2009. október 8., csütörtök

Kibuktak a cigányok az új segélyrendszeren

Az „egy család, egy segély” - támogatási elv bevezetése ellen tiltakozott az MCF Roma Összefogás Párt. Kolompán Orbánék a javaslat visszavonását kérik Bajnai Gordontól.

2010-től egy családban csak egy személy kapna segélyt – jelentette be szerdán Budai Bernadett kormányszóvivő. A szigorítást tanfolyamok indításával ellensúlyozná a kabinet, hogy „a munka világából kiesők visszakerüljenek a körforgásba; így az eddigi segélyezettek tanfolyamokra vagy állami közmunkára járnának a kormány elképzelései szerint. A Kolompár Orbán vezette MCF Roma Összefogás Párt azonnal tiltakozott a jövő évi szabályozás ellen, mondván, ez csak a létminimum alatt élő tömegek gondjait növelné tovább – nemzetiségtől függetlenül.

A kabinet 12 milliárd forintot szánna a segélyezési rendszer átformálására, amit uniós forrásból tervez finanszírozni. A szigorítás értelmében ugyanakkor családon belül maradhatna egy szociális és egy munkanélküli segély. A rendelkezésre állási támogatást (rát) az kaphatja meg, aki közmunkára alkalmas, de ezt az önkormányzat pénz vagy állás hiányában nem tudja számára biztosítani.

OrientPress - barikád.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése