2010. február 19., péntek

Óriási öngólt rúgott Kövér László - a barikad.hu adta a gólpasszt

Mintegy hatvan - zömében nyugdíjas - hallgató volt kíváncsi a Fidesz képviselőjére csütörtök este a Bajza utcában. Az egyébként unalmas előadás során sorra szállingóztak el az emberek a katlan forróra fűtött teremből. De nem ez izzasztotta meg legjobban Kövért.

Kövér azzal kezdte mondandóját, hogy a MIÉP nem lépte át soha az alkotmányosság határait egyetlen radikális pártként az eddigi parlamenti pártok közül. Elmondta, hogy 1990 óta léteznek szélsőjobboldali, neonáci szervezetek hazánkban, de ezek sem anyagilag, sem szervezetileg nem jelentősek.

Felhívta a figyelmet, hogy meg kell különböztetni a szélsőséges és a radikális csoportokat egymástól. Eszerint a MIÉP radikális, a Jobbik pedig szélsőséges párt.

„A Jobbikot az EP-választás óta komolyan kell venni. A Jobbik sok esetben az alkotmányosság keretein belül mozog, másrészt részéről tapasztalható az együttműködése olyan csoportok felé, akik szélsőségesek, pl. a Nemzeti Őrsereg, akik nyíltan hungarista karszalaggal grasszálnak az utcákon.” Hozzátette: „Nem világos, hogy hol kezdődik a szélsőségesség, és hol fejeződik be a radikalizmus. Ezért egyre zavarosabb a Jobbik tagsága és szociális bázisa.”
Mint mondta, a Jobbik szalonképes megfogalmazásai mögött szélsőséges szavazóbázis húzódik meg, ezért jelent veszélyt a Jobbik a demokráciára.

Hallottuk azt a Fidesz által sokat hangoztatott szólamot, hogy a Jobbikot a Gyurcsány-éra működése nyomán a demokráciában csalódott emberek hozták létre.

Kifejtette, hogy a Fidesznek annyiban kihívás a Jobbik, hogy vannak olyan radikális gondolkodású szavazók, akik hittek abban, hogy a Fidesz képes lesz elzavarni a kommunistákat, ám mivel ez nem sikerült nekik, az ebbéli csalódottság és a kudarc élménye kiábrándította a „demokratikus pepecselésből” az embereket. (A barikad.hu szerkesztősége teljesen egyetért ebben Kövér Lászlóval.) Kövér szerint a legelkötelezettebb aktivistáik közül is sokan voltak, akik elpártoltak a Jobbikhoz. Azok, akik úgy érzik, hogy fontossá válhatnak a társadalomban. (Evvel is egyetértünk, Kövér Úr!)

Kövér a parlamenten kívülről jövő törekvésekre azt a durva választ adta: „téveszme, ostobaság, amit ezek a pártocskák hirdetnek. Úgy viselkednek, mintha politikai pártok lennének, mindenféle felhatalmazás nélkül. Milyen alapon, kinek a nevében követel például a Magyarok Szövetsége új alkotmányt? Komolyan kéne venni magunkat. Induljanak pártként, mint az egy modern demokráciában elengedhetetlen, tegyenek le valamit az asztalra, és akkor beleszólhatnak a dolgokba.”

A Jobbikkal kapcsolatban még elmondta: „durva politikai csúsztatás, hogy mindenki hibája az elmúlt húsz év, amivel a Jobbik kampányol. Az emberek elvesztették a hitüket a demokratikus intézményrendszerekből, ezért hajlamosak egy ilyen kampánynak felülni. A felelősség elkenése, összevonása annak érdeke, akinek bíróság elé kellene állnia az elmúlt nyolc évért. Bármilyen oldalról jön ez az összemaszatolás, az azt éri el, hogy a szocialisták kibújjanak a felelősség alól. A Jobbik létrejötte a baloldal megosztó politikájának köszönhető."

Az egyik moderátor halovány kérdése arra irányult, hogy a vidék emberei rettegnek a „sötét figuráktól” és, hogy a politika miért hagyta magukra őket.

Kövér azt hazudta: „nem a politika hagyta magukra az embereket. Az emberek fordultak el a politikától. Nem jönnek el szavazni, amikor eljönnek, akkor is felelőtlenül szavaznak, nem csoda hát, hogy a politika nem pátyolgatja őket. Így fordulhatott elő, hogy 2002-ben többen voltak, akik a Fideszre szavaztak, csak kevesebben mentek el voksolni.”

A vidék közbiztonságát pedig nem a „nyíltan hungarista jelképekkel grasszáló” Nemzeti Őrsereg és a Gárda - melyeket pótcselekvésnek nevezett - fogja megoldani, a tyúktolvajlást nem ők fogják megakadályozni, erre van a polgárőrség. Majd a polgárőrök és mi, a tulajdonosok, a barátainkkal együtt este munka után megvédjük saját tulajdonunkat.” (barikad.hu: Igen, ezt mindenki így látja. Nincs is bűnözés Magyarországon, nem is kell árammal védeni a kilincset a tolvajoktól.)

Kövér sajnálatát fejezte ki a cigány áldozatok iránt, és méltó büntetést remélt az elkövetőknek, de egyetlen szót sem említett a cigánybűnözésről (e témában ajánljuk olvasóink figyelmébe a bar!kád hetilap legújabb számát).

Arra a kérdésre, hogy honnan van a Jobbiknak pénze, Kövér ismét bevetette az orosz kártyát. Hangsúlyozta, hogy nem véletlen Vona Gábornak az oroszokhoz való közeledése.

Végül nem átallotta azt mondani: a Jobbik sem nem nemzeti, sem nem keresztény párt.

Az unalmas előadást követően a közönség kérdései következtek, végre én is föltehettem kérdésemet.

Szépen, jó hangosan mutatkoztam be: „Üdvözlöm, Király András vagyok, a bar!kád munkatársa.” Néhány hallható sziszegés közepette az egész terem hátrafordult, felém. Elmondtam neki, hogy szerintem nem a baloldal megosztó politikája, hanem a Fidesz elmúlt 8 évi tétlensége vezetett a Jobbik megerősödéséhez. A moderátor ekkor igyekezett elvenni tőlem a szót, de nem hagytam magam. „Ha tették volna a dolgukat, lehet, hogy létre sem jön a párt” – folytattam. Elmondtam azt is neki, hogy a választók nem azért szavaztak rájuk, hogy kivonuljanak a parlamentből, hanem, hogy tegyék a dolgukat. Kövér ekkor már idegesen dobálta haját, egyre erőteljesebben tekergette kajla bajszát. Megkérdeztem azt is, miért menekültek el 2006. október 23-án a rendőrök támadása elől, és miért szavazták meg a titkosítási törvényt, illetve személyesen Kövér László miért nem tartózkodott a Parlamentben a szavazás idején?

Kövér erre már nagyon ideges lett, és nemes egyszerűséggel azt felelte:

„Nem válaszolok Önnek” – de nem hagytam magam, figyelmeztettem az általa sokszor emlegetett demokratikus játékszabályokra, de megint csak azt mondta: „Akkor sem válaszolok Önnek”. - Kérdésemre, hogy ugyan miért, azt a gúnyos választ kaptam, hogy „Mert titkosítva van.” A moderátor ekkor gyorsan átvette a szót, nehogy tovább égesse magát Kövér.

A fórum után legalább egy tucat ember jött oda hozzám, méltányolta bátorságomat, s fölháborítónak és érthetetlennek tartották, hogy képviselőjük nem válaszolt egy egyszerű és kulturált kérdésre. Többen annyira megdöbbentek, hogy biztosítottak: többet nem szavaznak a Fideszre.

Arra buzdítjuk kedves olvasóinkat, hogy minél többen menjünk el fideszes fórumokra, és tegyünk fel az előadóknak ilyen, és ehhez hasonló "kellemetlen" kérdéseket, hadd lássák meg a szavazóik, milyenek is ők valójában.

Király András

barikad.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése