2009. augusztus 14., péntek

Ennyire tértek jó útra a kesznyéteni cigányok...

Ugye, emlékszünk, mennyire fogadkoztak a kesznyéteni mokkák a nevezetes uborkatolvajlásos eset után, hogy jó útra térnek, és nem bűnöznek tovább? 

Nos, mindennek gyakorlati megvalósulását az alább láthatjuk. Igen, Barna bácsi (ahogy 
Hell István mélyhazug cigányfajvédő mondta, “gyilkos prosztó”) meghurcolása, valamint a cigányok bosszúszomja (amely miatt végül Mokokra kellett menekülnie) igencsak felbátorította a helyi deviánscigányokat, akik még csak véletlenül sem hagytak fel bűnöző életmódjukkal.

Lába kélt a sátornak egy kesznyéteni udvarról
Kesznyéten - Néhány kesznyéteni fiatal baráti körében már hagyománnyá vált, hogy a nyári időszak folyamán a társaság egyik tagjának kertjében sátrat állítanak, és ott táboroznak egy-egy éjszakán át. 

Ez így történt július 31-én, pénteken is. Másnap a fiatalok hazamentek, de nem bontottak sátrat, hiszen úgy gondolták a következő héten megismétlik barátjuknál a vadregényes éjszakát.
Azonban augusztus 3-án reggel a táborozás helyszínén lakók megdöbbenve tapasztalták, hogy a sátornak nyoma veszett. A fiatalok a szülők haragjától félve nem szóltak a sátor eltűnéséről. Néhány nappal később azonban azt látták a fiúk, hogy új táborhely alakult a kertszomszéd portáján és ott saját sátrukat vélték felismerni. Ekkor már szóltak a fiatalok szüleiknek a sátor eltűnéséről, illetve annak feltételezett hollétéről is, akik bejelentést tettek az esetről a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon. 

A járőrök kimentek a családhoz, ahol elmondták az eltulajdonított tárgy jellegzetességeit, annak ismertető jegyeit. Az egyenruhások a megadott címre mentek, ahol egy kesznyéteni férfi lakóházának udvarán megtalálták a felvert sátrat, amely éppen a leírtakkal megegyező külső jegyekkel rendelkezett. Az eltulajdonított tárgy lefoglalásra került, valamint a férfit előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A rendelkezésre álló tárgyi bizonyíték ellenére is tagadta azonban a bűncselekmény elkövetését.
 (Kuruc.info: lásd még: “lehet, hogy ott se vótam!” és társai [bővebben ITT] – azaz a jellemző cigány hazudozás.)

Az eset különlegessége, hogy a sátortolvaj nem ismeretlen a helyi rendőrök számára, hiszen pár nappal előbb már előállították a kapitányságon, ugyanis ő volt, aki az egyik helyi étteremből a zsák fagyasztott húst is eltulajdonította. A fiatalok helyesen döntöttek, hogy nem önerőből akarták visszaszerezni tulajdonukat, hanem értesítették a rendőröket, akik sikeresen felderítették a jogosulatlan sátorverőt - tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda munkatársa.
(BOON)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése