2010. március 5., péntek

Vissza akarjuk kapni a jövőnket! - Nyílt levél Lendvai Ildikóhoz ( De amilyen primitív, úgy sem érti...)

Stummer JánosStummer JánosNyílt levelet írt a Jobbikot "ifjúságellenesnek" nevező Lendvai Ildikóhoz Stummer János. A nemzeti párt ifjúságpolitikusa a veterán szocialista elnök asszony fejére olvassa az elmúlt két évtized fiatalokat ellehetetlenítő, kiszolgáltatott helyzetbe sodró kormányzati politikáját.

Tisztelt Elnök Asszony!

Ön a 2010. március 5-én a Népszabadságnak adott interjújában arra a teljességgel értelmezhetetlen és józan ésszel felfoghatatlan kijelentésre ragadtatta magát, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom ifjúságellenes párt lenne. Fiatal koromnál fogva akár az unokája is lehetnék, ezért igyekszem nem tiszteletlen lenni Önnel, már amennyire ez ebben a helyzetben lehetséges.

Ezúton szeretném felhívni szíves figyelmét arra a korántsem elhanyagolható tényre, hogy immár húsz év telt el az Önök által rendszerváltásnak csúfolt politikai átalakulás óta, és a magyar ifjúság soha nem látott reménytelenség közepette kénytelen élni.
És mindezért Önöket és fideszes barátaikat terheli az egyértelmű felelősség. Önök voltak azok – igen, kart karba öltve jobbliberális váltópártjukkal -, akik a magyar fiatalok százezreit olyan kilátástalan helyzetbe sodorták, hogy azok tömegesen kénytelenek elhagyni ezt az országot, a hazájukat, csak mert tisztességesen meg szeretnének élni a munkájukból.

Igen, Önök voltak azok, akik az elmúlt húsz évben semmit nem tettek azért, hogy a magyar ifjúság magáénak érezhesse ezt az országot, ahol érdemes és lehetséges is családot alapítani. És ahol ha valaki tisztességesen tanul és dolgozik, annak megvan a lehetősége arra, hogy önálló egzisztenciát teremtsen magának és családjának. Igen, Önök voltak azok, akiknek csak addig volt fontos a magyar fiatalokkal és az ifjúság ügyével foglalkozni, amíg ki nem lopták a magyar állam szemét arra hivatkozva, hogy ifjúsági szervezeteket támogatnak.

A nemrég nyilvánosságra hozott választási programjuk alapján az Ön pártja a magyar ifjúság ügyével kapcsolatban azontúl, hogy a már oly’ sokszor hangoztatott lózungokat puffogtatja, a legfontosabb feladatnak a magyar fiatalok „demokráciatanulásának” erősbítését javasolja. Szerintünk nem ez a legfontosabb feladat jelen helyzetben. Ettől nem lesz sem családja, sem biztos lábakon álló egzisztenciája, sem piacképes tudása, sem végzettségének megfelelő munkahelye, sem pedig jövőképe a magyar fiatalnak. Javaslom, olvassa el a Jobbik Magyarországért Mozgalom választási programjának ifjúsággal foglalkozó részét és világos lesz az Ön számára is végre, hogy maguk a fiatalok hogyan szeretnék visszakapni a jövőjüket! Azt a jövőt, amit Önök elloptak tőlünk, fiataloktól.

Asszonyom, Ön nem ifjúságellenes. És hogy miért? Mert Önnek és az Ön által vezetett kommunista utódpártnak semmi köze az ifjúsághoz. Semmi köze nincsen hozzánk. Ön a magyar ifjúságot pár nappal annak legszentebb ünnepe, március 15-e előtt köpte szembe. Mi arra a napra emlékezünk pár nap múlva, amikor a szabadságra vágyó magyar fiatalok – ugyanúgy, mint 1956-ban is tették – mindent elsöprő erővel űzték el azokat az idegen hatalmakat, akik megnyomorították és szolgaságba taszították országunkat.

Ugyanilyen kilátástalan helyzetben hívta harcba a nemzetet 1848. március 15-én Petőfi, Vasvári, Irinyi és a többiek. Ugyanilyen elemi felháborodással elégelte meg az elnyomást és vett elégtételt sérelmein 1956. október 23-án Pongrácz Gergely és a pesti srácok.
És miután évtizedek óta nem látott kegyetlenséggel tiporták sárba a magyar fiatalok igazságérzetét 2006. október 23-án, most 2010 tavaszán a magyar ifjúság ismét felemelte a fejét és április 11-én ugyanilyen elszántsággal és nemes egyszerűséggel fogja legyőzni és maga mögött hagyni az Önök korrupciótól bűzlő, bukott politikai garnitúráját.

Önök rendszerellenesnek bélyegeznek bennünket. Tudja mit? Igen, rendszerellenesek vagyunk. Ellene vagyunk annak a rendszernek, amelyet Önök az utóbbi húsz évben felépítettek és működtettek.
Mi, fiatalok egy új rendszert akarunk magunknak és szüleinknek. Mi, fiatalok valódi rendszerváltást akarunk. Mi, fiatalok egy olyan demokráciát fogunk magunknak és születendő gyermekeinknek építeni, amelyben Ön és az Önhöz hasonló politikusok már nem rágalmazhatnak majd senkit alaptalanul, és nem köphetik szembe tisztességes magyar emberek százezreit.

Ha nem haragszik meg érte, nem kívánok Önnek szebb jövőt, inkább csak:

Kezét csókolom!

Stummer János
a Jobbik ifjúságpolitikusa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése