2010. március 3., szerda

Varga Imre: Bástya elvtárs az RTL-en

Bohózatba illőnek is tekinthetnénk az országunkat irányító köztörvényes bűnözők igyekezetét a terrorizmus hazai létének bizonyítására, ha ennek ürügyén nem tartanának kegyetlen fogságban ártatlan embereket. Az adóoptimalizáló liba tolvaj utasítására intézkedő hatóságok még a Tanú című film Bástya elvtársánál is hazugabb és ostobább módon állítják elő és tárják a nyilvánosság elé hamis bizonyítékaikat. Ráadásul akadt egy televízió is, amely lelkes támogatást nyújtott a szatírába illő koncepciós eljárást kitervelő politikai alvilágnak.

Sokan gondoltuk úgy, hogy a Való világ és a rasszista előítéleteket gerjesztő, Mónika show típusú produkciók a televíziós minőség mélypontját jelentik, ám az RTL Klub február 25-én, a késő esti órákban sugárzott Akták című műsora bebizonyította: egyes televíziósok számára a morális züllésnek nincs alsó határa. Az Akták készítői ugyanis minden rendelkezésükre álló eszközt felhasználtak annak érdekében, hogy Budaházy Györgyre bizonyítsák a terrorszervezet alakításának és működtetésének vádját. Megkérdőjelezhetetlen tényként kezelve a kormányzati hatalmat gyakorló haramiák által hangoztatott rágalmakat.

Két, a jelekből ítélve felbérelt vagy megfélemlített fiatalember szolgáltatta az egyetlen úgynevezett bizonyítékot Budaházy és társai ellen. Egyikük, a spicli szerepében megszólaló személy az arcát is felvállalta, míg a terroristaként megszólaló társának csupán a hangja volt hallható. Az RTL Klub kommentárja szerint a besúgó előbb a „terrorista” bizalmába férkőzött, majd felvette kettejük beszélgetéseit, hogy feljelentést tehessen. A bőbeszédű „terrorista” pedig kérve, kéretlenül sorolta a közreműködésével állítólag elkövetett súlyos bűncselekményeket, melyek végrehajtására „Budaházy György katonai vezető adta ki a parancsot”.

Derék spiclink a „terrorista” haverjával folytatott beszélgetések rögzítésére elrejtett mobiltelefonját használta, mégpedig meglehetősen zajos körülmények között. Ám az állítólag utcán, gépkocsiban, baráti társaságban az eldugott mobil gyenge mikrofonjával rögzített párbeszédek minősége kifogástalan. A szöveg tökéletesen érthető, és a két barát szavain kívül egy pisszenés sem hallható a bemutatott felvételeken.

Túl a hanganyag kiváló minőségén, a háttérzaj teljes hiányának megmagyarázhatatlan életszerűtlenségén, jó néhány nyilvánvaló túlzás is kitűnik az RTL Klub által bemutatott felvételekből. Például a terroristaként megszólaló férfi többször is kihangsúlyozza, hogy részese volt egy szocialista parlamenti képviselőnő dunaújvárosi háza elleni támadásnak, és az épületet putrivá égették. A rongálást bemutató felvételeken ugyanakkor egy szinte teljesen ép házat láthattunk. Bár a falán akadt némi füstnyom, az ajtaján pedig egy csúnya és értelmetlen firka, komolyabb kárt még a legnagyobb igyekezettel sem tudott felmutatni a kereskedelmi televízió.

Aztán az is elhangzott a büszke „terrorista” szájából, hogy Budaházy parancsainak értelmében nem számított az emberélet, még a gyermekeké sem. Ám állítólagos akcióik során nem hogy személyi sérülés, de még számottevő anyagi kár sem keletkezett a kormánypárti gazfickók vagyonában. A támadások következtében aktív balliberális közszereplőnek még a haja szála sem görbült meg. Az egyetlen sérült a jelenlegi hatalom által árulónak tekintett Csintalan Sándor volt, aki néhány éve a szocialistáktól állt át a Fideszhez. Így okkal érhette utol a szélsőjobboldalinak álcázott elvtársi bosszú. Ezt a tényt azonban elfelejtette megemlíteni az RTL Klub. Csupán annyit közöltek, hogy Csintalan az MSZP alelnöke volt, és a támadás idején egy tévéműsort vezetett.

Miután az állítólagos terrorszervezet ügyében már történt bizonyítékhamisítási kísérlet – melynek elkövetője Draskovics Tibor, volt igazságügyi és rendészeti miniszter le- és megbukott – a körülmények ismeretében nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy az Aktákban bemutatott hanganyag a koncepciós eljárás kitervelőinek utasítására készülhetett. Azt a bugyuta mesét talán még a Mónika show legalacsonyabb IQ-val rendelkező szereplői sem hiszik el, hogy a folyamatos rendőri – és bizonyára titkosszolgálati – megfigyelés alatt álló Budaházy György gond nélkül létrehozhatott és működtethetett egy terrorszervezetet, egészen addig, míg le nem buktatta egy öntevékeny amatőr besúgó. Ezért is állapíthatjuk meg egyértelműen, hogy az RTL Klub által lejátszott felvételek mind tartalmukban, mind pedig minőségükben életszerűtlenek, a Budaházyék elleni vád igazolására teljességgel alkalmatlanok.

Néhány nappal az RTL Klub „terrorista” riportjának sugárzása után a Jobbik bicskei elnökét is meggyanúsította a Budaházyék letartóztatását parancsba adó bűnszövetkezet. Kevesebb, mint másfél hónappal az országgyűlési választások előtt a terrorveszéllyel való alaptalan fenyegetés – melyben Gyurcsányék jóvoltából már többször is volt részünk az elmúlt években – egyértelműen az erősödő nemzeti radikalizmus visszaszorítását, választási eredményének minimalizálását szolgálja. A hazánkat pillanatnyilag még uraló politikus bűnözők tudatában vannak annak a számukra aggasztó ténynek, hogy a Jobbik erős parlamenti jelenléte esetén semmiképpen nem kerülhetik el a teljekörű elszámoltatást, és a szigorú felelőségrevonást.

Varga Imre

barikad.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése