2009. május 12., kedd

Ajánlószelvényeket hamisítottak a fehérgalléros cigánybűnözők

K. Orbán megint lebukott

 

A Kolompár Orbán által leadott ajánlószelvények az OVB-ülésen általam megvizsgálhatott részének több mint 30%-a hamisítvány. Bár ezt a választási bizottság is elismerte, mégis leállította az ellenőrzést, és első fokon jóváhagyta a cigánypárt EP-választási indulását, melyről így a Jobbik felülvizsgálati kérelme alapján a Legfelsőbb Bíróság dönthet, akárcsak az SZDSZ esetében. Mivel az OVB szemet hunyt a választás rendje elleni bűncselekmény felett, nekem kell feljelentést tennem, a fehérgalléros cigánybűnözésben való közreműködés miatt bűnpártolás címén is.

Az MCF Roma Összefogás Párt a pénteki határidő előtt néhány órával adott le 22395 ajánlószelvényt. Egyetlen hamisítványra sem figyelt fel az Országos Választási Iroda több tucat munkatársának egyike sem, pedig szokás szerint kétszer is megvizsgálták szemrevételezéssel. Pénteken délután OVB-ülés volt más ügyekben, utána bezárt a hivatal, és hétvégén sem engedélyezték kérésemre sem, hogy iratbetekintési jogommal élve megvizsgálhassam a cigányok szelvényeit.

Vasárnap az újabb bizottsági ülésen már kész tények elé voltam állítva, hogy 21207 érvényes. Ekkor csak az adattartalmilag vagy formailag érvénytelen 1188 cédula megvizsgálására volt időm, de helyben kiderítettem, hogy azok közül 366 db hamisított is, vélhetően tintasugaras nyomtatóval készült.
Ezt az OVB-tagok megtekintve el is ismerték, sőt Rytkó Emília OVI-vezető is belátta, hogy átcsúsztak a korábbi szemrevételezéseken. Ennek ellenére egyedül Vejkey Imre KDNP-delegált támogatta a további vizsgálatot, a többi tag egyszerűen lezárta az ügyet, holott kifejezetten kértem a döntés hétfőre napolását, s vállaltam a munka elvégzését. A már tényként kezelhető, legalább 366 hamisítvány miatti feljelentési javaslatommal pedig teljesen egyedül maradtam. A hivatali bűnpártolást öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja a Btk., megteszem a szükséges feljelentéseket, a megalapozatlan döntéshozatal felülvizsgálata érdekében pedig a Legfelsőbb Bírósághoz fordulok.

Az LB dönthet az SZDSZ formai hibás listabejelentő nyomtatványáról is, miután a dátum nélküli keltezés felett is szemet hunyt az OVB: a biankó dokumentum érvénytelenségére való figyelmeztetésem csak 5:2-es szavazást eredményezett.

A havi háromszázezer forintos fizetést kapó, választott OVB-tagok még mellékállásnak sem tekintik e feladatkörüket, ugyanis minimális munkára sem hajlandó egyikük sem (nemhogy az ajánlószelvényeket nem vizsgálják meg, ami kötelességük volna, de még egy rendkívüli ülésre sem hajlandók elmenni, sőt hangversenyre való távozás miatt vált határozatképtelenné a pénteki ülés). Az esküjüktől független, politikailag elkötelezett tagokra jellemző, hogy a Munkáspárt ajánlószelvényeinek telefonos ellenőrzését célzó javaslatom mellett egyedül a kommunistákkal rivális MSZP delegáltja emelt szót, míg az SZDSZ-konkurens LMP-HP céduláinak komolyabb vizsgálatát kizárólag a szélsőliberális pártküldött szorgalmazta (persze a csütörtökön leadott szelvényeket ő is lusta volt korábban ellenőrizni).

A Jobbik Magyarországért Mozgalom érdekeit nem sértené, ha a szavazólapra 6 baloldali lista kerülne, s a csalásgyanús pártok egyikének sincs komoly esélye az EP-be jutásra, azonban az igazság, a választás tisztasága mindennél fontosabb. A Jobbiknak volt most is számszerűleg és arányosan is a legkevesebb, egyedüliként 3% alatti hibás ajánlószelvénye. A ferencvárosi időközi választás során mindent megtettem a csalók visszaszorítása érdekében (a rendőrségi nyomozás jelenleg is folyik), melynek volt eredménye a mostani listaállítás során is: jóval kevesebb csaló próbálkozott, bár még mindig akadnak...

Novák Előd,
az OVB jobbikos tagja

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése