2010. február 13., szombat

Fontos!!!

Olvasó: négy óra alatt 1 kopogtatót gyűjtöttem a Jobbiknak, minden cédulára szükség van!

Kedves Kurucok!
Jobbikos aktivistaként jómagam is részt veszek a kopogtatók összegyűjtésében. Sok barátommal tartom a kapcsolatot, akik szintén segítenek, így némileg képben vagyok.
Sokan azt hiszik, hogy roppant egyszerűen összejön egy körzetben az induláshoz szükséges 750 darab szelvény. Szeretnék felvilágosítani mindenkit: ez nem így van! Sok helyen nagyon nehézkesen gyűlnek a cédulák.
Legutóbb 4 órán keresztül barangoltam, csöngettem, ám mindössze EGY darab kopogtatót sikerült összeszednem... A Fidesz igyekszik letarolni a körzeteket, így alig marad cédula, amiből könnyen nagy baj lehet. Ismétlem: 4 óra alatt 1 kopogtató! Sokan nincsenek otthon, nem hajlandóak odaadni senkinek, vagy már nincs is kopogtatójuk... Ne higgye azt senki hátradőlve a fotelban, hogy ó, mindegy, rajtam úgy sem múlik, ez egy darab, menni fog nélkülem is...
Lehet, hogy nem fog menni több helyen... A sikerért mindannyiunknak tenni kell. Kérek minden jobbikos szimpatizánst, hogy NE adja oda a Fidesznek a céduláját! Nekik erre semmi szükségük, rég megvan az induláshoz szükséges mennyiség többszöröse, a Jobbiknak viszont sok helyen az indulás lehet a tét! Ha valahol nem indulhat egy jobbikos, akkor végső soron az a Jobbik eredményét rontja, mert nem szavazhatnak rá, és a bonyolult választási rendszer miatt ezek a voksok később a listán hasznosulhatnak. Tehát létfontosságú, hogy mind a 176 körzetben összegyűljön a 750 darab kopogtató, ettől függ a végső választási eredmény.
www.jobbik.hu/kopogtato - itt lehet kiválasztani a lakóhelyet, és látszik az is, hogy hol lehet leadni a cédulákat a közelben. Kérek mindenkit, hogy mihamarabb, még a napokban tegye ezt meg, ejtse útba munkába menet, előtte pedig beszéljen ismerőseivel, hozzátartozóival is, szedjen össze néhányat... Én négy órát dolgoztam legutóbb egy szelvényért, útba ejteni a leadóhelyet pedig nem több 5-10 percnél. Egyébként megrögzött fideszes szavazóknak is megmondhatjuk, hogy attól még, hogy a kopogtatót a Jobbiknak adja, szavazhat másra, itt most az indulás a tét, ezt kell hangsúlyozni.
Kérek mindenkit, hogy gyűjtse össze a cédulákat ismerőseitől, szomszédjától és juttassa célba: adja le a leadóhelyen, a lakossági fórumon, vagy hívja fel/írjon a honlapon, szórólapokon található elérhetőségek valamenyikére, a gyűjtők pedig házhoz mennek. Nagyon megkönnyítenék a dolgunkat...
Csak együtt érhetünk el sikereket!
Egy hazájáért aggódó magyar

kuruc.info

Újabb romantikus történet az egypárti beltenyészetről

Extra, Zsidóbűnözés
2010-02-13. 14:24


A hölgy neve: Vitézy Dávidka
Vitézy Dávid - állítása szerint - egyetlen korrupciós ügybe keveredett BKV-s cégvezetővel, így Fuzik Zsolttal sem ápol közeli barátságot, csak a felügyelőbizottsági és VEKÉ-s tisztségeiből adódó munkakapcsolatot tart velük. A BKV egykori fideszes fb-tagja a Nollal közölte: minden őt rágalmazóval szemben megteszi a büntetőfeljelentést - szól a hír.
A Lauder Javnén végzett Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője, a BKV felügyelőbizottságának (fb) egykori, Fidesz által delegált tagja több szemtanú elmondása alapján márpedig Fuzik Zsolt Béla köcsöge.
De, hogy a történet még izgalmasabb legyen, nézzük, Dávid kisasszony milyen szálon kapcsolódik Orbán Viktor családjához.
Kiderül szépen lassacskán, amit amúgy is sejtettünk, mégpedig hogy a fővárosi cilibulikban minden párt és holdudvara benne van valamilyen módon. Orbán Anita a férjén keresztül, a Vitézy klán pedig Hankiss-Erdős Ágnes (Erdős Péter* lánya) és Vitézy László közös gyermeke, Vitézy Dávidkán keresztül, aki néhány évesen már a VEKE kis főnökeként a média egyik főszereplőjévé vált, és mondja akár hetente is a tutit. Dávidkából előbb-utóbb minisztert vagy minimum államtitkárt szeretnének csinálni a szülők. Buzeráns Dávidka nagybátyja az a Vitézy Tamás, a László testvére, aki a Helyi Théma c. lap tulajdonosa, és a minapi hírek szerint BKV-reklámra is kapott pénzeket a közösből. Vagyis szépen osztogattak egymásnak az elvtársak és az urak.
A Vitézy klán egyébként nagyon nyomulós fajta. Vitézy László bent ül az ORTT-ben is, mint a pályázatokat elbíráló grémium egyik szakmai tagja. Hogy mekkora pénzek fölött diszponálnak, amikor filmek elkészítéséhez szavaznak meg sok százmilliót, azt csak sejtjük. Ezekben a szakmai bizottságokban megállapodnak a "különféle oldalak" szakértői, kiknek adnak pénzt, majd, ha az illető megkapja, ahogy az a pályáztatásoknál lenni szokott, valószínűleg valamennyit szépen vissza is oszt.
Vitézy László a rendszerváltás előtt még együtt parolázott a komcsikkal, utána meg Szélessel, Libajnaival és Gyurcsótánnyal együtt szétlopták az állami vagyont. Ennek visszamenőleges feltárása szintén a Jobbik feladata lesz. Tehát miközben mindenki azt gondolja, hogy Dávidka a VEKE hőse, a téma szakértője, kiderült hogy szimplán rokoni kapcsolatainak köszönheti a BKV-s helyét.
Vitézy Tamás különben a Helyi Thémához fideszes önkormányzatoktól is kap pénzt. Vitézy Zsófia pedig, aki Vitézy László lánya, a Magyar Nemzet kulturális rovatának vezetője, a HírTV műsorvezetője, és a Reform c. hetilap becsődöltetője. Nem éppen a szakma csúcsa, de hát ő az Orbán-rokon. A Vitézy-Erdős-Orbán klán összefonódása itt látható ábrázolva.
Kuruc.info
* Erdős Péter a kommunizmus idején a Hungaroton feje volt, élet-halál ura, és persze zsidó.
E két fénykép nélkül nem is lehetne kerek a történet...

Dávidka figyel...

Dávidka "dolgozik"... (nem kevésért)
Olvasónk írja:
Kedves Kuruc.info!
Gratulálok a tényfeltáró írásotokhoz és a sejtett, de igen komplikált családi összefonódás bemutatásához!
Kiegészíteném azzal, hogy V. D. 21 éves kora előtt, csak egy L.J.-érettségivel nyerte el a zsíros felügyelőbizottsági posztot és egy bizottság elnöki tisztségét.
Egyszer egy szakmai lap a pesti közlekedéshez szükséges hozzáértéséhez faggatta. Válasza ilyesfajta volt: "Egyszer otthagyott az éjszakai utolsó busz, ezért foglalkoztat a közlekedés..."
Üdv: Miklós


kuruc.info

2010. február 11., csütörtök

A Dorogiak is tudják, érzik??? (ez egy utolsó szemét tróger)

hír küldése | nyomtatóbarát verzió

Az elmúlt nyolc évben 13 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett a térségbe, tehát nem döntöttük romba az országot, ahogy ellenfeleink állítják

Az MSZP nem a gazdagok pártja, az MSZP-nek a társadalom kétharmada mellé kell állnia - jelentette ki Mesterházy Attila csütörtökön Dorogon, ahol a párt miniszterelnök-jelöltje a térség MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltjével, Winkfein Csabával közösen tartott lakossági fórumot.

"Az elmúlt nyolc évben 13 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett a térségbe, tehát nem döntöttük romba az országot, ahogy ellenfeleink állítják" - mondta Mesterházy Attila, hozzátéve, hogy a Fidesz el akarja venni az emberektől a siker élményét.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: a párt programjának sarkalatos pontja a munkahelyteremtés - akár állami segítséggel -, a kis- és középvállalkozások, valamint a mezőgazdaság fejlesztése, és a szociálisan rászorulók támogatása.

Mesterházy Attila kijelentette, a program célkitűzései mellett minimumfeltétel, hogy nem támogatják a szélsőséges, kirekesztő mozgalmakat, megvédik a jogállamot és a demokráciát.

A politikus a mintegy százötven résztvevő előtt negatív példaként említette Esztergomot, ahol - az országban példa nélküli módon - Meggyes Tamás fideszes polgármester megszavaztatta, hogy választásokig a képviselő-testületben a nyílt üléseken nem vitatkozhatnak, és nem kérdezhetnek a képviselők, csak a szavazógombot nyomhatják.

Lendvai szerint az egész ország büszke lehet az elmúlt nyolc év "teljesítményére" (kuruc.info)

Az ország büszke lehet az elmúlt nyolc év teljesítményére, annak minden nehézségével és hibájával együtt - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke egy csütörtöki rendezvényen Kecskeméten. A híradásokban nincs szó arról, hogy rászakadt volna a plafon.

A cenzor asszony sajtótájékoztatóján kijelentette, "a legrosszabbat teszi az országgal, aki az elmúlt nyolc évet ki akarja törölni a szocialista kormányok és az ország lakosainak közös teljesítményéből".
A kommunista vénasszony hozzátette: nincs olyan magyar város, amelyiknek az elmúlt nyolc évben az arculata ne változott volna meg, de elmondható ez az egész országról. S ez így igaz...
(MTI nyomán)

Beáldozott MSZP-sek (Műveletlen Szarháziak Pártja)

(Hiába, no! A várhatóan kevés helyre igen nagy a tülekedés. Nem is beszélve a mentelmi jogról. Reméljük, a Fidesz – és esetleg a Jobbik – által létrejövő kétharmad gondoskodik majd kellő esetben ennek felfüggesztéséről is…)
Beáldozott MSZP-sek
Mikor követik a nagyhalak - még mindig sokan hisznek nekik
Andráska Gergely: A pécsi MSZP-s politikust befolyással üzérkedés okán egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte 2,5 millió forint pályázati pénz felhasználásával összefüggésben a Pécsi Ítélőtábla.
Balázs Tamás: A vecsési MSZP elnököt a vecsési számlagyár ügyben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság
Benedek Fülöp: Másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hivatali visszaélés miatt
Bujnóczki Sándor: Féléves szabadságvesztés két évre felfüggesztve okirat hamisításért, társtettes-ként elkövetett csalásért és hivatali visszaélésért.
Csonka Gábor: Elfogta a rendőrség Csonka Gábort, Lendvai Ildikó volt kampányfőnökét, akit azért köröztek a hatóságok, mert nem vonult be a börtönbe, jogerős büntetése letöltésére.
Csonka Gábort a hivatalos megfogalmazás szerint vesztegetést színlelve elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt ítélte jogerősen három évre a bíróság, mert korábban ötmillió forint kenőpénzt vett át a szocialista párt Köztársaság téri székházában.
Deme Gábor: Az MSZP csepeli szervezetének tagját a Csepeli kettősgyilkosság miatt előzetes letartóztatásba helyezték, mert brutálisan meggyilkolta az iskola igazgatóját és egyik tanárát. Deme Gábor a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának tagja, valamint a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola elbocsátott gazdasági igazgatója.
Gulyás G. Gábor: Egy korábbi ingatlan-adásvételnél nem tájékoztatta megfelelően a vevőt a lakás tulajdoni viszonyairól. Kiderült, az eladó nem a tulajdonos volt, és a vevőnek négy év után el kellett hagynia az ingatlant. Az ügyben a Fővárosi Bíróság 2007-ben jogerős ítéletben kötelezte Gulyás Gábort 5 millió 800 ezer forint kamatokkal növelt összegének és a perköltség megfizetésére, ami azóta se történt meg. Az ügyvédet nemrég kizárta so raiból az ügyvédi kamara, mert megkárosította egy rokkantnyugdíjas ügyfelét. Az ügyészség elévülés miatt nem emelt vádat.
Gyarmati Mihály: Jogerősen 800 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság a kétrendbeli, hamis tanúzással vádolt Gyarmati Mihályt, az MSZP megyei irodavezetőjét.
Hámori Csaba: Az Esztergomi Városi Bíróság nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Hámori Csabát, az egykori Kommunista Ifjúsági Szövetség utolsó első titkárát, az MSZP baloldali tömörülés platformjának volt alelnökét. Az MSZP politikusa társával együtt egy éjszakai vadászaton szándékosan emberre fogta vadászfegyverét még 2005 őszén.
Hering Gyula: Pécsi MSZP-s képviselő. 1981-ben száz nyugatnémet márkát lopott anyjától, emiatt egy év börtönbüntetésre ítélték. Jó magaviselet miatt kilenc hónap elteltével szabadult.
Hunvald György: A hatóságok szerint társaival 2003 és 2004-ben áron alul játszottak ki értékes ingatlanokat egy vállalkozónak a kerületben. Az okozott kár elérheti az egymilliárd forintot. Hunvaldon kívül két hónapig még rács mögött marad az ingatlan panama két SZDSZ-es gyanúsítottja - Kardos Péter és Gál György is.
Kabai Károly: Jogerősen három év, hat hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte Veres János pénzügyminiszter egykori üzlettársát, Kabai Károly Nyírbogáti MSZP polgármester-jelöltet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. Hét hónappal a jogerős bírósági ítélet után az elmegyógyintézetbe szökött Kabait átszállították az egyik büntetés-végrehajtási intézetbe,
Kaszab Csaba: A korrupcióval gyanúsított egykori kőbányai MSZP-s alpolgármestert, vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében bűnösnek mondta ki a Fővárosi Bíróság és két év letöltendő börtönre ítélte, illetve négy évre nem jogerősen eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság több mint 4 millió forint megfizetésére is kötelezte a politikust.
Karakasev Anna: Jogerőre emelkedett a salgótarjáni MSZP korábbi frakcióvezetőjének büntetése, amelyet két és fél millió forint elsikkasztásért kapott a Nógrád Megyei Bíróságtól. Karakasev Annát korábban két évre felfüggesztett 10 hónapos börtönre ítélték, és százezer forint pénzbírságra
Kemecsei Árpád: Baráth Etele szocialista országgyűlési képviselő kampányfőnökét, Kemecsei Árpádot hallgatta ki a Bács-Kiskun Megyei Bíróság a Zuschlag-per mai tárgyalási napján; Kemecsei, akit egymillió forint pályázati pénz elcsalásával, és fiktív számlák felhasználásával vádoltak meg, bűnösnek mondta magát. Jelenleg előzetes letartóztatásban.
Kodela László: Jogerősen 8,1 millió forint pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Kodela Lászlót, a Miniszterelnöki Hivatal volt helyettes államtitkárát. Kodela a Kulcsár-ügyben követett el adócsalást, a hivatali befolyással való üzérkedés vádja alól azonban felmentették.
Kövecses Gábor: Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az MSZP vagyonvédelmi szekciójának korábbi vezetője, Kövecses Gábor és hat bűntársa ellen több száz millió forintos csalás, sikkasztás, illetőleg köz- és magánokirat-hamisítás miatt.
Kulcsár Attila: A bíróság bűnösnek találta a brókerbotrány főszereplőjét, Kulcsár Attilát, akire sikkasztás és okirat-hamisítás miatt 8 év szabadságvesztést és közel 230 millió forint vagyonelkobzást szabtak ki.
Lados István: A szegedi nyomozási bíró házi őrizetbe helyezte Lados Istvánt, a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottját Lados István az eljárás során önmagára nézve teljes körű beismerő, társaira nézve terhelő vallomást tett - tájékoztatta a távirati irodát Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese.
Nyékes Béla: Csalással gyanúsítják az MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagját. Nyékes Bélát a napokban előzetes letartóztatásba helyezték. Nyékes Béla szocialista politikus ellen a Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet feljelentése alapján indult nyomozás, a kárérték mintegy 300 millió forint. Nyékesen kívül még három ember van előzetes letartóztatásban.
Orbán István: Őrizetbe vétel után az ügyészség indítványozta Orbán István letartóztatását Négyrendbeli, költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettel gyanúsítják Orbán István MSZP-s önkormányzati képviselőt, a tatai olimpiai edzőtábor vezetőjét.
Pénzes Sándor: Egy év nyolc hónap, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Veres János pénzügyminiszter lobbistáját, Pénzes Sándor Kislétai polgármestert a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság adócsalás és közokirat-hamisítás miatt.
Pintér István: Az MSZP önkormányzati jelöltjét a Vas megyei bíróság öt- rendbeli hivatali befolyással való üzérkedésben bűnösnek találta és két év börtönre ítélte, amelynek végrehajtását öt évre felfüggesztette.
Szabados József: A vádhatóság kivárja, amíg az MSZP-s Szabados József országgyűlési képviselőnek megszűnik a mentelmi joga, azután már nincs akadálya, hogy Baktalórántháza volt alpolgármestere ellen újra megindítsák a jelentős vagyoni kár okozásának gyanújával indított büntetőeljárást. Szabados megbízási szerződés nélkül vett fel több mint hatmillió forintot tanácsadásra, és még a társadalmi munkában készült temetőkerítést is kifizettette a településsel.
Szabó Gábor: A bonyhádi MSZP-s képviselőt egy rendbeli jelentős kárt okozó csalás és egy rendbeli folytatólagosan elkövetett magánokirat hamisítás vétségében találták bűnösnek. Ezért a honatyát nyolc hónap szabadságvesztésre, valamint mellékbüntetésként százezer forint bírsággal sújtották. A szabadságvesztést két év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet 2006. március 20-án jogerőre emelkedett.
Szabó Loránd: Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás a dél-dunántúli uniós pályázati ügyekben, három személyt - köztük Szabó Lorándot, Dombóvár volt szocialista polgármesterét - gyanúsítanak bűncselekmények elkövetésével.
Szarvas Attila: Az MSZP által támogatott mezőkovácsházai polgármestert jogerősen egy év szabadságvesztésre ítélte a Békés Megyei Bíróság - egyebek mellett - gazdasági előny jogosulatlan felhasználása és folytatólagosan elkövetett társadalombiztosítási csalás bűntette miatt. A volt polgármestert egyébként korábban magánokirat-hamisítás miatt a Nógrád Megyei Bíróság feltételesen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte
Tocsik Márta: A Legfelsőbb Bíróság három rendbeli magánokirat-hamisításban találta bűnösnek. Emiatt Tocsiknak négyszázezer forint pénzbüntetést kell kifizetnie.
Vadai Ágnes: Az államtitkár asszony éveken keresztül feketén dolgoztatott. A bíróságon paranormális jelenségeket produkált.
Vadász János: Lőfegyverrel visszaélés miatt felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi bíróság első fokon Vadász Jánost a Medgyessy-kabinet kormánymegbízottját.
Verók István: A hűtlen kezeléssel gyanúsított szocialista polgármester most is tagad, szerinte a hatodik kerületi ingatlanok eladásánál nem történtek visszaélések. A politikus nem tart attól, hogy az erzsébetvárosi szocialista polgármesterhez, Hunvald Györgyhöz hasonlóan előzetes letartóztatásba kerül.
Walter Dezső: A Győri Ítélőtábla jogerős ítélete szerint Walter Dezső volt soproni szocialista polgármester jó erkölcsbe ütköző szerződést kötött saját családi vállalkozásával, ami törvénytelen. Ezért a Soprontól elprivatizált, több mint egyhektáros belterületi telekről kötött szerződés semmis, s a közvagyonból kikerült ingatlan tulajdonjoga visszaszáll a városra.
Weiszenberger László: Súlyosbították a vádat a volt kiskunhalasi MSZP-s képviselő elleni büntetőügyben. A fiatalember ellen már hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt folyik eljárás, mert az ügyészség szerint kistérségi megbízottként csúszópénzt kért és kapott egy vállalkozótól, hogy közbenjárjon pályázata sikeres elbírálásáért. A vádat egy titokban rögzített videofelvétel is alátámasztja.
Zusclág János: Alapítványi támogatások elsikkasztása, okirat hamisítás, adócsalás stb. Jelenleg előzetes letartóztatásban.

2010. február 10., szerda

Szaniszló kérdése: "Meddig süllyedhet egy ország?"

Vérlázító: Zsidó túlélők örökösei 2480 millió Ft-ra perelik a Magyar Államvasutakat

A holokauszt magyar áldozatainak hozzátartozói egy chicagói bíróságon beperelték a MÁV-ot, amiért a társaság a II. világháború alatt szerelvényeket biztosított a zsidók deportálásához. Állításuk szerint keresetüket kilenc évnyi kutatómunka előzte meg, 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik.

Beperelték a Magyar Államvasutakat (MÁV) egy chicagói bíróságon a magyarországi holokauszt áldozatainak örökösei, akik jóvátételt követelnek, amiért a cég a II. világháború idején közreműködött zsidók deportálásában.

A kártérítési keresetben az áll, hogy a beadvány benyújtását kilenc év kutatómunka előzte meg. A magyar kormány együttműködése vagy közbenjárása nélkül elvégzett kutatás során több tízezer hivatalos dokumentumot vizsgáltak át kelet-európai és német levéltárakból és izraeli irattárakból. Felhasználtak a holokauszt túlélői és történészek birtokában levő okmányokat és anyagokat a washingtoni Holokauszt Múzeum dokumentum gyűjteményéből.

A felperesek, túlnyomórészt a magyar holokauszt áldozatainak izraeli és egyesült államokbeli lakhellyel rendelkező hozzátartozói 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik. Előbbi a holokauszt áldozataitól eltulajdonított vagyon mai áron számolt értéke, utóbbi pedig büntető jellegű jóvátétel, amiért a MÁV "gyalázatos és buzgó módon részt vett a népirtásban".

A holokauszt áldozatainak örökösei és közeli hozzátartozói egyebek között azért perlik a MÁV-ot, mert az "tudatosan biztosított" szerelvényeket ahhoz, hogy 1944. márciusa és októbere között 437 ezer magyar zsidót szállítsanak az auschwitzi gázkamrákba, valamint azért, mert megfosztotta az áldozatokat vagyonuktól és értékeiktől, megszegve ezzel a népirtás tilalmáról szóló nemzetközi egyezményt. A perirathoz egy olyan fotót is csatoltak, amelyen MÁV feliratú vagonok és előtte emberek láthatók, az aláírás szerint zsidók szállnak be a kocsikba.

A kereset szerint a MÁV "pontosan tudta, mit tesz". Csaknem minden szerelvényét éjjel-nappal arra használta, hogy az embereket Auschwitzba szállítsa. A szerelvények üresek voltak, amikor Magyarországra visszatértek. "Az alperes által biztosított szerelvények nélkül több százezer zsidót nem lehetett volna Auschwitzba szállítani" - olvasható az okmányban.

A dokumentum szerint bár szükségképpen érzéketlenség pénzről tárgyalni a holokauszt áldozatai ellen elkövetett kimondhatatlan gonoszság kapcsán, jogi úton csak pénzügyi kártérítést lehet kapni.

A keresetet kedden nyújtották be az illinois-i északi kerületi bíróságon, az ügyben már kijelölték a bírót. A bíróság honlapján fellelhető 10-cv-868 ügyszámú kereset felperesei közül huszonhárman amerikai lakhellyel rendelkeznek, hatvankilencen Izraelben laknak, egy-egy személy Nagy-Britanniában, Brazíliában, illetve Magyarországon él.

index.hu - barikád.hu


EZ MÁR A POFÁTLANSÁG TETEJE A TETÜHINTÁSOKTÓL!!!