2010. február 14., vasárnap

Agymosás narancsfalvi módra - gimnazistáknak


Ötosztályos gimnáziumba járó, narancsfalvi lakos vagyok. Nagy méreteket öltött mostanában (itt is) a politizálás, és ahogy közeleg a kampányidőszak, egyre több, néha nem teljesen szabályos kampányeszközhöz nyúlnak a felek. Egy ilyen történetet mesélek most el.

Egyszer csak beállított az osztályfőnökünk, hogy két hét múlva bizony előadásra fog menni az osztály. Arra a kérdésünkre, hogy miféle lesz ez, csak annyit válaszolt, hogy ,,Fiataloknak szól". Ennyivel mi meg is elégedtünk, azt gondoltuk, talán megint valamilyen drogozással kapcsolatos előadást fogunk végigunni. Csak ott, a helyszínen derült ki, hogy nem így lett - odáig hétpecsétes titokként kezelték az egészet, majd kiderül, miért.

A "műsort" egy Dániel nevezetű fiú vezette be. Olyan nagyszerű dolgokat osztott meg velünk, hogy 18 évesen már elmehetünk szavazni, meg ajánlószelvényt adhatunk le, milyen rossz a mostani kormányzat, satöbbi. Mindezt olyan 15 éves fiúknak és lányoknak is elmondta, akik még nem is szavazhatnak! Az ő beszédében végül is semmi különös nem volt, egy részt kivéve. Nagy felháborodottan elmesélte, képzeljük el, felvetődött egy olyan ötlet, hogy tanítsák a rovásírást az iskolákban. Ekkor arra kérte a hallgatóságot, emelje fel a kezét az, aki egyetért ezzel. Nagy megdöbbenés ült ki az arcára, amikor a vártnál többen emelték fel a kezüket. Megtudtuk azt is, hogy az ország 49%-a beszél valamilyen idegen nyelvet, és inkább ezt a számot kellene feljebb emelni, nem a rovásírással foglalkozni. Azt majd tanulja meg az, akit érdekel. Persze arról szó sem volt, hogy mennyi fölösleges dolgot kénytelenek tanítani manapság az iskolákban.

Ezentúl, mondanom sem kell, többször is kapott sértő bekiabálásokat és lehurrogásokat. Még nem tudhattuk, hogy csak ezek után következik a sűrűje, ugyanis a polgármester maga vette át a szót - a következő két és fél órára. Az első pár percben még ő is csak ugyanazt emlegette, amit az előtte szóló, majd mit ad Isten... Ráterelődik a szó a FIDESZ nagyszerű munkásságára, ők olyan oktatási reformra készülnek, hogy csak ámul majd a világ... Mert igen, nekik ez a legfőbb programjuk. Az oktatás. Azt is megtudtam utólag, a nyugdíjas otthonban tartott előadáson a nyugdíj volt a legfontosabb megoldandó kérdés. Az orvosoknak tartott előadáson az egészségügy reformja volt a legerősebb FIDESZ-program. Most akkor hogy is van ez? Akkor ezek szerint ez a legtökéletesebb párt, hiszen ők mindenben jók (lennének).

Tehát a 15 évesekbe is azt sulykolják, hogy ha betöltik a 18-at, akkor majd a Fideszre szavazzanak, hiszen még az iskolából is kikérték őket azért, hogy minden jót és szépet elmondjanak nekik. "Micsoda jövőtök lesz, ha ránk szavaztok!” Mondanom sem kell, hogy micsoda mocskos módszer ez, hiszen az első osztályosok legtöbbjének fogalma sincs még arról, mi az a politika, de mivel még ilyenkor formálható a személyiségük és a véleményük, jobban az emlékezetükbe vésődik minden, amit akkor hallottak. Mert ugyebár a mostani kormány csúnya és rossz, sikkaszt, milliós végkielégítéseket osztogat, leépíti az iskolákat, de ŐK nem. Ők jól látják, hogy mindez a csúnya bácsik műve, és már csak arra várnak, hogy mindent megváltoztathassanak. Úgy gondolom, hogy nagyon is jól jött nekik ez a „gazdasági világválság", hiszen ezzel saját politikájuk „nagyszerűségét” tudják bizonyítani.

Török Luca - Jövőnk.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése