2013. június 14., péntek

A szlovákok sem különbek, mint a cigányok! Hazudnak, lopnak...

A magyar hadtörténet több jelentős személyiségét, köztük a "világ legöregebb huszárját", Skultéty László zászlótartót, Háry János alakjának ihletőjét, valamint gróf Hadik András magyar huszártábornokot, Berlin megsarcolóját is szlovákként tartja számon a Szlovák Hadtörténeti Intézet (VHÚ).
Nem számít egyedülállónak, hogy szlovák intézmények és a közvélemény szlovák nemzetiségűként jelöl meg és tart számon magyar történelmi személyiségeket.
A jelenségre Skultéty László magyar huszár sírjának felnyitása és földi maradványainak Szlovákiába szállítása is ráirányította a figyelmet. Az átszállítást Miloslav Caplovic, a Szlovák Hadtörténeti Intézet igazgatója szerint az is indokolttá tette, hogy "Szlovákia hadtörténetének jelentős személyiségéről van szó", akinek nemzetiségét a "területi elv alapján" lehet megállapítani.
Az újaradi Skultéty-sír kihantolása kapcsán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, "a történelemhamisító, kegyelet- és jogsértő" magatartás befejezésére szólította fel a szlovák felet, megállapítva: ez idáig "senkiben nem merült fel, hogy Skultéty László ne magyar lett volna."
A Szlovák Hadtörténeti Intézet honlapján Szlovákia hadtörténetének jelentős személyiségei sorában, Skultéty László mellett több más magyar történelmi személyiség is szerepel, köztük Hunyadi Mátyás kapitánya, Magyar Balázs és gróf Hadik András is, akiről a VHÚ történészdoktora, Vladimír Seges azt írja: szlovák nemesi család sarja, akit korábban "tévesen magyarnak jelöltek".
A történelmi személyiségek eltérő besorolására más példák is akadnak, ezek egyikeként említhető Benyovszky Móric személye is, akit a szlovák közvélemény szlovákként tart számon, és ennek alapján a szlovák nyelvű wikipédia is mint "szlovák kalandort, utazót és felfedezőt" említ.
A weboldal magyar nyelvű változata ugyanakkor Benyovszky Móricot "az egyik leghíresebb magyar utazónak" nevezi.
Benyovszky Móric személye jó példa a történelem "egyéni" láttatására, hiszen az utazó életét feldolgozó, 1975-ben magyar-csehszlovák koprodukcióban készült filmsorozat, a Vivát, Benyovszky! szinkronizálása során is más-más szöveget használtak.
A film egyik jelenetében, amikor Benyovszkytól azt kérdezik, vajon lengyel nemzetiségű-e, a film magyar nyelvű változatában a főhős azt válaszolja: "Nem kormányzó úr, magyar vagyok!" Ugyanennek a filmnek a szlovák nyelvre szinkronizált változatában a főszereplő azt válaszolja: "Nie pán gubernátor, som slovák" (Nem kormányzó úr, szlovák vagyok.)

MTI - alfahir.hu

Tanmese a naplopókat eltartó "szociális programokról"

Egy amerikai közgazdasági professzor egyszer kijelentette, hogy ő sosem buktat meg egyetlen diákot sem, viszont nemrégiben egy egész osztályt megbuktatott.
A professzort az háborította fel, hogy a diákok kitartottak az “Obama care” nevű szociális program mellett, szerintük nagyszerűen működik. A diákok arra hivatkoztak, hogy nem lesz többet szegénység, sem gazdagság, mindenki egyenlő alapok, egyenlő feltételek mellett fog élni.
A professzor, aki nem értett egyet a diákjaival, azt monda, gondolják ki a tervet, és majd elválik, kinek lesz igaza. A tanár azt javasolta, hogy attól a perctől mindenki osztályzatát összeadják, és egy átlag osztályzatot fog kapni mindenki. A diákok beleegyeztek a tanár javaslatába. Addig a legjobb 5-öst, míg a legrosszabb 1-es osztályzatot kapott.
Az első tesz után minden diák 4-est kapott. Azok, akik nem tanultak kellőképpen, örültek az eredménynek, viszont azok, akik sokat tanultak, kellemetlenül érezték magukat.
A második teszt során azok a tanulók, akik az elsőnél keveset tanultak, még kevesebbet tanultak, míg akik először is beleadtak mindent, úgy gondolták, nincs értelme keményen dolgozni a jobb jegyért, míg a többiek lazsálnak. A második teszt eredménye mindenki számára 2-es lett. A harmadik tesztnél már szinte senki nem fektetett energiát és időt a tanulásra, így az egész diáksereg megbukott.
Ekkor a professzor azt mondta nekik, hogy a szocializmus ugyanilyen módon alapszik, és azért fog az is megbukni. Mert ha a jutalom elég nagy, a szorgalom is nagyobb, hogy valaki sikeres legyen. De ha egy kormány elveszi a jutalmat az igyekvőktől, hogy a lusta is jól járjon, senki nem fogja törni magát, ha ő azért kevesebbet kap.
Itt van még 5 nagyon tanulságos mondat:
1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.
2. Ha kapsz valamit, amiért neked nem kellett dolgoznod, azért egész biztos valaki másnak kellett érte megdolgozni.
3. A kormány nem tud adni senkinek semmit addig, amíg azt valaki mástól el nem veszi először.
4. Semmit nem tudsz megtöbbszörözni úgy, hogy először elosztod.
5. Mikor a nép fele úgy gondolja, hogy nekik nem kell dolgozni, mert a másik fele úgyis eltartja, és mikor a másik fél rájön arra, hogy akármennyit dolgozik, a kormány a fizetésük felét arra költi állandóan, aki nem csinál semmit, ez a kezdete annak, hogy az a nemzet a bukás felé halad.
(Világhálós körlevél)


További részletek: http://kuruc.info/r/6/113692/#ixzz2WDsAn88T

Valami, amire nekünk is mindig emlékeznünk kell!!!

A Malév Izrael által 1975. szeptember 30-án lelőtt HA-LCI lajstromszámú, TU-154B2-es típusú, 240-es járata.
A terrorista zsidók 60 ártatlan áldozata között voltak gyerekek és apácák is.
A Malév 240 előtt haladó PanAm járat pilótáinak tanúvallomása szerint hallották, amint a magyar pilóták azt kiáltják, hogy fénycsóva száll feléjük. Sem a gépet, sem a feketedobozát nem emelték ki soha a sekély tengerből, mert minden kiderülhetne belőle. De ha egyszer majd megteszik, azonnal titkosítani fogják a magyarok előtt százezer évre...
Az akkori magyar kormány legalább nem írta alá a zsidók cinikus vizsgálati jegyzőkönyvét, melyben ugyanúgy hazudtak és letagadtak mindent, mint a USS Liberty elleni 1967. június 8-i támadás "vizsgálati jegyzőkönyvében".
A mindenkori szervilis kormány pedig ma is cinkosan hallgat az ügyről, és inkább az erősödő antiszemitizmus miatt aggódik.