2010. április 12., hétfő

Nos, a bugris fideszes képvislőnek máris a fejébe szált a "dicsőség"! Kutyából nem lesz szalonna...


Botrányos jelenetek helyszíne volt a választások éjszakáján a békéscsabai Jobbik irodája. Hirka tamás, a Fidesz önkormányzati képviselője több társával hívatlanul megjelent a helységben, ahol trágár szavakkal szidalmazták a nemzeti párt szimpatizánsait, és egy fiatal lányt is bántalmaztak.
A választások éjszakáján a Békéscsabai Jobbik a Kiss Ernő utcai irodájában várta a választási eredményeket a Jobbik Békés megyei tagjai, szimpatizánsok és szavazatszámlálók társaságában.
A rendezvényt azonban a választási eredmények kihirdetése után megzavarta a Fidesz-KDNP egyik békéscsabai önkormányzati képviselője, nevezetesen a magát büszkén hívő kereszténynek valló Hirka Tamás. Társaival együtt – a jelen lévők szerint erősen ittas állapotban - bejöttek a Jobbik irodájába, ahol szidalmazták a nemzeti párt szimpatizánsait, sőt tettlegesen is bántalmazták a Jobbik egyik fiatal hölgy tagját. Ezt követően a tanúk elmondása szerint minősíthetetlenül trágár szavakkal illették a Jobbikot, illetve annak békéscsabai elnökét Szabóné Kocziha Tündét.
Botrányos viselkedésük miatt a fideszesek ki lettek tessékelve az utcára. A részeg képviselő azonban nem tágított, ráncigálni kezdte a vaskaput és gyalázkodó hangnemben szapulta a Jobbik tagjait és helyi elnök asszonyát.
A jobbikosok értesítették a rendőrséget, akik hosszas késlekedés után kiérkeztek a helyszínre. Igazoltatták a Fidesz fiatal önkormányzati képviselőjét és társait, majd elszállították őket a helyszínről. A sértettek feljelentést tettek könnyű testi sértés, rágalmazás és becsületsértés miatt, a Békéscsabai Rendőrkapitányság pedig magánlaksértés miatt kezdeményez eljárást,
A jelen levők elmondása szerint Hirka egyik társa még a dolgát is elvégezte az iroda udvarán.
Véleményünk szerint itt van az a pont, amikor megálljt kell parancsolni egyes helyi képviselők önkényeskedéseinek. Sajnos a kampány során is többször tapasztaltuk, hogy a hatalmukkal visszaélő városatyáknak semmi sem szent, ha a hatalmuk megtartásáról, vagy politikai ellenfeleik megsemmisítéséről, gyalázásáról van szó. Mindenki gondolkodjon el azon, hogy ha a Fidesz már a választások éjszakáján ezt teszi, akkor mire számíthatunk az elkövetkező években? – áll a békéscsabai Jobbiknak a botrányos eset kapcsán kiadott közleményében.



barikad.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése