2010. január 18., hétfő

Küldj egy csekket Viktornak!

Kezünkbe jutott Orbán Viktor adománykérő levele. Hihetetlen, hogy egy parlamenti párt, amely százmilliókból gazdálkodik a kampány idején, ilyen kéregetéssel járatja le magát. Hihetetlen, hogy amíg az ellenzéki párt fizetett kommentelői a Jobbikos szavazókat nemes egyszerűséggel csak átoksoriaknak* nevezik, addig a néphez, azon belül pedig az átoksoriakhoz fordulnak egy kis adományért.

Jelenleg az emberek milliói egyik napról a másikra élnek, legalább kétszázezren várnak kilakoltatásra, sokaknak fogalmuk sincs, miből fizessék be a közüzemi számlákat. A Fidesz megtetézte a háztartásokban gyűlő sárga csekkek halmát egy újabb csekkel.

Gyanítjuk, hogy még a postázásra szánt néhány millió sem fog visszajönni.

De mást is gyanítunk. Ez az adománykérési ügy nem is olyan naiv, amilyennek látszik. A ravasz terv szerint a cél – sejtésünk szerint – nem az adománygyűjtés, hanem a bizonytalan szavazók otthontartása. Ez a levél tökéletesen alkalmas arra, hogy a bizonytalanokat végképp elfordítsa a szavazási hajlandóságtól, ezzel saját sorsának alakítási lehetőségétől.

Mert a bizonytalan szavazó – ha már bizonytalan – még képes és a Jobbikra adja le a voksát. Az pedig nagy baj. Inkább maradjon otthon az ilyen.

Kérjük a Jobbikkal szimpatizáló hazafiakat, hogy küldjenek egy csekket Viktornak! Akad belőle otthon elég… Így jelezzük, hogy ott leszünk! Így jelezzük, hogy csekket küldeni mi, átoksoriak is tudunk, de a kormányzáshoz azért kicsivel több kell!

Jobbik Szolnoki Alapszervezete

* átoksori: Wass Albert nagyszerű regénye alapján olyan emberek gyűjtőfogalma, akik nem tudnak, de nem is akarnak változtatni sorsukon. Inkább elvárják, hogy sorsukat felülről irányítsák. Nos, ez a meglehetősen aktív Jobbikos szavazótáborról nem mondható el. Annál inkább igaz ez a Fideszes tábor egy részére, bizony ők azok, akik az ígéretek nyomán tátott szájjal várják a sült galambot, a vezetékes ingyensört, a dupla örökéletet, valamint a kerítést kolbászból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése