2012. szeptember 12., szerda

A turai cigányoknak is elegük van a cigánybűnözésből


A turai cigányok megkeresték Varga Gézát, a Jobbik országgyűlési képviselőjét az elmúlt héten történt rendőrverés kapcsán.

Mint ismeretes, szeptember 5-én szolgálaton kívüli rendőrre támadtak többen a Pest megyei Turán.A rendőr egy lopással gyanúsítható férfival került szóváltásba, a vita helyszínére egy 5-6 fős cigány csoport verődött össze, akik megtámadták a rendőrt. A rendőr segítséget kért a gödöllői kollégáitól, akik 3 főt, köztük a kérdőre vont férfit előállították.

A támadás során a szolgálaton kívüli rendőr nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A turai cigányok is szeretnék kivetni maguk közül azokat a bűnöző családokat, akik az ő életüket is megkeserítik, ugyanakkor arra is szeretnék felhívni a  figyelmet, hogy a belügyminiszternek lett volna tennivalója, meg tudta volna akadályozni a rendőrverést. A turai polgármester a történtek óta kijelentéseiben összemossa a turai cigányság értelmiségi, dolgozó rétegét a problémás családokkal. 

A turai cigányok felkeresték a jobbikos képviselőt és több száz cigány aláírásával megerősített levelet nyújtottak át neki. Átadták ugyanakkor azokat a dokumentumokat is, amely azt bizonyítják, hogy a turai cigányság nagy része az elmúlt években számtalan kísérletet tett arra, hogy  feljelentéseikkel, bejelentéseikkel a bűnöző családokat megpróbálják kiemeltetni maguk közül. A szóban forgó bűnöző cigány családok kábítószer terjesztésével, lopásokkal ugyanúgy sújtják a tisztességes cigányokat is.

Az évek során összegyűjtött dokumentumaikban ott van az is, hogy a helyi polgárőrségbe is próbáltak belépni, ám azt a választ kapták, hogy "nem bízzuk kecskére a káposztát".

A cigányok a jog pártján állnak, egyetértenek a Jobbik azon törekvésével, mely szerint a cigány származású bűnözőket is ki kell emelni a társadalomból.

A cigányság dolgozó, tisztességes rétege felismerte, hogy nem helyes, ha a bűnöző életvitelt folytató csoportok miatt a cigányság egésze lesz elítélve, s tenni is szeretnének ez ellen.

A Jobbik tehát igyekszik lemosni magáról az akarata ellenére rányomott rasszista bélyeget, hiszen a párt a cigány származású bűnözők felelősségre vonását  szeretné, csakúgy, mint a cigányság tisztességes része - tette hozzá Varga Géza.
barikad.hu

2012. szeptember 11., kedd

Lélegeztetésre alkalmatlan mentőautók...FASZA!


Az új mentőkocsikban nem lehet szabályosan, maszkkal lélegeztetni. A 23 új autó 570 millió forintba került.
Az újonnan vásárolt mentőautókban egy tervezési hiba miatt úgy alakították ki a belső teret, hogy nem lehet rendesen hozzáférni a betegekhez – írja a Bors. Hozzáteszik: ha útközben lélegeztetni kell a beteget, akkor meg kell állni és ki kell húzni a hordágyat.
Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének elnöke a lapnak elmondta: az új mentőautó megfelelt a nemzetközi és a magyar szabványoknak is, de egy műanyag szekrényt úgy helyeztek el a betegszállító térben, hogy attól nem lehet a beteg feje mögé állni. Ez viszont alapvető szakmai feltétele az úgynevezett maszkos vagy ballonos lélegeztetésnek.
– A beteget nem muszáj maszkkal és ballonnal lélegeztetni, csak akkor, ha szükség van rá – mondta el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs- és pr-igazgatója a Borsnak. Az OMSZ igazgatója, dr. Mártai István azt az utasítást adta, hogy ha útközben nincsen más lehetőség a beteg lélegeztetésére, akkor meg kell állni, s a kocsi ajtaját kinyitva kell a beteget lélegeztetni.
Győrfi Pál közölte: évtizedek óta az az eljárás, hogy ha egy betegnél légútbiztosítást kell végezni, akkor megállnak, és bevárják a segélykocsit, ami akkor jön, amint felszabadul a szóba jöhetők egyike.