2009. október 16., péntek

Jobbik-fórumok Fejér megyében: teljes rendőri megszállás a falvakban

Folyamatosan vegzálják a Jobbik országjáráson résztvevő vezetőit és az érdeklődő szimpatizánsokat a rendőri erők. Ezúttal Fejér megyében igyekeznek programjukat a lakosságnak bemutatni az Új Erő országos vezetői, azonban tegnap Cecén, majd ma Vajtán is folyamtosan zaklatták a rendőrök őket, illetve az érdeklődőket.

Tegnap a Fejér megyei községben, Cecén került sor a Jobbik lakossági fórumára ifj. Hegedűs Loránttal, a programban szerepelt egy megemlékezés is, valamint egy kettőskereszt katolikus szertartás általi megáldása. A helyszínen voltak a gárdisták és mások mellett Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Szilágyi György elnöki kabinetvezető, Losonczy Pál kommunikációs igazgató, valamint Hegedűsné Kovács Enikő, a Jobbik önkormányzati kabinetjének a vezetője. A faluban soha nem látott mértékű rendőri jelenlét volt tapasztalható, a készenléti rendőrök a megemlékezés alatt folyamatosan kamerázták a résztvevőket, a gárdistákat pedig egytől-egyig igazoltatási eljárásnak vetették alá. A párt vezetősége és ifj. Hegedűs Loránt, valamint Kovács Enikő a helyszínen lévő rendőröknél érdeklődtek az eljárás jogszerűségéről, érdemi választ nem kaptak és felvették a kapcsolatot a Nemzeti Jogvédő Alapítvány munkatársaival is.

A barikád.hu érdeklődésére Hegedűsné Kovács Enikő elmondta, a kettőskereszt megszentelésekor, a Himnusz éneklésekor 3-4 kisbusznyi rendőr jelent meg, majd a tömeggel, a megemlékezőkkel szemközt, a szónokoknak értelemszerűen háttal álló gárdistákat kezdték el igazoltatni.

-Még csak azt sem lehet mondani, hogy a gárdisták egyen-formaruhája lett volna a "zavaró"-mondja Kovács Enikő, hiszen iszonyatosan hideg volt, emiatt mindegyikük a saját kabátját viselte. Egy másik résztevővel elkezdtünk körbejárni és felírtuk a rendőrök adatait, számaika. Ez "természetesen" nem tetszett nekik, de szerintünk semmi jogalapjuk nem volt intézkedni, mert a rendezvény egyértelműen magánterületen zajlott, még ha nem is volt a telek elkerítve. A rendőrök adatait felírtuk. Egyikünk érdeklődésére sem tudták megmondani, milyen jogcímen intézkednek, a legbőbeszédűbb válasz sokadszori kérdésünkre is csak az volt: "Parancsot teljesítünk". Telefonon egyeztettünk Dr. Gaudi-Nagy Tamással is és egy helyi ügyvéd szintúgy megerősítette: jogalap nélküli rendőri intézkedést szenvedtek el a gárdisták és a megemlékezők. A rendőrök adatai dokumentálva vannak. Büntetőfeljelentést fogunk tenni.

Ma délben a szintén Fejér megyei Vajtára utaztak a párt vezetői, Vona Gáborék a helyiek jóvoltából szekéren tették meg az utat, majd a helyi gazdákkal találkozva egy traktort is vezetett a pártelnök és hosszan beszélgetett a helyi gazdálkodók mindennapi örömeiről, de főleg gondjairól. Eközben Vajtát is megszállták a rohamosztagosok, a falubeliek talán életükben összesen nem láttak ennyi készenléti rendőrt, mint ma: nyolcvanan-százan szállták meg a községet. A falubeliek nem tudták mire vélni a dolgot, sokan az elképesztő rendőri jelenlét miatt el sem mertek menni a délben kezdődő gazdafórumra, csupán harminc-negyven érdeklődővel találkozhatott Vona Gábor. A rendőrök autóikból a rendezvény előtt, alatt és után folyamatosan filmfelvételeket készítettek. A Jobbik kommunikációs stábjának tagjai a Fejér megyei kapitányság illetékeseinél érdeklődtek a szokatlan és elképesztő eljárásról. A hatóság munkatársai elmondták: több bejelentés érkezett hozzájuk, hogy "valakik a rendezvényt meg akarják zavarni, ezért éppen a Jobbik vezetőinek és szimpatizánsainak, az érdeklődőknek a védelmében" került sor Vajta teljes rendőri megszállására és az elképesztő intézkedéssorozatra.

Ma 17 órakor a hírhedt Enyingen, majd 19 órakor Sárbogárdon találkozik az érdeklődőkkel Vona Gábor Fejér megyei országjárása alkalmából. Kíváncsian várjuk a fejleményeket a tegnapi és mai események tükrében.

h.á.

barikád.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése