2010. március 4., csütörtök

Szigorú fellépést követel a Jobbik az iskolai erőszak ellen

Egyre gyakrabban fordulnak a Jobbikhoz vagy az Új Magyar Gárdához azok, akiknek a gyermekei az iskolákban terjedő erőszakhullám áldozataivá válnak. Legutóbb a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola diákjai tették ezt, miután egyetlen olyan hatóság sem akadt, amely kétségbeesett segélykiáltásukat meghallva képes lett volna megfékezni az iskolai terror elkövetőjét, egy tizenegyedik osztályos cigánybűnözőt.

A helyzet sajnos már ismerős, nem is olyan régen a Blaha Lujza téren késelő, mindössze 12 éves cigánygyerek esete bizonyította a magyar jogállamiság csődjét. A hatóságok képviselői akkor is, most is egymásra mutogattak, de igazi megoldás a problémára ”természetesen” nem született. Az állami intézményrendszer egyre nyilvánvalóbb impotenciájával szemben üdítő kivételt a Magyar Gárda kerepesi fellépése jelentett, ahol az iskolai erőszak elkövetői lesütött szemmel, behúzott nyakkal kértek bocsánatot a bántalmazott magyar lánytól. Nem csoda hát, hogy a segítséget kérő, kétségbeesett emberek számára a saját tehetetlenségük hálójában vergődő hatóságokkal szemben ismét a rendet pártoló Jobbik és az Új Magyar Gárda jelenti az egyetlen lehetséges megoldást.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési pártként az eddigi tehetetlenkedésen és a hatóságok egymásra mutogatásán radikálisan kíván változtatni. Fontos és más országok gyakorlatában már bizonyított törvényi megoldásokkal kívánjuk hatékonnyá tenni a rendvédelmi munkát, ugyanakkor arról sem feledkezünk meg, hogy sokszor a jelenlegi jogszabályi keretek is lehetőséget biztosítanak az eredményes fellépésre.

A pesterzsébeti esetben a rendőrségnek hivatalból is intézkednie kellene a garázda magatartást tanúsító, iskolatársait megfélemlítő fiatalkorú cigánybűnözővel szemben, ám ezúttal sem teszi. A Jobbik ezért azonnali, szigorú fellépést követel, hiszen a hasonló cselekmények elkövetőivel szemben csak következetesen alkalmazott rendvédelmi intézkedésekkel és az állam megtorló funkcióját biztosító jogrendszerrel lehet eredményesen fellépni - írja Volner János, a Jobbik Rendvédelmi Kabinetjének elnöke.

barikad.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése