2009. október 7., szerda

Óriási MSZP baki Ajkán!

A tegnapi napon, október 6-án, mint sok helyen, Ajkán is városi megemlékezés volt az Aradi vértanúk emlékére. Két városi iskola diákjai méltó előadást tartottak, ügyes szavalatokkal, szép koreográfiával.

Természetesen a rendezőség által „ünnepnek” minősített gyásznap alkalmából a Jobbik Magyarországért Mozgalom ajkai alapszervezete és devecseri helyi szervezete is a koszorúzási szándékát idejében jelezte. A felemelő műsor után sorban bemondták a megjelent pártok neveit, az MSZP-s városvezetés „őszinte” örömére. Koszorúinkat elhelyeztük, az erre az alkalomra állított kopjafa tövében, a Fidesz narancssárga gerberái és az MSZP vörös szegfűi mellé.

Meghívott vendégként részt vett a rendezvényen Ajka testvérvárosának, Székelykeresztúrnak a küldöttsége is. A székelyföldi település alpolgármestere beszédet is tartott. A műsor a Himnusszal kezdődött, és a Szózattal zárult... volna!

A városvezetésnek kezdettől rendkívül kellemetlen volt a körülbelül húszfős jobbikos delegáció, árpád-sávos, nemzeti és jobbikos lobogókkal. Hatalmas öngólt lőve azonban, s ezzel, "kultúrájukat" is bizonyítva, nem vették fel a műsorba a Székely himnuszt!
Nem úgy, mint mi! Előre tudva székely testvéreink jelenlétét és számítva a hiányosságra, karénekessel felállva kezdtük el énekelni a rendezvény legvégén. A gyorsan útjukra indult „városatyák” hirtelen kénytelenek voltak megállni és vigyázzban végighallgatni a hazafiakat és a hozzájuk csatlakozókat. Végigállni és hallgatni, mert énekelni szégyenszemre nem tudták! A testvérvárosi küldöttség teljes létszámban velünk együtt énekelt!

A helyi Jobbik megleckéztette a városvezetést, példát adva a valódi hazaszeretetből!

Parlamentből kivonulnak igaz honfi politikusok láttán, fasizmust és nácizmust kiabálva az éterbe. Valódi vendégszeretetből és testvériességből, igaz magyarságból azonban ismét megbuktak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése