2010. január 5., kedd

Egymásra mutogatnak a hatóságok az SZDSZ-maffia ügyében


A Strabag Demokraták Szövetsége névvel fémjelezhető politikai maffia korrupciós ügyei ellen feljelentést tett a Jobbik egyszerre két nyomozó hatóságnál, melyek – nem tudva a párhuzamosságról – abszurd módon épp egymásnak passzolták tovább (keresztbe) a kellemetlen ügyet. Az eset jó példája annak, mennyire félnek az SZDSZ-es politikusbűnözőktől még a nyomozók is.

Retkes Attila SZDSZ-elnökké választása után bocsánatot kért azokért a korrupciós ügyekért, melyekben pártja az elmúlt 15 évben érintett volt. A haldokló ember őszinteségi rohamához hasonlítható elszólás alapján a Jobbik budapesti elnöke, Czeglédi János feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál és a Budapesti Nyomozó Ügyészségnél. Azonban mindkét hatóság tovább passzolta az ügyet, ráadásul pont keresztbe, egyszerre, egymásnak! Végül az NNI Korrupció Bűnözés Elleni Osztály foglalkozott a kényes üggyel, de sajnos érdemi vizsgálat nélkül elutasította a feljelentést, bűncselekmény gyanújának hiányára hivatkozva. Még Retkes Attilát sem hallgatták ki tanúként, pedig köteles lett volna konkrét ügyeket feltárni az általa elnökölt bűnszövetséggel kapcsolatban. (Az elutasító határozat és az egymáshoz továbbküldő intézkedések dokumentumai a cikk alján találhatóak.)

A Jobbik Magyarországért Mozgalom feljelentésének elutasítása hátterében állhat egyszerűen a probléma szőnyeg alá söprésének hétköznapi gyakorlata, de valószínűbb, hogy a nyomozók is tartanak attól az SZDSZ-től, mely gyakorlatilag a mostani köztársasági elnököt is adhatta az országnak. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetétől érkező jelzések szerint a kollaboráns rendőrségi vezetők kialakult gyakorlata, hogy „nyeretlen kétéves” nyomozókra bízzák a legbonyolultabb ügyeket, így biztosítva a politikusbűnözés folytatását.

Mint azonban a TMRSZ léte is bizonyítja, kerülhetnek jó kezekbe is a Jobbik feljelentései. Jövő kedden arra mutatok ilyen példákat, mit segít a politikusbűnözés felszámolásában, ha a jobbikos politikusok belelátnak a titkos iratokba…

Novák Előd,
a Jobbik alelnöke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése