2010. január 29., péntek

NA, ez a terrorizmus!!!

Gyermekei mellett lőtték le az imámot az amerikaiak

A hírt közlő amerikai hivatalnokok egyelőre nem részletezték, hogy az Egyesült Államok vezette koalíció mely országának katonái haladtak abban a konvojban, ahonnan a gyilkos lövéseket leadták. Helyi lakosok szerint amerikai katonák nyitottak tüzet.

A gyilkosság miatt rövid tüntetés bontakozott ki Paktia Kotban, néhány kilométerre a Camp Phoenix nevű amerikai katonai tábortól. A tüntetők tiltakoztak, amiért a népszerű vallási vezetőt, aki három hónapon át egy kabuli iszlám iskolában is tanított, minden ok nélkül agyonlőtték. Az egyik demonstráló a The Washington Postnak elmondta, hogy az amerikaiak nagyon sok ártatlan embert gyilkoltak meg. Az emberek tűrik ezt napról napra, ám egy nap megelégelik és megkezdik a dzsihádot (a szent háborút) – tette hozzá.

Amerikai részről mindenesetre kifejezték sajnálkozásukat a „szerencsétlen baleset” miatt. Álláspontjuk szerint a katonák egy „fenyegetőnek vélt járműre” nyitottak tüzet. Az incidens közelében lakó helybeliek kijelentették: az imám semmivel nem provokálta ki a lövéseket. Három gyermekkel autójában várta, hogy a negyedik beüljön a járműbe.

(washingtonpost.com) - MNO - barikád.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése