2012. április 24., kedd

Mért lapított a TASZ Gyöngyöspata-ügyben?


Juhász Péter, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) romaprogramjáért felelős munkatársa és a Milla alapító tagja egy Facebook-bejegyzése szerint már tavaly ősszel ismerte a Juhász Oszkárnak tulajdonított, az ATV által nyilvánosságra hozott, nagy port kavaró hangfelvételt.
A Facebook-bejegyzésében helyi információkra hivatkozva azt állítja, hogy a hangfelvételt később egy, a gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló bizottság egyik prominensének adták el.
Juhász Péter facebook bejegyzése
A kérdés az, hogy Juhász Péter miért nem számolt be a hangfelvételről bő fél évig. Erre számtalan lehetősége lett volna ugyanis. Ez idő alatt, de mind a mai napig is bármikor és korlátlanul a rendelkezésére állt a baloldali média. Tovább színesíti a helyzetet az, hogy a TASZ képviseletében meghívottként maga is részt vett a gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló bizottság egyik ülésén. Felszólalását az elképesztő arrogancia jellemezte, "most én beszélek" felkiáltással intette le a bizottság elnökét, Kocsis Mátét. Viszont az általa akkor már ismert hangfelvételről elfelejtett beszámolni. Rejtély, hogy milyen okból kifolyólag döntött a hallgatás mellett.
Juhász Oszkár békét akart
A balliberális médiában nagy port kavaró felvételen egy magánjellegű beszélgetés van, amin Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jelenlegi polgármestere a Véderő tagjaival tárgyal, akiket a törvénytelen cselekedetek abbahagyásáról próbál meggyőzni. Hogy ez mennyire így van, azt bizonyítja egy Juhász Oszkár által 2011. április 29-én tett feljelentése.
Azért kényszerült a rendőrséghez fordulni, mert olyan információk tudomására jutott, miszerint a Véderő revansot kívánt venni a gyöngyöspatai cigányokon, három tagjuk brutális bántalmazásáért. A feljelentésében azt hangsúlyozta, hogy a Jobbik a leghatározottabban elhatárolódott az efféle akciótól, és a törvények betartása mellett kívánja folytatni politikai tevékenységét.
Feljelentés
Feljelentés
J.F.
barikad.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése