2009. június 1., hétfő

“Öld meg a magyart!” - Elmélkedés egy ítéletről

A képen: H. "Öld meg a magyart" Dezsőné

Autó gördül a falun át, benne két gyermek és az apa. A falu utcáján a körülményekhez képest nem történik semmi különleges. Mondom, a körülményekhez képest. Házak jobbra, házak balra, népek az utcán. Gurul az autó tovább. Az utcán egy gyerek játszik. Láthatatlanul. S mikor a legkevésbé számít rá az autóban ülő család, a gyerek előugrik az árok partjáról, egyenesen a kocsi elé. Elütötték? Az apa kiszáll, hogy megnézze. A hangos fék sikítására felsikítanak az utcában lévők is. Özönlik a tömeg, mind az autó köré gyűl, csak úgy, ahogy a harag is az agyukban. Nem gondolkodnak, nem szokásuk. Csak tesznek. Ösztönből. „MEGÖLLEK A KURVA ANYÁD!!!” - üvölti valaki. Erre az apa hátrálni kezd autója felé, és visszaül, becsukja az ajtót. De hamar kinyitják és kirángatják őt a kocsiból! „ÖLJÉTEK MEG A MAGYART, MEGHALT A GYEREK!!!” - visít az asszony. A tömeg pedig szót fogad. Megölik a magyart. Felkoncolják, mint, nyulat az agarak. Rúgják, ütik, csapkodják, ahol csak érik, leginkább a fejét… közben a két gyerek az autóból nézi, ahogy apjuk tehetetlenül fekszik a földön. A lányok könyörögnek, hogy hagyják abba, de a lincselők azt ordítják, ha nem fogják be a szájukat, meg fogják erőszakolni őket. Ekkor a két gyerek elszalad segítségért. Mire a segítség megérkezik, a tömeg szétspriccel. Megjönnek a mentők is, de hiába.

Szögi Lajos 44 évet élt. A kislány pedig, akit elsodort… Sértetlenül túlélte a balesetet.

Nyolc ember kerül a bíróság elé, és 2009. május 29-én valamennyi vádlottat bűnösnek találta különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés illetve felbujtás miatt. A mérleg, egy életfogytiglani, öt 15 évi, és kettő 10 évi fegyházbüntetés.

De valami nem kerek a történetben! Egy mondat, egy apró pillanat a végtelennek tűnő történetből.

„Öld meg a magyart…”

Nem fura?

Fordított esetben így hangzana: „Öld meg a cigányt!”

Ugye, hogy másképp hat? És mi lett volna fordított esetben? Ha magyarok üvöltik ezt a menekülő cigánynak? Sejtem: még egy vádpont és plusz 10 év fegyház az ítéletkor.

Jogvédelem, pozitív diszkrimináció és a megannyi érdek, ami ehhez fűződik. Ez az oka annak, hogy e mondatért nem született ítélet, s valójában fel sem merült senkiben, hogy ezért szóra nyissa száját. Jogvédelmi dogma. Parancs a megannyi ukáz mellett, de mind fölött a legfőbb. De nem vonatkozik mindenkire.

Felbujtani a magyar megölésére nem rasszizmus. Hol van Mohácsi jogvédő asszony? Nem látta, nem hallotta valaki, hogy a köztévébe rohant volna hangot adni felháborodásának? Hát persze. Biztos látta az egyetlen Parancsot, amit minden intézmény ajtajára kiszögelt a Nagy Testvér:

„MINDEN ÁLLAT EGYENLŐ, DE EGYES ÁLLATOK EGYENLŐBBEK A TÖBBINÉL.” (George Orwell - Az állatfarm: Tündérmese, 1945)


ellenkultura.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése