2009. október 1., csütörtök

Figyelmeztetésben részesült a Pest megyei főkapitány, amiért nem oszlatott Lacházán (Vaze, van ennél még lejebb???)

Figyelmeztette a Pest megyei rendőrfőkapitányt és a kapitányság érintett vezetőit Bencze József országos rendőrfőkapitány, amiért múlt héten Kiskunlacházán nem intézkedtek azonnal a betiltott Magyar Gárdával szemben – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön közleményben.
Érdekes módon a Lacházán (is) tomboló cigánybűnözés ölbe tett kézzel való nézése miatt senki nem részesült figyelmeztetésben.
Az ORFK vezetője Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter utasítására vizsgálta a Kiskunlacházán múlt hét végén történt, „rendőri intézkedést igénylő események szakszerűségét”. Bencze József a lefolytatott vizsgálat eredményeként figyelmeztette a Pest megyei rendőrfőkapitányt, illetve a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság érintett vezetőit, hogy „bár a jogsértések rögzítésre kerültek, és az érintettekkel szemben az eljárások megindultak, azonban a rövid dokumentálást követően a biztosításban részt vevő rendőri erőknek azonnal intézkedni kell a törvény-, szabálysértés észlelésekor a jogszabályok megszegőivel szemben” – olvasható a közleményben. Hangsúlyozták: a rendőrség a továbbiakban is a törvény erejével és szigorával lép fel a „jogerős bírósági határozatokban foglaltak megsértőivel szemben”.
(MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése