2009. november 4., szerda

Mégsem a H1N1 vitte el a tizenkét éves fiút

A boncolás után kiderült, nem az új típusú influenza okozta egy tizenkét éves iharosberényi fiú halálát, aki kedden a nagykanizsai kórházban hunyt el. A faluban azonban volt H1N1-es megbetegedés.

Most úgy tűnik, hogy nincs összefüggés a gyerek halála és az új típusú influenza között – mondta a megyei internetes oldalnak Schaffer Károly regionális tiszti főorvos még a boncolás előtt. A gyereket akut hasi panaszokkal szállították szülei kórházba, ahol nem tudtak segíteni rajta az orvosok. A településen, illetve Iharosberényben, ahol a fiú általános iskolába járt, azt beszélték: a gyerek halálát talán influenza elleni védőoltás okozta. S az is elhangzott: lehet, hogy az új influenzába halt bele, mert egészséges volt, viszont az iskolában szűrtek ki H1N1-pozitív diákot.

Egy hónapja voltak esethalmozódások Iharosberényben az iskolában, amit a háziorvos jelzett – mondta a tiszti főorvos. Három gyereket szűrtek, egy kislánynál pozitív lett H1N1-re a laboratóriumi vizsgálat. Ez azonban a főorvos szerint nem hozható összefüggésbe a 12 éves gyerek halálával, hiszen a lappangási idő tíz nap, amin jóval túl vagyunk.

Szerdán a boncolás megállapította: a fiú egy eddig rejtve maradó, rekeszizom-fejlődési rendellenességbe, illetve ennek szövődményébe halt bele.

mno.hu - barikad.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése