2010. július 8., csütörtök

A lánc ugyanaz, csak a kutya változott... (régi, de beszédes...)



Együttműködés lesz
Orbán Viktor Szilvan Salom izraeli külügyminiszterrel találkozott a parlamentben szerda délután. A megbeszélésen a közel-keleti békefolyamat mellett a Fidesz és a Likud közötti együttműködés is szóba került.
Utoljára frissítve: 2005. március 7., 14:47
nyomtatküld
A Fidesz elnöke a külügyminiszterrel való találkozás után elmondta, hogy a közel-keleti folyamatokban reális esélyek mutatkoznak olyan változásokra, amelyek egyszerre szolgálják Izrael állam biztonságát, és képesek a térség stabilizációjára is. Aláhúzta, hogy az erre irányuló törekvésekben mindig partnerként számíthat ránk Izrael.
"Mi továbbra is az egyik legfontosabb kérdésnek a térség biztonságához vezető úton Izrael állam biztonságát tekintjük" - emelte ki. Orbán Viktor örömmel fogadta el a külügyminiszter meghívását, és amit lehet, sort kerít az izraeli látogatásra. A politikus kitért a Fidesz és az izraeli jobboldali párt, a Likud kapcsolatára is. Elmondta, hogy korábban a folyamatosságot nem tudták fenntartani a két párt kapcsolatában, de most jó esélyt lát arra, hogy magas szintű, állandó kapcsolatot építsenek ki.
"Azért is fogadtam nagy örömmel a külügyminiszter úr meghívását Izraelbe, mert ez esélyt teremt arra, hogy magas szintű látogatással ezeket a kapcsolatokat folyamatossá és állandóvá tegyük. Nagyon hasznos, és gyümölcsöző megbeszélésen vagyunk túl. Mindketten jó reményekkel nézünk a jövőbeli együttműködés irányába" - tette hozzá.
Ügynöklistásdi

Az ügynöklistákra vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor hangsúlyozta: maga sem tudja, hogy a nyilvánosságra került listák közül melyiket lehet komolyan venni, és melyiket nem.
Nemzeti Konzultációs Tanács

A Nemzeti Konzultációs Tanácsról szólva elmondta, hogy reményei szerint a testület rövidesen felállhat.
Kép és szöveg: T.Z. - Fidesz Webszerkesztőség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése