2009. november 4., szerda

Mégsem a H1N1 vitte el a tizenkét éves fiút

A boncolás után kiderült, nem az új típusú influenza okozta egy tizenkét éves iharosberényi fiú halálát, aki kedden a nagykanizsai kórházban hunyt el. A faluban azonban volt H1N1-es megbetegedés.

Most úgy tűnik, hogy nincs összefüggés a gyerek halála és az új típusú influenza között – mondta a megyei internetes oldalnak Schaffer Károly regionális tiszti főorvos még a boncolás előtt. A gyereket akut hasi panaszokkal szállították szülei kórházba, ahol nem tudtak segíteni rajta az orvosok. A településen, illetve Iharosberényben, ahol a fiú általános iskolába járt, azt beszélték: a gyerek halálát talán influenza elleni védőoltás okozta. S az is elhangzott: lehet, hogy az új influenzába halt bele, mert egészséges volt, viszont az iskolában szűrtek ki H1N1-pozitív diákot.

Egy hónapja voltak esethalmozódások Iharosberényben az iskolában, amit a háziorvos jelzett – mondta a tiszti főorvos. Három gyereket szűrtek, egy kislánynál pozitív lett H1N1-re a laboratóriumi vizsgálat. Ez azonban a főorvos szerint nem hozható összefüggésbe a 12 éves gyerek halálával, hiszen a lappangási idő tíz nap, amin jóval túl vagyunk.

Szerdán a boncolás megállapította: a fiú egy eddig rejtve maradó, rekeszizom-fejlődési rendellenességbe, illetve ennek szövődményébe halt bele.

mno.hu - barikad.hu

Rendőrségen tartják fogva a Gárda Heves megyei kapitányát

Sneider TamásSneider TamásAz Új Magyar Gárda Mozgalom szerda délután a szovjet bevonulásról tartott egy megemlékezést Egerben, az ’56-os emlékműnél. Sneider Tamás, a Jobbik Heves megyei elnöke szerkesztőségünket tájékoztatta arról, hogy a rendezvény bejelentett volt, melyre a rendőrség az előzetes engedélyt meg is adta. Ennek ellenére a megemlékezés kezdetére, mintegy 50 rendőr vonult ki, majd a rendezvény végén elkezdték igazoltatni a gárdistákat.

A rendvédelmi szervek indoklásában az áll: a gárdisták azzal, hogy a Székely himnusz eléneklése után „Szebb jövőt!” felkiáltással köszöntek el egymástól, megsértették a gyülekezési törvényt.

A meglehetősen jogtalan intézkedés keretében Ferenczi Henriket, a Gárda Heves megyei vezetőjét bevitték a kapitányságra, ahova körülbelül 150 ember (kiknek fele gárdista) követte. A tömeg jelenleg kint áll a rendőrség épülete előtt, s várják, hogy kiengedjék a kapitányt. Mindeközben kommandósokat vezényeltek ki a helyszínre, akik éppen beöltöznek.

A fejleményekről később tájékoztatjuk olvasóinkat!

barikád.hu


Vona: "Alapvető cél az MSZP megelőzése" (HAJRÁ!)

Mi a Jobbik rövid ideológiai története? Hová kötik a gyökerei és milyen változásokon ment át, míg elnyerte a mai formáját?

A Jobbik Jobboldali Ifjúsági Közösség néven indult, mint ifjúsági szervezet 1999-ben, ami az egyetemek és főiskolák köreiben működött. Lehetséges névként felmerült a JobBit is, de aztán ezt elvetettük. Ez egy pártfüggetlen szervezet volt, MIÉP-esekkel, fideszesekkel, kisgazdákkal, MDF-esekkel és pártfüggetlen, nemzeti keresztény eszmék mentén gondolkozó fiatalokkal egyaránt. A cél az volt, hogy összefogjunk minden ilyen fiatalt: amikor kirepülnek és valamilyen politikai karriert futnak be, akkor legyen egy közös, szép emlékük, és így például nemzetstratégiai kérdésekben könnyebben tudjanak konszenzusra jutni.

A 2002-es nagy választási vereség után az ideánk annyiban módosult, hogy nem láttuk azokat a pártokat, ahová érdemes lenne kirajzani. Így megalakult a Jobbik Magyarországért Mozgalom mint társadalmi szervezet, amely megnyitotta a kapuit más generációk számára is - amely 2003-ban párttá is alakult. Három évvel később a Jobbik még nem volt olyan erős, a MIÉP pedig már nem volt olyan erős, hogy a nemzeti politikát képviselje. Így alakult egy pártszövetség, ami akkor is, és utólag nézve is egy kényszerházasság volt - nem szerelemből köttetett. Ez a próbálkozás kudarcot vallott: 2,2 százalékot értünk el az országgyűlési választásokon, így világos volt, hogy saját utunkra kell lépnünk.

Ezen az úton 2007-re a Jobbik - részben a Magyar Gárda és a tüntetések révén - belekerült a politika középpontjába, ahonnan azóta ki sem mozdult. Onnantól kezdve pedig, hogy a Magyar Gárda megalakult, a társadalom nagy része számára a Jobbik története is ismert, hisz a két szervezet sikere és felívelése közös, összefüggő folyamat.

Ha csak a 2009-es október 23-ai megemlékezést, vagy a két új alelnök megválasztásának okát nézzük, akkor is észrevehető, hogy a Jobbik hatalmas fejlődésen ment át az elmúlt egy évben. Hogyan sikerült ezt megvalósítani?

A fejlődésnek megvannak a maga állomásai. Az első komoly ugrás a Magyar Gárda megalakulásához köthető (2007 nyara) - ez adott egymásnak kölcsönösen erőt és országos ismertséget. A következő minőségi lépés 2008 nyara-ősze, amikor Morvai Krisztina bejelentette, hogy a Jobbik listavezetője lesz. Elvégre ő a civil szféra egyik legismertebb és legkedveltebb szereplője volt a nemzeti jobboldalon, és mivel ő a Jobbikot választotta, sokakban merült fel a lehetőség, hogy akkor „én” is azt fogom választani. A harmadik minőségi ugrás pedig az EP-választás volt, amikor egy kimagaslóan jó eredményt sikerült elérnünk.

Ez a folyamat utólag nehezen választható szét szervezetépítésre, párttagsági ülésre, tagságbővülésre vagy egyéb ilyen állomásokra - ezek mind folyamatosan történtek. Jelen pillanatban több mint hatszáz helyi szervezetünk és hatezer tagunk van, ami azt jelenti, hogy az elmúlt két évben mind a taglétszámunk, mind a szervezeteink száma megduplázódott.

Mit várnak ezzel kapcsolatban 2010-re? Ismét egy duplázódást?

Minden folyamatnak van egy plafonja. Mindenképpen folytatódik a bővülés, de duplázódásban nem vagyok biztos - sőt, abban sem, hogy ez kívánatos volna. Hiszen nem azon múlik egy párt sikeressége és hatékonysága, hogy hány tagja vagy hány szervezete van. Van egy bizonyos létszám, ami szükséges ahhoz, hogy egy párt országosan felálljon. De egy idő után a taglétszám vagy a szervezetszám bővülése nem biztos, hogy a hatékonyságot növeli - sőt, adott esetben kontraproduktív is lehet. Mindenképpen szeretnénk megőrizni a párt tisztaságát, ideológiáját és homogenitását - ezért is volt, hogy a mostani kongresszuson szigorítottunk a pártba lépés feltételein.

Mi a helyzet az országgyűlési választásokkal? Ott hány százalékra számítanak jövőre?

Alapvető célnak az MSZP megelőzését tartom, de természetesen nem azért megy valaki egy csatába, hogy csak a második legyen. Mi is győzni akarunk. Számokat nem szeretek mondani, de úgy érzem, hogy képesek leszünk megismételni az EP-választások eredményét (14,77% - a szerk.) - ez a minimális cél. Hogy ezt mennyivel tudjuk túllépni, azt nem lehet megjósolni, hisz a választásokig sajnos több hónap van hátra. Ráadásul a magyar társadalomban nagyon gyorsan változó, illetve nehezen kontrollálható, megjósolható folyamatok zajlanak, így rendkívül sok fog múlni az elkövetkező pár hónapon.

Az EP-kampány során minden lépés kijött: eltaláltuk a közhangulatot, nagyon jó kampányt csináltunk kevés pénzből, választ tudtunk adni az embereket érdeklő kérdésekre, jártuk az országot, és mindkét oldal támadása csak minket erősített. Az országgyűlési választásokon más kampányra számítunk, amelyben sokkal aljasabb és kifinomultabb módszerrel fognak mind balról, mind jobbról a Jobbik ellen küzdeni.

A pártok egyik legsúlyosabb kérdése a tőke. Rengeteg kell egy országos párt működéséhez, mégsem akar egyik párt sem valaki(k)nek a lekötelezettje lenni. A Jobbik hogyan oldja ezt meg? Adományokból, vagy van valamilyen nagyobb támogatói kör?

Nagyobb támogatóink nincsenek - legalábbis milliárdosok biztos, hála Istennek. Aki Magyarországon milliárdos, az már nekem nagyon gyanús. Vannak olyan vállalkozók, akik kisebb összegekkel támogatnak akár minket, akár az egyik rendezvényünk létrejöttét, de nagyon sok kisebb támogatónk is van, akik akár néhány száz forinttal segítik a pártot.

Ráadásul rengeteg társadalmi munkás segítségére számíthatunk, akik nem pénzért dolgoznak, hanem például a saját pénzükből tankolják meg az autójukat, hogy segíthessenek a Jobbiknak, vagy elmenjenek plakátolni. Nekünk jóval kevesebbe kerül egy rendezvény megszervezése, mint más parlamenti pártoknak, mert a fellépőknek egy forintot nem kell adnunk, mindenki a szíve miatt vesz részt. A másik bevételi forrásunk pedig az állami támogatás, amit még 2006-ban nyertünk el a MIÉP-pel közösen, az említett kényszerházassággal.

A jövőben is ezekre a forrásokra kívánunk alapozni. Kampányunk az országgyűlési választásokon sem lesz nagy költségvetésű, de ennek ellenére hozni fogja a kellő, elvárt színvonalat.

Mennyire működik együtt a párt más pártokkal olyan ügyekben, amik beleférnek a Jobbik irányvonalába? Gondolok itt például az LMP környezetvédelmi vagy antikorrupciós akcióira, vagy Seres Mária népszavazási kezdeményezéseire...

Nehéz kérdés, mivel az elmúlt húsz évben nem kaptunk impulzusokat politikai együttműködésre és én magam is úgy érzem, hogy nagyon kevés olyan politikai szervezet van, akivel jó szívvel együtt tudnék működni. Ha Magyarország egy erős demokrácia lenne, akkor biztos lehetnék abban, hogy minden politikai erő ennek az országnak az érdekeit képviseli - és akkor nyugodtabban működnék együtt más pártokkal. De így aggodalmaim és félelmeim vannak azzal kapcsolatban, hogy a magyarországi pártok mögött nem az ország érdekeit néző, idegen erők állnak.

Bármennyire szimpatikus is az LMP által hangoztatott zöld gondolat - amellyel kapcsolatban a Jobbik is sokkal érzékenyebb kíván lenni, mint ahogy az a jobboldali pártoktól eddig megszokható volt -, és bármennyire is szimpatikusak Seres Mária kérdései, az együttműködési lehetőségeket alaposan meg kell fontolni. Főleg, mivel az LMP az SZDSZ utódpártja, tehát ugyanazokat a neoliberális eszméket vallja, csak zöld köntösben.

Bár a párt Budaházy Györggyel és Toroczkai Lászlóval is szövetséget kötött, vajon minden megnyilvánulásukkal egyet is ért? Gondolok itt arra, hogy például ön az egyik interjúban csak a melegfelvonulás kivitelezése ellen emelt szót, míg Toroczkai a melegek kiirtására tett javaslatot...

Egy demokráciának az a lényege, hogy bizonyos kérdésekről különféle álláspontokat lehet megfogalmazni - sőt, egy-egy álláspontot különböző vérmérséklet illetve árnyalat fényében is be lehet mutatni. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vagy Budaházy György bizonyos kérdésekben sokkal radikálisabb álláspontot fogalmaz meg, mint a Jobbik, de ehhez mindenkinek megvan a joga.

Hozzáteszem, a melegfelvonulással kapcsolatban az alapvető véleményünk nem különbözik: vagyis ennek, így Magyarországon nincs helye. Ez egy aberrált, beteges, neoliberális provokáció, amelyet a társadalom iránt felelősséget viselő homoszexuálisok is elutasítanak. Az, ha valaki homoszexuális, az ő magánügye.

Mit vár a Jobbik parlamenti munkájától? Képesek lesznek, illetve akarnak-e új színt hozni a Tisztelt Ház életébe, vagy önökkel is nagyrészt olyan unalmasak lesznek a bent történtek, mint eddig?

Egy egészen más hozzáállása lesz a Jobbiknak a parlamenti munkához, és szeretnénk, ha a Parlament újra a nemzet temploma lenne, és nem a politikai bűnözők találkozóhelye. Az biztos, hogy a Jobbik parlamentbe jutása nagyon komolyan fel fogja forgatni az ottani állóvizet - így nem tartom azt sem elképzelhetetlennek, hogy a parlamenti közvetítések nézettségi indexe hatalmas ugrást fog produkálni. De nekünk nem kell rózsaszín tangát húzni, csak hogy odafigyeljenek ránk. A szavaink és a tetteink bőven elegek lesznek.

Nem botrányhősnek megyünk, hanem azért, hogy ezt a „mutyi húsz évet” lezárjuk. Hogy az elefántcsonttoronyban ülő politikusok végre szembesüljenek azzal, hogy hová juttatták ezt az országot. Hogy mindenki elé odategyük a tükröt, legyen az akár szegfű, akár narancs. Mert a szegfű már elhervadt, a narancs meg rohad.

HírExtra - barikád.hu


2009. november 3., kedd

Az illegalitásba vonult fradisták levele Drazséhoz

Kedves NBH, kedves Draskovics elvtárs, kedves rendőri-politikai vezetés!
Fenyegető érdeklődésükre szeretettel értesítjük önöket, hogy 2009. november 2-án 0 óra 00 perckor a Ferencváros valamennyi formális és informális szurkolócsoportja létszámfelvételi stop-ot rendelt el.
Szurkoló csoportjaink vezetői a fent megjelölt időpontban illegalitásba vonultak. Megnyugtatásukra közöljük, hogy egyelőre partizántevékenységet nem kezdeményeznek. A meglévő terrorista sejtjeinket különgépekkel a fent megjelölt időpontig Izraelbe menekítettük, ahol kiképzéseket tartanak a baráti Stern és Irgun veteránoknak. Ezzel is bizonyítani kívánjuk, hogy érdemesek vagyunk a szélsőballiberális politikai vezetés, személyesen Draskovics elvtárs bizalmára.
Szeretettel kérjük önöket, hogy amig ez nem realizálódik, addig az ÁVO, a CSEKA, a MOSZAD, a CIA, a KGB, az AL-KAIDA, a SECURITATE, a STASI, és a náci titkosszolgálatok tagjait ne küldjék ránk.
Köszönettel: a Ferencváros Szurkolók Ideiglenes Földalatti Intézőbizottsága (FSZIFI)
(Kor- és kórképet hűen tükröző hozzászólás a Fradidrukker fórumáról, szerző: Turul)

Titokban árusítják ki a magyar földet a zsidóknak - Itt az újabb, de sokkal durvább Sukoró-botrány


Budaházy bebörtönzése után sem lehet megállítani
Nem lehet elégszer idézni Simon Peresz izraeli elnök szavait, amelyek pontosan két évvel ezelőtt az izraeli gazdasági kamarában hangzottak el. Szó szerint a következőket mondta: „felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát”.
Ezt a kínos elszólást azóta számos zsidó diplomata, közszereplő, politikus próbálta magyarázni, de a kimondott egyértelmű szavakat nehéz lenne félreérteni. Legutoljára a köztévében a zsidó Betlen János és hasonszőrű újságírótársa igyekezett úgy beállítani az elhangzottakat, mintha itt semmi másról nem lenne szó, mint a tőke szabad áramlásáról. És, hát ugye – a logikájuk szerint – a zsidó tőke éppen olyan, mint a német vagy éppen az ír. Nos, ez egyáltalán nem így van, hiszen számos esetben megtapasztalhatjuk, hogy a zsidó tőke főként Magyarországon mindig előnyt élvez, nemcsak más idegen tőkéhez, de a magyar vásárlókéhoz képest is. Minderről persze a hazai média túlnyomó része mélyen hallgat, kizárólag az úgynevezett radikális sajtóorgánumok szokták kirobbantani ezeket az ügyeket, s a Fidesz médiabirodalma legfeljebb az ügyek mögött kullogva, aktuálpolitikai érdekeinek megfelelően foglalkozik vele.
Magyarország zsidó gyarmat lett, ahol a parlamenti és többnyire az önkormányzati vezető politikusok, az ügyészség, a bíróságok, a rendőrség, a különböző hivatalok a zsidó térnyerést szolgálják ki, alázatos hűbéresként vagy szélsőséges cionistaként. A sukorói Kings City elnevezésű kaszinóváros felépítése körüli visszásságoknak is Budaházy György eredt a nyomába, ő göngyölítette föl ezt a mocskos ügyet Hunnia követői és a hatvannégy vármegyések, s a rendelkezésünkre álló médiahálózat – a Magyar Jelen, a Szent Korona Rádió és a Kuruc.info – segítségével. Lett is belőle nemzetközi botrány, lelepleződtek a mutyik, az izraeli nyomulás törvénysértései, s az őket kiszolgáló sukorói polgármester és a zsidó gyarmat helytartóinak, szolgáinak piszkosságai. Még a hűbéres kormány is visszavonulót fújt egy időre.

Most azonban olyan bizonyítékok jutottak lapunk birtokába, amelyekhez képest a zsidó világszervezet egyik vezetőjének sukorói gigantikus beruházása legfeljebb figyelemelterelésre alkalmas, pitiáner ügy. Ott a gyönyörű Velencei-tavunk tönkretételének árán a nemzetközi zsidó maffia telephelyének kialakításáról van szó. Megtudtuk azonban, hogy napjainkban folyamatosan árusítják ki az összes még állami kézben megmaradt értékes magyar földterületet, közöttük védett erdőt, ősgyepet is, méghozzá az egész ország területén. Mindezt ráadásul titkos földárveréseken, ahová az egyszerű magyar halandó el sem jut, főleg mivel időnként a meghirdetett árverés helyszíne is fiktívnek bizonyul. Mivel titokban tartják, az értékes magyar földet jóval a valódi ára alatt, tizedáron vásárolhatják meg.

És hogy vajon kik ezek a szerencsések? Talán olvasóink nem lepődnek meg, ha eláruljuk: zsidók. Méghozzá azért, mert a most zajló árveréseken kizárólag azok vehetnek részt, akik egy Gyurcsányék által 2006-ban suttyomban megalkotott törvény hatálya alá esnek, s így új kárpótlási jegyeket kaptak. Ez nem kevés ember, mert eddig közel 100 ezer igénylést adtak be! A törvény pedig szó szerint a következőképpen szól:
„A 2006. évi XLVII. törvény alapján kárpótlási jegy megítélésére kizárólag a II. világháború során (1941. június 27 – 1945. május 9. közötti időszakban) faji, vallási, politikai okból teljesített munkaszolgálat után van lehetőség.”

Nem lehet félreérteni

Ebből egyértelműen kiderül, hogy gyakorlatilag csak a zsidókra, esetleg néhány nem zsidó kommunistára, cigányra vonatkozhat. S, hogy még véletlenül se legyen félreérthető a dolog, az árveréseket intéző Igazságügyi Hivatal, amely kormányzati szerv és közvetlenül a gonosz zsidó törpe, vagyis Draskovics Tibor által vezetett Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium alá van rendelve, a honlapján a magyar mellett héberül is feltünteti az árverésekre vonatkozó tájékoztatóját.

Tehát nem Mackó sajtot lehet venni a kárpótlási jegyért

A még megmaradt hatalmas és rendkívül értékes állami kézben lévő földterületek árverésein tehát kizárólag ők vehetnek részt, úgy, hogy a kárpótlási jegyet is ajándékba kapták. Még ez sem elég azonban a zsidó területfoglalóknak, hiszen az általunk ellenőrzött, eredetileg 2009. október 12-én Békéscsabára kitűzött árverést, mely során a helyi Szabadság Mg. Tsz területeit adták volna el, sehol – a törvényben meghatározott helyeken - nem függesztették ki. Ez ügyben azóta a Jobbik békéscsabai szervezete közleményt adott ki, és a helyi elnök, Kocziha Tünde az önkormányzat ülésén tiltakozott, ennek köszönhetően végül elhalasztották az árverést.

Mellesleg a köztévében a zsidó Betlen János és más szélsőliberális újságírók és médiumok emiatt össztűz alá vették Kocziha Tündét és a Jobbikot, persze nem a titkos árverésekre hivatkoztak, hanem arra, hogy szerintük elfogadhatatlan, hogy a Prohászka-szobrot ledöntő, cionista Faludy Györgyöt a békéscsabai Jobbik-elnök nagyon helyesen cionistának titulálta. A békéscsabai földárverés azonban csak a jéghegy csúcsa, hiszen nyomozásunk kiderítette, hogy Magyarország egész területén javában zajlanak az árverések. Íme, egy lista a teljesség igénye nélkül a 2008 januárjától 2009 októberéig zsidók kezére – ingyen, hiszen hangsúlyozzuk, hogy a kárpótlási jegyet is az államtól kapták! – juttatott állami termőföldterületek találási helyéről, zárójelben az árverés állítólagos helyszínével és a föld méretével:
Baranya megye: Szigetvár ÁG, Servus Kft. (Nagypeterd, 200 ha), Csongrád megye: Szőregi ÁG, Bánát Kft. (Szeged-Szőreg, 835 ha, 20 ezer aranykorona értékben!), Hajdú-Bihar megye: Kossuth Tsz (Nyíradony, 164 ha), Békés megye: Csabatáj Mg. Szöv., Május 1. Mg. Szöv., Megyer-Béke Mg. Szöv., Szabadság Mg. Szöv. (Békéscsaba, összesen 547 ha, 16 186 aranykorona értékben!), Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Varsánygyüre Tisza MgTsz (Nagyvarsány, 13,7 ha), Főváros: Solymári MgTsz, Csepeli Duna MgTsz, Törökbálinti ÁG, Magyar-Bolgár Barátság MgTsz (Budapest, Solymár, Tököl, összesen 228,4 ha, 6440 aranykorona értékben), Heves megye: Mátra-Nyugat Bükki Erdőgazdaság (Szilvásvárad, 155 ha, 396 aranykorona), Rimamente MgTsz Mezőszemere (Egerfarmos), Petőfi MgTsz Füzesabony, Lenin MgTsz (Tarnaméra), Károlyi MgTsz Kál, Rákóczi MgTsz (Feldebrő-Aldebrő), Füzesabonyi MgTsz (Dormánd), Heves megyében tehát összesen 266 ha, 2397 aranykorona értékben, Vas megye: Szombathelyi Áll. Erdőgazd. (Farkasfa, 22,1 ha).
A felsorolásból az is kiderül, hogy az állami kézben lévő földterületekből azokon a helyeken hasítanak ki a legnagyobbat, ahol a legértékesebb földek találhatók. Így Csongrád megyének a Maros, a Tisza és a szerb határ által bezárt háromszögében lévő úgynevezett torontáli területét teljes egészében bagóért elárverezték. A Tiszasziget mellett lévő kis részét – ahogy arról korábban lapunk beszámolt – már eladta Bodó Imre polgármester, egyben fideszes országgyűlési képviselő, szintén áron alul, szintén izraelieknek. Így az egész Torontál vármegyéből megmaradt rész zsidó kézbe került. Érdemes tudni, hogy itt található Magyarország mélypontja, bőséges vízlelőkkel és az ország legértékesebb termőföldjével. Ugyancsak különösen termékeny Békés megye földje, az sem lehet véletlen, hogy ez a megyénk a második helyezett a felsorolásban, itt több mint 16 ezer aranykorona értékben juttatnak magyar földet zsidó, kommunista munkaszolgálatosok (még leírni is szörnyű, hogy munkára kötelezték őket!) leszármazottainak.
A felsorolt árverések egy részét már nem tudtuk megakadályozni, de azért érdemes lenne körülszimatolni az új tulajdonosok háza táján. A titkos földárverést és a mutyizást erősíti az a döbbenetes intézkedés, hogy az Igazságügyi Hivatal által szervezett árveréseket nem is ott tartják, ahol a földterület található, hanem az ország egy másik pontján. A hivatalos magyarázat szerint a hazánk keleti felére eső ingatlanok ügyében mindig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazságügyi Hivatal jár el, de például a Szigetvári Állami Gazdaság földjeit is Nyíregyházán, a Toldi u. 23. szám alatt található Vasutas Művelődési Házban árverezik.

Értik, kedves olvasóink? A délnyugaton található Baranya megyei földeket az észak-keleti Nyíregyházán árverezik, hogy még véletlenül se akadhasson rá egy környékbeli nagygazda. Már, ha egyáltalán nem kizárólag fiktív árveréseket tartanak, ahol már előre le vannak osztva a lapok, hogy az államtól kapott kárpótlási jegyekkel tizedáron juthassanak állami magyar földhöz. Okkal feltételezzük, hogy az árverések így zajlanak, korábban ugyanis álnéven felhívtuk a békéscsabai Vasutas Művelődési Házat, ahol nem tudtak arról, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazságügyi Hivatal ott tartaná október 12-én az elárverezendő összesen 547 hektárnyi Békés megyei földterület egy részének árverését. Holott az Igazságügyi Hivatal honlapján ez a helyszín szerepelt, igaz, kifüggesztésre nem került, hogy a titkolózás még teljesebb legyen. Ahogy az lenni szokott, miután a radikálisok fényt derítettek a békéscsabai spekulációra, a témára rácsapott Békéscsaba alpolgármestere, az egykori kisgazda, ma fideszes Hanó Miklós, aki egyben országgyűlési képviselő is. A megyei lapnak már úgy nyilatkozott, mintha ő kaparta volna ki a gesztenyét:
- A város környékén megközelítőleg 547 hektár állami tartalékföld található, és már régóta harcolunk azért, hogy e földeket ne árverezzék el kárpótlási jegyért - mondta Hanó Miklós alpolgármester. A történet pikantériája – folytatódik az újságcikk -, hogy ma már egy olyan ember sem él Békéscsabán, aki annak idején alanyi jogon szerezte meg a kárpótlási jegyét, illetve gazdálkodni szeretne az ily módon megszerzett földeken. Így a kárpótlási jegyekkel történő licit során rossz értelemben vett telekspekulánsok szerezhetnék meg fillérekért a földeket. Ráadásul e területeket a későbbiekben belterületté is nyilváníthatja Békéscsaba, vagyis tovább nőne az értékük. Az alpolgármester szerint a kárpótlási jegyekkel licitálók maximum 120 ezer forintért juthatnának hektáronként az akár 1,2 millió forint értékű földekhez. Hanó Miklós azt szeretné elérni, hogy ezek a korábbi kárpótlásokból kimaradt földek kerüljenek a város tulajdonába, s majd az önkormányzat dönthessen azok értékarányos hasznosításáról.

A megyei lapban persze egy szóval sem említik, hogy az ügyet helyi jobbikosok kezdték megbolygatni, ahogy arról is szemérmesen hallgatnak, hogy ezek a bizonyos „telekspekulánsok” valójában zsidók, hiszen a lap által is említett kárpótlási jegyeket ők kaphatták meg a 2006-os törvény szerint. Mindenestre annyit sikerült elérni, hogy a Központi Igazságügyi Hivatal 2009. szeptember 21-én kelt közleményében bejelentette, hogy a „Szabadság Mg. Tsz Békéscsaba használatában volt termőföldterületből – Békéscsaba városban 2009. október 12. napjára kitűzött árverés elmarad, a peres eljárás jogerős befejezéséig halasztásra kerül.” A titkos árverés miatt indított per tehát egyelőre elérte a célját, talán érdemes lenne minden árverési ügyben pert indítani, hogy legalább a választásokig halasztódjanak ezek az ügyek.
Országszerte egyébként nagyjából egyhetes eltéréssel tartják az árveréseket, vélhetően azért, hogy minél kevesebb idő legyen utánajárni, főleg úgy, hogy ugyebár a földtől az ország legtávolabb eső helyein tartják az árverést. Az általunk átvizsgált dokumentumokból egyébként az is világossá vált, hogy azért a Draskovics alá tartozó Igazságügyi Hivatal intézi ezeket az árveréseket, mert ez a hivatal bonyolítja a zsidók II. világháborús kárpótlásait is, így mindent egy füst alatt lehet elintézni, a legkisebb feltűnés nélkül. Ki menne különben fel a http://www.kih.gov.hu című honlapra? Nem véletlen, hogy a magyar mellett angolul és héberül tüntetik fel az információkat.
Nézzünk néhány idevágó statisztikai adatot:
A 2006-os, zsidókra vonatkozó kárpótlási törvény alapján összesen 97.600 (közel százezer!) kérelmet adtak be Magyarországról és főleg Izraelből és az USA-ból. A hivatal 2009. év közepéig összesen 2.030.016.194 (több mint kétmilliárd) forint kárpótlási összeget utalt ki nekik, de a folyamatnak nincs vége.
Hangsúlyozzuk, ez még csak a kezdet, hiszen a Hivatal életkor szerint haladva intézi az ügyeket, azaz a legidősebb kérelmezőktől halad a legfiatalabbak felé. A leszármazottak kérelmeit izraeli, amerikai és szerb (erre nyilván azért van szükség, mert Délvidék egy része 1941-ben visszatért Magyarországhoz, tehát ez az itteni zsidókra, magyargyilkos partizánokra vonatkozik) munkacsoportok bírálják el. A kárpótlási kérelmek elbírálásának tervezett befejezési dátuma előreláthatóan 2011. év eleje. Reméljük, hogy addigra egy jobb Országgyűlés meg tudja akadályozni ezt a szabad rablást.
Mivel a Jobbik országos vezetése egyelőre nem tett semmit, annak ellenére, hogy a párt békéscsabai szervezete már hetekkel ezelőtt közleményben világított rá a titkos földárverésekre, nekünk kell a kezünkbe vennünk a dolgokat. Kérjük olvasóinkat, hogy a cikkünkben megjelölt állami termelőszövetkezetek körül nézzenek szét, értelemszerűen abban a megyében, ahol élnek. Továbbá figyeljék az Igazságügyi Hivatal honlapját, ahol folyamatosan olvashatóak az újabb és újabb árverések. Mi magunk is folytatjuk a nyomozást, természetesen nem elégszünk meg annyival, hogy ezzel az írással elindítottuk a lavinát. A vármegyésekkel, betyárokkal együtt pedig remélhetően meg fogjuk találni azokat a módszereket, amelyekkel legalább a még hátralévő árverések elhalaszthatóak lesznek.
Toroczkai László - Magyar Jelen 2009. 10. 15.
Kuruc.info: Kedves mszp-s és fideszes honfitársaink, kedves békés többség! Kezd már derengeni, hogy miért is van börtönben Budaházy és több mint egy tucat nemzeti érzelmű magyar? Értjük már, hogy a cigány terroristákkal, a politikai maffiával ellentétben miért a hazafiakat vegzálja a rendőrség és az NBH? Mit derítsünk még ki, hogy felébredjetek? Akinek ez is kevés, annak kötelezőek kapcsolódó anyagaink!

Amit szabad Jupiternek..... - Őszöd II.

"Évek óta azt akarják elérni, hogy féljetek, csendben maradjatok, hát rázzátok már meg magatokat! Olyan országot szeretnénk, ahol a gyalázatos beszéd az úr? Ahol egy országgyűlési képviselő szabadon lamentálhat azon, hogy terhes anyák sérült gyerekeket akarnak világra hozni? Ez ocsmány, szégyenletes és gyalázatos. Mocskos dolog lopni, de embertelen és gyalázatos ilyen politikát képviselni."

Ezzel természetesen a fideszes Molnár Oszkár elhíresült, magukat gyógyszerező és hasukat gumikalapáccsal ütő cigányasszonyokról szóló kijelentésére utalt.

Csakhogy! Az Echo TV hétfő esti híradójából megtudhattuk, hogy szeretett Veres Janink felesége is tett már hasonló kijelentést a frakció esélyegyenlőségi, foglalkoztatási és civil ügyek munkacsoportjának balatonöszödi ülésén. A tévé birtokába jutott az MSZP Balközép című újságjának 2008 júniusi száma, amiben az ominózus cikk olvasható. Az Echo az interneten is meg akarta keresni az említett lapot, de nem találták, véletlenül hiányzik az archívumból. Nekünk egy kedves olvasó elküldte. Itt van, Oláh Lajos honlapján.

A nő mindent tagad, ő ilyet nem mondott, vagy nem így, az újságot nem látta, és különben is.

Persze a Párt is azonnal védelmébe vette szeretett báránykájának nejét, Nyakó Pisti vállalta magára a nemes feladatot, hogy kiröhögteti magát. Így szólt cakkos ajkaival:

"Az a fő különbség a fideszes Molnár Oszkár és a szocialista Szabó Éva szavai között, hogy míg az előbbinél a megbélyegzés, utóbbinál az aggodalom és a segítő szándék dominált"

Háppersze. Kicsit cizelláltabban ugyan, és nem nevesítve, de Veresné ugyanazt mondta, mint Molnár. Ezt lehet csűrni-csavarni, de akkor is így van. Szóval hasonló reakciókat várunk, mint az ő kijelentése nyomán. Főleg az EU-ba készülő férjtől.

Amúgy meg a legfontosabb az lenne, hogy állami szinten végre nekiálljanak utánajárni, felderíteni az igazat, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy a jelenség létezik. És ez sokkal de sokkal nagyobb probléma annál, mint hogy kimondjuk-e, és ha igen, akkor ki mondja ki, melyik párt embere. Ha igazán tökösek lennének ezek ott fent a parlamentben, akkor kézen fogva egymást kiszállnának vidékre megnézni, mi is a helyzet. Idiótaság a PC-vel foglalkozni, mikor magzatokat nyomorítanak meg. A kurvaéletbemár!

(Vastagbor.blog.hu)