2010. április 16., péntek

Na, erre kell számítani a fidesszel kapcsolatban! Ez már tényleg röhejes...


A védett érinthetetlenek: cigányok és fideszesek
Az alább olvasható hírrel kapcsolatban két tényre hívnánk fel a figyelmet:

- Milyen gyorsan meglett az ítélet ebben a piti, sérüléssel nem járó ügyben, nemde? Miközben a cigányok által elkövetett bűnügyekkel vagy (saját maguk által deklaráltan is – lásd pl. 
EZT) nem hajlandóak foglalkozni, és ha igen, akkor is évekig eltart egy-egy ilyen ügy vizsgálata (lásd Olaszliszka vagy Cozma), vagy

- Igen alacsony büntetéseket szabnak ki az elkövető orkokra (Kozák Rajmund, a hevesi rendőrverők sb.), miközben sokkal-sokkal kisebb bűncselekményekért (pl. pofonért) másfél-két és fél éveket osztogatnak.

Ez utóbbival kapcsolatban emlékeztetünk még arra, hogy nemcsak ez az ítélet áll, finoman szólva, ellentétben a cigánybűnözőkre általában kiosztott büntetésekkel (pontosabban: általában felmentésre vagy legrosszabb esetben is valami felfüggesztettre), hanem ott van még a barcsi srácok ügye is, akik, ugyebár, nem átallottak felpofozni egy vélhetően zsebtolvaj vagy szexuális szolgáltatásait túl rámenősen kínáló cigányt. Amiért aztán meg is kapták másodfokon a maguk másfél-két és fél év letöltendőjüket…

Végezetül, ha már úgyis aktivistákról van szó, érdeklődéssel várjuk a fideszes Törő Gáborra (sztori 
ITT) hasonlóképp gyorsított eljárásban kirótt minimum másfél évet. Ja, hogy őkelme fideszes, így védett, és el nem ítélhető?
Az eredeti cikk:
Leültették a pártaktivista támadójátBörtönbüntetésre - egy év nyolc hónap szabadságvesztésre - ítélte első fokon a kaposvári bíróság szerdán azt a kaposvári férfit, aki egy szórólapot osztó fideszes pártaktivistára, egy helyi önkormányzati képviselőre támadt. Az ítélet nem jogerős.
A kaposvári rendőrkapitányság a múlt héten, kedden rendelt el nyomozást amiatt, hogy egy kaposvári lakos a családi házánál kerítésen kívül pártaktivistaként szórólapot osztó helyi önkormányzati képviselővel szóváltásba keveredett, majd a sértett feje felé dobott nagy erővel, célzottan egy körülbelül négy centiméter átmérőjű követ.

Ezt követően a gyanúsított a kerítésen átugorva továbbra is hangosan szitkozódott és a hátráló sértett után ment, akit két házzal arrébb arcul ütött, aminek következtében a pártaktivista szemüvege a földre esett.

A vád szerint a sértettnek látható sérülése nem keletkezett, azonban figyelemmel az elkövetés körülményeire és eszközére, megvolt az elvi és gyakorlati lehetősége annak, hogy a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedjen.

A nyomozás felett felügyeletet gyakorló Kaposvári Városi Ügyészség az őrizetben lévő gyanúsított ellen aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, amelyet a bíróság helyben hagyott. Az ítélet meghozatalakor a bíróság figyelembe vette, hogy a vádlott visszaeső bűnös, testi sértésért és garázdaságért volt büntetve.

Az ügyészség súlyosításért, a védelem enyhítésért és a cselekmény eltérő minősítése miatt fellebbezett. A vádlott előzetes letartóztatását a bíróság fenntartotta.

Az ügyben a Somogy Megyei Bíróság hoz jogerős ítéletet.
(Népszava)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése