2009. október 1., csütörtök

Sajnos nem meglepő: mi finanszírozzuk a külföldet

A talmudista-cionista eladósítás-kamatrabszolgaság filozófiájának és gyakorlatának megfelelően izraeli gyarmatként sínylődő hazánk gyakorlatilag a külföldet finanszírozza. Utóbbit már nem csak mi mondjuk, hanem például a Napi Gazdaság alábbi cikke és annak címe.
Döbbenet! Mi finanszírozzuk a külföldet!
A külfölddel szembeni pozíciója alapján Magyarország mindig a nettó hitelfelvevők közé tartozott, de az idei második negyedévben a magyar gazdaság nem szorult külföldi finanszírozásra, sőt a magyarok finanszírozták a külföldet – derült ki a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) a nemzetgazdaság pénzügyi számláinak adatairól közzétett jelentéséből.
Bookmark and Share
Nem csekély összegről van szó, a második negyedévben a külföldre áramló pénz egyenlege a negyedéves GDP 5,8 százalékára, 373 milliárd forintra rúgott. Ennek nagy része az MNB-nél jelentkezett, a lekötött betéteknél és a hosszú lejáratú értékpapíroknál viszont számottevő csökkenés következett be.
Az egyéves visszatekintő adatok persze inkább a mi külföldre utaltságunkat mutatják. Az egész időszak alatt 718 milliárd forint, a GDP 2,8 százaléka segítette Magyarország finanszírozását. A javulás nagyságát azonban jól mutatja, hogy az első negyedévben még a GDP 2,1 százalékát tette ki a külföld finanszírozási képessége (a nemzetgazdaság finanszírozási igénye), az akkor éves visszatekintő adatokban pedig 6,1 százalékos arány szerepelt.
Mindez egyébként már látszott a folyó fizetési mérleg adataiból is. A folyó fizetési mérleg megszokott negyedévenkénti másfél-, kétmilliárd eurós hiánya már az első három hónapban 590 millióra mérséklődött, az uniós pénzek által hajtott tőkemérleg 860 milliós többlete pedig már a nettó finanszírozási képesség irányába lökte a folyamatokat.
Az elemzők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a kedvező eredmények nem a hazai gazdasági szerkezet gyökeres megváltozására, hanem a válság által kikényszerített folyamatokra vezethetők vissza. Tény viszont, hogy az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számításba vett (maastrichti) adóssága 2009 második negyedévének végén a GDP 77,1 százalékát tette ki (19971 milliárd forint), az első negyedévben pedig ez az arány még 82,7 százalékot ért el. Összehasonlításul: az EU-tagországok államadóssága az uniós GDP 61,5 százaléka volt 2008-ban.
Az Európai Bizottságnak EU pénzügyminisztereinek csütörtökön kezdődő kétnapos ülésére készült egyik dokumentuma szerint a jelenlegi folyamatok folytatódása esetén 2020-ra a GDP-arányos adósságszint akár 120 (!) százalékra nőhetne. (Magyarán a brüsszeli szabadkőműves központ az eddiginél is súlyosabb eladósodottságot tenne lehetővé - a szerk.)
(napi.hu nyomán)

Figyelmeztetésben részesült a Pest megyei főkapitány, amiért nem oszlatott Lacházán (Vaze, van ennél még lejebb???)

Figyelmeztette a Pest megyei rendőrfőkapitányt és a kapitányság érintett vezetőit Bencze József országos rendőrfőkapitány, amiért múlt héten Kiskunlacházán nem intézkedtek azonnal a betiltott Magyar Gárdával szemben – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön közleményben.
Érdekes módon a Lacházán (is) tomboló cigánybűnözés ölbe tett kézzel való nézése miatt senki nem részesült figyelmeztetésben.
Az ORFK vezetője Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter utasítására vizsgálta a Kiskunlacházán múlt hét végén történt, „rendőri intézkedést igénylő események szakszerűségét”. Bencze József a lefolytatott vizsgálat eredményeként figyelmeztette a Pest megyei rendőrfőkapitányt, illetve a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság érintett vezetőit, hogy „bár a jogsértések rögzítésre kerültek, és az érintettekkel szemben az eljárások megindultak, azonban a rövid dokumentálást követően a biztosításban részt vevő rendőri erőknek azonnal intézkedni kell a törvény-, szabálysértés észlelésekor a jogszabályok megszegőivel szemben” – olvasható a közleményben. Hangsúlyozták: a rendőrség a továbbiakban is a törvény erejével és szigorával lép fel a „jogerős bírósági határozatokban foglaltak megsértőivel szemben”.
(MTI)

2009. szeptember 30., szerda

Kiskunlacháza polgármesterének levele Bajnaihoz: "Hány Olaszliszka kell még?"

Tisztelt Miniszterelnök Úr! 
Kiskunlacháza polgármestereként és magyar nemzetiségű magyar állampolgárként fordulok Önhöz levelemmel. Levelem megírásához a düh, a végső kétségbeesés és a tehetetlenség érzése vezetett. Az érzés, hogy magyar emberként egyre inkább másodrendű állampolgárként kell élnem saját Hazámban, és a tudat, hogy mivel nem vagyok roma származású, és nem tartozom egyetlen meleg jogvédőszervezethez, vagy egyesülethez sem, nem kapok meghallgatást és védelmet. Magyarként én és honfitársaim csak megbélyegzést kapunk.
Magyarként nem hallok mást csak azt, hogy rasszisták, idegengyűlölők és kirekesztők vagyunk. Ezt hirdetik külföldön és hazánkban is. Ma Magyarországon intézményesült a magyarellenesség, s ennek élén az Ön kormánya áll. Sok milliónyi magyar honfitársam nevében teszem fel Önnek a kérdést: miniszterelnökként kiket képvisel Ön?
Kiskunlacháza az elmúlt évben számtalanszor szerepelt különféle médiumokban, s a község lakossága nem először emeli fel a szavát az egyre durvuló erőszakhullám ellen. Cserébe mit is kaptunk? Segítség helyett megbélyegzést.
Itt, Kiskunlacházán ebben az esztendőben a nehéz gazdasági helyzet ellenére 30 millió forintot költöttünk a közbiztonság javítására. Felújítottunk és átadtunk egy új, nyolc fős KMB-s csoport elhelyezésére szolgáló épületet, ennek egész éves rezsiköltségét finanszírozzuk.
Megkezdtük a térfigyelő kamerák kiépítését, éjszaka a polgárőreink mellett szolgálatot teljesítő rendőrök fizetését biztosítjuk, megkezdtük a romos ingatlanok felvásárlását, lehetőségeink szerint közmunkát biztosítunk az itt élő romáknak. Megerősítettük a mezőőrséget.
Felvettük a kapcsolatot és megállapodást kötöttünk helyi cigány szervezetekkel.
Az erőszak mégis folytatódik Kiskunlacházán. Az elmúlt hetekben egy kisgyermeket vertek meg úgy, hogy kórházba került. Egy élelmiszerüzlet tulajdonosát - aki rendszeresen hitelt ad cigány családoknak - vertek meg azért, mert kérte a tartozást, és erőszakkal fenyegették meg, ha feljelentést tesz. Fiatalkorú cigány gyerekek fizetés nélkül távoztak a benzinkútról, majd a rendőrség hosszas üldözés után kapta csak el Őket. Nemrég egy cigány ember kaszát szúrt egy magyar hátába, mert Ő számon merte kérni rajta erőszakos viselkedését, majd egy hölgyet vertek félholtra, mert nem adott gyógyszert nekik. Hány Olaszliszka kell még?
A rendőröket arra kötelezik, hogy a cigányok által lakott településrészeken rendszeresen járőrözzenek. Miránk akkor ki fog vigyázni? Egy magyar ember élete Önöknek nem ér annyit, mint egy cigány emberé? Mi is emberek vagyunk!
Kérdezem Öntől: mit kell még tennem, hogy községem polgárai ne félelemben, hanem biztonságban élhessenek? Ezek már nem „gyerekcsínyek”!
Bennünket agyonverhetnek, gyalázhatnak és mocskolhatnak büntetlenül, értünk sem Ön, sem kormányának egyetlen tagja nem emeli fel a szavát. Ön egyetlen cigány által meggyilkolt, vagy agyonvert magyar temetésére nem megy el, miközben a cigány áldozatok temetésén minden liberális jogvédő szervezet és kormányának tagjai is ott vannak. Kérdezem Öntől: ott lesz-e a Pesterzsébeten, a cigányok által halálra rugdosott magyar polgártársa temetésén?
Ön miért nem állt ki a nagy nyilvánosság elé és ítélte el ezt az embertelen gaztettet?
Tudja-e, hogy mi a valóság a mai Magyarországon, melynek Ön a miniszterelnöke?
Cigányok rugdosnak halálra embereket, láncfűrésszel fenyegetik a magyar gazdákat, mert azok meg akarják védeni a tolvajoktól a terményeiket. Magyar embereket tartanak egyes cigányok rabszolgasorban, gyerekeket vernek meg a mobiltelefonjukért, és hogy elvegyék a kis zsebpénzüket. Idős, munkában megőszült emberek rettegnek cigány tizenévesektől, akik kaszákkal támadnak azokra, akik szót emelnek az erőszak ellen, és akik orvosokat fenyegetnek meg, hogy kábító hatású gyógyszereket írjanak fel részükre.
Az Ön kormánya mindent megtett, hogy a Magyar Gárdát betiltsa, mondván, hogy félelmet kelt és gyűlöletet szít, de miért nem tiltja be a cigány szabadcsapatokat, akik felfegyverezve egész megyéket tartanak rettegésben, akik még a rendőrökre is rátámadhatnak büntetlenül?
Ami ma hazánkban folyik, arról az emberek már nem annak függvényében foglalnak állást, hogy jobb- vagy baloldalinak vallják magukat, mert az erőszak nem válogat. Minden becsületes magyar és cigány ember azt akarja, hogy végre rend legyen Magyarországon!
Magyarországon erős rendőrségre és szigorúbb büntető jogszabályokra és hatékony jogszolgáltatásra van szükség, hogy a nyugalom és társadalmi béke helyre álljon.
Ahol az igazságos törvénykezés és a többségi társadalom érdekei találkoznak.
Ez az Ön felelőssége.
Ön felesküdött a Magyar Köztársaság Alkotmányára.
Arra a törvényre, melynek 35. § (1) bekezdés a) pontja kimondja: „A Kormány védi az alkotmányos rendet, védi és biztosítja a természetes személyek, a jogi személyek és a jogi személyiséggel nem rendelkező személyek jogait.”
Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Az Ön kormánya történelmet írt egy esetben.
Precedenst teremtettek, melynek Önök nem örülnek. A kiskunlacházi gyermekgyilkosság esetében az igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint az országos rendőrfőkapitány együttes sajtótájékoztatóján etnikai alapon azonosították az elkövetőt.
Ott kijelentették - kormányának jelen lévő minisztere előtt és nevében -, hogy az elkövető nem cigány, hanem magyar származású volt. Ez azt jelenti, hogy a későbbiekben minden egyes bűncselekmény esetében az igazságszolgáltatás köteles az elkövető etnikumát megjelölni.
Engem és egyre több polgármester társamat, kik felemeljük a szavunkat az ártatlan emberek védelme érdekében, a sok igazságtalanság és a többségi társadalommal szembeni kirekesztő magatartás miatt, folyamatosan lerasszistáznak és véresszájúznak. Önök megbélyegzik azt, aki az igazságról beszél, és tenni akar azért, hogy egy-egy településen végre rend legyen.
De mi akkor sem adjuk fel! Egy európai társadalomban az őszinte beszéd a jövő építésének alapja. Gyökeresen át kell alakítani a szociális ellátórendszert, és érvényt kell szerezni az alapvető társadalmi normáknak. Ennek elvégzése az Ön feladata. Most már nem kérünk, hanem követelünk! Erősíteni kell a rendőrséget, nem szembefordítani a társadalommal.
Mi felesküdtünk arra, hogy megteszünk mindent községeink, városaink biztonsága érdekében. S ez az eskü kötelez bennünket, s kötelez a lelkiismeretünk is, még ha meghurcolnak is érte. Emberek milliói rettegnek a cigányság egy része általi állandó erőszaktól.
Az elmúlt hét esztendőben százmilliárdok mentek el különböző, a cigányság integrációját és felzárkóztatását elősegítő programokra. Hol van ez a pénz, és hol van ennek az eredménye? Miért nem az önkormányzatok kapták meg, akik ésszerűen és hatékonyan tudták volna felhasználni? Ehelyett ellopták azok, akik feleltek ezek elosztásáért.
Véleményem szerint a cigányság felzárkóztatását nem az segíti elő, ha kettőszáz cigány diplomás embert felvesz a közigazgatásba, hanem ha érvényt szerez annak, hogy a cigány családok a gyermekeiket rendszeresen járassák iskolába.
Mi, polgármesterek tesszük a dolgunkat. Kérem Önt, Ön is tegye a magáét, értünk és ne ellenünk, esküjéhez híven, hogy Magyarországon végre béke legyen!
Kiskunlacháza, 2009. szeptember 26.
Tisztelettel:                          
Dr. Répás József
            
Kiskunlacháza polgármestere
(Kuruc.info)

2009. szeptember 28., hétfő

időszerű információ a H1N1 védőoltással kapcsolatban



H1N1 védőoltás


Akinek nincs televíziója, annak elmondom, hogy van egy műsor, amiben felnőtt emberek mérik össze elsősorban lexikális tudásukat ötödik osztályos gyerekekkel és rendre szégyenletesen alul maradnak, szinte minden témában. Beleértve a matematikát is. Lássuk, Ön okosabb e, mint egy ötödikes?


Ma reggel a Kossuth Rádióban hallottam, hogy bár a felnőtteken végzett tesztek eredményei még nem ismertek, elkezdték veszprémi önkéntes gyerekeken tesztelni a H1N1 vakcinát. Mivel a vakcina le van gyártva, rövidesen beindul a marketing gépezet, ami el fogja adni Önnek, nekem, minden embernek, aki ostobább, mint egy ötödikes.


A számtan példa: Amennyiben egy millió fertőzött emberből a sertésinfluenza megöl 500 embert, hányat fog megölni 10 millióból? A helyes válasz természetesen 5000, és ez a hivatalos WHO által publikált arány a jelenleg ismert H1N1 változat veszélyességét illetően.


Ez ugye elméleti szám, de ennyi halálos áldozata lenne egy minden magyar állampolgárra kiterjedő influenza járványnak. Jegyezzük meg ezt a számot, mert még visszatérünk rá.


Mit felejtettünk el 33 év alatt?


Talán többen olvastak arról, hogy 1976-ban volt már egy sikertelen sertésinfluenza-oltóanyag kampány, ami több száz ember idegrendszerében okozott helyrehozhatatlan kárt, miközben sokakat megbénított. Az orvosok még nevet is adtak a tünetnek:
Guillain-Barre szindróma. Nem tudom, miért nem a Mérgező-Védőoltás szindróma nevet kapta - talán túl beszédes elnevezés lett volna.


Mindenesetre tény, hogy az orvosok nem voltak tisztában az oltóanyag hosszabb távú hatásaival és ez emberek százainak életét tette tönkre. A tagadás mit sem segít a dolgon. Emlékezzünk csak az autizmus és a csecsemőkori védőoltások kapcsolatára. Azt is évtizedeken át tagadták, mire 2003-ban az Egyesült Államok kormánya elfogadta a higanyt tartalmazó oltások káros hatásairól szóló tanulmányokat, és azóta folyamatosan vonják ki ezeket az oltóanyagokat a használatból. Az emberi szervezetbe bejutó anyagok határértékeit meghatározó amerikai kormányhivatal, az EPA (Környezetvédelmi Ügynökség) 2003-as adatai szerint egy 2 hónapos csecsemő a megengedett higanydózis 129-szeresét kapta az oltásokkal. Nem csak az amerikai csecsemő, hanem a magyar is, csak az ÁNTSz nem ért rá ezzel foglalkozni, mert a vitaminok betiltásával van elfoglalva.


És persze van egy csomó dolog, amit sem az ÁNTSz, sem a gyógyszeripar nem szeretné, ha Ön megtudná:


1.            A védőoltás, amit rövidesen rászabadítanak a gyerekeinkre,
lóhalálában készült el. Állami és ENSz rendeletek biztosították, hogy a gyártás előtt ne kelljen a szokásos teszteket elvégezni a rövid és hosszabb távú mellékhatások tekintetében.

2.            A védőoltás olyan adalékanyagokat tartalmaz, amik azonnal
gyulladásos tüneteket okoznak a szervezetünkben. Ezek miatt várhatóak a korábban is nagy arányban jelentkező idegrendszeri elváltozások.

3.            A védőoltás akár meg is növelheti a tényleges influenzával
kapcsolatos halálozási arányt amiatt, hogy megváltoztatja (elnyomja) a szervezetünk normális immunválaszát egy igazi vírusra. Nincs semmi statisztikai bizonyíték arra vonatkozólag, hogy bármi előnye származna azoknak, akik beoltatták magukat korábban, más járványok esetén. Ezt nem méri senki.

4.            Az orvosok a mai napig nem tudják, ténylegesen mi okozta az
1976-os paralízises megbetegedéseket a védőoltást kapott emberek között, ennek ellenére ismét be akarnak oltani mindenkit.

5.            Ha Ön vagy családtagja belehal a védőoltásba, vagy komolyan
beteg lesz tőle, a gyártó cég nem felelős ezért. A kormány teljes mértékben átvállalja a felelősséget tőlük és fizeti őket mennyiségi és nem minőségi alapon. A kormányok felelősségét itt most nem minősíteném.

6.            A D-vitamin, messze hatékonyabbnak bizonyult minden
influenza védőoltásnál, de mindenki jobban jár, ha ezt Ön nem tudja meg.

7.            A gyógyszergyártó cégek, akik érdekeltek az oltóanyag
gyártásban, milliárdokat tesznek zsebre a következő hónapokban, amit az adóhatóság megemelt adók formájában vesz ki az Ön és az én zsebemből.

8.            Amikor itt lesz a járvány és elkezdenek az emberek belehalni
a betegségbe, sokan közülük olyanok lesznek, akik kaptak az oltásból. Az orvosok pedig ezt is meg tudják magyarázni szokásos "gyógyszerlogikájukkal": a megmentettek száma sokkal nagyobb, mint azoké, akiket elvesztettünk. Persze a megmentettek száma nem ismert, az egy fikció. Mivel a krónikus betegek közül legelőször azokat oltják be, akiknek a legsúlyosabbak a betegségtünetei, nem is lesz nehéz megmagyarázni, hogy amúgy is meghalt volna. Krónikus betegségnek minősülnek az idült légúti betegségek, a krónikus szív- és érrendszeri betegségek és veleszületett vagy szerzett immunhiány.

9.            Ha valamire, egy dologra jó lesz a következő hónapok
védőoltás kampánya: a hatóságok fel tudják mérni és be tudják azonosítani azt a birka tömeget, amelyiket bármikor, bármilyen veszéllyel megijesztve sorba lehet állítani védőoltásért vagy bármiért, amit el akarnak adni nekik. A későbbi ilyen kampányokat olcsóbbá teheti egy ilyen címlista.

10.        Az elmúlt hónapokban millió szám fertőződtek meg emberek a H1N1
vírussal és gyógyultak meg anélkül, hogy bármi kezelést kaptak volna. A legtöbben észre sem vették, hogy influenzások voltak, mert a H1N1 fertőzés lefolyása enyhébb a korábban megszokott influenzákhoz képest.

