2009. november 4., szerda

Rendőrségen tartják fogva a Gárda Heves megyei kapitányát

Sneider TamásSneider TamásAz Új Magyar Gárda Mozgalom szerda délután a szovjet bevonulásról tartott egy megemlékezést Egerben, az ’56-os emlékműnél. Sneider Tamás, a Jobbik Heves megyei elnöke szerkesztőségünket tájékoztatta arról, hogy a rendezvény bejelentett volt, melyre a rendőrség az előzetes engedélyt meg is adta. Ennek ellenére a megemlékezés kezdetére, mintegy 50 rendőr vonult ki, majd a rendezvény végén elkezdték igazoltatni a gárdistákat.

A rendvédelmi szervek indoklásában az áll: a gárdisták azzal, hogy a Székely himnusz eléneklése után „Szebb jövőt!” felkiáltással köszöntek el egymástól, megsértették a gyülekezési törvényt.

A meglehetősen jogtalan intézkedés keretében Ferenczi Henriket, a Gárda Heves megyei vezetőjét bevitték a kapitányságra, ahova körülbelül 150 ember (kiknek fele gárdista) követte. A tömeg jelenleg kint áll a rendőrség épülete előtt, s várják, hogy kiengedjék a kapitányt. Mindeközben kommandósokat vezényeltek ki a helyszínre, akik éppen beöltöznek.

A fejleményekről később tájékoztatjuk olvasóinkat!

barikád.hu


1 megjegyzés:

  1. Cigányokkal nem keménykednek, hanem lapítanak mint szar a fűben, a kommandósok, mert szarok, a pösze kiskancsó drazséval együtt!

    VálaszTörlés