2009. október 16., péntek

Jobbik-fórumok Fejér megyében: teljes rendőri megszállás a falvakban

Folyamatosan vegzálják a Jobbik országjáráson résztvevő vezetőit és az érdeklődő szimpatizánsokat a rendőri erők. Ezúttal Fejér megyében igyekeznek programjukat a lakosságnak bemutatni az Új Erő országos vezetői, azonban tegnap Cecén, majd ma Vajtán is folyamtosan zaklatták a rendőrök őket, illetve az érdeklődőket.

Tegnap a Fejér megyei községben, Cecén került sor a Jobbik lakossági fórumára ifj. Hegedűs Loránttal, a programban szerepelt egy megemlékezés is, valamint egy kettőskereszt katolikus szertartás általi megáldása. A helyszínen voltak a gárdisták és mások mellett Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Szilágyi György elnöki kabinetvezető, Losonczy Pál kommunikációs igazgató, valamint Hegedűsné Kovács Enikő, a Jobbik önkormányzati kabinetjének a vezetője. A faluban soha nem látott mértékű rendőri jelenlét volt tapasztalható, a készenléti rendőrök a megemlékezés alatt folyamatosan kamerázták a résztvevőket, a gárdistákat pedig egytől-egyig igazoltatási eljárásnak vetették alá. A párt vezetősége és ifj. Hegedűs Loránt, valamint Kovács Enikő a helyszínen lévő rendőröknél érdeklődtek az eljárás jogszerűségéről, érdemi választ nem kaptak és felvették a kapcsolatot a Nemzeti Jogvédő Alapítvány munkatársaival is.

A barikád.hu érdeklődésére Hegedűsné Kovács Enikő elmondta, a kettőskereszt megszentelésekor, a Himnusz éneklésekor 3-4 kisbusznyi rendőr jelent meg, majd a tömeggel, a megemlékezőkkel szemközt, a szónokoknak értelemszerűen háttal álló gárdistákat kezdték el igazoltatni.

-Még csak azt sem lehet mondani, hogy a gárdisták egyen-formaruhája lett volna a "zavaró"-mondja Kovács Enikő, hiszen iszonyatosan hideg volt, emiatt mindegyikük a saját kabátját viselte. Egy másik résztevővel elkezdtünk körbejárni és felírtuk a rendőrök adatait, számaika. Ez "természetesen" nem tetszett nekik, de szerintünk semmi jogalapjuk nem volt intézkedni, mert a rendezvény egyértelműen magánterületen zajlott, még ha nem is volt a telek elkerítve. A rendőrök adatait felírtuk. Egyikünk érdeklődésére sem tudták megmondani, milyen jogcímen intézkednek, a legbőbeszédűbb válasz sokadszori kérdésünkre is csak az volt: "Parancsot teljesítünk". Telefonon egyeztettünk Dr. Gaudi-Nagy Tamással is és egy helyi ügyvéd szintúgy megerősítette: jogalap nélküli rendőri intézkedést szenvedtek el a gárdisták és a megemlékezők. A rendőrök adatai dokumentálva vannak. Büntetőfeljelentést fogunk tenni.

Ma délben a szintén Fejér megyei Vajtára utaztak a párt vezetői, Vona Gáborék a helyiek jóvoltából szekéren tették meg az utat, majd a helyi gazdákkal találkozva egy traktort is vezetett a pártelnök és hosszan beszélgetett a helyi gazdálkodók mindennapi örömeiről, de főleg gondjairól. Eközben Vajtát is megszállták a rohamosztagosok, a falubeliek talán életükben összesen nem láttak ennyi készenléti rendőrt, mint ma: nyolcvanan-százan szállták meg a községet. A falubeliek nem tudták mire vélni a dolgot, sokan az elképesztő rendőri jelenlét miatt el sem mertek menni a délben kezdődő gazdafórumra, csupán harminc-negyven érdeklődővel találkozhatott Vona Gábor. A rendőrök autóikból a rendezvény előtt, alatt és után folyamatosan filmfelvételeket készítettek. A Jobbik kommunikációs stábjának tagjai a Fejér megyei kapitányság illetékeseinél érdeklődtek a szokatlan és elképesztő eljárásról. A hatóság munkatársai elmondták: több bejelentés érkezett hozzájuk, hogy "valakik a rendezvényt meg akarják zavarni, ezért éppen a Jobbik vezetőinek és szimpatizánsainak, az érdeklődőknek a védelmében" került sor Vajta teljes rendőri megszállására és az elképesztő intézkedéssorozatra.

Ma 17 órakor a hírhedt Enyingen, majd 19 órakor Sárbogárdon találkozik az érdeklődőkkel Vona Gábor Fejér megyei országjárása alkalmából. Kíváncsian várjuk a fejleményeket a tegnapi és mai események tükrében.

h.á.

barikád.hu


Ez Mííí???

Hegyi Gyula: van út balra!

Vélemény, Dossziék | 2009. szeptember 25.

Hegyi Gyula

Mi, szocialisták azt valljuk, hogy a tőkének kell a társadalmat szolgálnia, s nem fordítva

A magyar társadalom áldozatvállalásának és az Magyar Szocialista Párt elszántságának köszönhetően a kormány válságkezelő programja sikeres. Elkerültük a legsúlyosabb válságot, mindenki megkapta a nyugdíját, szociális ellátását, és megvédtük a legtöbb családot a kilakoltatástól. A válságkezelés azonban nem cél, csak eszköz a társadalom biztonságának visszanyeréséhez.

2009. október 14., szerda

Ingyen juttatott izraeli kézbe 83 ezer négyzetméter építési telket a fideszes-magoszos képviselő!

Tisztelt Kuruc.info!
Kérésüket figyelembe véve egy tökéletesen dokumentált ügyet ajánlok a figyelmükbe, ugyanis ez nem maradhat titokban.
A főszereplő Bodó Imre (www.bodoimre.hu, bodo.imre@fidesz.hu) országgyűlési képviselő, aki a MAGOSZ kvótáján listáról került a Parlamentbe és a Fidesznek is tagja.

Igen, ennek folytatására kell nekik a 2/3-os győzelem
A Fideszben Csongrád megye 1. számú választókerületének elnöke, és tagja a Csongrád megye önkormányzatának is. Egyszer Orbán már leváltotta, de valamiért visszakerült. Annyira gátlástalan és rámenős, hogy korábban kettészakította a többségi frakciót a megyei közgyűlésben (de ezt valamiért megbocsátották neki), most pedig Szeged polgármestere akar lenni. Politikai és jogi tanácsadója dr. Balogi Dániel ügyvéd, helyi Fidesz-képviselő, aki közeli és baráti ismerőse a szerződést ellenjegyző dr. Kovács Ágnes ügyvédnek. Ezek ketten (Bodó & Balogi dr.) mindenben együtt döntenek, barátok és üzlettársak. Bodó ennek az ügynek a hozadékából ősszel beköltözött Szegedre, és bejelentette, hogy Tiszaszigeten többet nem indul a polgármesteri posztért. Újszegeden, Szeged legdrágább részén vett házat. Alább kiderül, hogy miből.
A brancshoz tartozik még Oláh János dr., aki ugyancsak a Fidesz önkormányzati képviselője. Legutóbb Oláh dr. volt a Fidesz polgármesterjelöltje, Bodó volt a kampányfőnök. Csúfos kudarc lett a vége. Bodó egy csapnivaló kampányt hozott össze. Oláh dr. meg az ún. rendszerváltás előtt MSZMP-funkcionárius volt, és mellesleg marxizmus-leninizmus tantárgyat oktatott a JATE-n.

Beszélik, hogy Bodó felesége is zsidó (Bodóné Rafael Beatrix pszichológus), de ez nem biztos. Bodó egyébként egy helyi autósiskolát (Bodó Autósiskola) működtet, ismerjük ezt: magas készpénz-forgalom = pénzmosoda. Bodó társadalmi bázisa a Csodaszarvas Polgári Kör. Vezetője egy sültbolond aktivista, bizonyos Dobákné Margitka. A többi tag jó magyar ember, szétszedik Bodót, ha megtudják ezt a zsidókkal folytatott üzletelést.
A győztes csapat tehát: Bodó & Balogi dr. & Oláh dr.
Ezek után az ÜGY:
A történet Tiszaszigethez kötődik, és egy szaftos korrupciós ügylet egy lakópark kapcsán. Tiszasziget egy Szeged melletti falu, és a kérdéses terület ugyan Tiszaszigethez tartozik, de Újszeged mellett van, és a helyi magyarokat kirekesztve hihetetlen alacsony áron adták el a lakóparknyi területet - izraeli befektetőknek.
Mellékelem az adásvételi szerződést, amiből egy kis számolással világosan látszik az üzlet, mármint Bodó Imre és zsidó barátai üzlete (ld. alább).
A Jobbik már foglalkozott az üggyel (erről alább mellékelem a szegedma.hu helyi hírportál akkori cikkét), de elakadtak, szemmel láthatóan a most mellékelt szerződés nem állt rendelkezésükre.
A szerződés 2007. december 20-án kelt, szóval gazdag karácsonyi ajándék volt Bodóéknál. Az eladó Tiszasziget Önkormányzata (képviseli Bodó Imre polgármester), a vevő a Tiszasziget Lakópark Kft. (Budapest Erzsébet krt. 4., képviseli Raymond Berrih és Gideon Cohen), amelyet izraeli befektetők erre a célra alapítottak. Az izraeli tulajdonosok lakhelye: Gideon Cohen (an.: Pnina Brand) Izrael, Netanya, Dizengoff 13., illetve Raymond Berrih (an.: Dolly Moati) Izrael, Shoham, Hakeshet 14/10. Az adásvétel tárgya 96+1 darab belterületi, egy tömbben levő, Szeged-közeli, részben közművesített, átlagban 800-900 négyzetméteres kurrens építési telek, amely lakópark építésére kiválóan alkalmas.
Na számoljunk!
A vételár bruttó 60 millió. Egy telek tehát kb. 600.000 forint. Tiszasziget eddig ingatlanfejlesztés címén 54 millió önkormányzati forintot fordított a terület kialakítására (rendezési terv, művelési ágból kivonás, teljes villamosítás, részben aszfaltút-építés és csatornázás). Ez azt jelenti, hogy Tiszasziget hat (azaz HAT!!!) millió forintért (azaz egy évnyi inflációért, tehát lényegében a falu szempontjából INGYEN!!!) adta el a 96+1 darab, együtt mintegy 83.000 négyzetméter építési telket! Plusz korrupciós jutalék! Mindezt részletre!
Összehasonlításképpen: Újszegeden nincs építési telek 12 millió alatt, de Tiszaszigeten is sokkal többe kerül a telek, mint 600.000 forint, ott sincs építési telek kétmillió forint alatt.

Minimum, de tényleg minimum 1.4 millió forintot bukott a helyi közösség telkenként, azaz összesen minimum közel 140 millió forintot.
Ha csak feleztek… bár lehet, hogy Bodónak egyébként a pénz egy részét régi szokás szerint Oláh dr.-on keresztül fel kellett adnia Budapestre.
A helyieket pedig azzal rekesztették ki az egészből, hogy ők csak egyet-egyet vennének (nyilván), míg így egyben elmegy az egész! Izraeli befektetőknek magyar földet eladni, pontosabban lényegében ingyen odaadni - csak gratulálni lehet Bodó képviselő úrnak. A MAGOSZ-nak is, jól kiválasztották!
Bodó honlapján a hitvallása így szól:
„A siker azokhoz pártol, akik elég energikusak, hogy dolgozzanak érte, elég bizakodóak, hogy higgyenek benne, elég türelmesek, hogy várjanak rá, elég bátrak, hogy megragadják, elég erősek, hogy megtartsák. ” P. Smith
A beúszó szöveg pedig ez: "Véget kell vetni a politikai és gazdasági mellébeszélésnek!"
Vérlázító!!!
Üdvözlettel:
Nocsak testvér
U.I.: Ki az a P. Smith???
Függelék
A Jobbik az izraeli földvásárlásról kérdezi Bodót
2009. Március 24., Kedd
A jobbik szegedi szervezete keddi sajtótájékoztatóján nyílt kérdéseket fogalmazott meg Bodó Imre (Fidesz), Tiszasziget polgármestere, országgyűlési képviselő felé. A radikális párt így reagált a Magyar Jelen múlt hét csütörtöki számában Toroczkai László tollából megjelent cikkére, melyben a szerző izraeli vállalkozók tiszaszigeti földvásárlásáról ír.
Tóth Péter, a Jobbik megyei elnöke több kérdést is megfogalmazott az ügyben Bodó Imre és a Fidesz felé. A radikális párt helyi elnöke nem tudja például, hogy - és itt a hódmezővásárhelyi haszid zsidó betelepítésekről felröppent hírre is célzott - a Fidesznél ez egy általános politikai irány, miszerint magyar földterületeket külföldieknek akarnak eladni, s így próbálják majd az országot a gazdasági mélységből felemelni, vagy másról van szó. Továbbá a konkrét, tiszaszigeti ingatlanügy kapcsán Tóth azt sem érti, hogy miért kerültek hátárnyba a helyiek a külföldi tőkével szemben (a Magyar Jelen cikke szerint ugyanis az ivóvízben rendkívül gazdag területet a helyieknek eredetileg meghirdetett ár töredékéért adta el Bodó izraeli vállalkozóknak). A Jobbik várja a képviselő válaszát arra a kérdésre is, hogy hajlandó-e nyilvánosságra hozni az eladással kapcsolatos szerződést, s azt nyílt fórumon vitára bocsátani. Az elnök helyi népszavazási kezdeményezést is kilátásba helyezett a külföldieknek eladott tiszaszigeti földterületekkel kapcsolatban, amennyiben nem kapnak érdemi választ kérdéseikre.
(Szeged Ma)
És a dokumentumok:
Kuruc.info - olvasónktól

Olvasó: újabb zsidó kaszinóváros épülhet MSZP-Fidesz segítséggel!

Tisztelt Kuruc.info!
Bevallom, hogy csak ritkán olvasom a lapjukat, és az írásaik közül többel nem is értek egyet, de el kell ismerni, hogy egyre több igaznak bizonyul.

Joav Blum
Olyan helyen dolgozom, ahol érdekes papírokkal találkozok. Valamelyik nap is egy ilyent láttam, kezemben csak pár percig volt, nagyon vigyáznak rá, egyelőre nem sikerült lemásolni. A tartalma azonban olyan, hogy sok kézen megy keresztül. A partnerhivatal főnöke is kissé tanácstalan volt, végül azt mondta a beosztottjának, hogy húzzák az időt, találjanak ki valami okot, amivel hiánypótlást lehet kérni, de ügyesen.
Megint egy kaszinóról van szó, pontosabban egy kaszinóvárosról. Nem a Velencei-tó partjára tervezettről, de azzal összefügg.
A kérelem az év elején kiírt koncessziós pályázatra érkezett, egy "Bellagio Casino Hungary" nevű konzorcium adta be és a Dél-Alföldi Régió területére kérnek engedélyt. Helyszínt nem jelöltek meg, de a pályázat kiírása szerint egyelőre nem is kell nekik megmondani a tervezett helyszínt.
A két aláíró Joav Blum és Raymond Berrih.
Ez előbbit jól ismerhetjük a (nemzetközi) sajtóból és a sukorói disznóságból, ami egy óriási - a kormány(fő) által kiemelten támogatott - ingatlanpanama.
Yoav Blum negyvenes éveiben járó kettős (izraeli és magyar) állampolgár. Ingatlanfejlesztésekkel foglalkozó cégeket alapított szerte Európában és Izraelben. Magyarországon is több cége van. Egyik az Amtar Kft., aminek a székhelye a Krisztina krt. 39/b szám alatti irodaház, ügyvezetője Joav Blum (anyja neve: Róth Katalin) Az ügyvezető címeként már a sukorói szerepel: Kis utca 5., ami egyébként egy közönséges putri, de a sukorói vezetők állítják, hogy életvitelszerűen ott lakik. (A földcsere nyélbeütése miatt kellett egy csapásra sukorói lakossá válnia.)
A King's City Ingatlan Korlátolt Felelősségű Társaság szintén a Krisztina körútra van bejegyezve, ügyvezetője Blum, aki egyébként a Zsidó Világkongresszus alelnöke.

Lauder
A projekt mellesleg Ronald S. Lauder pénzén valósulna meg, aki amerikai üzletember (Kuruc.info: ez viszont nem így van, kaftánék szinte sosem kockáztatnak saját pénzt. Ez is bankhitelből folyó csalás, akárcsak a Hospinvest-botrányban láttuk. Mert nekik adnak akár milliárdos hitelt is egy 1 millió forintos kft.-re is, míg a magyar átlagnak porszívót venni is nehéz részletre. Aztán ha a "befektetés" bukik, az adófizetők állják a cechet, nemzetközi zsidóék meg legfeljebb egy telephellyel odébállnak). 1944-ben született, Estée Lauder és Joseph Lauder, az Estée Lauder Companies kozmetikai cég alapítóinak fia. 2007-ben a Zsidó Világkongresszus elnökévé választották, és mint elnök találkozott hivatalosan Gyurcsány Ferenccel is. Anyai nagyanyja Sátoraljaújhelyen született, ezért Lauder különös figyelmet fordít Magyarországra.
Állást foglalt magyar belpolitikai kérdésekben is: "Biztató számunkra, hogy egy bíró az ügyészség kezdeményezésére nemrég betiltotta a gárdát. Őszintén remélem, hogy ez a döntés végül a Magyar Gárda feloszlatásához vezet majd. Reméljük, hogy a politikai vezetők minden alkalommal felszólalnak majd, ha a sajtóban vagy nyilvános összejöveteleken tűrhetetlen állítások hangzanak el."
Most azonban inkább az utóbbi személy, Raymond Berrih lesz az érdekes. Kíváncsivá tettek az elmúlt hónapok történései, hát rákerestem, ki is ez a Berrih.
Na ekkor estem le a székről!
Rátaláltam a Tiszasziget Lakópark Kft-re: Budapest Erzsébet krt. 4., képviseli Raymond Berrih és Gideon Cohen. Az izraeli tulajdonosok lakhelye: Gideon Cohen (an.: Pnina Brand) Izrael, Netanya, Dizengoff 13., illetve Raymond Berrih (an.: Dolly Moati) Izrael, Soham, Hakeset 14/10.


Bodó
További keresgélés után éppen a Kuruc.info Antimagyarizmus gyűjteményében találtam az Ingyen juttatott izraeli kézbe 83 ezer négyzetméter építési telket a fideszes-magoszos képviselő című cikkre, ami eredeti dokumentumok fényképeivel támasztotta alá a címbeli állítást: Tiszasziget Bodó Imre (Fidesz-Magosz országgyűlési képviselő) nevű polgármestere a zsidóknak játszotta át a 8,3 hektáros építési területet - lakóparknak.
Megnéztem egy másik nyilvántartásban pár ottani helyrajzi számot, oda nem építettek azóta sem lakóparkot. Annyit sikerült egyelőre kideríteni, hogy ugyanakkor 2009. szeptember 21-én telekegyesítési kérelmet adtak be. Ebben azonban egyelőre nem kell a célt megadni, majd csak az elvi építési engedély kérelmében.
Megnéztem, hogy ki ennek a Tiszasziget nevű falunak (egyébként közvetlen Szeged mellett fekszik) az országgyűlési képviselője.
Na ki? Ujhelyi István államtitkár (MSZP), akit többek között a Zuschlag-perből is ismerünk. Tavaly a Zuschlag-ügy első hullámainak partra érésekor hirtelen lemondott pozíciójáról. Természetesen távolról sem azért, mert köze lenne Zuschlaghoz.
És az is csak véletlen, hogy Ujhelyi éppen abban az időben, amikor Zuschlag elnökhelyettesként közpénzt lopott, elnökként működött a baloldali fiatalok összefogásán ügyködő szervezetben, azaz Zuschlag közvetlen beosztottja volt Ujhelyinek. De nem tud semmiről.
A dolgok szépen egybevágnak, ennyi véletlen nincs.

A zsidó befektetők Ujhelyi közvetítésével szépen megvették először Bodó Imre polgármestert, fideszes országgyűlési képviselőt, aztán lényegében ingyen a telkeket a lakópark álcával, és most jött el az idő, hogy a terület összevonása után a magyar-román-szerb hármashatár és Szeged mellé egy kaszinóvárost építsenek.
Joav Blum érdekköre egyébként nemrég nyert már egy koncessziót a Venetian Hungary Limited pályázatával az osztrák határ mellé is.

(A név, "velencei"-t jelent, de ez még nem a Velencei-tó partjára, Sukoróba tervezett második kaszinó.) Ezen kettő érdekeltség után most itt a harmadik, a Bellagio konzorcium. (A határmentiséget azért szeretik a kaszinók, mert a túloldali fekete pénzeket itt zavartalanul összeszedhetik.)
Mit gondolnak, mi az a Bellagio? Egy kaszinó Las Vegasban.
A Venetian és a Bellagio a Google Earth térkép-program szerint pont egymással szemben fekszik Las Vegasban...


Lauder, Blum, Berrih, Bodó, Ujhelyi...
Ennyi véletlen...
Üdvözlettel,
egy kishivatalnok rabszolga

2009. október 12., hétfő

Elmebeteg szegedi ÁVH-sok

Sokan mondják, hogy a sündőrség nem mer a valódi bűnözőkkel foglalkozni, ehelyett csupán a tisztességes kisemberek zaklatására képesek. Azt hiszem, egy ma megjelent friss hír világosan rávilágít, mennyire igaz ez.
Történt, hogy két általános iskolás, tehát 14 év alatti kisfiú egyfajta gyerekcsínyként egyik társuk nevében összeállított e-mail fejléccel küldözgetett mókás üzeneteket.
Mit lép erre a normális ember? Elmagyarázza a hülye kölyöknek, hogy más nevében levelezgetni csúnya dolog.
Mit lépett a sündőrség? Bilincsbe verte a kis lurkókat, és hónapokig zaklatta őket folytatólagos kihallgatásokkal.
"A Szegedi Rendőrkapitányság vezetője utóbb megállapította, hogy a bilincs alkalmazása - a szökés veszélye miatt - jogszerű, arányos és szükséges volt."
Ebben az elmebetegségben még a Csongrád megyei főügyész is a sündőrök cinkosa volt, világosan megmutatva, hogy kis országunkban a cionista irányítás alatt működő állam egyik hatalmi ága sem működik megfelelően.
Az állampolgári jogok biztosának közbenjárására a legfőbb ügyésznek kellett leállítani a hosszú ideje húzódó eljárást, mivel annak 14 év alatti elkövetők esetében semmi értelme sincs.
Pedig ők csak valaki más nevét és e-mail címét adták meg az Outlookban. Ha cigányok lettek volna, és mp3 lejátszóért késeltek volna, néhány nappal később már nem lett volna folyamatban ellenük semmiféle eljárás.
ABSZURDISZTÁN 2009

Tovább folytatódik az ország gyarmatosítása, a mezőgazdasági termelői árak leszorítása

Az agrártermékek termelői ár szintje 2009 augusztusában 11,8 százalékkal csökkent, ezen belül a növényi termékek árszínvonala 16,4, az élő állatok és állati termékeké 4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az idén január-augusztusban az agrártermékek termelői ár szintje 19,9 százalékkal esett vissza, ami a növényi termékek árszínvonalának 28,1 százalékos, valamint az élő állatok és állati termékek árainak 3,6 százalékos csökkenéséből adódott. Folytatódik tehát a magyar gazdák tönkretétele, az ország gyarmatosítása.

MTI - barikád.hu

Na végre: benyújtották a vádiratot az amerikai és brit háborús bűnösök ellen

Iránt is megtámadta volna a félkegyelmű BushIránt is megtámadta volna a félkegyelmű BushNagy a kapkodás a madridi törvényhozás két háza táján: a megszeppent honatyák meg akarják változtatni azt a törvényt, melynek értelmében a spanyol bíróságok illetékesnek érzik magukat a világ bármely pontján történt súlyos bűncselekmények elkövetői fölött. Azért a nagy kapkodás, mivel október 7-én vádiratot nyújtottak be a spanyol Legfelsőbb Bíróságon négy korábbi amerikai elnök valamint négy egykori brit miniszterelnök ellen. A dokumentum a következő személyeket nevezi meg, mint háborús bűnösöket: George H. W. Bush, William J. Clinton, George Bush, Barack Obama, Margaret Thatcher, John Major, Anthony Blair és Gordon Brown.

A vádirat szerint a nevezett személyek tudatosan, előre eltervezett módon tették tönkre az iraki államot, és parancsaiknak engedelmeskedve népirtást követtek el az iraki nép ellen. A közel-keleti ország elpusztítása 19 évvel ezelőtt vette kezdetét, amikor is a történelemben korábban példátlanul szigorú szankciókat léptettek életbe Bagdaddal szemben. Az embargó következtében 1,5 millió iraki vesztette életét, közöttük félmillió gyermek. (Ez utóbbival kapcsolatban mondta egyszer Medelaine Albright egykori amerikai külügyminiszter, hogy „megérte”.) A 19 esztendő alatt pedig Amerika két ízben is háborút indított Irak ellen: 1991-ben és 2003-ban, de az közbe eső időszakban is rendszeresen bombázta az ország területét. Az amerikaiak és szövetségeseik agressziójának immár több mint egymillió ember esett áldozatul.

A beadvány rámutat, hogy a NATO harci gépei tudatosan rombolták le az ország infrastruktúráját, és szándékosan gyilkoltak polgári személyeket. 1990 óta több ezer tonna gyengített urániumot tartalmazó bombát szórtak le Irak területén, melynek eredményeképpen egyes területeken 600%-kal nőtt a rákos megbetegedések száma. Úgy az 1991-es Öböl-háború idején, mint a 2003-ban kezdődött „Shock and Awe” fedőnevű hadművelet során a NATO harci gépei iszonyatos pusztítást végeztek, és bizony egyáltalán nem tettek különbséget a katonai és polgári célpontok között, hiszen iskolákat, kórházakat, mecseteket, templomokat, óvóhelyeket, lakóépületeket és műemlékeket romboltak le mindenfajta válogatás nélkül.

A vádirat leszögezi: az Irak elleni tudatosan kitervelt háború során az amerikaiak szánt szándékkal uszították egymásra az Irakban élő különféle nemzetiségi és vallási csoportok tagjait. A megszálló erők célja a mai napig is az, hogy legalább három különálló államra osszák fel Irakot. 2003 óta 4,7 millió iraki – a lakosság egyötöde - kényszerült elhagyni a lakóhelyét a háborús cselekmények következtében. Az amerikaiak és szövetségeseik megszállása alatt az emberrablások, a merényletek, a kivégzések és a kínzások mindennapossá váltak az országban, és bizony nem csak férfiak, hanem nők és gyermekek is gyakran áldozatul esnek a legborzalmasabb bűncselekményeknek.

A feljelentés összeállítói felhívják a figyelmet arra is, hogy a megszálló erők szétzilálták az államszervezetet, amelynek következményeképpen teljes zűrzavar lett úrrá Irakban. A bűncselekmények ellen így hatásos fellépés nem lehetséges. Az agresszorok tönkre tették a közszolgáltatásokat, és teljesen szétzilálták az ország gazdasági életét. Működésképtelen az oktatási és az egészségügyi rendszer. A munkanélküliség elviselhetetlen méreteket ölt, családok tömegei éheznek. Az agresszorok tudatosan pusztították el Irak hihetetlenül gazdag történelmi és kulturális örökségének legnagyobb részét is. Az ország gazdag természeti erőforrásait – mindenekelőtt a felbecsülhetetlen értékű olajkincsét – pedig magántársaságok kezére kívánják játszani.

A vádiratban megnevezett politikusok kulcsszerepet játszottak Irak szándékos elpusztításában, melynek célja bizonyos erők gazdasági és stratégiai céljainak megvalósítása volt. Tudatosan hazudoztak az iraki tömegpusztító fegyverekről a háború megindítása érdekében. Súlyos felelősség terheli őket a nemzetközi jog semmibe vétele miatt is. Igazságot kell szolgáltatni az áldozatoknak, Irak egész népének, a háborús bűnök elkövetőit pedig törvényszék elé kell állítani - olvasható a dokumentumban, melyről egészen bizonyosan nem fog hírt adni a cionista irányítás alatt álló nyugati média.

Zábori László

barikád.hu