Szégyen, gyalázat: maximális büntetést szabtak ki a Gyulára ajándék székelykaput szállító kovásznaiakra


Hát nem volt elég december 5-e?!
Keserű szájízzel kezdik a testvérváros Gyulán a városnapokat a kovásznai vendégek az idén.
Lőrincz Zsigmond polgármester a Régió Rádiónak elmondta, hogy a gyulaiaknak egy szép székelykaput faragtattak ajándékba. Ezt szállította az a kamion, amelynek dokumentumait a magyar illetékes hatóság a határnál ellenőrizte. Hogy a sietség miatt-e vagy sem, a jármű tachográfjánál valami nem volt rendben, mire az ellenőrzést végző hivatalnok a törvény teljes szigorával sújtott le az ajándékozók gépkocsivezetőjére.
Ezért a kihágásért a jogszabály lehetőséget ad 50 és 400 ezer forint között szabni ki bírságot. Az ellenőr, akiről később a kovásznaiak megtudták, hogy Szegeden lakik (szeretnénk megtudni, kiről van szó - a szerk.), a maximális büntetést szabta ki, mondván, hogy „akinek van pénze ekkora székelykaput faragtatni, az fizessen nagy büntetést".
- A rosszindulatú hivatalnok miatt keserű szájízzel ünnepelnek idén azok, akik elutaztak Gyulára – mondta a kovásznai polgármester.
(Régió Rádió - Erdély Ma)

Drazsé főtróger újra elemében van!

Betiltotta a rendőrség a Magyar Gárda avatását!

A harmadik Magyar (???) Köztársaság (???) állambiztonsági szerve megint elővette régi jól bevált fegyverét. A "Kettős Mérce" nevű rakétáikat ismét begyújtották, így próbálnak tiltakozni az Új Erő eljövetele ellen.

Míg mindenféle hazánkba érkező külföldi csürhe a nemlétező fasizmus ellen kíván az utcán ágálni, azt a Magyar Gárdát, amely minden állampolgári joguk adta lehetőségükkel a bűn ellen lépnek fel (lsd. például a tegnapi akciójukat) tűzzel-vassal írtani akarják. Hol van itt a jogállam? A kérdés természetesen költői.

Már megszoktuk a Draskovics-gárdától, hogy minden, ami magyar szúrja a szemüket, de ennyire nyílt diktatúrára talán a legsötétebb ötvenes években volt példa. Melyik országban vagy rendszerben képzelhető el, hogy egy miniszter bizonyítékot hamisít és a helyén marad? Melyik országban vagy rendszerben képzelhető el, hogy egy rendőrségi vezető a főnöke távollétében hoz egy utasítást -ami jogellenes dolgokat tartalmaz- és ez alapján jogtalanul előállítanak 216 embert? Ő is természetesen a helyén maradt. A legutóbbi miniszterelnöknek nevezett személyről már ne is beszéljünk.

A mostani tiltó határozat bicskanyitogató dolgokat tartalmaz: Már a tiltási ok is nonszensz: a Hősök terénél a közlekedés más útvonalon nem biztosítható! Budapest turisztika "gócpontjánál" a rendőrség nem tudja a japán turistákat más útra terelni. Igaz, hogy beszélnek mindenféle közlekedési eszközökről, de az eddigi Hősök terei avatásoknál tudták más útvonalon biztosítani a közlekedést, most már nem. 2007 és 2009 között a Magyar Gárda több avatást tartott ugyanazon a helyszínen, de hogy statikus (nem vonulásos) rendezvényt erre az okra hivatkozva betiltsanak, még nem volt példa. Ezt is megértük. Mazsolázzanak kedvükre a fantasztikus rendőrségi példákból, hogy miért is zavarja a közlekedést a Magyar Gárda a Hősök terén. Ajánljuk figyelmükbe a dokumentum 5. és 6. oldalát, ott vannak igazi csemegék:

Pl.: A Kós Károly sétány gépjárműforgalmát 1000-1300 egységben, míg a 3-szor akkora Andrássy út forgalmát 600 egységben (gépjárműben) határozták meg.

Ön ezt elképzelhetőnek tartja?


FRISSÍTÉS:

Mintegy hetven gárdista állomásozik jelen pillanatban is a Teve utcai rendőrszékház előtt, mindegyiküknél újabb rendezvénybejelentési kérelem van, ezeket sorban adják át a rendőröknek.

barikád.hu