2009. augusztus 19., szerda

Zsarukra támadtak a cigányok...

Frissítés (aug. 19. 11.44): a teljes cikk (saját szkennelés, mivel hivatalosan, online még nincs kint):

A rendőröket is zaklatják a romák
Újabb önkényes igazoltatás - Szolgálaton kívüli rendőröket vontak kérdőre felfegyverkezett cigányok

Vadászatról hazafelé tartó, szolgálaton kívüli rendőröket zaklatott és fenyegetett meg életveszélyesen egy csapat járőröző cigány a napokban Nyírmihálydiban – értesült a Magyar Nemzet. Ez már a harmadik hasonló eset néhány napon belül. A harminc-negyven, szekercékkel, késekkel és husángokkal felfegyverkezett roma arra hivatkozva inzultálta a két rendőrből és egy vállalkozóból álló vadászcsapatot, hogy „biztosan ők a sorozatgyilkosok”. Ezt a következtetést abból szűrték le, hogy látták, sörétes puska van az autójukban. Az egyik rendőrt, akinek rokonai Nyírmihálydiban laknak, azzal fenyegették meg, hogy felgyújtják a szülei házát. Végül a kiérkező helyi rendőrök fellépése miatt nem fajult tettlegességig a szóváltás. A rendőr-vadászokat azonban így is órákon át feltartóztatták a saját kollégáik, amíg ellenőrizték a fegyverüket és a papírjaikat. Eközben a felfegyverkezett romákat senki sem vonta felelősségre. 
(Kuruc.info: a cigányok Indiában az érinthetetlenek kasztjában voltak [ha kasztnak lehet nevezni a legalsó, legalantasabb munkát végző kaszt, a páriák alatti létet]. Nálunk is azok – csak más értelemben. Itt szintén érinthetetlenek – abban a tekintetben, hogy rendőr hozzájuk nem nyúlhat, évezredes “kultúrájuk” [bűnözés, útonállás, gyilkolás, lincselés] gyakorlásában nem akadályozhatja, azért felelősségre nem vonhatja.) Az egyik cigány azt állította, a vadászok azt kiabálták ki az autóból: „Megdöglötök, büdös cigányok!" (Kuruc.info: csak a szokásos “életszerű” magyarázat – négy ember, akinek ráadásul, a szállítási szabályok értelmében, a fegyvere sem lehet csőre töltve, neki fog aztán menni 20-30 felfegyverzett, dühöngő ember alatti lénynek... A cigányok mindig ezzel a szánalmas magyarázattal jönnek – legutóbb pl. a mindszenti kompnál. Hasonló esetek hivatkozásaiért lásd pl.EZT) Információink szerint Nyírmihálydiban napok óta még az élelmiszert szállító kisteherautókat is megállásra kényszerítik és átvizsgálják a cigányok.(Kuruc.info: erre van idejük – budiásásra meg nincs, azellen a legfelsőbb szintű fajvédőiket is bevetik [sajnos sikerrel]. Az meg nem zavarja őket, ha terjed a Hepa C. Lásd még EZT)

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak megerősítette: a vadászatra indult társaság üresen hagyott kocsiját valóban követték a helyi romák szombaton Nyírmihálydiban, mert azt feltételezték, hogy lőfegyverek lehetnek a vadászoknál. Azonban a kiérkező rendőrök az adatgyűjtés során megállapították, hogy az időközben a vadászatról visszatért két szolgálaton kívüli rendőr és harmadik társuk minden irata, engedélye és fegyvere rendben van — hangsúlyozta a szóvivő. Fülöp Gergely rámutatott: ha egyáltalán elhangzott a mondat, amit az egyik roma férfi említett 
[„Megdöglötök, büdös cigányok!"], az legfeljebb zaklatásnak minősíthető, amely magánindítványos ügy. Kérdésünkre megjegyezte: nincs tudomásuk arról, hogy bárki házfelgyújtással fenyegetőzött volna. (Kuruc.info: mi a fenének hazudik és védi Fülöp ezeket a szennyeket? Kiadta felsővezetés az ukázt, hogy nem szabad szegíneket hírbe hozni?) Hozzátette: mivel szolgálaton kívüli rendőrökről van szó, az iratokat tanulmányozásra áttették a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészségre, azonban egyelőre semmilyen eljárás nem indult. 

Ismert, ez már a harmadik olyan eset néhány napon belül, amikor felfegyverkezett cigány csoportok állítanak meg járműveket vagy fenyegetnek meg ártatlan embereket a sorozatgyilkosságra hivatkozással. Múlt héten Gávavencsellőn egy vadászokat szállító terepjárót állítottak meg önkényesen helyi romák, vasárnap pedig a Nyírmihályditól öt kilométerre fekvő Nyírlugoson tartóztattak fel egy lakodalomból hazafelé tartó terepjárót felfegyverkezett cigányok, 

Arra a kérdésünkre, tesz-e valamit a megyei rendőrség azért, hogy megfékezze az önhatalmú roma csoportok akcióit, Fülöp Gergely azt felelte: határozottan fellépnek azok ellen, akik törvénytelenül, mások jogainak korlátozásával járőröznek.
 (Kuruc.info: a ”határozott fellépés” eddigkérlelésben merült ki – lásd EZT. Ha fehérek csinálnák ugyanezt cigányokkal, már rég előzetesben lennének rászízmus, gyilkossági kísérlet stb. miatt [is] – akárcsak a barcsi srácok.) Hozzáfűzte: ma megyei roma kisebbségi vezetőkkel találkoznak, amelyen szintén téma lesz, hogy meddig törvényesek ezek az önszerveződések.
(MNO)

Eredetileg írtukVadászatról hazafelé tartó, szolgálaton kívüli rendőröket zaklatott és fenyegetett meg életveszélyesen egy csapat járőröző cigány a napokban Nyírmihálydiban. Ez már a harmadik hasonló eset néhány napon belül, nekünk pedig egyik szemünk sír, a másik nevet. Nevet, mert igazság szerint megérdemlik a sündőrök, hogy közelebbről is megtapasztalják a cigánybűnözés nevű jelenséget, és sír, mert közbiztonság teljes megszűnésének a képét vetíti elő az eset.
A harminc-negyven, szekercékkel, késekkel és husángokkal felfegyverkezett roma arra hivatkozva inzultálta a két rendőrből és egy vállalkozóból álló vadászcsapatot, hogy „biztosan ők a sorozatgyilkosok”. Ezt a következtetést abból szűrték le, hogy látták, sörétes puska van az autójukban.
(MNO nyomán)
kuruc.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése