2009. október 19., hétfő

"Ne hagyjuk, hogy az ellenállást megtörjék!" Dr. Morvai Krisztina nyílt levele Draskovicsnak

Tisztelt Draskovics Tibor Miniszter Úr!

Ön felhívást tett közzé, amelyben „ajánlja, hogy ne zavarják meg az október 23-i rendezvényeket”.

Én ugyanezt ajánlom Önnek, továbbá kormánya tagjainak és a rendőrségi vezetőknek. A „rendszerváltás” óta eltelt időben ugyanis nem a gyülekezési jogukat gyakorló polgárok, hanem önök, azaz az MSZP-SZDSZ kormány, illetve a rendőrség vált hírhedtté arról, hogy az 1956.évi Forradalomra emlékező közterületi rendezvényeket nem csupán „megzavarták”, hanem vérbefojtották. Ma már bírói ítéleti bizonyossággal tudjuk - hiszen a sorra felmentéssel végződő koncepciós büntetőeljárásokban a bíróság megállapította -, hogy 2006. október 23-án nem a felvonulók kezdték az erőszakot, hanem a rendőrök, nyilvánvalóan a kormány irányítása alapján. (Egyebek mellett délután az Alkotmány utca és Bajcsy-Zsilinszky út sarkánál, de már jóval előbb, a reggeli órákban is.) Jogerős bírósági ítéletek állapították meg, hogy ártatlan emberek sokaságát bántalmazták a rendőrök lövöldözéssel, tonfával, gumibottal, puszta kézzel és rugdosásokkal. Nagyszámú ártatlan embert állítottak elő, börtönöztek be és kínoztak meg, valamint tettek ki évekig tartó alaptalan eljárásoknak. A vérengző rendőrök az ön politikustársaitól dicséretet, jutalmat kaptak. Mindennek a célja nyilvánvalóan az emberek megfélemlítése s a politikai véleménynyilvánítás lehetetlenné tétele volt.

Az ön által irányított rendőrség azóta is folyamatosan, rendszeresen és súlyosan sérti meg a magyar emberek méltóságát és emberi jogait. Legújabb módszerük, hogy terrorcselekmény „gyanújával” úgy börtönöznek be embereket -Budaházy Györgyöt és további 15 személyt, férfiakat és nőket -, hogy az alkalmazott módszerek (ideértve az ön bizonyítékot koholó tevékenységét és a fogvatartottak teljes jogfosztását) részben az ötvenes évek Magyarországára, részben a Guantanamóban tapasztaltakra emlékeztetnek.

Amint az például az ön egyik politikustársának gyalázatos nyilatkozatából kiderül, (http://mszp.hu/belfold/bovebben/kik-allnak-a-magyarorszagi-terrorszervez...) ma már nem is titkolt céljuk, hogy az emberek megfélemlítésén túl elérjék az új erő, a Jobbik megsemmisítését, „terrorista szervezetté kikiáltását”. A politikai ellenfeleik titkosszolgálati eszközökkel, koholt bizonyítékokkal, koncepciós büntetőeljárásokkal történő megsemmisítésével ön és társai a totális diktatúra kiépítésére törekszenek, annak érdekében, hogy a nemzeti vagyon kiárusítása, az ország eladósítása és tönkretétele, az embereknek az otthonuktól, munkahelyüktől, vagyonuktól és reményeiktől való megfosztása folytatódhasson.

Tájékoztatom, hogy a magyarországi emberi jogi krízishelyzetről, az október 23-án várható újabb rendőrterrorról, a Budaházy-ügyben tapasztalt durva jogsértésekről az Európai Parlament most kezdődő plenáris ülésén fel fogok szólalni és „Guantanamo Magyarországon?” címmel nemzetközi sajtótájékoztatót tartok. Ragaszkodom ahhoz, hogy európai parlamenti képviselőként, az EP Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi bizottságának tagjaként Budaházy Györgyöt és a többi politikai foglyot meglátogathassam, ügyük állásáról és a velük való bánásmódról közvetlenül tájékozódhassak.

Közlöm önnel és társaival továbbá, hogy az október 23-i budapesti rendezvényekre nemzetközi emberi jogi megfigyelőket hívtunk, ennélfogva úgy próbáljanak meg ismét erőszakot alkalmazni, hogy tudják: a tömegben egyebek mellett több európai parlamenti képviselő is lesz, belföldi és külföldi egyaránt.

Szíveskedjen felszólítani az ön irányítása alatt álló rendőri vezetőket, hogy a végrehajtó rendőri állománynak ne adjanak bűncselekményt megvalósító parancsokat. A végrehajtó rendőri állományt ezúton is kérem, hogy tagadják meg a bűncselekményt megvalósító parancsok végrehajtását.

Kérek minden olyan magyar embert – Magyarországon és a határainkon túl élőket egyaránt – akik Hazánk sorsa miatt aggódnak, hogy hívjanak minél több külföldi megfigyelőt október 23.-ra Budapestre. Kérem a nyugati magyarságot és külföldi barátainkat, hogy jöjjenek a fővárosba velünk együtt emlékezni és jelenlétükkel biztosítani, hogy a hatalom ne merjen ismét erőszakot alkalmazni legszentebb nemzeti emléknapunkon. A külföldi állampolgárok jelentkezzenek be nagykövetségeiken és kérjék, hogy diplomatáik minden lehetséges eszközzel - így a magyar kormánynál közbenjárva - gondoskodjanak arról, hogy egy európai uniós tagállamban 2009-ben ne eshessen bántódásuk azért, mert a világtörténelem egyik legkiemelkedőbb eseményére, a Magyar Forradalomra kívánnak emlékezni és a megfenyegetett, jogaiban sokszorosan megtiport magyar emberekkel kívánnak szolidaritást vállalni.

Mindenhol a világon a „Magunkfajták” vannak többségben: a kisgazdák/kistermelők, kiskereskedők, családi vállalkozók, állami alkalmazottak. Emeljük fel végre a fejünket és ne hagyjuk, hogy ugyanannak a láthatatlan „Birodalomnak” a helytartói a tisztességes munkából élőket kifosztó bankjaikkal, a gazdákat tönkretevő hipermarket-láncaikkal, a multinacionális cégeikkel és tonfáikkal, gumilövedékeikkel megfosszanak bennünket szabadságunktól, méltóságunktól, emberhez méltó életünktől. Ne hagyjuk, hogy az elnyomás ellen fellépőket szélsőségesnek, fasisztának, terroristának bélyegezhessék és ellenállásukat megtörjék. Fogjunk össze és mutassunk erőt! Kezdjük itt Budapesten, 2009. október 23.-án.

Jelen levelemet a Budapestre akkreditált nagyköveteknek is megküldöm, azzal a kéréssel, hogy a magyarok gyülekezési jogát most is szíveskedjenek ugyanazzal az odaadó szenvedéllyel védeni, mint a „melegfelvonulás” kapcsán tették.

Adjon az Isten Szebb Jövőt!

Budapest, 2009. október 19.

Dr. Morvai Krisztina

Európai Parlamenti képviselő

barikád.hu


Ajkán újra 50-es évek!

Ajkán visszatértek az ötvenes évek. Schwartz Béla, emeszpés polgármester ugyanis arra utasította a Borsos Miklós Általános Iskola vezetését, hogy az iskola kórusa a várossá avatás 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, a Mint a mókus fenn a fán című dalt adja elő. Aztán, hogy nyomatékot is adjon a kérésnek közölte, hogyha esetleg erre nem lennének hajlandók, akkor az önkormányzat nem fogja támogatni az iskola énekkarának a külföldi utazását.

Azért „korrekt” gyerek ez a Schwartz. Gondolom, meg akarja mutatni, hogy mekkora király ő helyben, mert hát október 29-én nem csak olyan kis ünnepség lesz, ami csak a helyi újságban lesz hír. Nem. Lesz emlékműavatás, kitüntetés átadás és persze maga a polgármester, pontosabban a
tanácselnök is beszédet fog mondani. A nap fényét emeli, hogy Molnár Csaba kancelláriaminiszter is részt vesz az eseményen.

Mit mondhatna az ember, azért ezt a Mint a mókus nélkül megrendezni, tényleg gáz volna.

radicalpuzzle

Ötvenmillió forintot nyert a Somogy megyei Zákány a szociális tárca pályázatán arra, hogy felszámolja a község romatelepét.

A tervek szerint öt
házat vennének a faluban, ide költöztetnék a zákányi telepen élő négy roma
családot!




Kedves Bajnai úr!

Mint átlagos magyar fiatal, szeretném tudatni önnel, hogy nekem is tessék
venni egy házat, mert én is rászorulok. Bizony, mert saját erőből csak
nagyon sokára lesz saját házam. Kérem, ne tévessze meg az a dolog, hogy én
dolgozom, ezért van jövedelmem. Engem még azon - utólag látva téves - eszmék
alapján neveltek, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék. Azonban a
fizetésemből nem sokat látok, mert adózás után töredéke sem marad, s az is a
megélhetésre elég, hogy házat vegyek belőle, arra nem. Tudom, adott a
lehetőség, hogy hitelt vegyek fel, s ötvenéves koromig fizessem a
törlesztéseket, de ez egyrészt kockázatos, mert ki garantálja, hogy addig
lesz munkám is, illetve miért tenném ezt, mikor másnak a ház ingyen JÁR?

Kérem, ne tévessze meg az a dolog sem, hogy jelenleg van hol laknom.
Szerencsére szüleim megértőek, nem tesznek ki, vagy tudok albérletet
bérelni; a probléma ezzel az, hogy így minden pénzem elmegy az albérletre és
a számlákra, s nem marad pénzem házat venni. Meg minek is vennék házat,
mikor másnak ez ingyen JÁR? (Tudja, most azon elmélkedem, hogy beköltözöm én
is egy düledező viskóba, s ott fogok élni oly módon, ahogy a zákányi
romatelepen, hátha akkor én is kapok egy ingyen házat...)

Kérem, ne tévessze meg, hogy nincs gyermekem. Egy sem, nemhogy öt-hat.
Tudja, engem szüleim úgy neveltek, hogy gyereket csak felelősséggel lehet
vállalni, nemcsak úgy szülni a világba, s pláne nem azért, hogy mindenféle
támogatást vegyek fel rájuk, a jövőjükkel mit sem törődve. Én azt az igen
elavult szemléletet képviselem, hogy akik így tesznek, azok nem emberek,
hiszen egy csomó kisgyerek életét teszik tönkre nemtörődömségükkel. Viszont
belátom, hogy nincs igazam, hiszen ezen emberek több pénzt kapnak
mindenfajta juttatásokból, mint én, aki dolgozik. És bizony sokszor kapnak
ingyen házat is, mert nekik az JÁR.

Kérem, ne tévessze meg, hogy nem vagyok cigány (figyelem, most azokról a
romákról beszélek, akik élősködő, bűnöző módon élnek, nem a dolgozni,
társadalomba beilleszkedni akaró romákról, akiket sajnos ugyanúgy érint a
megkülönböztetés!!!!). Habár sokszor szeretnék az lenni, mivel rengeteg
előnnyel járna, pláne ha kinyitom a pofám. Verhetném az asztalt az
önkormányzatnál segélyért, nem dobnának ki; gyalázhatnám az ügyintéző rég
elhunyt édesanyját, nem lenne következménye; sőt, mostanában mintha csak a
romaellenes bűncselekményeknél tűznének ki borzasztó vérdíjat, ellenkező
esetben nem. Szóval én nem vagyok roma, én egy olyan átlagos magyar fiatal
vagyok, akinek nincsenek nagy céljai az életben, de azért ezen célok között
szerepel egy saját ház is. Mert a fenti cikk alapján a romáknak JÁR.

Szóval szeretnék ingyen én is egy tízmilliós házat. Azt tetszett ígérni
nemrég, hogy hasonló módszerekkel felszámolják a romatelepeket; ilyen alapon
én azt szeretném kérni, hogy számolja fel azon nehéz sorsú fiatalok
"telepeit" is, akik önerőből képtelenek saját házat venni. Igen, vagyunk egy
páran, akiknek sajnos a szülei nem gazdagok, örökölni nem örököltünk, a
rokonunk sem tudott benyomni egy jó zsíros BKV-s állásba, illetve nincs
képünk ahhoz, hogy lopjunk-csaljunk-hazudjunk, kisembereket csapjunk be.
Most tessék mondani, hogy nincsen erre semmilyen terve! Nagyon vártam öntől
egy beszédet, melyben kifejti, hogy miként kíván segíteni a dolgozó, igen
sok adót fizető fiataloknak, de gondolom erre csak igen zsúfolt programja
miatt nem került sor.

