2010. április 27., kedd

Vona Gábor: a Fidesz a Jobbik felszalámizására készül


Ma korán reggel egy titokzatos úrral találkoztam, aki azt mondta, hogy Orbán Viktor közvetlen környezetében, a Fidesz kampánycsapatában dolgozik az egyik barátja, és fontos információt szeretne megosztani velem. Elmondta, hogy a döntés megszületett, a Fidesz mindenképp szeretné megsemmisíteni a Jobbikot, mert ez a hazai politikai érdeke, valamint a vele kapcsolatos nemzetközi elvárások is ezt kérik – írja Facebook-oldalán Vona Gábor.
A Fidesz mindent meg fog tenni, hogy a Jobbik képviselőit levadássza, megvásárolja, vagy, ha nem sikerül, akkor lejárassa. Állítólag az első ügy az lesz, hogy az elfogott óbudai bankrabló majd valamelyik képviselőnkre fog vallani. Nagyon résen kell tehát lennünk, hiszen az elmúlt években a Fidesz ledarálta már a KDNP-t, az MDF-et, az FKGP-t és a MIÉP-et is. Amennyiben a Jobbik is erre a sorsra jutna, azzal Magyarországon végleg megszűnne a nemzeti oldal. A sors különös fintora, hogy úgy tűnik, az MSZP folyamatos támadásai nem hogy véget érnek a Fidesz-kormány megalakulásával, hanem még élesebbek lesznek. Nem fogjuk hagyni. Ez nem a Jobbik, hanem a magyar nemzet érdeke.
barikad.hu

Földdel lesz egyenlő Szabadka történelmi belvárosa: Ceausescu sem tett volna ilyet!


Szabadka 2004 novemberében megválasztott koszovói szerb származású polgármestere Saša Vučinić és a többségében szerb képviselőkből álló önkormányzat zöld utat adott a magyar szecessziós műemlékekben gazdag bácskai város történelmi belvárosának szinte teljes lebontásához. Az új 2010 januárjában elfogadott részletes szabályozási terv első üteme huszonkét, az ábécé betűivel megegyező blokkokra osztotta fel a belvárost, ami kimondja: kiemelt műemlékeknek csak a Komor Marcell és Jakab Dezső tervezte szecessziós Városháza, és a zsinagóga számítanak. A „rehabilitációs terv” első és második üteme 200, többnyire a XIX. században épített magyar stílusjegyeket felvonultató, a közép-európai szecesszió legszebb épületeinek lebontásával számol, amiknek a helyére négy – öt emelet magas modern építésű üzleti, kereskedelmi és lakó funkciójú házakat, betonblokkokat „telepítenének” majd. Lényegében ez a balkáni agymenés még  a Népszínház (volt Városi Színház) lebontásával és betonplázává való fejlesztésével  kezdődött el. A belváros népsűrűsége hivatalosan így négyzetkilométerenként a jelenlegi 2006-ban mért 146-ról 380-ra, de civil szakértők szerint 600 főre fog duzzadni. (Belgrád népsűrűsége egyébként csak 488 fő/km2.)

Szabadka városrendezési terve, a szanálásra váró paloták megjelölésével
Annak ellenére, hogy az önkormányzat „kiemelkedő jelentőségű” műemléknek sorolta be az „A” blokkba sorolt 1910-ben átadott Zsolnay díszítőelemekben gazdag Városházát, teljesen be fogják építeni az épület tetőterét és átriumát, míg az előzőbe az önkormányzat adminisztrációs feladatokat ellátó egységei kerülnek, addig az átriumba kereskedelmi és kulturális egységeket álmodott meg  a polgármester és grémiuma. A „B” blokkba sorolt Korzó (korábban Kossuth Lajos utca), Vuk Karadžić utca, Slobode tér (Szabadság tér, korábban Csokonai tér) és a Jovan Nenad tér (Fekete Iván vezér tér, korábban Teleki tér) által határolt tömbből teljesen átépítenék, hátsó részeiben pedig kibővítenék az 1972-ben átadott, jelenleg alsó szintjén egy szupermarketnek helyet adó épületet, illetve a 80-as évek végén mellébiggyesztett tetőteres társasházat. A tervek szerint itt meghagynák az épületek üzleti célú funkcióját. Ebben a háztömbben azonban lebontásra kerülne a jelenleg zöldre festett Korzó utcai Macskovics Titusz által jegyzett szecessziós volt Arany Bárány Szálloda.

A lebontásra ítélt korábban jelentősen átalakított Arany Bárány Szálloda (zöld színű épület) A Vojnics-palota (vörös épület) megmarad
Ebből a blokkból csak két épülettömb maradna meg eredeti formájában így a jelenlegi 1912-ben épült volt Continental Bank, és az 1893-ban francia reneszánsz elemeket tartalmazó Jedlicska János tervezte, korábban szakszerűtlenül felújított  Vojnics Máté palota, az úgynevezett Vörös Ház. A Vuk Karadžić utcában már korábban parkolóként üzemelő foghíj helyén egy kis park lesz. A „C” blokkba sorolt, a Városházával szemben 1927-ben átadott eklektikus stílusban megépített (jelenleg sárgára festett) sarokpalota sorsa bizonytalan, ám az biztos, hogy a mellette álló két a 80-as években átadott Jovan Nenad tér felé néző társasházakat lebontják. A tér alá mélygarázs kerül majd.

A ferences templom megmarad, de az előtérben látható 1927-ban átadott sárga színű bérpalota sorsa bizonytalan
A legnagyobb pusztítást az úgynevezett „D” blokkba sorolt területen lesz majd. Bár a ferences kolostort , az 1470-ben Dengelegi Pongrácz János erdélyi vajda épített Kapitányok házát és templomot egyenlőre nem bontják le, de útszélesítések címén 23 darab századfordulón épített egy-kétszintes házat bontanak le a Dimitrija Tucovića utca (korábban Fűzfás utca) a Zmaj Jovina (korábban Sárkány utca) és a Partizán utcák (korábban Csernovics Pál utca) határolta (D2 és D3) területen, hogy ide egy egészségügyi és egy rekreációs központot építhessenek.
A munkákat már el is kezdték a Hunyadi Mátyás és a Vase Stajić utcák által közrefogott „E2” blokkban, ahol is  április  21-én Szerbia legrégebbi szecessziós épületeit kezdték el elbontani. A 11-es számú francia szimbolista- szecessziós, illetve a 13-as szám alatti bécsi szecessziós mintákat magukon hordozó Raichle J. Ferenc által tervezett, majd 1899-ben átadott házakról így nyilatkozott Vass Géza, a Szabadkai Műemlékvédő Intézet igazgatója:„Ez a két épület még ambientálisan sem képez semmilyen építészeti értéket. S mivel ide egy áruház és egy mélygarázs van tervezve, ennek a beépítését is megengedtük” – hangsúlyozta . E két épület helyére négyemeletes házakat építenek. A szerb kulturális minisztérium tiltakozása ellenére e két épület mellé 15 millió euróért a városvezetés egy 11 000 négyzetméter nagyságú “Atrium” elnevezésű bevásárlóközpontot fis át fog adni, amely alatt 220 férőhelyes mélygarázs is lesz. A pláza  mellett tovább bővül majd a Galéria Business Center mintegy 40 000 négyzetméternyi területtel. Ide ötemeletes irodaházat,  további  8000 négyzetméteren pedig 5 darab éttermet, spa  és-wellness  központot, valamint egy négycsillagos szállodát álmodtak meg. Az “E1″ blokkba sorolt szerb ortodox templom megmenekül a bontástól, de a II. világháborúban megsérült parókia helyére új lakóházak kerülnek majd.

A Raichle-féle szecessziós házak melletti bővítésre váró Galéria Hotel és Átrium Business Centrum
Bár kulturális értékekben gazdagnak titulálta a városvezetés az “I” blokkot, mégis itt kilenc bérpalotát fog lebontatni a polgármester.  Az épületek helyére természetesen újabb lakó-és kereskedelmi egységeket álmodtak meg. Természetesen lebontják a “K” blokkba sorolt 70-es években épült Belgrád nagyáruházat is, amiért csak azért nem kár, mert az épület eddig sem illeszkedett bele a századfordulós Korzó (korábban Kossuth Lajos utcai) paloták homlokzatába és szerkezeti tagolásába. A “K” blokkba sorolt épületek hátsó traktátusát, illetve azok melléképületeit lebontva egy új utcát álmodott meg a városrendezési terv.
Szabadka belvárosának teljes lebontása 2020-ban fejeződik majd be a tervek szerint a bizánci-szerb stílusban épült Star Mozi lebontásával.  Az 1887-ben épült Koczka Gábor tervei alapján kivitelezett a Korzó és a Dure Dakovica (korábban Kállay Albert utca)  utcák sarkán álló Prokes-palota  (“J” blokk) és az ezzel az épülettel szemben álló, Csáth Géza által korábban nagyon ünnepelt 1885-ben épült, majd 2007-ben felújított Manojlović palotához (“M” blokk”) egyelőre nem nyúlnak , de a fentiek tükrében előbb-utóbb biztos a sorsuk.
ingatlan.net

Egy igen őszinte interjú Monok polgármesterével. ÉBRESZTŐ!!!

Kimondom a teljes igazságot - interjú Szepessy Zsolttal

Az alábbi cikkre a "Hírhozó" című nyugdíjasoknak szóló hetilapban
bukkantam rá, amelyben az újságíró Szepessy Zsolttal, Monok
polgármesterével készített interjút.

A riport elég terjedelmes formában, két részben jelent meg "Kimondom a
teljes igazságot" címen. A sok hasznos mondanivalón túlmenően én a
cigánysággal foglalkozó részt emelem ki a riportból, amely azt
bizonyítja, hogy vannak még hazánkban közszereplők, akik nem csak
néznek, hanem látnak is.

 Az alábbiakban betű szerint másolom ki az idevonatkozó részt a riportból:

- Nem hallgathatjuk el a vidék egy másik akut problémáját, a cigányság
helyzetét sem.

- Az emberekben óriási feszültséget generál, hogy a cigány lakosság -
ki kell végre mondani - népszaporulata olyan mértékű, hogy vidéken már
szinte mindenütt több cigánygyermek születik, mint magyar. Nálunk az
első osztályban két magyar gyermek tanul. Jövőre Kossuth Lajos
szülőfalujában viszont nem lesz az első osztályban magyar tanuló, csak
cigány.

 Az iskolánkban a gyerekek hatvan százaléka cigány, az óvodában ez a
szám még magasabb.

Míg mi fogyunk, a cigányság szaporodik...

 Ez az ország az én őseim országa, ezt az országot megörököltem a
dédapámtól, és az a feladatom, hogy továbbörökítsem az unokámnak, de
félek tőle, hogy hasonló népességi mutatók mellett nem tudom megtenni.
Borzasztó belegondolni, hogy több ezer éves kultúrával és tudással
rendelkező nemzet azért fog megszűnni vagy háttérbe szorulni a saját
országában, mert van egy olyan kisebbség, amelyet olyan helyzetbe
hoztunk, hogy a szaporodásával túltegyen rajtunk.

- Ezért a kijelentéséért meg fogják kövezni. Lényegében azt állítja,
hogy a cigányság egy magyarul beszélő más nemzet. Odáig még senki nem
ment, hogy a cigányság népszaporulatát okolja a bajokért.

- Engem megkövezhetnek, ki fogom mondani az összes igazságot. Nem
bántón, sértőn vagy hazudva, de öntsünk végre tiszta vizet a pohárba.
A rendszerváltástól kezdve azért jutottunk idáig, mert hazudtunk
egymásnak mindenről, és a hazugságnak ez az ára, hogy az ország óriási
katasztrófa felé sodródik. A mai szociális ellátórendszer ugyanis egy
számonkérés és követelmény megszabása nélküli rendszer. Csak egy
példa: amikor az iskolánkban a tanárnő a rendetlenkedő cigánygyerekhez
odafordult és megkérdezte, te mi akarsz lenni, az csak annyit mondott:
"segélyes". A fiúk általában pénzbehajtók, autó- vagy vaskereskedők
akarnak lenni, a lányok pedig egy ősi mesterséget favorizálnak. A
polgári foglalkozás meg sem fordul a fejükben. Ez döbbenetes.

- Nyilván nem igaz ez mindenkire.

- Persze hogy nem, de amíg az átlag magyar polgár dolgozik, adót
fizet, áldozatot hoz, addig vannak olyan emberek, akik hagyják
gyermekeiket korán teherbe esni, a születendő gyerekekre pedig nem
fordítanak semmi gondot, tehát újra a mi vállunkra raknak terheket. Ki
kell végre mondani: ezek az emberek azért vállalnak gyermekeket, mert
a gyerek a család megélhetésének alapja. Ha ezeket a problémákat nem
tudjuk kezelni, borzasztó nagy bajba kerülünk.

- Mire gondol?

- Ha a jelenlegi tendenciák maradnak, húsz év múlva a Magyarországon
élő magyar és cigány lakosság aránya egyforma lesz, esetleg a romák
aránya meg is haladja a magyarokét. És nézzük meg, mi történt
Szerbiában Koszovóval: az albánok egyszerűen kiszorították a szerbeket
a saját országukból, ősi földjükről. Az országunk egy második
Trianonba szaladhat bele, mert könnyen megeshet, hogy a cigányság
lecsatol egy részt az országból, megalakít egy saját önálló államot,
amihez az unió tapsol, hogy ez a demokrácia csodája, ismét egy új
állam született.

- Ezzel a kijelentésével végtelen terhet vesz nyakába. Nyilván bal és
jobboldalon is akad majd, aki elítéli az okfejtését. Nem fél?

- Mondhatják, hogy egy vidéki polgármester vizionál, de én látok
tendenciákat, ismerek olyan falvakat, ahol a cigányság aránya már ma
is 50-60 százalék, és ez nem fog megállni.

- Abban azért szinte mindenki egyetért, hogy célként a cigányság
integrálását kellene kitűznünk.

- De ez az eddigi módszerekkel nem megy. Meg kell változtatni a
rendszert, lehetőséget kell biztosítani a magyar családoknak arra,
hogy ne egy-két gyermeket vállaljanak, mert azzal a mi nemzetünk ki
fog halni. Magyarország nem szegény, hiába sugallják ezt sokan, ez az
ország az itt élő embereket bőséggel és gazdagon el tudná tartani. Úgy
gondolom, hogy minket szándékosan tartanak mélyszegénységben, de ezt a
faggyút fel kell olvasztani, a gazdaságunkat fel kell fűteni, és olyan
közgondolkodást kell terjeszteni, hogy egy magyar család bátran
vállaljon gyermeket. A magyar dolgos nép, de látni kell: a
huszonnegyedik óra előtt járunk pár másodperccel.

Eddig a riport. Mindenki értékelje úgy ahogy akarja, de azt tudomásul
kell venni, hogy a polgármester a mai magyar valóságról beszélt akár
tetszik, akár nem.

Add tovább minden magyarnak, hátha még nem késő 

2010. április 26., hétfő

zsideszes arab, máris fenyegetőzik! (magyarán, aki nem áll be a sorba azt ellehetettlenítik) Csöbörböl-vödörbe...

Hát, ez a fidesz "demokráciája"! Biztos ezt akartátok? Aki nyal, az kap, aki ellenáll, dögöljön éhen!

És jön a hódító hadsereg... Az Európai Csendőrség (ezt a fidesz is megszavazta...)


Mi rejtőzködik az ''EU-Megszállási joggal'' rendelkező EuroGendFor, - azaz (az Európai Csendőri Erők) mögött?

..."Ha az EuroGendFor bevetését az egyik fellázadt EU-államban már eldöntötték, akkor a csendőrség támadása, behatolása után azok a területek, régiók, városok, városrészek, vagy épületek, melyeket elfoglaltak, lényegében kikerülnek az adott ország hatóságainak a fennhatósága alól és azon túl csakis az Európai Csendőri Erők irányítása alá tartoznak..."

..."A bevethető fegyvereinek és módszereinek nincsenek korlátai, minden módszere csakis a győzelemének van alárendelve..."

..."A lázadások hangadóit kiemelhetik anélkül, hogy az illető országok a saját katonaságukkal vagy rendőrségükkel tennék azt, melyek esetleg a lakossággal szimpatizálhatnának!..."

Van egy félig-meddig titkos belügyi hadsereg az Unióban, mely már viszonylag régóta létezik, de csak kevesen tudnak róla. Ez az Euro-Gend-For, amely a European Gendarmerie Force rövidítése, magyarul; az Európai Csendőri Erő, vagyis, az EU Csendőrség.
Ennek a csendőri - speciális rendőri erőnek meglepően nagy hatáskört adott az Európai Unió vezetése, az Európai Bizottság (feltehetőleg az Európa Parlament teljes támogatásával) és felhatalmazta olyan cselekmények megtételére is, mely csak a Liszaboni Szerződés teljes ratifikációja után vált lehetségessé. Ez az a bizonyos "Megszállási jog", mely az EU Csendőrséget felhatalmazza a katonai beavatkozásra az Európai Unió bármely tagállamában.

Ez lényegében az adott ország törvényeinek feletti hatalommá teszi az Európai Csendőrséget.

Ennek a jelenleg már mintegy 3000 emberből álló európai Különleges bevetési egységnek,  az Euro-Gend-For (European Gendarmerie Force / németül; Europäische Polizeitruppe) - EU Csendőrség, parancsnoksága az észak-itáliai Vicenzaban található meg.

Az EU Csendőrség életre hívásának a kezdeményezője a korábbi francia védelmi-miniszter, Michelle Alliot-Marie volt azzal a már egyáltalán nem is titkolt céllal, hogy az egyes tagállamok egyre jobban elégedetlenkedő lakosságának a lázadásai, ezen  csendőri erő bevetésével, könyebben leverhetők legyenek. Első példa erre az évek óta nyugtalankodó franciaországi külvárosok bevándorolt lakossága lázadásainak a leverése volt.
EuroGendFor a jövőben az EU-tagállamokban kiiktatja, teljességgel hatályon kívül helyezi a nemzeti jogot és nemzeti szuverenitást! A különböző EU-tagállamokban történő bevetéséről egy EU-Haditanács dönt, amely az EuroGendForban résztvevő, valamint az érintett (fellázadt - a szerk.) állam védelmi- és biztonsági, belügyi (Magyarországon a rendészeti) minisztereiből áll.

Így fektették ezt le az új EU-Rendőrségi Alapító-Okmányban, melyet a Velseni (NL) szerződés az uniós jogban jártak számára tisztán és egyértelműen szabályoz.

Lényegében tehát ez a szerződés; Uniós törvényi felhatalmazást ad az EU Csendőrségnek arra, hogy bármely tagállamot erőszakosan megszállja - akár annak a felkelő népe ellenében is!

Nem más ez, mint egy teljes "EU-Megszállási jog". Ugyanis ha az EuroGendFor bevetését az egyik fellázadt EU-államban már eldöntötték, akkor a csendőrség támadása, behatolása után azok a területek, régiók, városok, városrészek, vagy épületek, melyeket elfoglaltak, lényegében kikerülnek az adott ország hatóságainak a fennhatósága alól, és azon túl csakis az Európai Csendőri Erők irányítása alá tartoznak.
De a helyzet még még ennél is sokkal rosszabb! Az EuroGendFor (Európai Csendőrség) az adott esetben nem csak rendőrségi jogokkal van felruházva, hanem titkosszolgálati jogokkal is, és az adott ország katonaságával szorosan együttműködve kell a rendet és nyugalmat helyreállítania.

Szükség esetén az EuroGendFor minden szükséges eszközt és jogot megkaphat, amire csak szüksége van, hogy feladatát teljesítse. A bevethető fegyvereinek és módszereinek nincsenek korlátai - minden módszere csakis a győzelemének van alárendelve.

Az európai kormányok EuroGendFor-nak, az EU Csendőrségnek köszönhetően, kibújhatnak minden felelősség alól!

A jövőben egy szociális nyugtalanság vagy a nagy tiltakozások, demonstrációk, tüntetések esetén büntetlenül lövethetnek a tömegre!

Bevezethetik a rendkívüli állapotot, városokat, akár országrészeket katonai közigazgatás alá helyezhetnek az EU-Csendőrség segítségével.

A lázadások hangadóit kiemelhetik anélkül, hogy az illető országok a saját katonaságukkal vagy rendőrségükkel tennék azt, melyek esetleg a lakossággal szimpatizálhatnának!

Ugyanígy EuroGendFor-t sem lehet a bekövetkezett véres események miatt felelősségre vonni.
 Az Európai Csendőri Erő csakis az EU-Haditanácsnak tartozik beszámolással és felelősséggel.

Az European Gendarmerie Force - az Európai Csendőri Erő széleskörű bevethetőségének a jogalapját a Liszabonni Szerződés teremtette meg,
melyet a Magyar Parlament tagjai szinte olvasatlanul, és szolgalelkűen ratifikáltak, kiszolgáltatva ezzel hazánkat az idegen katonai beavatkozásnak.

Az Európai Csendőri Erőben jelenleg a következő országok különleges egységei vesznek részt, mint teljes jogú tagok:

- A Francia Nemzeti Csendőrség
- Az Olasz "Carabinieri"
- A Holland Királyi Katonai Rendőrség
- A Portugál Nemzeti Köztársasági Gárda
- A Román Csendőrség
- A Spanyol Polgári Gárda

Valamint partnerként képviselteti magát a Lengyel Katonai Csendőrség.

Mindezek mellett nagyon könnyen elképzelhető, hogy ezek az erők a nem is távoli jövőben még bővülni fognak más tagállamok, különleges egységeivel, esetleg az Unióhoz nem is tartozó államok egységeivel.

AZ EURÓPAI CSENDŐRI-RENDŐRI ERŐK KÖZÖS KIKÉPZÉSE

Részlet a videó kísérő szövegéből:

Egy francia kisvárosban 17 európai állam 300 rendőre gyűlt össze közös kiképzésre (az EU Csendőrség keretében).

A kiképzés célja: Hogy a résztvevők megtanulják, hogyan kell közös erővel beavatkozni a határokon átnyúló válságok ellen.

Még egyszer: ...hogyan kell közös erővel beavatkozni a határokon átnyúló válságok ellen...

Video: Amir Alvb

No, és nézzük meg azt is, hogy az Európai Nemzeteknek mi is lesz erre a válaszuk:

POKOLBA AZ UNIÓVAL!

NÉMET ELLENÁLLÓK TILTAKOZÁSA AZ EU-DIKTATÚRA ELLEN

Pokolba a Liszabonni Szerződéssel! Pokolba az Európai Csendőrséggel, és pokolba az Új Világrenddel! Pokolba az EU-Diktatúrával!

Ütős videó, jó zenével, kitünő képi információkkal! Felvilágosító film a beszűkült agyaknak, a közeli jövőről... Mely hozzánk is nemsokára elérkezik.


(Nemzeti Hírháló, Jövőnk Info - Szabad Riport Tudósító Iroda / Fort András)