11.        Az egészségügyi dolgozók mindössze 30%-a adatná be magának
vakcinát, miközben a 70%-uk nem, vagy még gondolkodik. A legtöbben (60%) a várható mellékhatások miatt aggódik. Ez derül ki 1500 egészségügyben dolgozó angol nővér körében végzett felmérésből.

Számoljunk tovább:

Hány embert kell beoltani a vakcinával, hogy megmentsünk EGYETLEN életet a
sertésinfluenza következményeitől?

Figyelem! Ez a kérdés sosem fog a vezető médiákban elhangzani. Mivel a
becsületes válasz nem az, amit az emberek hallani szeretnének...

A válasz  mindenesetre elég egyszerű. Amennyiben feltételezzük, hogy a
vakcina 100%-ban hatékony (ami azt jelenti, hogy megakadályozza a halált, ami egyébként bekövetkezett volna), egy élet megmentéséhez 2000 embert kell beoltani. Ez az arány számos médiában megjelent, mint ennek az új vírusnak a veszteségi aránya.

Mivel azonban nincs 100%-os hatékonyságú oltóanyag (messze nincs), nézzünk
egy hasonló esetet. A szezonális influenza oltóanyagok esetén 1%-os hatékonyságról beszél a tudomány. A halálos esetek 1%-ában hatékony, amire a tudomány lelkesen tapsol, mert "minden egyes élet értékes". Viszont ha ezt az arányt az új influenza oltóanyaga sem szárnyalja túl, a képletünk úgy alakul, hogy 200000 embert kell beoltani EGYETLEN élet megmentése érdekében.


Ha ezt beszorozzuk egy oltóanyag költségével, azt kapjuk, hogy EGYETLEN
élet megmentése a H1N1 vírussal szemben 200-800 millió forintba kerül, attól függően, hogy melyik patikában szerezte be az ember az oltóanyagot.

Az oltóanyag gyártói persze optimistábbak nálunk. Szerintük a halálos
esetek közel 10%-ában lehet hatékony a védőoltás. Ha nekik lesz igazuk, 10 embert mentett meg a 200000-ből a vakcina, miközben tudja Isten, mennyit öl meg a vakcina maga ebből a 200000-ből.

 Kinek ennyire értékes 1 élet?

Az egészségügyi politika persze nem a józan ész alapján működik. Az
politikai alapon működik. A politikusok pedig aszerint működnek, hogy csinálni KELL valamit". A reformok reformját is megreformálják, mert azt várja el tőlük a választó, hogyltoztassanak, mert most nem jó. Ezért ők csinálnak valamit, mert az jobb, mint semmit sem csinálni vagy mondani. Mellrák ellenes program rákot okozó sugárzással tesztelve, tanulási nehézségek pszichiátriai tesztelése és kezelése drogokkal, éppen ilyen kényszertevékenységek, amit politikai kényszercselekvések szülnek.
 
200000 embert beoltani egy teszteletlen oltóanyaggal annak érdekében, hogy
megmentsünk egyetlen életet, miközben ennél jóval több fog belehalni az oltásba magába, szintén elgondolkodtató - nem? Ha a józan ész alapján közelítjük meg. Persze politikai és pénzügyi szempontból ez a helyes választás. Ha nem teszünk semmit, nincs pénz és még le is váltanak a következő  választásokkor.
 
Lássuk: az Ön esélye 1:1 arra, hogy egy teszteletlen vakcinával oltják be,
miközben 1:200000 az esélye annak, hogy Ön lenne az a szerencsétlen, aki belehal egy sertésinfluenza fertőzésbe. Amennyiben ezt szeretné más megközelítésbe helyezni, ennek több nagyságrenddel kisebb az esélye, mint annak, hogy Önt villámcsapás végzi ki az élete során (1:5000). Forrás: NOAA
 
Matematikailag kifejezve: abban reménykedni, hogy a védőoltás védi meg a
sertésinfluenza okozta haláltól kisebb, mint annak, hogy telitalálata lesz a lottón. És mellesleg a lottózásnak nincsenek várható idegrendszeri károsodást okozó mellékhatásai.
 
A lottóra szokták mondani, hogy az egy adófajta azon emberekre kivetve
, akik nem tudnak számolni. A védőoltás pedig most egy olyan adónemmé lépett elő, amit azok az emberek fizetnek meg, akik nem értenek az egészséges élethez.

Az influenza védőoltás nélkül is túlélhető. Rendszeres kézmosás, napi fél
óra mozgás a szabad levegőn, D-vitamin, C-vitamin és cink, szelén és egyéb ásványi-anyagok bőséges mennyiségben, este egy hideg vizes zuhany tökéletes védelmet biztosít. És a mellékhatásai is kellemesek. Például a férfiak potenciája, a nők életkedve egyaránt visszatér tőle. Ez mind nem mondható el a vakcináról. A H1N1 megszokta a Tamiflu ízét 2009 augusztus 11., kedd 15:37 Natúr Hírek

Tamiflu H1N1 influenza rezisztensKanadában első alkalommal regisztráltak a
Tamiflu nevű vírusellenes szerre rezisztens új típusú H1N1 vírust egy férfinál, aki megelőzésként szedte a gyógyszert. Ez nem az első ismert eset. Világszerte eddig 5 ilyen fertőzést találtak.
 
Röviden: a H1N1, az összes hasonló influenzavírusra jellemzően "megtanult
védekezni" a gyógyszergyárak ellen. Miközben a WHO Euró milliárdokat költ az adónkból Tamiflu vásárlásra, a szemtelen vírus nem átallott hozzászoknia szerhez és ellenállóvá tenni  magát.

A 60 éves quebeci férfi azért szedte aTamiflut, mert fia elkapta a
z influenza vírusát és arra gondolt, hogy ő majd nem kapja el. A kanadai Közegészségügyi Intézet szóvivője elmondta: úgy tűnik, az ellenálló törzs nem terjedt tovább, az eset egyedi. A szóvivő ezt nem tudom,mire alapozza, mivel ha jól tudjuk a svájci Roche gyógyszergyár csupán egy év alatt 4 milliárd pirulát gyárt
ebből a szerből és az orvosok pedig el is adják nekünk. Rövidesen minden
H1N1 vírus hozzá fgo szokni a gondolathoz, hogy együtt kell élnie a Tamifluval.
 
A Tamiflu megelőzésként történő szedése segíti a rezisztens vírusok
kifejlődését.

 Az új influenzavírus áprilisi felbukkanása óta a most bejelentett kanadai eset az ötödik, amikor Tamiflunak ellenálló vírust találtak. Dániában, Hongkongban és Japánban mutattak ki egy-egy esetet korábban, e hét kedden pedig Japán jelentett be egy újabb rezisztens vírust a GenBank elnevezésű nyílt hozzáférésű víruskönyvtár adatai szerint.

Miért van szükség a H1N1 havonkénti feltűnésére?
 
A svájci Roche gyógyszergyár, a Tamiflu gyártója, csütörtökön 5,213
milliárd svájci frankos adózott eredményt jelentett az első félévről . 11 százalékkal többet a tavalyi első félévi 4,713 milliárdnál. Az elemzők csak 4,7 milliárdot vártak az első félévről. A Tamiflu forgalma, 1,01 milliárd svájci frank világszerte, 203 százalékkal haladta meg a tavalyi első félévit. A Tamiflu-forgalom felét állami megrendelők hozták. Különösen nagy volt a növekedés a második negyedévben: 609 millió svájci frankért adtak el Tamiflut, a tavalyi második negyedévi 49 millió helyett. Egész évre legkevesebb 2 milliárd svájci frank bevételt várnak a Tamifluból a cégnél.

kinek van kedve szorozza be a fenti számokat 180-al. Ennyibe kerül ma egy
svájci frank.