Most ne tessék azt mondani, hogy nekem nem jár semmi! Nekem miért nem JÁR,
ami más magyar állampolgárnak? Mert én rendesen dolgozom, adót fizetek, s
LÁTSZÓLAG meg tudok állni a saját lábamon is? Nézze, kedves Bajnai úr, ez
egy nagyon durva diszkrimináció, hogy ön előnyben részesít egy bizonyos
csoportot! Ez alkotmányellenes, ellenkezik az EU, az ENSZ és szinte az
összes nemzetközi szervezet elveivel! A diszkrimináció csúnya dolog, mely
nem fér össze egy XXI. századi demokratikus köztársaság alapelveivel,
különösen, ha egyenesen a kormány részéről tapasztaljuk.

Kedves Bajnai úr! Kérem, gondolja át a levelemet, s tegyen az ez irányú
diszkrimináció megszüntetése ellen! Amennyiben nem teszi, a választások
során a magyar fiatalok le fogják vonni a megfelelő konzekvenciákat, s ezt
vegye nyugodtan fenyegetésnek. S mindez igaz a következő kormányra is.
Azonban ne feledje, ön is csak addig tud az állam pénzéből ígérgetni, míg én
befizetem az adót!

Egy magyar fiatal, akinek nincs lakása, de szeretne, s csípi a szemét, hogy
ez másnak csak úgy JÁR

2009. október 18., vasárnap

Igazi romafaló az érpataki jobbikos "mini-Hitler"

Mást sem olvasunk a vezető cigány megmondóemberektől, ill. a balliberális fajvédőktől, mint azt, hogy ha a Jobbik hatalomra kerül, akkor megindulnak a marhavagonok és kivétel nélkül kiirtunk minden cigányt. Aztán meg a zsidók, a buzik, a szemüvegesek, a köpcösek, az alacsonyak, a barna hajúak stb. következnek, míg végül egyedül Vona Gábor meg Morvai Krisztina marad az országban – teszi ilyenkor mindig hozzá “értelmiségünk”.

Nos, a gyakorlat egészen mást mutat. Érpatakon jobbikos a polgármester, mégsem hallunk arról, hogy tucatszámra lövik ott agyon a cigányokat (szemben, mondjuk,
Szlovákiával vagy Finnországgal - különösen ez utóbbi országban kedvelt “sport” a tanyavilágban a bűnözőcigányok helyben történő kivégzése. Olyan szinten gyűlölik a finnek az ott is bűnöző cigányokat, hogy nem sokat vacakolnak, rajtakapás esetén egyszerűen lelövik őket). Eddig csupán arról értesültünk, hogy valami egészen hihetetlen módon visszaesett a településen a bűnözés. Most a Magyar Rádió egy olyan riportot hozott le, amelyből kiderül, hogy a település (jobbikos!) vezetése értelmes (!!!) munkát, elfoglaltságot ad a helyi romáknak, és minden erejével azokat fel kívánja emelni, ki akarja képezni. Még egyszer: nem csuk le minden cigányt, nem lövi őket agyon, hanem egyenesen földművelésre, kiskert-ápolásra próbálja őket tanítani.

Bár erős kételyeink vannak a program várható eredményével kapcsolatban (eddig szinte semmi, hasonló vállalkozás nem vezetett eredményre talán az egy Uszka kivételével; lásd még pl.
ITT a második idézetet), de csak a legjobbakat kívánhatjuk. Végül is: mindenki érdeke az, hogy a cigányokkal valamilyen szinten képesek legyünk együtt élni, és egyrészt ne törjön ki a polgárháború, a vérengzés (amely mindkét félnek igen rossz lenne), másrészt, ne kerüljenek – változatlan mentalitás, “szorgalom” stb. mellett – többségbe. Amelynek eredménye (ismerve a dél-afrikai történéseket) borítékolható.

Nem álljuk meg, hogy ismételten ne hasonlítsuk össze a Jobbik poltikájának gyakorlati eredményeit a Zsideszével (meg persze az MSZP-ével). A Jobbik polgármestere a gyakorlatban bizonyította, hogy egyrészt alkotmányos, törvényes keretek között maradva (!) a párt képes drámaian visszaszorítani a bűnözést, másrészt azt, hogy normális cigányprogrammal rendelkezik, és minden erejével azon dolgozik, hogy legalább a kertjüket, földjüket képesek legyenek megművelni, azt ápolni. Mi áll szemben mindezzel? Az MSZP politikájának “eredményei” láthatók. A Zsidesznek meg három év óta az önkormányzatok túlnyomó többsége a kezében van (Érpatak jobbikos polgármestere sokkal rövidebb ideje), még sem voltak képesek ilyen eredményeket letenni az asztalra. (A Fidesz cigánypolitikájával kapcsolatban ajánljuk még
EZEN cikkünket.) Lehet választani. Fidesz-MSZP: borítékolt polgárháború vagy dél-afrikanizálódás vagy Jobbik: a bűnözés drasztikus, jogállami eszközökkel történő visszaszorítása, a közállapotok, az emberek biztonságának erős javítása és, nem mellesleg, a cigányság gyakorlati oktatáson keresztüli felemelése. A Jobbik polgármestere egymaga sokkal többet tett, mind az összes zsideszes, MSZP-s településvezető együtt. Kire érdemes tehát szavazni?
(Gyengébbek kedvéért: cikkünk címe, ahogy látható, köszönő viszonyban sincs annak tartalmával. Csupán egy fricskát akartunk adni a balliberális, fajvédő sajtónak.)

Az eredeti hír:

Érpatak besegít a helyi romák kertjeinek megművelésébe

A közel kétezer lakosú Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon a romák egy része – amellett, hogy közfoglalkoztatásban vesz rész – az önkormányzat segítségével elkezdte saját kertjének művelését. Így megtermelték a családnak a télire valót és a gyerekek iskolakezdéséhez is hozzájárult a kertből származó bevétel. Jövőre bővíteni szeretnék a gazdálkodást. A Hajnal-táj munkatársa, Korpás Éva járt a helyszínen.
Hallgassa meg!
kuruc.info

Részegen randalírozott, de bírósági végzés dacára sem fizet az ifjúkomcsi söpredék

Zuschlag elvtárs rács mögött és bíróság előtt, de ifjú MSZP-s bandájának (Ujhelyi, Tóbiás, Komássy stb.) kártékonysága sem ismer határt. A részeges kommunista csürhe már 2001 óta tartozik egy üdülőtulajdonosnak és a jogerős bírósági ítélet ellenére sem fizetnek.
Nyolc éve hiába várja a mára 22-23 millió forintra rúgó pénzét a Fiatal Baloldaltól (FIB) egy Debrecen melletti üdülő tulajdonosa. Komássy Ákos volt FIB-elnök, most az MSZP józsefvárosi polgármesterjelöltje aláírta a kárjegyzőkönyvet. A FIB az érvényes bírósági döntés ellenére sem fizette ki az okozott kárt az üdülő tulajdonosának.
A FIB még 2001 júliusában bérelte ki egy hétre a Debrecen melletti Víg-kend Majort. Az akkori FIB-elnök, Tóbiás József arra szerződött a nyaraló tulajdonosával, a PAC 2000 Kft. képviselőjével, Gardóné Kiss Emmával, hogy itt tartják ezer fiatal részvételével az ECOSY nyári tábort. Az ECOSY az Európai Unió Szocialista Ifjúsági Szervezete, amelynek a mostani VIII. kerületi MSZP-s polgármesterjelölt, Komássy Ákos akkor alelnöke volt. A magyarországi nyári tábor megrendezését így neki is köszönhették elvtársai.
Mint a sáskák
A tábort 25 millió forintért bérelte ki a FIB. Az azóta megszűnt szervezetnek majdnem ennyi pénzt kellene kifizetnie az üdülő tulajdonosának, PAC 2000 Kft.-nek károkozás címén, a táborozó fiatalok ugyanis szinte lepusztították a területet. A pénzre azonban nyolc éve hiába vár a vállalkozó. A barbarizmusról jegyzőkönyv is készült, amelyet a FIB részéről Gerő Dániel írt alá. A terület akkori bejárásán, a kárfelmérésen részt vett Komássy Ákos is, aki 2005 októberétől 2006 nyaráig a FIB elnöke volt. Ahogy arról a Debrecen című lap júniusban beszámolt, a vörös csürhe hat nap alatt 1 millió 332 ezer forint kárt okozott a Víg-kend Majorban.
A PAC 2000 Kft. kálváriája ezután kezdődött: a FIB ugyanis a bírósági végzés, több felszólítás és kérés ellenére sem fizette ki az okozott kárt. A debreceni újság összeállításából kiderül: az összeg – kamatokkal együtt – mára 22-23 millió forintra rúg.
A cég képviselője sorozatosan kereste a FIB elnökeit az ügyben, így Tóbiás Józsefet, később az őt váltó Ujhelyi Istvánt is. Egyikőjük sem reagált a felszólításokra. 2005 áprilisában a kft. kísérletet tett arra, hogy a FIB bankszámlájáról lehívjon 18 millió forintot. A számlát vezető bank azonban arról értesítette a PAC 2000 Kft. képviselőjét, hogy a FIB bankszámlája megszűnt. A cég nem adta fel: a FIB elődje, a Baloldali Ifjúsági Társulás számlájáról akarta lehívni az összeget, de fedezethiány miatt nem sikerült.
Egyébként a Fővárosi Bíróság is arra kötelezte a FIB-et, hogy a PAC 2000 Kft.-nek fizessen meg 14 millió 600 ezer forintot, a 2003. október 10-től a kifizetésig járó 11 százalékos kamatot, 364 ezer forint költséget és 438 ezer forint illetéket. Hiába.
Halvány reménysugár csillanhatott a nehéz helyzetbe került vállalkozó előtt, hogy 2005 októberében az a Komássy Ákos lett a FIB elnöke, aki 2001-ben, a tábor utáni kárfelmérésen jelen volt, és a jegyzőkönyvben is szerepel a neve. A PAC 2000 Kft. természetesen neki is levelet írt a tartozás kiegyenlítését követelve. A most józsefvárosi polgármesteri álmokat dédelgető Komássy Ákos sem reagált minderre. A vállalkozó Hiller István akkori MSZP-pártelnökhöz fordult panaszával, mindhiába.
A kft. a bírósági végzés után végrehajtást kezdeményezett a FIB ellen, a behajtók csak hatszázezer forintot érő műszaki cikket tudtak lefoglalni a szervezettől. A cégnek ebből mindössze százhúszezer forint jutott, a fennmaradó összeget elvitte a végrehajtási díj.
Mindenesetre furcsa egybeesés, hogy a fiatal szocialisták elleni követelést megfogalmazó PAC 2000 Kft. ellen az APEH vagyonosodási vizsgálatot indított. Gardóné Kiss Emma elmondta: ha megkapnák végre a 22-23 milliós követelésüket, azt rögtön áfatartozásuk kiegyenlítésére fordítanák.
Mindenesetre az ifjú szocialisták Gyurcsány Ferenc és a többi MSZP-s vezető jó tanítványainak tűnnek, 2008 májusában ugyanis a Fiatal Baloldal – leginkább persze a Zuschlag-ügy miatt – jogutód nélkül feloszlatta magát. Így az újonnan létrejött ifjúsági szervezet, a Societas – Új Mozgalom jogilag nem vonható felelősségre a FIB ügyeiért. A Societas megfogalmazott céljai és alapító okirata majdnem szóról szóra azonosak a FIB-ével.
Ugyanakkor a politikai nyomásra feloszlatott Magyar Gárda esetében, még ha el is fogadnánk a mozgalom feloszlatását, arról persze megfeledkezik a hatalom, hogy arra az esetre is ugyanilyen alapokon lehetne alkalmazni a nem jogutódlás esetét. Amit a bűnöző Zuschlagéknak megengednek, azt a hazafiaknak persze (még) nem. Egy újabb kettős mérce és jele mindannak, hogy a rezsim a saját maga által hozott törvényeket sem tartja be.
Komássy Ákos elvtársat az MSZP a hivatalos indoklás szerint azért tette meg polgármesterjelöltnek, mert szerintük hiteles (??? - a szerk.) és a pártvezetés meggyőződése szerint tehetséges fiatal, aki segítheti a meg újulásban a VIII. kerületi MSZP-t.
(MH - Szent Korona Rádió nyomán)
kuruc.info