2010. március 14., vasárnap

Szilvásy apósa kétmilliós képeket fest

2010-03-14 18:51 barikád.hu Belföld Küldje el ismerősének!

Szilvásy György, akit a Központi Nyomozó Főügyészség egyrendbeli, hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett, különleges személyes adattal való visszaélés elkövetésével gyanúsít, számtalan kétes ügylete mellett a rokonairól sem feledkezett meg. Nyilván elmondta Hajdú Endrének, a Beruházási, Műszaki, Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. igazgatójának (volt Kisz-es elvtársának!), hogy kitől érdemes festményeket venni - mindössze tízmillióért.

Darabonként 2 millió forintért vásárolt olajfestményeket Szilvásy György apósától, Csáky Lajostól az egyik kormányzati projektcég. Az Index úgy tudja, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdoni körébe tartozó Beruházási, Műszaki, Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. összesen 10 millió forintot költött a kollekcióra.

A kecskeméti festő alkotásai a Magyar Sport Háza tanácstermének falára kerültek. A BMSK Zrt. vezetőjének, Hajdu Endrének és Szilvásy Györgynek a kapcsolata a KISZ-es időkre nyúlik vissza.

Hajdú vezérigazgatói megbízatása év elején lejárt volna a projektcégnél, ám Szilvásy György humánpolitikai főigazgató indítványára a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács pályáztatás helyett meghosszabbította megbízatását - ehhez még a vonatkozó szabályozást is módosították.

A 66 éves Hajdu Endre 2015-ig havi 844 ezer forintot keres a cégnél. A Gyurcsány-kormány idején ez az állami társaság volt a felelős a Kormányzati Negyed Projektért is, amely ügyében hónapok óta hűtlen kezelés gyanújával nyomoz az ügyészség.

(hírTV) - barikád.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése