2010. január 5., kedd

A pátyi "golfpálya-bizniszben" érintett MSZP-s politikus a benzinügyben is "összeférhetetlen"?

Laboda. Az ismeretlen, ámde fontos szocialistaLaboda. Az ismeretlen, ámde fontos szocialistaLaboda Gábor MSZP-s országgyűlési képviselő személyében szocialista érintettje is van az elhíresült benzintender-ügynek – tudta meg a Hír Televízió. A Gondola is átnézte a cégpapírokat és a képviselői vagyonnyilatkozatot. A Barikád pedig újabb "apró" adalékkal szolgál Laboda Gábor munkásságáról.

Ezekből kiderül, hogy Laboda 100 százalékban tulajdonosa és ügyvezető igazgatója a Hirig Kft-nek, amely Inárcson két OMV-benzinkutat üzemeltet. Abarikad.hu információi szerint a politikusnak a III. kerület határában a 10-es úton, közvetlenül az ürömi elágazás után található OMV kútban is van érdekeltsége. Így az állami autók OMV-kútnál történő tankolása közvetlen pénzügyi hasznot is hajthat a szocialista képviselőnek.

Az ügy pikantériája, hogy Laboda Gábor a parlament rendészeti bizottságában foglal helyet, éppen abban a testületben, amely pénteken rendkívüli ülésen fogja megtárgyalni a kormányzat botrányba fulladt benzinbeszerzési tenderét. Ha jogilag nem is összeférhetetlen, politikailag mindenképpen rendkívül kínos helyzetbe került a szocialista képviselő, akinek vagyonnyilatkozatát lapozgatva az is kiderül, hogy az orosz Gazprom-cég részvényese.

Információink szerint a magát a Hír tv kamerái előtt "egészen kis pontnak" nevező, nyilván üzleti és egyéb befolyással igen csekély mértékben rendelkező Laboda üzemeltette a budaörsi Agip kutat is jó ideig (a Balaton felé menő oldalt) amíg az Agip Hungária valami miatt el nem vette tőle a bérleti jogot.

A "pátyi golfpálya-bizniszként" elhíresült legújabb belterületbe vonási, lakóparképítési botrányban (amely miatt például Pörzse Sándornak távoznia kellett az Echo tv-től) is érintett Laboda Gábor. Erről az újságárusoknál kapható Barikád magazinban olvashat részletesen. Labodát Üröm polgármestereként indították a szocialisták 2006-ban Pest megye 10. számú választókerületében (melybe beletartozik az igen értékes területű Zsámbéki-medence), azonban egyéniben alulmaradt a Fidesz jelöltjével, az operaénekes Gulyás Dénessel szemben. Listáról azonban mégis bejutott a parlamentbe.

Utólag talán már érthető, miért volt a személye ennyire fontos a szocialistáknak...

barikad.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése