2010. március 17., szerda

Délvidéki „csavar” a BKV-botrányban?


Tovább bonyolódhat a BKV-botrányban érintett, egyik volt budapesti cég ügye. A vajdasági résztulajdonosok egyike ugyanis állítja: sosem volt részese sem ennek, sem más budapesti vállalkozásnak, hiába szerepel neve a magyar cégbíróság adataiban. Az ügyben a Duna Televízió Térkép című műsora nyomozott.
„- Nem vagyok tagja semmiféle budapesti cégnek.
- Pedig ez a cég kapta azt a megbízást, hogy összeszámlálja a fénymásolókat a BKV-nál, és ezért hozzávetőlegesen 60 ezer eurót vettek fel.
- Én nem vettem föl semmiféle bankból semmiféle pénzt.
- De akkor hogy történhet meg, hogy a maga adatai szerepelnek ebben a cégben?
- Nem tudom, lehetséges, hogy manipuláció vagy valami ilyesmi. Én semmi ilyesmit nem csináltam.
- Szokott járni Budapestre?
- Nem, egyáltalán nem járok Magyarországra. Itt élek Szerbiában.”
Ez a párbeszéd hangzott el a Duna Televízió riportere, és a vajdasági (bácsfeketehegyi) illetőségű Vajda Adriana között a tévécsatorna Térkép című szerdai műsorában.
A fiatal lány – a szintén vajdasági (csantavéri) Király Árpáddal együtt – a magyar cégbíróság adatai szerint tagja volt a BKV-botrányban érintett, ám időközben megszűnt Optomismo Kft.-nek. A jelenleg Újvidéken gyógyszerészetet tanuló lány tehát állítja: valakik visszaéltek adataival, ő semmit sem tud a botrányban érintett társaságról. Hasonlóan vélekedett édesapja is a Duna Televízió kamerái előtt.
A szóban forgó cég, az Optimiso Kft. még évekkel ezelőtt kapott megbízást a BKV fénymásolóinak átvizsgálására, amiért is sajtóinformációk szerint közel húszmillió forintot tett zsebre a közlekedési társaságtól. Később a magyar cégbíróság törölte a céget.
Antal Attila, a BKV egyik korábbi vezérigazgatója nemrég azt nyilatkozta: a fénymásoló-projektben kifizetett pénzből valójában Aba Botondnak, a BKV őt megelőző vezérigazgatójának a végkielégítését rendezték volna.
(Aba Botond a nyilatkozatot csúsztatásnak nevezte és ügyvédjével konzultál a lehetséges lépésekről)
Az Optimismo másik, állítólagos vajdasági társtulajdonosát, Király Árpádot, egyelőre nem tudta utolérni a Duna Televízió.
A Térkép riportja megjegyzi: nem Adriana az első délvidéki, aki tudtán kívül cégtulajdonos lett Magyarországon. Nemrégiben egy palicsi nyugdíjas házaspárról derült ki, hogy mint cégtulajdonosok 4 milliárd forinttal tartoznak a magyar adóhivatalnak, az APEH-nek. Természetesen az adósok semmit sem tudnak állítólagos vállalkozásukról.
Pintér Attila - Duna TV
barikad.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése