2010. április 9., péntek

Elmarasztalta az ORTT a Jobbikot elhallgató RTL Klubot


2010. 04. 08-án az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottsága helyt adott a Jobbik panaszának a 388/2010. számú ügyben.
A csütörtökön 11:00 órakor tartott nyilvános tárgyalás során a Bizottság megállapította, hogy az RTL Klub 2010 .03. 15-én sugárzott Esti híradójával megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás elvét.


A Jobbik azért tett panaszt, mert a televízió tisztességtelenül, kiegyensúlyozatlanul, aránytalan mértékben, sérelmes, torzított módon, és a társadalom iránt érzett felelősség degradálásával adott hírt a Jobbik március 15-ei megemlékezéséről.


A panaszt megelőzően a televízió a Jobbik kifogásának nem adott helyt, miszerint a Jobbik elfogadhatónak azt tartotta volna, ha hang-, és képanyaggal, és közel ugyanolyan időtartamban, mint az MSZP kapott volna lehetőséget a híradásra. Elfogadhatónak azt tartotta volna, ha szintén bejátszanak kulturális műsort a megemlékezésről, szintén bejátszanak tömegfelvételt, és szintén bejátszanak a pártelnöktől, Vona Gábortól és Morvai Krisztinától, és/vagy Szegedi Csanádtól és/vagy ifj. Hegedűs Loránt református lelkésztől beszédrészletet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése