2009. október 18., vasárnap

Részegen randalírozott, de bírósági végzés dacára sem fizet az ifjúkomcsi söpredék

Zuschlag elvtárs rács mögött és bíróság előtt, de ifjú MSZP-s bandájának (Ujhelyi, Tóbiás, Komássy stb.) kártékonysága sem ismer határt. A részeges kommunista csürhe már 2001 óta tartozik egy üdülőtulajdonosnak és a jogerős bírósági ítélet ellenére sem fizetnek.
Nyolc éve hiába várja a mára 22-23 millió forintra rúgó pénzét a Fiatal Baloldaltól (FIB) egy Debrecen melletti üdülő tulajdonosa. Komássy Ákos volt FIB-elnök, most az MSZP józsefvárosi polgármesterjelöltje aláírta a kárjegyzőkönyvet. A FIB az érvényes bírósági döntés ellenére sem fizette ki az okozott kárt az üdülő tulajdonosának.
A FIB még 2001 júliusában bérelte ki egy hétre a Debrecen melletti Víg-kend Majort. Az akkori FIB-elnök, Tóbiás József arra szerződött a nyaraló tulajdonosával, a PAC 2000 Kft. képviselőjével, Gardóné Kiss Emmával, hogy itt tartják ezer fiatal részvételével az ECOSY nyári tábort. Az ECOSY az Európai Unió Szocialista Ifjúsági Szervezete, amelynek a mostani VIII. kerületi MSZP-s polgármesterjelölt, Komássy Ákos akkor alelnöke volt. A magyarországi nyári tábor megrendezését így neki is köszönhették elvtársai.
Mint a sáskák
A tábort 25 millió forintért bérelte ki a FIB. Az azóta megszűnt szervezetnek majdnem ennyi pénzt kellene kifizetnie az üdülő tulajdonosának, PAC 2000 Kft.-nek károkozás címén, a táborozó fiatalok ugyanis szinte lepusztították a területet. A pénzre azonban nyolc éve hiába vár a vállalkozó. A barbarizmusról jegyzőkönyv is készült, amelyet a FIB részéről Gerő Dániel írt alá. A terület akkori bejárásán, a kárfelmérésen részt vett Komássy Ákos is, aki 2005 októberétől 2006 nyaráig a FIB elnöke volt. Ahogy arról a Debrecen című lap júniusban beszámolt, a vörös csürhe hat nap alatt 1 millió 332 ezer forint kárt okozott a Víg-kend Majorban.
A PAC 2000 Kft. kálváriája ezután kezdődött: a FIB ugyanis a bírósági végzés, több felszólítás és kérés ellenére sem fizette ki az okozott kárt. A debreceni újság összeállításából kiderül: az összeg – kamatokkal együtt – mára 22-23 millió forintra rúg.
A cég képviselője sorozatosan kereste a FIB elnökeit az ügyben, így Tóbiás Józsefet, később az őt váltó Ujhelyi Istvánt is. Egyikőjük sem reagált a felszólításokra. 2005 áprilisában a kft. kísérletet tett arra, hogy a FIB bankszámlájáról lehívjon 18 millió forintot. A számlát vezető bank azonban arról értesítette a PAC 2000 Kft. képviselőjét, hogy a FIB bankszámlája megszűnt. A cég nem adta fel: a FIB elődje, a Baloldali Ifjúsági Társulás számlájáról akarta lehívni az összeget, de fedezethiány miatt nem sikerült.
Egyébként a Fővárosi Bíróság is arra kötelezte a FIB-et, hogy a PAC 2000 Kft.-nek fizessen meg 14 millió 600 ezer forintot, a 2003. október 10-től a kifizetésig járó 11 százalékos kamatot, 364 ezer forint költséget és 438 ezer forint illetéket. Hiába.
Halvány reménysugár csillanhatott a nehéz helyzetbe került vállalkozó előtt, hogy 2005 októberében az a Komássy Ákos lett a FIB elnöke, aki 2001-ben, a tábor utáni kárfelmérésen jelen volt, és a jegyzőkönyvben is szerepel a neve. A PAC 2000 Kft. természetesen neki is levelet írt a tartozás kiegyenlítését követelve. A most józsefvárosi polgármesteri álmokat dédelgető Komássy Ákos sem reagált minderre. A vállalkozó Hiller István akkori MSZP-pártelnökhöz fordult panaszával, mindhiába.
A kft. a bírósági végzés után végrehajtást kezdeményezett a FIB ellen, a behajtók csak hatszázezer forintot érő műszaki cikket tudtak lefoglalni a szervezettől. A cégnek ebből mindössze százhúszezer forint jutott, a fennmaradó összeget elvitte a végrehajtási díj.
Mindenesetre furcsa egybeesés, hogy a fiatal szocialisták elleni követelést megfogalmazó PAC 2000 Kft. ellen az APEH vagyonosodási vizsgálatot indított. Gardóné Kiss Emma elmondta: ha megkapnák végre a 22-23 milliós követelésüket, azt rögtön áfatartozásuk kiegyenlítésére fordítanák.
Mindenesetre az ifjú szocialisták Gyurcsány Ferenc és a többi MSZP-s vezető jó tanítványainak tűnnek, 2008 májusában ugyanis a Fiatal Baloldal – leginkább persze a Zuschlag-ügy miatt – jogutód nélkül feloszlatta magát. Így az újonnan létrejött ifjúsági szervezet, a Societas – Új Mozgalom jogilag nem vonható felelősségre a FIB ügyeiért. A Societas megfogalmazott céljai és alapító okirata majdnem szóról szóra azonosak a FIB-ével.
Ugyanakkor a politikai nyomásra feloszlatott Magyar Gárda esetében, még ha el is fogadnánk a mozgalom feloszlatását, arról persze megfeledkezik a hatalom, hogy arra az esetre is ugyanilyen alapokon lehetne alkalmazni a nem jogutódlás esetét. Amit a bűnöző Zuschlagéknak megengednek, azt a hazafiaknak persze (még) nem. Egy újabb kettős mérce és jele mindannak, hogy a rezsim a saját maga által hozott törvényeket sem tartja be.
Komássy Ákos elvtársat az MSZP a hivatalos indoklás szerint azért tette meg polgármesterjelöltnek, mert szerintük hiteles (??? - a szerk.) és a pártvezetés meggyőződése szerint tehetséges fiatal, aki segítheti a meg újulásban a VIII. kerületi MSZP-t.
(MH - Szent Korona Rádió nyomán)
kuruc.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése