2009. augusztus 25., kedd

Nyílt levél Benczének: Mit tegyünk az alakzatban álló fehéringesekkel a tanévnyitón?

Legkevésbé Sem Tisztelt Rendõrfõkapitány! 
Közelegnek a tanévnyitó ünnepségek, és a tanítók, tanárok tanácstalanok. Azért van ez a bizonytalanság, mert nem tudjuk a válaszokat a következõ - a mindennapi életünket alapvetõen befolyásoló – kérdésekre:
Mit tegyünk azon az iskolai magánterületen, ahol a tanulók az iskolai tanévnyitó ünnepség alatt alakzatban kívánnak megállni? Hagyhatjuk-e ezt, vagy valamilyen véletlen-generátor segítségével keringési utakat kell kijelölnünk - az egyéni szabadság maximális tiszteletben tartása mellett - a tanulók számára?
Mi legyen azokkal a fiúkkal, akik a nagy melegre való tekintettel fekete nadrágot és fehér inget viselnek majd, zakó nélkül? Be kell-e a fehér ingeiket a szivárvány színeire festenünk az iskolai sokszínûség demonstrálása végett? Mi legyen azokkal az elvetemült fiúgyerekekkel, akik öltönyéhez fekete mellény is tartozik? Rendõri eszközök igénybe vételével felléphetnénk-e az olyan szülõk ellen, aki ilyen provokáló ruhadarabot vásárolnak a romlatlan ifjúságnak?
Van-e a rendõrség állományában elég rohamosztagos ahhoz (reméljük tisztelettel), hogy szükség esetén szeptember elsején az összes iskolában megjelenjen, és az alakzatban álló diákokat igazoltassa, õket feloszlassa, és eljárást kezdeményezzen velük szemben? Lehetne-e a törvényeket úgy értelmezni, hogy a gyermekkorúak esetén (14 év alatt) a szülõ teljesen kizárható legyen az eljárásból, hogy még véletlenül se korlátozódjon a rendõreink mozgástere?
Lehetne-e külön szabályokat biztosítani bizonyos kiemelten fontos felekezeti, illetve nemzetiségi szempontból homogén iskolák ezen eljárás alóli mentesítésére, valamint a többi iskola azon tanulói számára, akik büszkén tagadják meg magyarságukat a multinacionális, illetve internacionális szabadság érvényesülésének érdekében?
Végül, de nem utolsósorban: szabad-e provokálni a világot, és a tanévnyitó ünnepségen nemzeti jelképeink bármelyikét használni? Nemzeti színû zászlót, magyar címeres lobogót?
Érdemes lenne azt is végiggondolni, hogy az osztálytermekben kitehetõ-e a Szent Koronát (micisapka) és Árpád-sávokat (fasiszta) tartalmazó magyar címer képe, valamit a Himnusz és Szózat elsõ versszaka? 
Mivel a két utóbbiban kirekesztõ módon benne van a magyarra, mint nemzetre való utalás, nem okoz-e ezek látványa a nem magyarérzelmû honfitársainkban a felvállalhatónál nagyobb traumát? (Gondoljunk bele, hogy egész tanítási idõ alatt azt kell nézniük!)
Kérjük a fõkapitányt, mint a végrehajtó hatalmi ág fontos képviselõjét, még az elõtt válaszolja meg kérdéseinket, mielõtt késõ lenne. 
A Tanácstalan Tanárok Társasága nevében lejegyezte:
Király Atilla

1 megjegyzés: