2009. augusztus 28., péntek

Gárdisták mentették meg egy hajléktalan férfi életét


A Rongyos Gárdáról való megemlékezés után gárdistáinkat szokásos módon igazoltatni kezdték a sündõrök a farkasréti temetõ bejáratával szemben.
Eközben a közeli padról hirtelen leesett az ott ülõ idõsebb hajléktalan férfi, és többet nem mozdult. Három derék gárdista - egy lány és két fiú - azonnal a férfihoz ugrottak és elkezdték újjáéleszteni. A megdöbbent rendõrök földbe gyökerezett lábakkal nézték a jelenetet. Közben egyre többen gyûltek a helyszínre, az arcokon feszült várakozás és megdöbbenés ült. A csöndet csak a rendõrök szidalmazása szakította félbe idõnként. Semmit sem csináltak, csak nézték, ahogyan a férfi a földre zuhan. Pedig elsõsegélynyújtást elvileg mindeninek tudnia kell...
Jó negyed óra múlva megérkezett a mentõ. A mentõsök elkeseredetten küzdöttek a férfi életéért, úgy nézett ki - hiába. Két, szintén hajléktalan barátja palackos borral és cigarettával a kezében  aggódott érte. "Hozzátok vissza!" - ismételgette egyikük. "Az egyetlen barátom volt, akivel mindenben megértettük egymást" - mondogatta a másik.
Az eszméletlen férfit többször defibrillálták, injekciózták, masszírozták a szívét, de a pulzusa nem indult be. Talán fél óra is beletelt, mire csodák csodájára megmozdult a férfi mellkasa. A tömeg tapssal jutalmazta a mentõsök és a gárdisták munkáját. A megrendült, könnyes szemû hõsöknek még néhány rendõr is gratulált. Tekintsünk büszkén ezekre a hétköznapi hõsökre! A médiában persze errõl nem lehet majd hallani.
Éljenek a hõsök, éljen a Gárda!
Király András
Alább az esemény képekben is:

A hős

A megrendült hős

Az életmentők

Infúziót tartva

Ölbe tett kézzel figyelik a haláltusát az ávósok

kuruc.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése