2009. március 16., hétfő

Szerintem simán hazudnak a komcsi rendőrök....

BRFK: A rendőrök nem bántalmazták Morvai Krisztinát

2009-03-16

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint a rendőrök nem bántalmazták Morvai Krisztinát. A rendőrség honlapján közzétett közleményben az áll, hogy vasárnap nem sokkal 22 óra után a József Attila utcában a demonstrálók egy csoportja megtámadta az utcában felállított rendőrsorfalat, ezért könnygáz használatára került sor.

Mint írták, a helyszínen intézkedő rendőrök jelentései alapján megállapítható, hogy Morvai Krisztinát a rendőrök nem bántalmazták. Hozzátették: ennek ellenére, ha az érintett panasszal él a rendőri intézkedések ellen, azt a megfelelő jogi fórumok ki fogják vizsgálni, és feljelentést is tehet az ügyészségen.

Morvai Krisztina vasárnap késő este jelentette be, hogy hétfőn az Országgyűléshez és európai fórumokhoz fordul, mivel az európai parlamenti választásokon induló egyik párt, a Jobbik listavezetőjeként érte őt sérelem. Állítása szerint többször megütötték és megrugdosták őt a rendőrök.

Az MTI-nek a politikus azt mondta: nagyobb baja is lehetett volna, ha nem állják körbe a munkatársai.

A Jobbik listavezetőjét akkor érte könnygáz vasárnap este, amikor a József Attila utcánál a rendőrök könnygázt vetettek be a Bazilika előtti térről kiszorított csoporttal szemben.

Forrás: MTI

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése