2009. augusztus 29., szombat

Morvai: a multik a magyar gazdák ellenségei

Önrendelkezés bevezetésére van szükség az élelmiszerek előállításánál Magyarországon - jelentette ki Morvai Krisztina, a Jobbik Magyarországért Mozgalom európai parlamenti (EP) képviselője pénteken a Veszprém megyei Kamondnál, hozzátéve, ezért az EP-ben is harcolni fog.
Minden népnek, közösségnek joga van ahhoz, hogy meghatározza, mit óhajt termeszteni, mit és hogyan kíván előállítani, illetve értékesíteni - mondta az EP-képviselő a község határában, a 8-as számú főútvonal melletti Dabrókai csárdában, az I. nemzeti gazdafórumot megelőző sajtótájékoztatón. 

Hozzátette: jelenleg ugyanis a mezőgazdaság "iparszerűen működő agrobiznisz", amely a vidéket, a földet és az embert egyaránt kizsákmányolja. Az önrendelkezésre épülő mezőgazdaságban a kis- és családi gazdák lennének a meghatározóak az iparszerű termeléssel, a nagyüzemekkel szemben - mutatott rá.   

Morvai Krisztina azt mondta, a magyar gazdák csak a töredékét kapják az uniós támogatásoknak a régi tagállamok termelőihez képest, de nem ők az ellenfelek, hanem a szuper- és hipermarket-láncok, "a multinacionális tőkés erők".     

A Jobbik EP-képviselője hangsúlyozta azt is, hogy a 2010-ben lejáró földvásárlási moratóriumot "ki kell tolni",mert ha a gazdag külföldiek korlátlanul vásárolhatnak magyar földet, az nem a tőke szabad áramlása lesz, hanem "gyarmatosítás".        A sajtótájékoztatón jelen volt Claude Girod, a kistermelők nemzetközi hálózata és a francia parasztszövetség képviselője, aki szerint "teljesen igazságtalan" az agrártámogatások európai uniós rendszere. A támogatásokat ugyanis elsősorban a nagy termelők kapják - tette hozzá. A kistermelők pedig lassan eltűnnek - mondta -, mert a közös agrárpolitikában olyan egészségvédelmi és élelmiszerbiztonsági szabályok vannak, hogy az ezekhez kapcsolódó beruházásokra a kistermelőknek nincsenek forrásaik.

A sajtótájékoztatót követő I. nemzeti gazdafórumon, amelyen mintegy 200-an vettek részt, Morvai Krisztina, Claude Girod, valamint Tanka Endre és Nagy Bálint egyetemi tanárok tartottak előadást.

Heccből verték szét a fiú arcát a cigányok Jászberényben és Jászapátin; szabadlábon vannak

Jászberényben öten rátámadtak egy baráti társaságra, az egyi fiúnak összeverték az arcát és eltörték az orrát. 
Elsődleges információk szerint 27-én az esti órákban bejelentést tett  egy 16 éves jászberényi fiatal a helyi rendőrségen, miszerint többen megtámadták őket az egyik parkban. Elmondása alapján, a jászberényi Margit-szigeten tartózkodott barátaival, amikor odament hozzájuk öt – számukra ismeretlen illető - akik kötekedtek, majd bántalmazni kezdték őket. Ennek következtében a bejelentő súlyos sérülést, orrcsonttörést szenvedett, a többiek kisebb zúzódásokkal megúszták.

A rendőrök nem sokkal később elfogták az elkövetőket, akik közül az egyik jászapáti lakost gyanúsítottként hallgatták ki.
(SZOLJON)
Egy ezzel kapcsolatos olvasói történet, amely a jászapáti (szintúgy súlyosan cigányfertőzött település) helyzetet vázolja: Jászapátin ugyanolyan dolog történt, mint egy hónapja Kiskörén (Kuruc.info: további infó pl. ITT)! Ott ugyanez volt: öten támadtak egy emberre. Itt is a fiú arcát szanaszét verték, úgy, hogy szájbetétet kellett neki beültetni. Azóta is szabadlábon vannak. Akkor éjjel bevitték őket, másnap már a településen sétálgattak. Tegnap megint megvertek egy fiút, mert nem volt hajlandó a 10000 ft-os orsót odaadni nekik. Ez a dél-hevesi térség! A jászapátiak [cigányok] is ha elmennek valahová szórakozni akkor ott tuti, hogy balhé van. Csak kérdés meddig mehet igy tovább?
kuruc.info

2009. augusztus 28., péntek

Gárdisták mentették meg egy hajléktalan férfi életét


A Rongyos Gárdáról való megemlékezés után gárdistáinkat szokásos módon igazoltatni kezdték a sündõrök a farkasréti temetõ bejáratával szemben.
Eközben a közeli padról hirtelen leesett az ott ülõ idõsebb hajléktalan férfi, és többet nem mozdult. Három derék gárdista - egy lány és két fiú - azonnal a férfihoz ugrottak és elkezdték újjáéleszteni. A megdöbbent rendõrök földbe gyökerezett lábakkal nézték a jelenetet. Közben egyre többen gyûltek a helyszínre, az arcokon feszült várakozás és megdöbbenés ült. A csöndet csak a rendõrök szidalmazása szakította félbe idõnként. Semmit sem csináltak, csak nézték, ahogyan a férfi a földre zuhan. Pedig elsõsegélynyújtást elvileg mindeninek tudnia kell...
Jó negyed óra múlva megérkezett a mentõ. A mentõsök elkeseredetten küzdöttek a férfi életéért, úgy nézett ki - hiába. Két, szintén hajléktalan barátja palackos borral és cigarettával a kezében  aggódott érte. "Hozzátok vissza!" - ismételgette egyikük. "Az egyetlen barátom volt, akivel mindenben megértettük egymást" - mondogatta a másik.
Az eszméletlen férfit többször defibrillálták, injekciózták, masszírozták a szívét, de a pulzusa nem indult be. Talán fél óra is beletelt, mire csodák csodájára megmozdult a férfi mellkasa. A tömeg tapssal jutalmazta a mentõsök és a gárdisták munkáját. A megrendült, könnyes szemû hõsöknek még néhány rendõr is gratulált. Tekintsünk büszkén ezekre a hétköznapi hõsökre! A médiában persze errõl nem lehet majd hallani.
Éljenek a hõsök, éljen a Gárda!
Király András
Alább az esemény képekben is:

A hős

A megrendült hős

Az életmentők

Infúziót tartva

Ölbe tett kézzel figyelik a haláltusát az ávósok

kuruc.info

Az amerikai nagybankok jól jártak a válsággal...

A kisegített amerikai nagybankok, a helyzetük megerősítése céljából nekik adott több tízmilliárd dolláros tőkeinjekciónak köszönhetően még hatalmasabbakká váltak; a pénzügyi krízisből uralkodó pozíciójukat megerősítve lábalnak ki - állapította meg a The Washington Post. E közben az elkövetkező két évben legalább ezer kisebb bank mehet csődbe az Egyesült Államokban; idén már 81 bank tűnt el és 416 bankról állapították meg, hogy csőd közelébe jutott.

A szövetségi kormány tavaly úgy ítélte meg, a vezető pénzintézetek túl nagyok ahhoz, hogy az egész rendszer működését veszélyeztető bukások megengedhető legyen. Ezért óriási összegű központi segélyeket kaptak.

Ezek a bankok, úgy tűnik, 
jól jártak a válsággal: egy sor szövetségileg levezényelt egyesülés nyomán több, nehéz helyzetben társukat lenyelték, és piaci helyzetüket megerősítették. Így nagyobb befolyást szereztek a fogyasztói hitelezési folyamatban, és több profitra is szert tehetnek.

A Wachoviát bekebelező Wells Fargo vagyona például
43 százalékkal növekedett. A J. P. Morgan Chase készletei a Bear Stearns és a Washington Mutual megszerzése után 51 százalékkal bővültek. A Bank of America - amelybe a Countywide és a Merrill Lynch intézetet olvasztották be - 138 százalékos növekedést könyvelhetett el.

A
 hatalmas mértékű tőkekoncentrációt jelzi, hogy a J. P. Morgan Chase például az Egyesült Államokban a banki letétek több mint egytizedét birtokolja, és ugyanilyen hányaddal rendelkezik a Bank of America és a Wells Fargo is. Ez összesen 2,2 billió dollárt, az összes letét 34 százalékát jelenti. Ez a három bank és a kormány által megmentett és résztulajdonolt Citigroup bocsát ki minden második jelzáloghitelt és a hitelkártyák kétharmadát.

A Szövetségi Hitelbiztosítási Intézet (FDIC) szakértői szerint ennek a folyamatnak 
két káros következménye is van. Egyfelől a fogyasztók választási lehetőségei csökkennek a verseny szűkülésével, másfelől a korábbinál is jobban összefonódó nagybankok úgy érezhetik, a kormány baj esetén mindig megmenti őket. Ez a magabiztosság pedig ahhoz vezethet, hogy az uralkodó helyzetű intézetek visszatérhetnek a válságot kiváltó kockázatos tevékenységeikhez. A vezető bankok helyzete ráadásul tovább erősödik, újabb versenytársak szorulnak ki a piacról, mivel a hitelfelvevők jobban bíznak a biztonságosabbnak tűnő nagybankokban.

Az újság szerint 
ezt a veszélyt az Obama-kormányzat is felismerte, ezért gyakorol szigorú ellenőrzést a segélyezett bankok felett. Figyeli a vezetői fizetéseket és főbb banki egységek eladását, ezenkívül teljesen új szabályozási környezetet tervez teremteni egy újabb pénzügyi válság megelőzésére.

Az elkövetkező két évben legalább ezer kisebb bank megy csődbe az Egyesült Államokban - idézte az MSNBC televízió egy floridai pénzügyi szakember becslését. Idén már 81 bank tűnt el, és a csődbe ment intézetek száma napról napra nő - mondta John Kanas, a floridai BankUnited vezérigazgatója, kiemelve, hogy a bajba jutó bankok többsége kisebb méretű.

Rámutatott, hogy 
a szövetségi kormány a gazdaságösztönző programjai keretében tőkeinjekciókat adott a vezető nagybankoknak, és ez veszélyt jelent a kis intézményekre nézve, amelyek lényegében segítség nélkül maradtak. A magánbefektetők a 81 bankból mindössze kettőt tudtak megszerezni.

A Szövetségi Hitelbiztosítási Intézet (FDIC) közölte, hogy 
a bankszektornak a második negyedévben összesen 3,7 milliárd dolláros vesztesége volt, miután egyre több adós válik fizetésképtelenné. Erre válaszul a bankok szűkítik az új hitelezést, és ez a gazdaság helyreállításának egyik fő akadálya.

Miközben a gazdaság egésze a felépülés bizonyos jeleit mutatja, a bankágazat jelentős hányada, különösen a kevesebb központi segélyt kapott kisebb intézetek
 továbbra is súlyos gondokkal küzdenek - hangsúlyozta Sheila Bari, az FDIC igazgatója. Úgy vélte, a hitelezési problémák még a recesszió után több negyedévvel is jelentkezni fognak.

Az FDIC június végén 416 bankról állapította meg, hogy csőd közelébe jutott, ez 36 százalékos növekedés az első negyedév végéhez képest. A tönkrement bankok esetében a betéteseket kártalanító FDIC-nek tavaly júniusban még 45,2 milliárd dolláros készlete volt, idén márciusban ez az összeg 13 milliárdra apadt. A válság folytatódását jelzi, hogy június végén az FDIC már csak 10,4 milliárd dollárból gazdálkodhatott, és fennáll a veszélye, hogy év végére a készletei elfogynak.


MTI

Kuncze a helyére került...

kuruc.info

Írjátok alá!!! www.azennevemben.hu

Trianon
 
LEGYEN JÚNIUS NEGYEDIKE NEMZETI GYÁSZNAP!!!
 
Írd alá te is, ha egyetértesz azzal, hogy június negyedike 2010-től a Trianoni békediktátum kilencvenedik évfordulójától kezdve legyen nemzeti gyásznap!
Emlékezzünk méltó módon egy munkaszüneti napon erről a szomorú, nemzetünk sorsát meghatározó történelmi eseményről!
 
A petíció végeredményéről a következő országgyűlési választásokon parlamenti mandátumot szerző országgyűlési képviselőket személyre szólóan fogom tájékoztatni és megkérem őket a petíciót aláírók nevében, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy a parlament nyilvánítsa nemzeti gyásznappá június negyedikét.
 
(Tudom, hogy erről már volt népszavazási kezdeményezés, amit az OVB elutasított, de bízom abban, hogy közvetlenül az országgyűlési képviselők megszólításával sikerül eredményt elérni. Erre reális esélyt látok, főleg ha a nemzeti érdekek többségi képviseletet szereznek a magyar parlamentben.)
 
A regisztrációról visszajelzést kapsz, melyet megerősítve vissza kell küldened. Ezzel biztosítom, hogy csak valódi e-mail címmel lehessen regisztrálni és onnan is csak egyszer. A neved csak akkor jelenik meg az oldalon, ha a petíciót aláírod és a kapott e-mail-ben a linket meglátogatod. Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon és nem továbbítom harmadik személynek.
Ha a Helység mezőben megadod a település nevét ahol laksz (utca, házszám stb. nem kell), akkor a települést meg fogom jeleníteni a
petíciós térképen.

A petíciót 2009 Augusztus 26-án 16:30-kor indítottam és a következő országgyűlési választáson mandátumokat szerző országgyűlési képviselők beiktatásával egyidőben lezárom.


Toroczkai László: "Ismét szükség lesz a puskaporra"


Toroczkai László: "Ismét szükség lesz a puskaporra"

Újra erõt kell mutatnunk, mert egyre pofátlanabbak a magyarellenes sötét erõk.  Sólyom László - hangsúlyozottan - köztársasági elnökkel az utóbbi idõben rendszeresen felmossák a padlót a szomszédos országokban, s most megtörtént az Európában példátlan eset: kitiltották a másik EU-tag, Szlovákia területérõl. A magyarországi helytartók oly’ sokáig tûrték némán a magyar hazafiak meghurcolását, hogy most már rajtuk is csattant az ostor.
Elég, ha csak a saját példámat említem: 2004-ben a szerbek, 2005-ben a románok, 2006-ban a szlovákok tiltottak ki az elszakított területeinkrõl törvénytelenül, de a magyarországi diplomácia néma maradt, sõt oda vetett az ellenség lába elé minket koncként, így egyre brutálisabban bánnak el velünk a gúnyhatárokon túl. A cinkos némaság, az ellenállás hiánya miatt vérszemet kapott a súlyosan frusztrált kisantant. A “magyar” diplomácia egye meg, amit fõzött.
A budapesti kormány persze ezúttal sem tesz semmit, nem tiltja ki a kisantant kormánytagokat, politikusokat csonka-Magyarországról (amelyen rendszeresen átutaznak ezek a magyarfóbiások), nem tart hadgyakorlatot a gúnyhatárok mentén, nem szorongatja meg a szlovák, román, szerb soviniszták itteni barátait, hanem jó rabszolgaként a globális gazdáiktól várják a segítséget. Holott azok már számtalanszor bebizonyították, hogy a magyarság számukra semmit sem jelent, akár zavartalanul ki is lehet irtani minket, õk csak a cigányokat, zsidókat, illetve buzikat és más deviánsokat ért sérelmek miatt szoktak megmozdulni. Így történt ez most is. Eszük ágában sincs beavatkozni “Szlovákia-Magyarország” konfliktusába, ám a buzifelvonulás érdekében súlyosan beavatkoznak a magyarországi folyamatokba, semmibe véve hazánk szuverenitását.
Azt már korábban is tudtuk, hogy a világ megszállt részein végigvonagló úgynevezett “melegfelvonulásokat” egy nemzetközi hálózat szervezi, a globális oligarchia pedig idén már leplezetlenül  ott van a szervezõk között. A cionista bankközponttá süllyesztett, degenerálódott Nagy-Britannia és a kábítószerködbe burkolózott Hollandia nagykövetségeinek támogatásával rendezik meg az idei egy hetes buziparádét, amelynek biztosítására egész Nyugat-Európából készülõdnek a liberális jogvédõk és buzitestõrök. A hazai helytartók immáron nem is burkoltan szolgálják ki õket, a rendõrség, amely sem a Magyar Gárdának, sem a Hess-emlékmenetre, sem a hatvannégy vármegyéseknek nem engedélyezett semmiféle vonulást az Andrássy úton, most nem csak azt, de még a környezõ utcákat is lezárja a buziparádé kedvéért. A közlekedés akadályoztatása, mely indokra a nemzetiekkel szemben mindig törvénytelenül hivatkozik az ÁVH, most nem számít.
Azt is világosan látnunk kell, hogy ez az esemény nem a buzikról szól, õk azt csinálhatnak a négy fal között, amit akarnak, az ítélkezés nem a mi dolgunk. Ez a globális hatalom által erõltetett, agresszív deviáns rendezvény azonban a nemzet létére tör. Nem véletlen, hogy az idei egy hetes rendezvénysorozatba zsidó-, cigány- és antifasiszta liberális “jogvédõk” is bekapcsolódnak. Ez nyílt provokáció, melyet, ha némán tûrünk, újabb, durvább megalázások következnek, míg meg nem tör a nemzet gerince.
Tavaly dicsõségesen helyt állt a magyar ellenállás, nem véletlen, hogy október 23-án Roberto Fiore az olasz nemzetiek emblematikus alakja beszédében dicsérte meg emiatt az egész Európa számára példamutatónak nevezett magyar ellenállást. Tavaly még Budaházy Gyurival közösen írtuk a mozgósító felhívást, ezt idén - Gyuri bebörtönzése miatt - egyedül kell megtennem, de az õ messzemenõ egyetértésével. Ismét elõ kell vennünk a harcosabb énünket, és csattanós választ kell adnunk a nemzetellenes provokációra. Az egy hetes parádé szombati napján rendkívül nehéz lesz az idegenek közelébe jutni, hiszen dobótávolságon kívül lesznek, s egy hadsereg fogja õket védeni. De azért ott kell lennünk szeptember 5-én Budapesten! Tavalyhoz hasonlóan ez ügyben egyeztettünk a nemzeti ellenállás mozgalmi és politikai szárnyával is, ahogy a szurkolókkal is.
A deviáns fesztivál szervezõi nem titkoltan az idei londoni felvonulásukhoz hasonlóan arról álmodoznak, hogy a “meleg büszkeség napja” elõbb-utóbb hazánkban is gyakorlatilag állami ünnepséggé minõsül. Mi azonban ragaszkodunk a tradicionális történelmi eseményekhez, ezért nem nézzük ölbe tett kézzel a globális sötét erõk törekvését. A sátáni fesztivál megnyitója augusztus 30-án 18 órakor lesz a Mûvész moziban. Ettõl az idõponttól kezdve egészen a szeptember 5-i felvonulásig folyamatosak lesznek a programok (részletek itt: www.budapestpride.hu/program). Különösen érdekes, hogy a felsorolásban többek között szerepel a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége antifasiszta demonstrációja, amelyre szeptember 1-én 17 órától a Deák téren kerül sor.
Ne hagyjuk, hogy erõszakos, provokatív tüntetésbõl - mint Londonban - ellenállás híján karneváli hangulatú állami ünnepséggé váljon ez a társadalomromboló esemény. Legalább 21 helyszínen és idõpontban csaphatunk le rájuk, különösen ajánlott a környéken elcsípni a fesztivál felelõseit, érveink ütköztetésére. Szeptember 5-én pedig találkozzunk Budapesten az Andrássy út és az Erzsébet tér környékén, ahová érkeznek a Felvonulási térrõl a magyarellenes provokálók.  
 
Szabadság! Halál az izraeli vízágyúkra! 
 
Toroczkai László 
(Kuruc.info)

2009. augusztus 27., csütörtök

Üzenet a járdán: Meghaltok, magyarok!

Cigánybűnözés
2009-08-27. 23:05
Nyomtatóbarát változat
Megosztom!

Üzenet a járdán: Meghaltok, magyarok!

A Magyar Nemzet mai számának cikkébõl (saját szkennelés, mert hivatalosan, online még nincs kint) kiderül, hogy számtalan gyanús, a sündõrség igazmondását méginkább megkérdõjelezõ körülmény merült fel a “cigánygyilkosokkal” kapcsolatban: 

-    Nincs lefoglalt revolver (márpedig Tiszalökön azzal gyilkoltak)

-    Nincs terepjáró (nem is lehetett rá pénzük)
-    Egy teljesen új fejleményt is megtudunk: “Egyetlen ember lõtt az alsózsolcai támadásnál, erre tanúink is vannak. A Sajó-parton három illegális pecás horgászott; akik látták az elkövetõt - fogalmazott Bencze József, aki hozzátette, az egyik szemtanútól pár méterre állt az a férfi, aki a lövéseket leadta.” Nos, csak az a kérdés, ha ezek az állítólagos szemtanúk tényleg látták az elkövetõket, akkor miért nem szaladtak kapásból a médiához? Vagy mondjuk a CKÖ-höz (a helyszínbõl [cigánytelep] és abból, hogy ezek illegális halászok voltak, gyakorlatilag 100%-ban következik, cigányokról van szó)? Miért nem hallottuk róluk semmit? 

-    Hogy lehetne egy ilyen csoport vezére egy olyan ember, aki antirasszista pólókban lépett fel és egyenesen Izraelben élt?

-    A rendõrség nem válaszol semmilyen kényes kérdésre (kerülik a lebukást, a kínos, a saját, korábbi, azóta visszavont bejelentésekkel [nyírpilisi lövöldözés; “egy ideje” megfigyeltség, amibõl aztán gyorsan egy hét lett; az állítólagos DNS-minták beszerzése körüli ködösítés és ellentmondások, Tarnabod stb.] való könyörtelen szembesítést?)

-    Egy volt nemzetbiztonsági elemzõ szerint, ha valóban õk a tettesek, akkor mindenképp kellett felderítõ, ill. mecénás. (és akkor itt vissza is jutunk 
a Kiss Károly által is pedzegetett “Budapestrõl, a legfelsõbb körökbõl pénzelik mindezt”-témához, ill. ahhoz, hogy nem tarthatnak csak úgy terepszemlét egy cigánytelepen nem roma származásúak – amit többek között még Kállai Csaba országos vajda is elismert.) 

Ennyi, a sündõrségnek ellentmondó tény és körülmény fényében nem csodáljuk, hogy még a balos, nem kifejezetten értelmiségi (és akkor még finomak voltunk) nézõközönséghez szóló 
TV2 nézõinek a 85%-a szerint sem a valódi gyilkosokat kapták el a zsaruk...

A cikkbõl azt is megtudjuk, hogy a törökszentmiklósi fehérellenes támadás ügyében csak rongálás miatt indult nyomozás. Azonnal adódik a pátkai párhuzam. Ott – szemben a törökszentmiklósi felállással, ahol cigány támadt magyarra – úgymond a pátkai polgárõrök molotovozták a bizonyítottan bûnözõ, az egész település életét tönkretevõ cigányok házait. 
A vád ellenük: "Társtettesként, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bûntettének kísérlete"  Tessék mondani, miért kell kettõs mércét alkalmazni? Ha cigány támad magyarra, az miért csupán rongálás, és miért kap sokkal-sokkal keményebb büntetést az, aki ellenkezõ irányban támad? Egyáltalán: a sündõrök eleve kizárják annak a vizsgálatát, hogy a támadás mögött esetleges etnikai indíték állhat (lásd a fõcikk utolsó bekezdését). Értjük: a cigányok nyugodtan gyilkolhatják a fehéreket [miközben egy másik mokkát ugyanabban a helyzetben nem gyilkolnának / támadnának meg], nyugodtan írhatják az iWiW-en, a MyVIP-en, hogy “dzsalok magyart ölni”, az sosem rasszizmus. Csak a fordított felállás lehet az, mert a magyar eredendõen gonosz, a szegínromák meg jók...

Az eredeti cikk:
kuruc.info

Mohács reaload - Üzenet a Nemzeti oldal vezetőinek

Tisztelt nemzeti oldal vezetői!

Megdöbbenve olvasom a hírt, miszerint a Magyarok Szövetsége megtagadta a Magyar Gárdától a lehetőséget, hogy Bösztörpusztán avasson. A hír sokkolt, gyomron vágott!

Nem tudom, ki a hibás, hiszen nem voltam ott, de vannak olyan elkerülhetetlen tények, melyek más fénybe helyezik a dolgokat. Ezen levelemet megpróbálom elküldeni minden olyan nemzeti szervezetnek, aki csak jelen volt az utóbbi évek „harcterein”. Én egy senki vagyok. Egy erdélyi senki, akik ha sokan vannak népnek nevezik őket. Körülöttem nagyon sok ilyen kis senki van, s ezekből a névtelen senkikből áll a Magyar Gárda tagszervezete, szimpatizánsai, de ezekből állnak a barantások is, a Magyarok Szövetségének támogatói, azok, akik elmentek Bösztörpusztára idén is, és tavaly is. Belőlünk álltok, belőlünk éltek. Nekünk bennetek van a reményünk, nektek bennünk van a lehetőségetek. Nélkülünk nem tudjátok megvalósítani álmaitokat. Nélkületek mi sem álmodhatunk. De miattatok fordul ki a gyomrunk is az undortól. Az ájvékoló zsidók, az aljas cigány gyilkosok, a sunyi földrabló szlávok, a vonagló homoszexuálisok, mind, mind tudnak egységesek lenni, csak mi nem!

Jó pár évvel ezelőtt tagja voltam egy nemzeti mozgalomnak. Látnom kellett, ahogyan előbb országos, majd erdélyi szinten is szétesik. Kettévált, mint két sértődött testvér. Az itteni tagok, barátaim egyik mozgalomból a másikba mentek. Ami tegnap jó volt, ma rossz. Tegnap esküdt tettek valamire, ma már másra. Esküt csak egyszer tehetünk. Hazánk is csak egy van. És magyar nép is csak egy van. Vezéregyéniségek, és bomlasztó erők viszont annál több.

Minden reggel azzal kezdem a napomat, hogy végigolvasom a nemzeti hírportálokat. Függetlenül attól, hogy ki melyiket szapulja. Így jutott el hozzám az előbb említett katasztrófális hír. Ma nagyobb szükség van az összefogásra, mint bármikor eddig. Tavaly elmentem a Kurultájra, és életem egyik legnagyobb élményében volt részem. A remény a szívemben az egekig ágaskodott. Aztán láttam a Jobbik eredményeit, s a mennyekben jártam. Próbáltam összeszámolni az ereinket: Jobbik, HVIM, Barantások, MÖM, és még sorolhatnám. Akkor, először gyermekkorom óta elhittem, hogy lesz Váltás. Hogy a Remény mégsem halt meg. Akkor elhittem, hogy mégsem halok meg úgy, hogy ne lássam bárcsak az alagút végén a fényt. De most minden összedőlt bennem. De ha jobban odafigyeltem volna, már láttam volna ennek a jelét hamarább is. Kurultáj. Barátaim kérdezték, hogy nem tűnik nekem úgy, hogy a barantások kisajátították maguknak a Kurultájt, és a madjarokat? Meg az egész össznépi egymásra találást? Meg, hogy ők egy külön úton járnak, és enyhén szólva lenéznek minket akik "csak" íjászok vagyunk? Áááá, dehogy ugyan már, még én voltam megsértődve a barátaimra, hogy ilyet mondtak. Hiszen ott voltam az első erdélyi Baranta Század megmérettetésén, és saját szavaimmal hallottam Vukics lelkesítő szavait. Hallottam amint szinte mennydörögtek szavai, és akkor elhittem: lám, itt van az új vezér! Akinek komoly céljai vannak. Istenítettem! S most ők tagadják meg a segítséget egy igazán harcoló testvértől? Hogyan gondolják akkor tovább? Hogyan akarnak október 23 után polgári engedetlenségre hívni embereket, ha a többi nemzettestvért megtagadják? Ha a kb 3000 gárdista és a szimpatizánsok nem mennek el válaszként, akkor ki fog menni? Kikre számítanak? Magukra és a bösztörpusztai látogatókra? És ha mind elmenne, akkor mi van? Nem kell még pár ezer ember? Én, a magam részéről egyetlen egy embernek is örülök, aki mellettünk van, egyetlen embert, de akár egyetlen gondolatot is meg tudok becsülni. A mostani időkben a széthúzás egyrészt megengedhetetlen, másrészt aljas, gerinctelen dolog! Én nem látom, hogy ennek jó vége legyen. De látom a sok hozzám hasonlót, aki megcsömörlött már a sok mellébeszéléstől, a sok hazugságtól. A magunkfajta, szinte reményvesztett embereknek egy ilyen mértékű széthúzás a Nemzeti oldalon nagyobb pofon mint egy Trianon. Mert ott idegenek csaptak arcul, itt meg mi magunkat ütjük. Hát veszett kutyák vagyunk mi, hogy magunkat marcangoljuk? Mi kell nektek, kedves széthúzó vezérjelöltek? Konc? Egységet hirdettek, és már a megszerzés előtt széthúztok? A szégyen öl meg! Az ideg emészt fel! Nektek nem elég, hogy Nemzetünk újraélesztésénél segédkezhettek? Nektek rögtön a jéghegy csúcsa kell? Mi kell egy ilyen testvértagadónak? A Szent Korona? Az nem tűr meg tisztátalanságot! A nevezetes október 23 óta, egyre csak folyik a harc, utcán, plakátokon, nyilatkozatokban. Egyre durvul. Egyre vészesebb a helyzet. S most meg akarjuk ismételni Mohácsot? Lekötjük egyik kezünk, és nagy bőszen, félkézzel megyünk az ellenség elé?

Nem tudom mit gondoljak, teljesen össze vagyok zavarva.

Nem érdekel, most ki mit gondol rólam. Nem érdekelnek a barátok véleményei, nem érdekel, hogy esetleg mit gondol rólam az az ember, akit eddig istenítettem. Egyet tudok: most a testvér megtagadta testvérét. Nem azt mondom, hogy a Magyar Gárda az egyetlen aki jogosult bármire is. Én csak azt mondom amit eddig láttam: kint vannak az utcán, kint vannak a gátakon, mindenhol ahol szükség van rájuk. Igen, mások is kinn voltak. Ugyanúgy. Pont ugyanúgy! Semmiben sem különböznek! Akkor miért ez a megkülönböztetés? Az elhatárolódás?

Csak állok kábán, egy szörnyű kafkai agyrém közepén és semmit nem értek. Én, és sokan mások. Én adom a nevem:

Tank György Gellért
Nagyvárad

U.I.:És itt az arcom is, ha akad olyan Nagy Magyar, aki le akar mindezért köpni, hát csak rajta, állok elébe!www.tolnaitank.gportal.hu

barikád.hu

2009. augusztus 26., szerda

Sukoró, Baumag és Hunnia miatt zárták be Budaházyt?

Kevesen tudják, de Budaházy György tárta fel és robbantotta ki a Sukoró-ügyet. A rejtélyes Baumag-ügyben pedig közvetett koronatanú lett volna.
Budaházy György túl kényelmetlenné vált a hatalom számára, ezért félre kellett állítani. A gyilkosság már túl durva módszer a XXI. században, ezért egyszerűen kreált bizonyítékok alapján letartóztatták.

A sajtótájékoztatón bemutatott képA sajtótájékoztatón bemutatott képTudjuk, hogy egy esetleges tanúvallomás és valami levelezőrendszer áll "bizonyítékként" a köztársaság nyomozóinak birtokában. Azt is tudjuk, hogy azt, az ominózus, kamunak bizonyult robbantásos videót Budaházy gépén találták, ugyanis a letartóztattak közül, csak ő foglalkozott a Razziával, és a többi mappa között ott van egy "Razzia" mappa is, és ezt a képet ki is vetítették.

De mi is volt az indok? Miért vált Budaházy György ennyire kellemetlenné a hatalomnak? Azt mindenki tudja, hogy Gyuri egy emblematikus figurája volt az utcai harcoknak, a nemzeti ellenállásnak. Már ezért önmagában is eléggé felbőszíthette volna a regnáló hatalmat, azonban nagyon úgy tűnik, hogy nem ez volt a valódi ok.

Sukoró-ügy

Januárban jelent meg egy nyúlfarknyi újsághír egy napilapban arról, hogy a Velencei-tó partjára izraeli "befektetők" kaszinót szeretnének építeni.
Budaházy György gyermekkora nagy részét töltötte a Velencei-tónál, a VVSI evezőspályáján ő is sokat gyakorolt. A hír hallatán egy másik, Velencei-tóért aggódó hazafival együtt időpont egyeztetés után január 22-én Sukoróra utaztak, hogy beszéljenek Molnár Gáborral, Sukoró polgármesterével a kaszinó veszélyeiről.

 a polgármester nem hallgatott az érvekreA községháza Sukorón: a polgármester nem hallgatott az érvekreÉsz érveiket a polgármester a nagy bevételre hivatkozva elhárította, dűlőre nem jutottak az ügyben. Mint később kiderült, a háttérben igazi nagy nevek állnak, mint Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Tátrai Miklós, Oszkó Péter, illetve a zsidó Ronald S. Lauder, akik időt és pénzt nem sajnálva mindent megtesznek tervük keresztülviteléért. Jogtalan telekcserévelszerezték meg a sukorói területet, amire a kaszinót építenék. Ezt a telekcserét jelenleg közokirat-hamisítás illetve különösen nagy vagyoni kár okozása gyanújával az ügyészség vizsgálja.

A Velencei-tó jegén 2009. január 22-énA Velencei-tó jegén 2009. január 22-énHiába folyik több vizsgálat is a telekcsere miatt, az izraeli „befektetők” a kaszinóépítés jogát pályázati úton elnyerték, ezzel együtt pedig kétmilliárd forintos állami támogatás is ütheti a markukat. A „befektetők” anyagi haszna óriási, hiszen az állami támogatás elnyerése mellett különböző (egyelőre még kivizsgálás alatt álló) jogsértésekkel meg is károsították a magyar államot, illetve a magyar népet. A valódi haszon azonban az értékes vízparti földterület, amivel kapcsolatban az a hír is felröppent, hogy valójában nem kaszinó, hanem lakópark fog épülni.

Az izraelieket kormánytagok hivatalosan támogatják, erről írásos bizonyíték is készült. 2008 májusában már tárgyaltak a kormány tagjai Ronald S. Lauderrel és a többi „üzletemberrel” a Velencei-tó partjára tervezett kaszinóról. Ezen a tárgyaláson, még jóval a pályázat kiírása előtt, a kormány tagjai biztosították támogatásukról az izraeli „üzletembereket”. A kormány részéről, illetve „magyar” részről jelen volt Gyurcsány Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök; Bárd Károly ügyvéd; Bajnai Gordon akkori gazdasági miniszter; Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium akkori államtitkára, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagja; Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő azóta menesztett vezérigazgatója; Daróczi Dávid akkori kormányszóvivő és a megbeszélésről készült jegyzőkönyvet Ficsor Ádám látta el kézjegyével. Az eddig felsorolt nevek csak a jéghegy csúcsa, és még nem esett szó Sukoró település polgármesteréről, Molnár Gáborról, valamint az A Razzia plakátjaA Razzia plakátjaegész képviselőtestületről.

Budaházy György tehát azzal, hogy nyilvánosságra hozta a Sukoró-ügyet, sokak terveit húzta kereszetbe. Nem sikerült szép csendben eladni ezt a földterületet, mint már oly sokat kis hazánkban. Amit a Razzia meghirdetésekor vállaltak, azt a hazafi végre is hajtotta, és a nyilvánosság erejét felhasználva igyekezett megakadályozni a magyar föld kiárusítását.

Nem véletlen tehát, hogy Budaházy Györgyöt el kellett hallgattatni, mert sokakat zavart az igazság kimondása és nyilvánosságra hozása.

Baumag-ügy

A történet igen hosszú, de az ügy súlyosságát bemutatandó, mégis néhány sort rá kell szánnunk.

A Baumag-ügy egy állami körökig visszavezethető több ezer milliárdos (nem elírás) lopás. 1995-re vezethető vissza, mikor megalakult a BAUMAG Általános Befektetési Szövetkezet. Gyakorlatilag ez egy piramisjáték volt, aminek lényege az volt, hogy a sok-sok ember befizessen X összeget, majd viszonylag nagy kamattal a pénzt visszakapja. A kamatok mindig az éppen másnak bent lévő pénzéből kerültek kifizetésre. Egy ideig ment is a dolog, bár vizsgálatok indultak, de mégis törvényesnek minősítették és az eljárásokat megszűntették. Aztán egyszer csak - miután egyre több pénzt tettek be, egyre többen -, nem történt kifizetés, egyik napról a másikra bezárt a pénztár. Ebben nemcsak a Baumag szerepelt, hanem több kisebb-nagyobb vállalat, mint a Duna Profit, Vetical, Pannon Unio stb.. Hamar "döglött" ügy lett, hiába a feljelentések és bírósági eljárások. Úgy néz ki, hogy a Magyar Köztársaság Bírósága nem is annyira független. A nyomozati anyag államtitok lett, a károsultakat megfenyegették, akárcsak az ügyvédeket, hogy ne vállalják a károsultak jogi képviseletét. Aki mégis vállalta az ügyvédi feladat ellátását, mint Dr. Monostory Attila, aki azóta, egyedüliként harcol tovább, tönkretették. Monostoryt az ügyvédi kamarából kizárták úgy, hogy csak utólag értesült róla, legújabban pedig elmebeteggé próbálják beállítani. Hogy tovább kuszáljuk az olvasóban a képet: megjelentek bizonyos álkárosultak is, hogy felderítsék a károsultak mozgolódását, szervezkedését és az ügyvédeket pedig bemocskolják a károsultak előtt. Az álkárosultak nyilván nem maguktól jöttek...

Budaházy György úgy kapcsolódik a képbe, hogy a nyilvánosság által teljesen elzárt Dr. Monostory Attilának és a károsultaknak biztosított médiaszereplési lehetőséget a sajátműsorában, ami már önmagában is bosszantó lehetett a hatalomnak. Azonban Budaházy továbbment: vállalta, hogy ő arccal, névvel megjelenik a bíróságon és kész igazolni, mint közvetett koronatanú, hogy a megfélemlített károsultakkal mik történtek, történnek a mai napig.

Erről és a Baumag-ügyről beszélgettem Dr. Monostory Attilával, letölthető, meghallgatható.

Hunnia és annak "nemzetbiztonsági kockázata"

Budaházy György és Toroczkai László hívta életre a Hunnia Mozgalmat, mint egy Köztársaságot felváltó, ideiglenes államot, alulról szervezkedve, saját rendszerként. A Nemzetbiztonsági évkönyv is HunniaHunniamegjegyzést tesz a kezdeményezésről, mint Toroczkai és Budaházy belső szervezkedéséről. A Razzia is Hunniához köthető akcióterv.
Ami nem került nyilvánosságra, de Gyuri tervbe vette, hogy "megszerez" egy települést, ami kijelenti elszakadási szándékát a Magyar Köztársaságtól, és majd később próbál rávenni más településeket is a csatlakozásra. Mivel énmagam nem vettem részt semmilyen formában sem aktívan Hunnia tevékenységében, így igazán keveset tudok erről is, mint arról is, hogy Hunnia Mozgalom saját pénzt akart bevezetni idővel saját tagjai között, amivel a bankok és a pénzes tőkének tett volna keresztbe, de a titkosszolgálatok biztosan képben vannak ezekről a tervekről is, így Budaházy Györgyöt le kellett tartóztatni.

(Turner Gábor - Szent Korona Rádió)

2009. augusztus 25., kedd

http://vaniliaone.blogspot.com/2009/08/nok-nemzetert-felhivas.html

Nők a Nemzetért - Felhívás!



Nézz vissza, mert a változásokat folyamatosan frissítem!

*********

Magyarország lányaihoz, asszonyaihoz, anyáihoz szólok!

A tét: a jövő!



(Kattints a képre a nagyításhoz)

Merre vagytok magyarok?
A jogtalanság, a kiszolgáltatottság és a hit, (a rendíthetetlen hit!) a nemzet feltámadására!
Az én küzdelmem, a tönkretett életünkön keresztül szólok a nyomorgó és hitehagyott, tehetetlenül vergődő nemzetünkért!

Az idő és a türelem elfogyott...
Ez a nemzet nem a harcba hal bele, hanem a tehetetlenségébe!

Hozzátok szólok tűrő magyar nőkhöz és anyákhoz!
Országos női tüntetést szervezek: Az életért, a gyerekekért, a meg sem születettekért... a nyomorult tengődésünkért!
Gyertek! Bátran!

A tett erőt ad, a panaszkodás ideje lejárt!
Legyetek ott anyák, feleségek, nagymamák, fiatal lányok...
Ébresszük fel a nemzetet!
Én bízok Bennetek!
A nők az asszonyok aznapra tegyék le a terheiket...
Nincs bevásárlás, takarítás, főzés és gyereknevelés. Tegyék ezt a férfiak...
Öltözzetek fel szépen és utazzatok "fel Pestre"!
A Haza, a Nemzet hív most Titeket!
Kötelességetek jönni, mert a nők és asszonyok, a nemzet jövőjének kulcsai!
Közös cél hajt minket!
A nők a nemzet alapjai, de senki nem kérdezi meg őket!
A nők a szenvedő alanyai leginkább a cselekvőképtelenségnek!

Zászlót ne hozzatok!
Zászlónak ott a szépségetek!

Vonatvezetők, kalauzok és buszvezetők!
Ne kérjetek aznap pénzt a nőktől, ők most értetek is harcolnak! Legyetek udvariasak, előzékenyek és tiszták, - aznap különösen! Ünnepnap ez!
Jöjjetek mindenhonnan!
Vigyétek a hírt egymásnak a tanyákra, falvakba, külföldre is!

Isten kísérjen utatokon!

Horváth Márta (Vanilia), egy magyar édesanya

Fővédnök: Posta Imre
Felszólalnak: (A felszólalók még szervezés alatt!)
Szervező: Horváth Márta

Helyszín: Budán a Vérmező
(A Déli pályaudvar közvetlen szomszédságában, a Vár és a pályaudvar között található. Bőséges hely, jó megközelítés. Vonat, metró, villamos, busz és parkolási lehetőség.)

Időpont: 2009. szeptember 19. 15 - 18 óráig (szombat)

Bejelentett békés célú demonstráció:
"Nők a Nemzetért" címmel.






Nevetségesen felsült a www.nemazenneveben.eu negatív kampányt folytató antimagyar oldal!

2009 február óta gyüjtik az aláírásokat (egész 2014 folytatják) a Jobbik három ep.-be jutott képviselői ellen, a magukat "európai polgárnak nevező ( véletlenül sem MAGYAR!!! ) cionista, kommunisták. ( Ja, és buzi is van köztük jókedvel-bőséggel, a fotókat elnézve...
Mai napig az összegyült aláírások száma: 16.122!

A www.azennevemben.hu (Tégy a negatív kampány ellen!) oldalon KÉT HÉT ALATT!!! 26.376 aláírás gyült össze, a Jobbik ep. képviselői melett, mely szavazást augusztus 19.-én lezártak.

Tehát "kedves európai polgárok", ahogy Gyurcsány apátok is megmondta, el lehet menni! Úgyhogy húzzatok el, és más európai országot romboljatok!!!


Az ombudsman nekiment a vagyonadónak!

Szabó Máté szerint az egyes nagy értékű vagyontárgyak adójáról szóló törvény több eleme felveti az alkotmányellenesség gyanúját. Az országgyűlési biztos közleményében leszögezi: kérdésesnek látja az adóalap számításának és bevallásának előírását, a nagycsaládosokra vonatkozó rendelkezést, az adófelfüggesztés szabályozásának egyes elemeit és a bevezetés időzítését is.

A biztos szerint problémát okoz a forgalmi értéken alapuló adóalap meghatározásában, hogy a törvény semmilyen fogódzót nem ad sem az adóalany, sem az adóhatóság számára egy adott ingatlan tényleges forgalmi értékének meghatározásához. Ugyanakkor adóbírsággal és késedelmi pótlékkal rendeli szankcionálni, ha a bevallásban az adózó – akár tévedésből is – a forgalmi értéket, ezáltal az adóalapot 10%-ot meghaladó eltéréssel adná meg. Az adóhatóságnak a törvény gyakorlatilag korlátlan mérlegelési jogot biztosít, az adóalap meghatározásának bizonytalan volta ezért súlyosan sérti a jogbiztonság követelményét - áll a közleményben.

Komoly aggályokat vet fel, hogy az adóalany akkor is köteles bevallást tenni, ha álláspontja szerint lakóingatlanjának tényleges forgalmi értéke nem haladja meg a mentességi határt jelentő 30, illetve 15 millió forintot. A biztos úgy látja, hogy a rendelkezés legalább kétféle módon értelmezhető. Az egyik szerint az adóalany ugyan köteles bevallást tenni, de abban eltérhet a melléklet szerinti számított értéktől. A másik értelmezés szerint a bevallásban a számított értéktől nem lehet eltérni. A közlemény szerint a rendelkezés félreérthetően van megfogalmazva, ami nem felel meg a normavilágosság követelményének és ezáltal sérti jogállamiság elvét.


Az adó arányosságával kapcsolatban Szabó Máté rámutatott arra, hogy a tulajdonosok adófizetési kötelezettsége a jogalkotó szándéka szerint csak a tulajdoni hányaduk arányában áll fenn, de az elv nem érvényesült a mentességi szabályok megalkotása során. A törvény rendelkezései a mentességet kizárólag az ingatlan értékéhez kötik és nincsenek figyelemmel arra, hogy az adott ingatlannak hány tulajdonosa van, így egy nagyobb értékű ingatlan kisebb arányú résztulajdonosa adófizetésre kötelezett lehet, szemben egy olyan adóalannyal, aki azonos értékű tulajdonnal rendelkezik egy kisebb, már mentességet élvező ingatlanban.

A biztos álláspontja szerint a családokat, különösen a nagycsaládokat közvetlenül hátrányosan érintő diszkriminatív helyzetet teremtett az a szabályozás, amely a kisebb létszámú háztartások kisebb méretű és ezáltal alacsonyabb értékű, de magasabb komfortfokozatú lakóingatlanját mentesíti az adó alól, ugyanakkor a nagyobb család indokolhatóan nagyobb méretű és sok esetben ezért nagyobb forgalmi értékű lakóingatlanját adókötelessé teszi, és neki csak egy jelképes mértékű kedvezményt biztosít.


Az adófelfüggesztést kérő tulajdonos ingatlanára az adóhatóság köteles az adótartozást biztosító jelzálogjogot bejegyeztetni. A biztos szerint azonban ez súlyosan sérti a jogbiztonságot,
 hiszen sok esetben olyan akadályba ütközhet, amelyet nemegyszer maga az állam gördített az adófelfüggesztés igénybe vétele elé. A közlemény szerint nem élhetnek például az adófelfüggesztéssel mindazok, akiknek lakóingatlanára már más okból be van jegyezve az elidegenítési és terhelési tilalom – ilyen lehet azok esete, akik lakáscélú állami támogatást vettek igénybe.

A közlemény szerint a jogszabályok hatályba lépésével kapcsolatban általános alkotmányos követelmény, hogy a jogalkotó biztosítson megfelelő időt az alkalmazására való felkészülésre. Az esetek döntő részében a korábbi szerződéskötéskor nem ismerték, nem ismerhették és ekként nem is vehették számításba az új adó bevezetéséből fakadó jövőbeli kötelezettségeket azok, akiknek ingatlanát több évtizedes banki kölcsönnel finanszírozták, tartási és életjáradéki szerződéssel idegenítették el, vagy egyéb okból – például lakáscélú állami támogatással, vagy kölcsönfelvétellel összefüggő – elidegenítési tilalom alatt állnak Ezek a helyzetek és jogviszonyok nem, vagy csak igen nagy nehézségek árán módosíthatók.


Ma Magyarországon igen sok olyan család van, amely kölcsönfelvétellel finanszírozta nagyobb értékű – mentességet nem élvező – lakóingatlanának megvásárlását, jövedelme, finanszírozási helyzete azonban annyira feszített, hogy nem tud vállalni egy évi közel 100 ezer forintos, vagy azt meghaladó többlet adóterhet. Még nehezebb a helyzete azoknak a nyugdíjasoknak, akik életjáradéki szerződés alapján ruházták át ingatlanjukat egy ezzel foglalkozó vállalkozásra, vagy magánszemélyre. Ők formálisan kérhetnék ugyan az adófelfüggesztést, mégis kénytelenek lesznek az adót megfizetni, mert nem valószínű, hogy az adó összegét az életjáradékot finanszírozó szerződéses partnerük ki kívánná helyettük fizetni - hívja fel ráa  figyelmet az ombudsman.

Mindezek alapján Szabó Máté úgy véli, a törvény által biztosított mintegy fél éves felkészülési idő – noha viszonylag hosszúnak tűnik – csak a jogszabályi rendelkezések megismeréséhez elegendő, de a megváltozott adózási környezethez való alkalmazkodáshoz biztosan nem. A szabályozás ilyen gyors hatályba léptetése sérti a jogállamiság elvéből fakadó jogbiztonság követelményét – tartalmazza az állampolgári jogok országgyűlési biztosának alkotmánybírósági beadványa.


privátbankár

Nyílt levél Benczének: Mit tegyünk az alakzatban álló fehéringesekkel a tanévnyitón?

Legkevésbé Sem Tisztelt Rendõrfõkapitány! 
Közelegnek a tanévnyitó ünnepségek, és a tanítók, tanárok tanácstalanok. Azért van ez a bizonytalanság, mert nem tudjuk a válaszokat a következõ - a mindennapi életünket alapvetõen befolyásoló – kérdésekre:
Mit tegyünk azon az iskolai magánterületen, ahol a tanulók az iskolai tanévnyitó ünnepség alatt alakzatban kívánnak megállni? Hagyhatjuk-e ezt, vagy valamilyen véletlen-generátor segítségével keringési utakat kell kijelölnünk - az egyéni szabadság maximális tiszteletben tartása mellett - a tanulók számára?
Mi legyen azokkal a fiúkkal, akik a nagy melegre való tekintettel fekete nadrágot és fehér inget viselnek majd, zakó nélkül? Be kell-e a fehér ingeiket a szivárvány színeire festenünk az iskolai sokszínûség demonstrálása végett? Mi legyen azokkal az elvetemült fiúgyerekekkel, akik öltönyéhez fekete mellény is tartozik? Rendõri eszközök igénybe vételével felléphetnénk-e az olyan szülõk ellen, aki ilyen provokáló ruhadarabot vásárolnak a romlatlan ifjúságnak?
Van-e a rendõrség állományában elég rohamosztagos ahhoz (reméljük tisztelettel), hogy szükség esetén szeptember elsején az összes iskolában megjelenjen, és az alakzatban álló diákokat igazoltassa, õket feloszlassa, és eljárást kezdeményezzen velük szemben? Lehetne-e a törvényeket úgy értelmezni, hogy a gyermekkorúak esetén (14 év alatt) a szülõ teljesen kizárható legyen az eljárásból, hogy még véletlenül se korlátozódjon a rendõreink mozgástere?
Lehetne-e külön szabályokat biztosítani bizonyos kiemelten fontos felekezeti, illetve nemzetiségi szempontból homogén iskolák ezen eljárás alóli mentesítésére, valamint a többi iskola azon tanulói számára, akik büszkén tagadják meg magyarságukat a multinacionális, illetve internacionális szabadság érvényesülésének érdekében?
Végül, de nem utolsósorban: szabad-e provokálni a világot, és a tanévnyitó ünnepségen nemzeti jelképeink bármelyikét használni? Nemzeti színû zászlót, magyar címeres lobogót?
Érdemes lenne azt is végiggondolni, hogy az osztálytermekben kitehetõ-e a Szent Koronát (micisapka) és Árpád-sávokat (fasiszta) tartalmazó magyar címer képe, valamit a Himnusz és Szózat elsõ versszaka? 
Mivel a két utóbbiban kirekesztõ módon benne van a magyarra, mint nemzetre való utalás, nem okoz-e ezek látványa a nem magyarérzelmû honfitársainkban a felvállalhatónál nagyobb traumát? (Gondoljunk bele, hogy egész tanítási idõ alatt azt kell nézniük!)
Kérjük a fõkapitányt, mint a végrehajtó hatalmi ág fontos képviselõjét, még az elõtt válaszolja meg kérdéseinket, mielõtt késõ lenne. 
A Tanácstalan Tanárok Társasága nevében lejegyezte:
Király Atilla