2009. szeptember 1., kedd

RETTEGÉS

2006 óta nincs válaszunk a világ legegyszerűbb kérdésére: Miért állt tétlenül a Magyar Televízió székháza mögött a Nádor utcában a rohamrendőrség minimum száz tagja, állig felfegyverkezve, miközben irodista kollégáikat és kolléganőiket(!) majdnem meglincselték a főbejáratnál?

Azért nincs válaszunk erre a kérdésre, mert ha majd lesz válaszunk erre a kérdésre, az a válasz egyben súlyos vádirat is lesz sokak ellen. Mindazok ellen, akik akkor abban reménykedtek, hogy majdcsak meghal egy rendőr a tévé „ostrománál”, és akkor elszabadulhat a pokol. És akkor majd egy rendőrgyilkosságot is a Fidesz nyakába lehet varrni.

És most itt van néhány újabb kérdés, s ezekre éppen úgy nem lesz válasz, csak mismásolás, hazudozás, jóféle titkosszolgálati félrevezetés.

Lássuk tehát ezeket az újabb kérdéseket. Mindegyik egy-egy újabb vádirat…

Miképpen lehetséges, hogy a titkosszolgálat hosszú éveken át megfigyelés alatt tart egy „köztudottan szélsőséges nézeteket valló” állampolgárt, majd nagyjából azzal egy időben, hogy nevezett állampolgár állítólag megvásárolja első fegyverét, amellyel a cigányok meggyilkolására készül, a titkosszolgálat felfüggeszti nevezett megfigyelését? Nem hallgatják le többé a telefonját, nem figyelik kapcsolatait és környezetét – s nevezett állampolgár ezután hat embert gyilkolhat meg anélkül, hogy bárkinek eszébe jutna „utánajárni”. Történik mindez úgy, hogy a regnáló hatalom már az első gyilkosság elkövetése után „rasszista indítékra” gyanakszik. Mégis, még további öt cigány embernek kell meghalnia, hogy a regnáló hatalom illetékes szerveinek ismét „eszébe jusson” a korábban már éveken át „szoros megfigyelés alatt tartott” ember.

Miképpen lehetséges, hogy egy szélsőjobboldali figura – akiről ráadásul „közismert” mindez –, Izraelben vállaljon, vállalhasson munkát? (Jómagam néhány társammal, még az ELTE TFK hallgatójaként felfigyeltem egy hirdetésre, valamikor a nyolcvanas évek vége felé. Úgy 1987 táján. A hirdetésben az izraeli Jaffába toboroztak diákokat nyári munkára, egészen pontosan narancsot szedni. Jelentkeztünk - s akkor derült ki, hogy Izraelben, Jaffában csak zsidó származású diák szedhet nyáron narancsot, s ezt a származást igazolni is kellett. Így aztán itthon maradtunk…)

Miért dolgozhatott tehát a náci nézeteiről „ismert” K. Árpád, az évekig szoros megfigyelés alatt tartott K. István testvére egy kibucban? K. Árpád zsidó? Vagy változtak a munkavállalási feltételek Izraelben 1987 óta? Lehet… De azt egészen egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy egy évekig megfigyelt magyarországi „nácit”, aki ráadásul a Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetség vagy mi a bánat tagja, egyszerűen és csak úgy beengednek Izraelbe dolgozni. Itt valami nagyon bűzlik…

Miképpen lehetséges, hogy a másik gyanúsított, bizonyos Cs. István szintén az NBH látókörébe került szélsőséges nézetei miatt, majd mindezek után -mindezek ellenére?- bevonult a hadseregbe? Sőt! A szélsőséges nézetei miatt az NBH látókörébe került Cs. Istvánt aztán a Katonai Biztonsági Hivatal még be is szervezte, és leszereléséig „titkos kapcsolatként” foglalkoztatta! Egy szélsőséges nézeteiről ismert embert? Miért? Vagy éppen ezért? Ezzel zsarolták? S ha igen, akkor vajon miért nem jutott senkinek sem eszébe éppen Cs. István, egészen hat gyilkosság elkövetéséig?

Miképpen lehetséges, hogy a hajdú-bihari NBH-kirendeltség tudomást szerez arról, hogy az évek óta szoros megfigyelés alatt tartott K. István lőfegyver beszerzésére készül, s erről a tényről soron kívül tájékoztatják Laborc Sándort, egyben kérve nevezett személy szoros ellenőrzésének meghosszabbítását. Majd az évek óta szoros ellenőrzés alatt álló férfi további megfigyelését, éppen a lőfegyverbeszerzés információjának pillanatában Laborc Sándor, valamint az NBH szakirányú főosztálya elutasítja - ugyanis nem tartja elég megalapozottnak K. István további megfigyelését (!). Történik mindez 2008. május 12-én, majd 2008. július 21-én végrehajtják az első, tarnabodi támadást...

Önök elhiszik mindezt?

Kezdik már kapiskálni, miképpen függ össze a rendőrség a tévészékház ostromakor tanúsított érthetetlen magatartása a cigányok ellen elkövetett gyilkosságsorozattal?

Önök értik, miképpen tudott hat embert meggyilkolni egy társaság, amelynek egyetlen tagja sem IQ-bajnok?

Értik önök, hogy erre a példátlan bűncselekmény-sorozatra honnan és kitől volt pénzük, illetve megbízatásuk?

Értik-e, hogy miért a gyilkosok elfogása után akar Kolompár Orbán külföldre menekíteni sok ezer cigányt?

Sejtik-e önök, hogy mindaz, ami történt, kinek, kiknek jött éppen kapóra?

Meg tudják önök magyarázni, hogy vajon miért éppen az a távozó Laborc Sándor utolsó intézkedése, hogy nyugdíjba vonultat egy csomó NBH-s szakembert és tisztet?

Ezek a kérdések.

Csupa-csupa vádirat. S ami ezen kérdések mögül felsejlik, az tényleg Sztálin Szovjetuniója – EU-s keretekre szabva. 

Ameddig nem látunk mindebben tisztán, nem a cigányoknak kell itt rettegniük. Hanem mindannyiunknak.
Bayer Zsolt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése