2010. március 2., kedd

Közpénzből finanszírozza pártújságjait a két multipárt

Közleményben tiltakozik az MSZP és a Fidesz választási kampánykiadványaként működő újságok kiadásának közpénzből való finanszírozása ellen a Csongrád megyei Jobbik.

A Csongrád megyei MSZP kivizsgálást kezdeményez a Déli Szó c. kiadvány ellen, melynek haszonélvezője véleményük szerint a Fidesz. Az MSZP szerint: „Tízmilliókat tol közpénzből a megyei önkormányzat Oláh János fideszes önkormányzati képviselő, korábbi polgármesterjelölt cégébe, hogy abból két, magát függetlennek nyilvánító fideszes propagandakiadvány megjelenését biztosítsák.”

A Jobbik meglátása az, hogy az MSZP is közpénzekből finanszírozza saját kiadványait.Az MSZP, ill. MSZP-s szegedi városvezetés, a saját propaganda kiadványaként használja a Szegedi Tükör c. újságot, melynek kiadója a Délmagyarország c. lapot kiadó Lapcom Kft.

Mindkét multipárt érdekelt az önkormányzatok, ill. azok érdekeltségében megjelenő kiadványok közpénzből való finanszírozásában. Számos összefonódás, nagykoalíciós együttműködés is érzéklehető a lapok kiadása során. A leginkább szembetűnő tény, hogy a Lapcom Kft. szegedi nyomdájában állítják elő a Fideszhez közeli, legnagyobb nyomtatott sajtótermékét a Magyar Nemzetet - mutat rá a csongrádi Jobbik.

Az elmúlt években a Csongrád megyei fideszes és az MSZP-s szegedi önkormányzat a közpénzekből működő lapokat saját pártjuk népszerűsítésére használták. A Jobbik szegedi és Csongrád megyei elnökeként elítélem a közpénzek pártpolitikai haszonszerzés céljából történő elherdálását. Ezeket a visszaéléseket, teljes mértékben felül fogjuk vizsgálni - szögezi le a nemzeti párt.

barikad.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése