2010. február 19., péntek

Veres és beosztottja lebuktak Makaón

Kínos helyzetbe került Veres János és Dobolyi Alexandra, miután többszöri nekifutásra sem sikerült megmagyarázniuk, mégis mit is kerestek együtt Makaón tavaly, és miből utaztak oda.

Különös fénykép került a Blikk birtokába: egy tavaly decemberben készült felvételen Veres János egykori pénzügyminiszter és titkárságvezetője, a szocialisták volt EP-képviselője, Dobolyi Alexandra (aki azzal vált híressé, hogy "nem pontosan nevezte meg" egyetemi végzettségét) sétálgat az egykori portugál gyarmat, a ma Kínához tartozó, kaszinóiról híres Makaón. Az út azonban nem szerepel a Miniszterelnöki Hivatal hivatalos utakat részletező listáján. Ráadásul mindkét politikus egészen mást mond arról, mit kerestek a városban.

Veres János, aki jelenleg a MeH-ben a keleti kapcsolatokért felelős kormánybiztos, azt mondta a Blikk munkatársának: "ha a Miniszerelnöki Hivatal hivatalos utazási listáján nem szerepel, akkor nem is voltam külföldön." Arra a kérdésre, hogy akkor ezek szerint magánútra vitte beosztottját Makaóra, a politikus hárítani kezdett és azt mondta, telefonon nem nyilatkozik, mert nem tudja, mit ábrázol a kép.

Titkárságvezetője, az egykori szocialista EP-képviselő, Dobolyi Alexandra viszont tudja: szerinte hicvatalos úton voltak, a Kínai Kommunista Párt meghívására Makaó Kínához való visszacsatolásának tizedik évfordulára rendezett ünnepségeken vettek részt. Ő az Európai Szocialista Párt (PES), főnöke pedig az MSZP képviseletében.

A Blikk megkérdezte az ügyről az Európai Szocialista Pártot is. Bryabn Synott szóvivő közölte: a PES senkit sem küldött az ünnepségre. Ugyanezt a választ kapták az MSZP sajtóosztályán is.

nol.hu - barikad.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése